Kina optužuje Twitter i Facebook za cenzuru zbog kritika na hongkonške prosvjede

Kina Lupa
8 komentara

Peking je optužio Twitter i Facebook za cenzuru stavova kontinentalnih Kineza o prosvjedima u Hong Kongu, nakon što su onemogućeni pristupi računima na društvenim mrežama, koji su povezani s medijskom kampanjom koju podržava država.

Twitter tvrdi da je suspendirao 936 računa, koji su navodno podrijetlom iz kontinentalne Kine, za koje kažu da su dio koordinirane državno podržane kampanje koja je napravljena kako bi se kritizirali prosvjedi u Hong Kongu.

Facebook je priopćio da je također uklonio brojne “lažne” račune i stranice koji su povezani s kineskom vladom nakon što im je to dojavio „Twitter“.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Geng Shuang odbio je komentirati navode velikih društvenih mreža, ali je rekao da Kinezi “imaju pravo izražavati svoje stajalište” vezane za prosvjede.

“Što se događa u Hong Kongu i što je istina, ljudi će, naravno, imati vlastiti sud. Zašto je prezentacija kineskih službenih medija negativna ili pogrešna? “, Pitao je Shuang tijekom svakodnevnog brifinga o vijestima.

Cenzura
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

Šta se Kinezi bune . . . Twitter i Facebook gase račune i neposlušnima u Americi i cilome svitu . . . i meni je fb račun ugašen jer san pisa kontra globalista. Kina triba cenzurirat Twitter i Facebook ka šta je cenzurirala Google 🙂

Sion
4 godine prije

Zemlja koja je u svijetu vodeća po razini ograničenja i cenzure na internetu, nekome prigovara za cenzuru. Kao da se žali na hrkanje onaj koji najače hrče🙃 Valjda kineski sarkazam.

Nego, kako to da više ne izvještavate o prosvjedima u Hong Kongu? Razumijem da “žute prsluke” više ne spominjete kako im je opao entuzijazam, ali ovog vikenda je na ulicama Hong Konga bilo više od milijun građana. Također je zanimljivo da su prosvjedi ovoga puta bili mirni, pa nije bilo ni uhićenja. Vrijedilo bi napisati kakav osvrt.

Tbilisi
4 godine prije

Kamo bi došli da na ovakvu demokraciju u istu usaugamo jos miijardu i pol prosvjećenih Kineza. Prosvjetlite me 🙂

Lurker
4 godine prije

Ove kompanije ce ovo zazaliti… Kinezi imaju dugo pamcenje…

Max
4 godine prije

Koji obrat obično društvene mreže optužuju Kinu za cenzuru a sad Kina optužuje njih.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI