Kijev je ‘talac’ američke politike

Zelenski
20 komentara

Pitanja Ukrajine zaokupljena su unutrašnjom politikom SAD i to ugrožava njenu sposobnost da se bore protiv Rusije, požalio se predsjednik Vladimir Zelenski. U ovoj fazi Kijev bi, objasnio je u subotu na nacionalnoj televiziji, pristao na bilo kakvu podršku Vašingtona, čak i u obliku zajma.

Zelensky je izrazio nadu da će američki Kongres na kraju odobriti dodatni paket pomoći Kijevu koji je mjesecima u limbu vrijedan desetine milijardi dolara.

Opisujući dugo očekivanu pomoć kao kritičnu, Zelenski je rekao da vjeruje da “možemo dobiti pozitivan glas od američkog Kongresa”.

“Nažalost, mi smo taoci činjenice da je ovo izborni proces… Rat Rusije protiv Ukrajine danas je postao unutrašnje političko pitanje u Sjedinjenim Državama”, požalio se on, zamjerajući američke zakonodavce zbog, kako je rekao, “nezrelog pristupa ” sukoba i globalne sigurnosti u cjelini. Ukrajinski predsjednik je također signalizirao da će Kijev prihvatiti pomoć SAD-a u obliku zajma. “Znate, jedan senator je nedavno bio tamo i pitao je: da li biste pristali da pozajmite novac? Budimo iskreni: pristaćemo na bilo koju opciju”, rekao je on, dodajući da sudbina Ukrajine visi o koncu.

Zelensky je mislio na višeg republikanskog senatora Lindsey Grahama, koji je prošlog mjeseca otputovao u Kijev kako bi promovirao ideju o zajmu koju je prvi iznio predsjednički kandidat GOP-a Donald Trump. Graham je tada tvrdio da je bio direktan sa Zelenskim, rekavši mu: “nije nepravedno da pitam vas i druge saveznike: vratite nam na putu, ako možete.”

Kasnije je Politico izvijestio da, iako je Kijev spreman da razmotri prijedlog, neki ukrajinski zvaničnici smatraju da je “pomalo uvredljiv”.

Američki predsjednik Joe Biden već nekoliko mjeseci poziva Kongres da odobri njegov paket pomoći kojim bi Ukrajini bilo namijenjeno 60 milijardi dolara. Mnogi republikanci su se protivili toj mjeri, zahtijevajući više napora za jačanje sigurnosti na meksičkoj granici.

Međutim, predsjedavajući Predstavničkog doma Mike Johnson ranije je ovog mjeseca signalizirao da bi paket mogao uskoro izaći na glasanje s “nekim važnim inovacijama”, uključujući prijedlog za produženje zajma Ukrajini, kao i zapljenu zamrznutih ruskih suverenih sredstava i njihovo prebacivanje u Kijev . Moskva je blokiranje opisala kao “krađu” i upozorila na odmazdu ako sredstva budu zaplijenjena.

SADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Život je nepravedan
22 dana prije

Meni se vise cini da je zrtva ruske politike

22 dana prije

“Ko s’ đavolom tikve sadi…” Zar nije čudno – Amerika ostavlja Ukrajinu da potonu umesto da im i dalje dotura oružje… do poslednjeg Ukrajinca? Ne, nije čudno i to iz više razloga. Prvo, Rusija je značajno promenila taktiku, sada više ne dozvoljavaju da zapadno oružje stigne na front već ga većinom uništavaju na putu do fronta tako da je korist od poslatog oružja samo u trošenju ruskih raketa. PVO sistemi i avijacija bi “nestali u bljesku”. Drugo, rat u Ukrajini nije ni predviđen da ga Ukrajinci dobiju, poslednjm deb!lu je jasno da je to nemoguće – cilj ovog rata je opravdavanje sukoba sa Rusijom i Fašington je već postigao ono što je hteo, NATO trupe su već u Ukrajini i oružje će ići onome kome je inače namenjeno. Treće, Rusiji se sprema novi front na BI gde će Zapadu trebati dosta oružja a ukrajinski front će biti donekle rasterećen. Uostalom,… Čitaj više »

tuf
22 dana prije

Čudni neki taoci kad svi do jednog na vlasti imaju milijune na osobnim računima a omiljeni hobiji uključuju teroriziranje civila i provociranje nuklearne katastrofe u najvećoj europskoj nuklearnoj elektrani. Gotovo kao da to rade po narudžbi onih kojima je eskalacija i provokacija glavni modus operandi za ostvarivanje ciljeva. Taoci? Ne. Poslušni izvršitelji radnih naloga.

nastran
22 dana prije

američki zakonodavci zbog, navedenog “nezrelog pristupa ” trebali bi ga otkantati definitivno, đubre jedno bezobrazno, drsko, nezahvalno! ša je on sveta krava?

onaj najglu...Dalton
22 dana prije

Vijesti iz povijesti…

Dana 4. svibnja 1626. Indijanci su nizozemskim kolonistima prodali otok Manhattan za gumbe, perle, ogledalca i druge đinđe u ukupnoj vrijednosti od 60 guldena (oko 24 dolara).
Taj se posao smatrao najneisplativijim u povijesti .
Sve do 11. prosinca 2013., kada je pomoćnica američkog državnog tajnika Victoria Nuland od domorodaca preuzela teritorij Ukrajine, u zamjenu za vrećicu kolačića i peciva.

P.S.
Neki povjesničari tvrde da se taj Nulandičin recept za krafne negdje izgubio, pa nije poznato da li su te povijesne krafne ispečene od tijesta koje je odmaralo preko noći…

Max
22 dana prije

S kim su takvi su.

Ico
22 dana prije

VOLodimir ZELENskyj.

Telac Sitnog Zuba
22 dana prije

Io sono Telac naše politike. 😐😒

Patak
22 dana prije

Glagolska vremena, broj, sintaksa, padeži, smisao, zdrav razum, sve to ostaje po strani kad se naš Mišo uhvati pera. Ukrajina se bore, američki zakonodavci se zamjeraju nezrelog pristupa, zajmovi se vraćaju na putu ako možete, sredstva se prebacuju u Kijev.

xyz
22 dana prije

I EU je talac američke kriminalne politike. USA primjenjuje sve moguče mafijaške metode i prenosi jih na globalni nivo, ucjenjivanjem i pretnjama likvidacije političara, znanstvene struke, novinara, pa čak i pretnjama vojnim i policijskim vodstvenim stukturam u stranim državama. Američke ambasade prikriveno donose sve odluke u podložnim državama, a političke garniture tih država samo glume neovisnost i smišljaju izgovore za naivnu raju.

xyz
22 dana prije

Ukrajinci su naivno nasjeli na zapadna obečanja i gore prošli od američkih indijanaca.

Hogar
21 dana prije

Hazari stvaraju novu hazariju sa sta manje slavenskih ukrainaca. Rusi nemaju izbora, ludilo sta dalje od granice

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI