Kennedy Jr. traži zaštitu Tajne službe nakon straha od atentata

Robert F. Kennedy, Jr
30 komentara

Robert F. Kennedy Jr., čiji su otac i ujak ubijeni u tragovima kampanje, imao je napet trenutak na skupu u Los Angelesu kada su njegova zaštitari uhapsili teško naoružanog muškarca koji se predstavljao kao federalni službenik za provođenje zakona.

Odlazeći na X (bivši Twitter), Kennedy je izrazio zahvalnost svom privatnom sigurnosnom timu.

“Veoma sam zahvalan što su oprezni i brzodjelujući zaštitnici Gavina de Beckera i saradnika (GDBA) uočili i pritvorili naoružanog čovjeka koji je pokušao da mi priđe na mom govoru o Hispanic Heritageu u Wilshire Ebell Theatreu u Los Angelesu večeras”, rekao je Kennedy u X postu u subotu, dodajući da se nada da će administracija američkog predsjednika Joea Bidena udovoljiti njegovom zahtjevu za zaštitu tajne službe, napominjući da je on “ prvi predsjednički kandidat u historiji kojem je Bijela kuća odbila zahtjev za zaštitu. ”

Prema izjavi koju je izdala njegova kampanja, muškarac je tvrdio da je dio Kennedyjevog sigurnosnog tima i rekao im da ga “treba odmah odvesti do kandidata”.  Uočivši pištolj, sigurnosni tim je udaljio muškarca iz područja i obavijestio policiju Los Angelesa (LAPD).

Kampanja također tvrdi da je postojao i drugi muškarac, kojeg je uhapsila policija LAPD-a zajedno sa glavnim osumnjičenim, koji je imao ranac u kojem je bio najmanje još jedan pištolj, više noževa i dodatna municija.

Policija LAPD-a je u izjavi potvrdila da su primili poziv u petak oko 16:30 u kojem su prijavili čovjeka s “napunjenim pištoljem u futroli i značkom na kojoj je navedeno da je američki maršal”. Osumnjičeni, identifikovan kao Adrian Paul Aispuro, 44, uhapšen je i priveden. On je zadržan uz kauciju od 35.000 dolara i suočava se s krivičnom optužbom za nošenje skrivenog oružja.

Robert F. Kennedy Jr., čiji su ujak, bivši američki predsjednik John F. Kennedy, i njegov otac, njujorški senator i predsjednički kandidat, obojica ubijeni prije više od pola vijeka, podnio je zahtjev za zaštitu Tajne službe u aprilu, ali uprkos nekoliko naknadnih akcija, Bela kuća je odbila njegove zahteve.

U X postu prošlog jula, Kennedy je tvrdio da je od ubistva njegovog oca 1968. godine, svim kandidatima za predsjednika pružena zaštita Tajne službe, ”  ali nakon 88 dana bez odgovora i nekoliko naknadnih radnji”, dobio je pismo od Bajdenova administracija kaže da “zaštita nije opravdana”.

Menadžer Kennedyjeve kampanje, bivši kongresmen Dennis Kucinich, nazvao je odluku “šokantnom i odbojnom” i optužio Bajdenovu kancelariju za politizaciju Ministarstva pravde i sigurnosnog aparata.

atentatkennedyPredsjednička Kampanja
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
5 dana prije

E jest bena ! Pa baš ti secret service će ga i ubit !!! Drugačije se to radi 😉

eks
5 dana prije

Korporativno fašistička mafija ne dozvoljava da neko ugrozi njihovu “demokratiju” . Ukoliko vladari USA procene da ne mogu sprečiti poraz svog kandidata , ma ko to bio, apsolutno su moguća ubistva, kako Kenedija, tako i Trampa .

držnedaj
5 dana prije

Ovo je strašno da strašnije nemože bit.. Sad se vidi da u toj zemlji nema sloboda, ni ljudskog reda ni poredka.. šta je sve uža rodbina Kennedy prošla od nebjašnjivi misteriozni udesa – to nema nigdje na svjetu.
Robert Kennedy jr. ako želi još živjeti, bolje mu je da odustsne od kandidature.

tihobl
5 dana prije

Jedino moze spasiti glavu ako postane Snoudenov komsija.

Гавран
5 dana prije

Boje ga se, dakle sistem je moguće promeniti.

Trajko
5 dana prije

Gluposti za bedake.

Max
5 dana prije

Ako ga tajna služba bude štitiila nema mu spasa.

Biti-ili-ne-biti
5 dana prije

Užasan je trenutak kada čovjek jednom definitivno shvati što se ovdje zapravo događa i u kakvom svijetu živimo.
Mislim da su mnogi koji su izvršili samoubojstvo to napravili zbog takve nezgodne spoznaje.

Gojko
5 dana prije

Oduprijet ce se on svemu pa kad dode na vlast sve ce se promijeniti i bit ce kao u dobra stara vremena. Mirno spavajte.

Emiliano Zapata
5 dana prije

Najavio sam da ce ga ubit a sad kad cujem od koga trazi zastitu jos sam vise siguran u to!
Steta jer jedini nudi ozbiljniju nadu.

Ivan Bgd
5 dana prije

Sve je ovo prividno.
Ako postane predsednik, uvesce maske i sve drugo sto inace radi duboka drzava, postovace zahteve WHO i UN.

Osam Šezdeset
5 dana prije

Od pravih je našo tražit zaštitu. Ti su mu štitili i oca i ujaka!?

U prolazu
5 dana prije

Otkad je ćaćin brat ujak? Ubili su mu oca i strica!

Pero
4 dana prije

Traži zaštitu od nekog koji ubija.Bolje da traži zaštitu pomoču mafije ko sindikati 30-tih godina.

Iste one tajne službe koja mu je čuvala ujaka?
4 dana prije

Bedasto.

dona
4 dana prije

duboka država se uspjela infiltrirati u sve pore američkog društva i ne samo tamo nego su svoje šape bacili i na EU, trebat će puno puno snage da se to počne čistiti, jedino da Putler baci jednu sotonu na bijelu kuću i počne članove duboke države bacati s nebodera , kad se budu bojali za svoje živote Soroš mlađi i stari , Schwabi ,Gates i ostali, stvari će se preokretati na bolje

Fish
4 dana prije

Prošlost je činjenična. Kenediji imaju, vrlo često, neobjašnjive smrti.
Glavno pitanje: Da li su baš takvi čistunci i smetnja pokvarenjacima, ili
su pripadnici drugog mafijaškog klana ?

BlueZg
4 dana prije

Zašto? Pa i on je cionist. Neće njega dirat. I ko da nema novaca da si sam plati osiguranje nego ga američka sirotinja mora vući na leđima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI