Kina poziva Trumpa da ne bude „pogrešna strana“ globalnih napora usred COVID-19

Trump - Kina
70 komentara

14. aprila, američki predsjednik Donald Trump najavio je da će uskratiti američka sredstva za SZO, optuživši organizaciju za loše upravljanje borbom protiv pandemije koronavirusa i zavjeru sa Kinom u sakrivanju ključne informacije o širenju virusa u ranim fazama izbijanja.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova, Geng Shuang, izjavio je tokom konferencije za novinare u petak da se Peking nada da administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa neće stajati “na suprotnoj strani staze u odnosu na međunarodnu zajednicu”, jer se nacije udružuju u naporima da suzbiju širenje pandemije koronavirusa koji je u toku (COVID-19).

„SAD pretpostavljaju da bi SZO (Svjetska zdravstvena organizacija) trebalo da prihvati njihove ponude, jer su najveći donator. Ovo je tipičan hegemonski mentalitet “, rekao je Shuang. „Trenutno, podržavajući SZO, moći ćemo da obuzdamo dalje širenje virusa. To je bukvalno pitanje života i smrti. Ovo je konsenzus koji dijeli većina zemalja i siguran izbor koji bi svako sa savješću napravio“.

Portparol je priznao da je Trumpova administracija “oklevetala i napala” međunarodnu zdravstvenu organizaciju bez dokaza, ističući da Washingtonova “taktika pritiska i prisile” dovodi samo do “većeg” nezadovoljstva prema SAD od strane međunarodne zajednice.

Shuang je primijetio da SZO „aktivno ispunjava svoje dužnosti“ od rane faze epidemije, dodajući da tijelo sada igra značajnu ulogu u harmonizaciji međunarodnih napora za usporavanje širenja smrtonosne bolesti na „objektivan, pravedan i naučni način“.

„Rukovodstvo SZO takođe je podržano u rezoluciji UNGA i izjavama Pokreta nesvrstanih i Grupe 77 i Kine. U izjavi sa nedavnog vanrednog samita G20, države članice naglasile su da u potpunosti podržavaju i obavezuju se na dalje jačanje mandata SZO u koordinaciji međunarodne borbe protiv pandemije “, primijetio je kineski portparol. Portparol je takođe napomenuo da će Trumpova odluka uticati na sve zemlje, uključujući i same SAD, „a posebno na one sa ranjivim zdravstvenim sistemima“.

Prošle sedmice Trump je potvrdio svoje optužbe o Kini zbog izbijanja koronavirusa, najavljujući da će njegova administracija otvoriti istragu da li je pandemija rezultat propuštanja kineske laboratorije u Wuhanu. Američki državni sekretar Mike Pompeo, Trumpov kandidat, pozvao je Peking da se “izjasni” oko epidemije, bez elaborata.

Kina je više puta odbacila optužbe Trumpove administracije, istovremeno pružajući pomoć u usporavanju COVID-19 u drugim zemljama. 14. aprila Trump je objavio da su SAD zaustavile finansiranje SZO i spremne su da sprovedu ono što predsjednik smatra da će biti „vrlo temeljita“ istraga u periodu koji će trajati 60 do 90 dana.

COVID-19Donald TrumpkinaSZO
Pretplatiti se
Obavijesti o
70 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pi-zdro
3 godine prije

Ove dvije mega zemlje igraju stolni Tennis i prebacuju korona-lopticu preko mreze a Kinezi su tradicionalni majstori u stolnom tenisu..Naivna publika koja ce platit meč, nezna da su igraci dopingovani i da su sudijaSZO rezultat i utakmica nastimaljka…

Ad astra
3 godine prije

Kina koja je zbog neodgovornog ponašanja izazvala pandemiju nekoga proziva. Da nije tragično bilo bi smiješno. Kakve sanitarne i veterinarske minimume imate na svojim tržnicama? Cijeli svijet treba ispaštati zbog kineskih gluposti.

Tadmur Palmirovic
3 godine prije

LOL!! Daske koje život znače.

LZN
3 godine prije

Dok ne nadju ono Iračko fantomsko oružje za masovno uništavanje ……………ne virujem amerima ni jednu jedinu riječ.
Ne znam koliko je istina ali ima vijesti da su ameri spriječili istragu sumnjivih smrti prije korone u Italiji. Ako je tako, onda je istina da se korona pojavila mnogo prije nego što hoče da prikažu.

Slavonac
3 godine prije

Evo ja procito u Njemackom tisku,Kina odbija medjunarodnu komisiju kod utvrdjivanja virusa.Neznam koliko CE to trebat logicnom,da objavi.Demokrati,vidim ja velika navijanje ,kao i devedeseti.Jednoumlje jos nismo prosli,svjet ostaje na uvazavanjem razlicnostima.Ne na lazima ,samo na cinjenicama i logici.Ako sam nekoga uvrjedijo,onda me logicno izbrisi.Na stotine komentara sa mrznjom prema drugom narodu i EU,pa niste brsali.

Kihot
3 godine prije

Evo, ja pozivam Kinu da ne bude globalistička tvorevina protučovječne kabale. Hvala! Uglavnom, sve je to podjeli pa vladaj predstava za ovce koje će uskoro biti čipirane i cjepljene i veselo nastaviti blejati za lijevog ili desnog “pastira” koji brižno slažu ražnjeve pokraj tora. A blejatore za Kinu molim da odgledaju video od 5 min koji CAN neki dan postavio pa da se zapitaju žele li to svojoj djeci.

youtu.be/Odms9dwG9LY

hiber
3 godine prije

Da, a Kinezi su usput odbili neovisnu međunarodnu istragu. Trump, naravno, kalkulira, kako bi imao što bolju poziciu prema Xiju. Da hoće, može se za pet minuta obračunati i sa Kinezima i sa WHO. Stavi WHO na popis teroristički-mafijaških organizacija što ovi u vrhu jesu, i poslije toga ih Gatesovi i rotarijanci više ne mogu donirati. I to im je kraj. Kineskih 20-30. miliona članarine i ovih dodatnih 30 miliona $ im je za kikiriki. Tako da je sve ovo jedna farsa trgovaca nekretninama u kojoj skida gaće mnogodoživotnom predsjedniku Središnje države.

Zvrk
3 godine prije

Trenutno je Kina u velikom twitter ratu s alijansom Tajland-Tajvan-Hongkong. U ovom ratu oružja su mimovi.
vice.com/en_asia/article/xgqjkw/twitter-war-thailand-china-nationalism-trolls-memes
Počelo je po honkonškom principu, tajlandski studenti su se počeli buniti i izvikivati antikineske parole. Uzvikivali su se uzvici potpore honkonškim disidentima kao i za slobodni Tajvan (republiku Kinu). Ovi događaji s koronavirusom su posve uzburkali čitav tijek zbivanja. Kasnije je obračun prešao u virtualne vode pa sada imamo združenu virtualnu alijansu protiv “žutih imperijalista u crvenom kombinezonu”. Da ne duljim, čini se da bi Tajska zemlja mogla u novu rundu nestabilnosti, okidač je povučen.
Čini mi se da i tu ima skrivene agende.

Zvrk
3 godine prije

Još ću iskopirati jedan dio članka sad već bivšeg autora ovog portala koji uspoređuje porast sinofobije s rusofobijom. Napominjem da se kritizira ovaj portal pa i dobar dio komentatora. “Otkad je Donald Trump, potpomognut izvješćima raznih „stručnjaka“, poput francuskog nobelovca Luca Montagniera i poznatog teoretičara zavjere Davida Ickea, zagrmio protiv Kine i optužio Peking da je namjerno prikrivao informacije o epidemiji u Wuhanu i da će „platiti za smrti nevinih u svijetu“, američki predsjednik je dobio podršku svih medija, uljučujući i one koji se nazivaju “vrelom istine” i „objektivnim i neovisnim“. Ova degutantna kampanja sinofobije obuhvaća sve segmente, od opasnosti 5G mreže, do njezinog utjecaja na virus Covid-19, preko „mogućnosti da su Kinezi stvorili hibrid koronavirusa i HIV-a, završavajući s hipotezom, na temelju odgovora predsjednika Xi Jinpinga na pismo dobiveno od Billa Gatesa, da vođa Kine radi za „ljude guštere“ i sudjeluje u „velikom projektu „ID 2020“ i nakani da… Čitaj više »

neznanje
3 godine prije

Ta bijela kuća i američka vlada su postali jedan veliki “trumpleraj”.

Zlotvorni lekari
3 godine prije

Pogresna strana su lekarska mafija zbog toga jer su zloupotrebili medicinu

edi
3 godine prije

Ovo je nastavak rata izmedju Kine i USA, u koji se ,htio ili ne uključuje cio svijet. Kina je od siromašne i gladne zemlje ,izrasla u diva ,kojeg su proizveli zapadni kapitalisti u żelji povećanja svog bogastva. Ali sistem komunstički nisu uništili i on se je preorentirao u komunistički kapitalizam, ojačao vojnu moć drżave ,financijsku i normalno postao opasnost gazdama ,koji bi ga htjeli vratiti na staro i pogaziti kao što su ih pogazili Japanci u 2 svjetskom ratu. Ali to se neće dogoditi ,njih je danas 2 miljarde i imaju snagu financijsku,vojnu, političku ,sve i znanstvenu pa se mogu nositi i sa ovim virusnim ratovima. Zapad je popušio i prije ili kasnije ovi će se dignuti na vrh brijega. Bili su Romani,pa su došli Germani , pa kad je bio red na Slavenima izmislili su Marksa koji je izmislio Staljina koji je Slavenskom vrhunacu izmaknuo stolicu i bacio ih… Čitaj više »

puki
3 godine prije

Ima ona poznata izreka sa ovih prostora: “Ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da zvijeri pokažu svoje tragove”. Da parafraziram: “Ne dolazi korona da zarazi ljude, nego da se otkrije tko radi za zvjeri, to jest za kabalu”. Ovih dana i tjedana, to se već pokazalo u pojedim slučajevima. Ova inscenirana predstva koronevirusa već je otkrila neke “zvjeri”, neke maske su već pale. Prije svega u slučaju Kine. Kina je definitivno igrač kabale, u to sada nema nikakve sumnje, i svi se trebaju osloboditi nekih svojih iluzija i starih okoštalih ideoloških svjetonazora, koje svi mi imamo, ili smo imali, nitko nije imun na to. U Kini je sve započelo, kinesko rukovodstvo odavno ima odlične odnose sa Gatesom, sa kojim surađuje. Predsjednik WHO-a, Gatesov igrač, Tedros je stari pajdo kineskog rukovodstva. Kina također sufinancira WHO i evo sada nakon što je Trampi najavio da će obustaviti sufinanciranje WHO-a od strane… Čitaj više »

puki
3 godine prije

2)….Za Trampija još ne znamo. Iako neki i na ovom formu misle da je i on igrač kabale, ja se još ne slažem s tim. On jeste čovjek tog izrabljivačkog mafijaškog sistema u SAD-u, uz pomoć kojega se obogatio i bez čije pomoći se nitko u SAD ne može obogatiti(mislim na one u rangu milijardera). I Ja nemam iluzija da je on neki novisni mesija, koji bi spasio SAD i svijet, kako misle neki njegovi obožavatelji u SAD-u, Međutim, mislim da on nije čovjek kabale. Kao prvo, Trampi nema ona tipična obilježja za sve psihopate u službi kabale; hladnu i mirnu proračunljivost, kao Merkelica, Macron, Kurz, Obama, Ursula von der Leyen, i drugi, Trampi je emocionalan, krkanast, seljakast, ispali ono što misli. U dosadašnjih 4 godine njegove vladavine, mogli smo uvijek vidjeti, kako sam rekoa “2 Trampa”. Jednog koji, očito pod pritiskom svoh khazarskog zeta, i ostalih khazarskih cionista, mora… Čitaj više »

puki
3 godine prije

Evo i ovdje, još jedan dokaz da je Kina u ovoj režiji korone, igrač kabale. Iz Kine također siju paniku:
“Kineska studija rađena na Sveučilištu Zhejiang otkrila je kako bi moglo postojati čak 30 sojeva koronavirusa od kojih bi neki mogli stvarati do 270 puta veće količine virusa, odnosno biti značajno opasniji.”

puki
3 godine prije

Ne samo da su napali Novaka, već i njegovu suprugu, da širi teorije zavjere. Jer je na fejsu predložila video, u kojem neki američki neovisni liječnik govori o ulozi radijskih i druguh elektronskih valova u širenju virusa i pandemija i mreži 5G.
ri-opasne-teorije-zavjere-1451049/

puki
3 godine prije

Bil Gates nije cjepio svoju vlastitu djecu https://www.intermagazin.rs/privatni-lekar-bila-gejtsa-sokirao-celu-planetu-nijedno-od-troje-dece-nije-vakcinisao-a-ovo-je-razlog/ Pa naravno da ne. Elita koji nama, stoci predlaže i nalaže ove i one mjere, međutim za vlastitu djecu, ne. Isto kao što ta elita u običnim državnim školama na Zapadu (a sada to žele i kod nas), uvodi razne liberalne metode, navodno napredne pedagogije i znanosti i tako se uništava, ono normalno klasično školstvo, odgoj i obrazovanje, te škole postaju sprdnja i ruglo. Osim toga, elita u tim školama uvodi sve radikalnije takozvane seksualne odgoje, gdje se u nekima, otvoreno promovira pedofilija (kao ono lani u V. Britaniji, gdje su planirali prvačiće od 7 godina učiti masturbaciji). Međutim, svoju vlastitu djecu, elita šalje na privatne škole i internate, gdje nema ništa od toga, liberalna pedagogija i slično, već se tamo uči po onom prastarom programu klasičnog obrazovanja i održava se disciplina i odgoj. Naprimjer u Njemačkoj, Francuskoj, Britaniji, SAD-u… su šezdestosmaši… Čitaj više »

puki
3 godine prije

Greta na onom videu u članku kmoji ste juče objavili… “Korona odlazi, Greta dolazi – “Naša kuća gori” – “šokantan” video o globalnom zagrijavanju” …izgleda stvarno kao lik iz horor filma, kao u onom hororu The Ring, ona zla djevojčica Samara iz bunara, koja ubija. I ako se sjetimo onog njenog govora lani na sjednici UN-a i onih grimasa, to nije normalno. Ona je opsjednuta i manipulirana od strane iluminatske, sotonske kabale. ———- A evo i našeg sveprisutnog “znastvenika” Đikića, i on je skinuo svoju masku. Ustvari ja sam odmah znao da je muljator, lopuža i lažov, jer mi je uvijek bilo sumnjivo, njegovo stalno kurčenje po medijima, da je navodno svjetski znastvenik, da radi na otkrivanju lijeka protiv raka, da je u Njemačkoj ugledan, itd.. A Index i ostali su ga dizali u nebesa.. A evo sada Đikić također udara u širenje panike korone i opominje od navodnog 2.… Čitaj više »

Derim
3 godine prije

Neki su ovdje posvetili svoj život koroni. Bjesomučno pretražujete internet za potvrdom vlastitog mišljenja. Jedni tupe jedno, drugi drugo, treći ….. Ovo samo ako može neko da mi objasni sa WHO. Ameri su sve svjetske organizacije najviše finansirali. Naravno, ne zato da bi utjecali na svijet nego, eto vole nas i to je samo zato. Ako je WHO (bar u ovome) kredibilna onda ništa od tužbe? Ako “dokažem”, ma ne moram ni da dokažem, dosta je da twittam, da “pokriva” Kinu (zarad manje para) onda mogu da je tužim a i sačuvam nešto para. SAD su već napustili UNESCO, zaprijetili uskraćivanjem finansiranja više međunarodnih institucija (UN, WTO), iako su bile super dok su vodu na njihov mlin navodili. Raskinuli više međunarodnih sporazuma iz oblasti sigurnosti, sankcionirali i proganjali sve koji su ukazali na američka sr.anja i oduprijeli se njihovu utjecaju. Zašto su se sad WHO okrenule Kini, iako ih najvećim… Čitaj više »

Perun
3 godine prije

Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će uskratiti američka sredstva za SZO, optuživši organizaciju za loše upravljanje borbom protiv pandemije koronavirusa i zavjeru sa Kinom u sakrivanju ključne informacije o širenju virusa u ranim fazama izbijanja.Zanimljivo u svemu tome je i podatak da Deutsche Bank odbija iznijeti podatke o poslovima s Trumpom….Američki narod zaslužuje odgovore i sve drugo je neprihvatljivo….Idućeg tjedna bi Vrhovni sud SAD-a trebao saslušati argumente je li njemacka Deutsche Bank dužna dati podatke o Trumpovom financijskom poslovanju sa Deutsche Bank koje su zatražila dva kongresna odbora. ….P.S Ulagaci i vlasnici vrednosnih papira traze odgovore od Deutsche Bank …..Frankfurt vise nece biti to sto je sada …nego ce biti Frankfurz jer Korona sve mijenja sem kamenja ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI