Habib poziva na ”molitvu za Palestinu” i na smirivanje sukoba oko džamija

Habib Nurmagomedov
3 komentara

UFC-ova zvijezda Habib Nurmagomedov pružio je podršku Palestini usred stalnih napetosti na Bliskom istoku s Izraelom. Ovoga puta stav je iskazao prenošenjem poruka podrške Palestini u vezi s nedavnim sukobima oko džamija.

U Izraelu su porasle napetosti. Prošlog tjedna Izraelske obrambene snage obavile su racije na džamiju Al-Aqsa, što je dovelo do 300 ozlijeđenih. Nemiri su izazvali zabrinutost da bi Palestince mogli prisilno deložirati iz njihovih domova.

Incidenti su pojačali strahove da bi tekući sukob mogao dovesti do daljnjeg krvoprolića, nakon što su izraelske snage navodno upotrijebile suzavac i šok bombe u pretresu džamije.

Vjeruje se da je sedam osoba u kritičnom stanju, dok je navodno ozlijeđeno i devet pripadnika izraelskih snaga.

Nurmagomedov, jedan od najistaknutijih muslimanskih športaša u svijetu, oglasio se u ponedjeljak popodne na društvenim mrežama objavivši snimke nasilja u džamiji.

Pišući na ruskom jeziku, Habib je citirao stih iz Kurana kojeg je preveo kao: “I nisu im se osvetili nimalo, osim što su vjerovali u Allaha, Moćnog, Hvaljenog.”

Habibu se u podršci Palestincima pridružio UFC-ova zvijezda rođena u Čečeniji, Hamzat Chimaev.

Također pobožni musliman, Chimaev je jasno stavio do znanja koju stranu podržava, nakon što je na društvenim mrežama objavio sliku palestinske zastave.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khamzat Chimaev (@khamzat_chimaev)

Neporaženi Chimaev, borac koji je brzo napredovao u UFC-u, s tri pobjede u svojih prvih 66 dana prošle godine, već je poznat po političkom aktivizmu otkako je stupio na svjetsku scenu prošle godine.

U brojnim je prilikama fotografiran s čečenskim čelnikom Ramzanom Kadirovim, pri čemu je Kadirov navodno bio presudan u uvjeravanju Chimaeva u pogledu poništavanja svoje odluke o povlačenju iz športa.

Chimaev je šokirao svijet mješovitih borilačkih vještina kada je na društvenim mrežama otkrio da je blizu završetka karijere, što je bila reakcija, na zarazu Covidom-19, koja je potaknula otkazivanje borbe s Leonom Edwardsom.

Nurmagomedov je potvrdio vlastito povlačenje iz UFC-a ranije ove godine, nakon što se odupro pozivima Dana Whitea na povratak u oktogon radi posljednje bitke.

Međutim, neporažena ruska zvijezda ostaje izuzetno utjecajna osoba u Športu, ali i u široj muslimanskoj zajednici, a nedavno je viđena na hodočašću u Meki.

Khabib NurmagomedovPalestinaUFC
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
2 godine prije

Dragi Habib…ti ljudi ne vjeruju u Boga, njima su svi isti a spaseni su samo koji im nisu na putu.

Max
2 godine prije

Ako mu je stalo do nijih neka pomogne konkretno.

mosha
2 godine prije

drag mi je Nurmagomedov jedan je od rijetkih sa ojačanom čeonom kosti ko kod neadertalaca i starijih hominida zbog koje ga je teško nokautirat a i neadertalska snaga i brzina kao i izdržlivost je bila puno jača od naše zbog čega je nepobjediv baš bi mu volio vidjet dnk pogotovo jer mu je čača umro od korone a kažu da smo od neadertalaca nasljedili imunološli sistem koji nas čuva od takvih bolesti što se baš i ne slaže osim ako je nasljedio neadertalske gene od majke i zato mu se bolje vratit borbama umjesto talasanja ……da ga ne dočeka gru ili nedaj bože mossad negdje po kavkaškim gudurama

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI