Kina, Trump i Covid-19

Trump - Kina - Covid-19
10 komentara

Prije tri godine na ovim sam stranicama postavio sam pitanje: „ Hoće li pandemija koronavirusa poremetiti globalne ambicije Kine?“ Moj odgovor je glasio: samo ako Donald Trump bude ponovno izabran za predsjednika 2020., kineske će ambicije biti poremećene; s druge strane, ako bilo koji od demokratskih kandidata za predsjednika pobijedi, tada Kina ne bi platila cijenu, nego bi umjesto toga postigla još veću moć i dominaciju, jer bi na vlasti bila povodljiva i kompromitirana demokratska stranka.

Američki narod nije uspio razumjeti da su Komunistička partija Kine (CCP) i Demokratska stranka formirale neizgovoreni de facto savez, kako bi porazile Trumpa na predsjedničkim izborima 2020. godine. Neumoljivo pravljenje buke u vezi neviđenih ograničenja u pogledu rada, kako bi se navodno postigao broj od ”nultog postotka zaraženih” Covidom-19 i preuveličavanje smrtnih slučajeva bilo je jedno od primarnih oružja u njihovom arsenalu. Po prvi put u američkoj povijesti, velika politička stranka našla se u biti u savezu s neprijateljskom inozemnom silom, kako bi porazila sadašnjeg predsjednika, koji je predstavljao prijetnju njihovim interesima.

Donald Trump je bio itekako svjestan ovog otrovnog saveza i često se bunio protiv kineskih komunista. Međutim, umjesto oslanjanja na svoj gotovo uvijek nepogrešivi instinkt koji ga je doveo do položaja predsjednika, kao i do svjetske slave i bogatstva, Trump je, možda zato što je bila izborna godina, glupo pristao na taktiku kabale u vezi Covid-19. Nadalje i iz istog razloga, oklijevao je otpustiti one oko sebe koji su bili ne samo nekompetentni, nego koji su bili i u savezu s osovinom Demokrati-Komunistička partija Kine, čime je sam organizirao vlastiti izborni debakl u studenom 2020. godine.

Dr. Li-Meng Yan, virolog koji je pobjegao iz Kine i radio na polju istraživanja koronavirusa, utvrdio je u ljeto 2020. da Covid-19 ne samo da je nastao na Institutu za virologiju Wuhan, nego su ga namjerno pustili u javnost kineski komunisti. Sada postoji veliki konsenzus o tome da je virus ”pobjegao” iz Instituta, no mnogi sumnjaju da je možda namjerno pušten. Virus je kružio među ljudima u Kini i Europi već u listopadu i studenom 2019. Ipak, trebalo je gotovo tri mjeseca, do siječnja 2020., kako bi Kina objavila svijetu da je novi virus navodno nastao na vlažnoj tržnici u Wuhanu i da se brzo širi po cijeloj regiji.

Kao nastavak, kinesko vodstvo pokrenulo je koreografirana zatvaranja velikih gradova i provincija, kako bi svijet bio opsjednut njima, kao sredstvom eksponencijalnog povećanja straha od virusa na Zapadu.

Međutim, njihov službeni broj smrtnih slučajeva bio je apsurdno nizak i ostao je takav više od dvije godine, jer je Kina izvijestila o minijaturnom ukupnom broju umrlih od samo 4638 ili 0,0003% kineskog stanovništva (1,5 milijardi) tijekom tog razdoblja. Čini se da je ovo bila još jedna smicalica koja im je omogućila lažno reklamiranje virusa svijetu, a posebno Sjedinjenim Američkim Državama, u pogledu toga koliko su njihova gotovo potpuna ograničenja bila uspješna u kontroli Covida.

Kao dvostruki kriterij, Komunistička partija Kine zatvorila je sve mogućnosti domaćih putovanja, ali je ostavila otvorene sve mogućnosti inozemna putovanja do 01. travnja 2020., šest mjeseci nakon prvog otkrivanja virusa, stvarajući tako kanal za širenje Covid-19 diljem svijeta.

Nakon što je postao žrtvom kineskih prijevara, Trump je u početku bio pun poštovanja prema Kini i hvalio je njihove postupke za navodno suzbijanje virusa. Međutim, do kasnog proljeća 2020. bio je jedini svjetski vođa koji je kritizirao i osuđivao kineske komuniste. Međutim, do tada ga je pogrešno pristajanje na karantene i socijalno distanciranje u Sjedinjenim Državama dovelo u neodrživu i gubitničku situaciju.

Zatvaranje nacije radi borbe protiv pandemije nikada nije učinjeno u bilo kojem trenutku u ljudskoj povijesti. Međutim, politički korumpirani i pokvareni Trumpovi zdravstveni savjetnici (Fauci i Birx) snažno su poticali Trumpa neka pristane na karantene i socijalno distanciranje, ukazujući na navodni uspjeh kineske politike karantene. Osim toga, politička opozicija i mediji glavne struje također su promicali karantene i socijalno distanciranje, jer su shvatili da mogu poslužiti kao sredstvo za pokretanje i legalizaciju masovnog glasovanja putem pošte i skupljanja glasačkih listića u svim takozvanim državama bojnog polja.

Ludost je započela 16. ožujka 2020. kada je Trump najavio učinkovito nacionalno zatvaranje od “15 dana za usporavanje širenja virusa”. U roku od tjedan dana, znao je da je pogriješio dok je gledao kako gospodarstvo počinje implodirati. Unatoč tome, nije promijenio smjer, nego je nastavio pristajati na nacionalnu politiku “privremenih izolacija”. Njegovo ustupanje 15-dnevnom zatvaranju neizbježno bi dovelo do golemih ekonomskih poremećaja, dugotrajnih zatvaranja institucija, zatvaranja škola i što je još važnije, omogućilo je raznim državama pokretanje vlastitih režima zaključavanja, ukazujući na Trumpovu odluku kao na osnovu za takve stavove.

Neizbježno, 15 dana ubrzo je postalo 45. Nakon toga postalo je nemoguće promijeniti smjer, jer su Trumpa nemilosrdno ismijavali kad god je govorio o ukidanju karantene, dok su u isto vrijeme mediji i demokrati neprestano širili strah, a savezna zdravstvena birokracija namjerno napuhavala brojeve zaraženih i smrtnih slučajeva. Nadalje, Trump se suočio sa stvarnošću da predsjednik nema pravnu osnovu intervenirati u politike ”lockdowna” saveznih država.

Bezuspješno je pokušao promijeniti smjer i na kraju je izbacio Faucija i Birxa na marginu. Ali bilo je prekasno, jer je šteta bila učinjena i bilo je gotovo nemoguće zaustaviti ratni stroj demokrata koji je bio usmjeren na promjenu izbornih zakona u mnogim državama prije 03. studenog 2020. Donald Trump zaslužuje biti prepoznat kao nezamjenjiv čovjek, koji je bio pravi predsjednik u pravo vrijeme. Međutim, kada se sa svih strana suočio sa svojim protivnicima i njihovim manipuliranjem pandemijom koronavirusa, Trumpovo prešutno pristajanje i proces donošenja odluka nisu bili pokazatelji snažnog karaktera, jer je bio previše usredotočen na nadolazeće izbore.

Ako bude republikanski kandidat za izbore 2024., a velik mu se broj birača duboko protivi zbog njegovih osobina kao čovjeka, Trump treba progutati svoj ponos i treba se otvoreno i iskreno pozabaviti svojim neuspjesima, koje je doživio tijekom tog sudbonosnog razdoblja ili se u suprotnom neće uspjeti ponovno vratiti u Bijelu kuću, a neupitna dominacija Kine nad svijetom bit će neizbježna-

CovidkinaSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Portal Telegram dobio je odgovor ovih dana od HZJZ-a koliko je do sada došlo Covid cjepiva u Hrvatsku i koliko smo to platili. Došlo za sada više od 12 milijuna doza, plaćeno 201,9 milijuna eura. Tj. 1,5 milijardi kuna. Utrošeno je 5,36 milijuna cjepiva. Capak priznao javno u Dnevniku HTV-a prije dva tjedna da je dva milijuna doza Covid cjepiva uništeno, a 4 milijuna doza donirano. Do kraja 2023. trebalo bi ukupno u Hrvatsku stići 18,9 milijuna Covid cjepiva. Praktički se vrlo malo ljudi cijepi već mjesecima. Konkretno u prošlom tjednu, dakle u 7 dana, njih 120. Službeni podaci. Ugovor EU sa Pfizerom i dalje tajna. Cijena cjepiva i dalje tajna. Sastav cjepiva i dalje tajna. Ali znamo da je genetski modificirano (prvi puta odobreno za ljude) i eksperimentalno. Cjepivo niti sprječavaju zarazu, niti hospitalizaciju, niti smrti. HALMED je provjerio samo dokumentaciju kada je odobrio Covid cjepiva za hrvatsko tržište,… Čitaj više »

C.F.
11 mjeseci prije

A 15. Maja 2020 Operation Warp Speed
Bas je naivcina ovaj Trump.

pokositelj muha
11 mjeseci prije

“a velik mu se broj birača duboko protivi zbog njegovih osobina kao čovjeka,”
pa kad cela GOP nemre iznjedrit boljeg kandidata, onda mi se nameće jednostavan zaključak da su pokraj demokrata i oni korumpirani i u igri… a onda i svi ostali (eu, rusi i kinezi) koji vode svijet..
kaj reći.. do pasa smo u dreku i pušimo cigaretu.. samo čekamo da se gazda zadere, “pauza je gotova, roni”

DLM
11 mjeseci prije

Ima li smisla pisati bilo kakav komentar na iznesene konstrukcije u tekstu?
povodljiva i kompromitirana demokratska stranka” sto reci na ovome, znaci trebalo bi navlast da bude neki castan i nekompromitiran kao recimo Tramp, da ja napisem ovakvo nesto stideo bi se 100 godina.
Mnogi su pisali na pocetku plandemije i ja sam ostavio svoj komentar i navukao bes ostalih a glasio je “zaboravite na zivot do juce od sutra ceka nas nesto … najvjerojatnije nikada se necemo vratiti na taj nacin zivota” , eto bilo je nesto u ovom stili, nije mi drago sto je ispalo bas tako.

Max
11 mjeseci prije

Opaka igra koja je mnoge koštala života.

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je upravo proglasila kraj pandemije koronavirusa, ustvrdivši da bolest koja je uzrokovala pandemiju postaje rutinska bolest. “Jučer se Odbor za hitna stanja sastao 15. put i preporučio mi da proglasim kraj izvanrednog stanja u javnom zdravstvu od međunarodnog značaja. Prihvatio sam taj savjet”, rekao je Ghebreyesus i dodao da je Covid-19 završio kao globalna zdravstvena kriza. Sad će i ovi poslušnici i vazali po državama proglasiti isto. Tko financira WHO i koliko košta: Proračun organizacije je 5.8 milijardi dolara za razdoblje 2020-21. i 6,12 milijardi za proračunski ciklus 2022-23. Podaci iz prošle godine pokazuju da se obveznim uplatama osigura tek 957 milijuna dolara, a donacijama 3.7 milijarda. Podaci 10 najvećih uplatitelja u proračun WHO-a u 2018. godini redom: SAD – 400 milijuna dolara Bill & Melinda Gates fundacija – 220 milijuna dolara Velika Britanija – 220 milijuna dolara Njemačka – 190 milijuna dolara GAVI Alliance – 160 milijuna… Čitaj više »

JozoO
11 mjeseci prije

Evo vijest od danas da je više od pola umrlih zapravo umrlo od sekundarne bakterijske infekcije na raspiratoru jer su odustali od liječenja antibioticima.

Vladimir Hegel Hegel
11 mjeseci prije

Nermine,- za sada NE zaslužuješ komentirati Svijetska događanja. A preporučio bi ti,; Ako želiš brzo napredovati;,pokušaj biti Trumpova Ovca za sve.. Bog poživil

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI