Kina uzvraća SAD-u zbog Rusije

Mao Ning
14 komentara

SAD Kijevu šalje oružje vrijedno milijarde dolara dok upozorava Peking da ne pomaže Moskvi, rekla je glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova, dodajući da Washington nije u poziciji diktirati kinesko-ruske odnose.

“SAD nema pravo diktirati odnose Kine i Rusije i nikada nećemo prihvatiti prisilu i pritisak od strane SAD-a”, rekla je Mao Ning novinarima tijekom dnevnog brifinga u ponedjeljak.

Komentirala je navode viših američkih dužnosnika da je Peking vjerojatno odobrio isporuku nesmrtonosne pomoći Rusiji unatoč upozorenjima iz Washingtona, te da razmatra opskrbu topničkim granatama u budućnosti.

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan upozorio je u nedjelju da će pružanje vojne pomoći Moskvi ” za kinu imati stvarnu cijenu”. SAD je već uveo sankcije povezane s Ukrajinom dvjema kineskim satelitskim kompanijama.

Mao je rekla da Washington prodaje “lažne informacije o oružju” i sankcionira kineske tvrtke “bez razloga”, opisujući to kao “licemjerno” i “očigledan čin maltretiranja”.

SAD je ulio milijarde dolara vojne pomoći u Ukrajinu, dok je Peking zadržao uravnotežen stav, promičući mirovne pregovore i političko rješenje. “Na prvi pogled jasno je tko dolijeva ulje na vatru”, rekla je.

Glasnogovornica je dodala da prodaja američkog oružja Tajvanu, samoupravnom kineskom otoku, potkopava odnose između dviju nacija, baš kao što je naoružavanje Kijeva potpirilo vatru ukrajinske krize.

SAD je obećao podupirati Kijev “koliko god bude potrebno” da porazi Rusiju. Peking je kritizirao Rusiju zbog slanja trupa u Ukrajinu, ali je okrivio SAD i širenje NATO-a u Europi za izazivanje krize. Krivo je Washingtonovo korištenje jednostranih sankcija kao instrumenta vanjske politike.

kinaMao NingrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
1 godina prije

Kinezi mogu obustaviti isporuku pelena Americi, i Biden će se usrati. Doslovno.

Ivan
1 godina prije

Vrijeme da ostatak svijeta nauci pameti americke svinje koje su sebi dale za pravo da svakome sole pamet i dociraju. Za pocetak EU ih treba istjerati s ovog kontinenta i okrenuti se Rusiji, Kini i islamskim zemljama pa neka se americka govna prze u paklu. No problem EU je sto prije treba rastjerati Davoso nistarije iz EK ma celu s onom pokvarenom i korumpiranom gadurom Ursulom a da ne govorimo i sa Swabom. Sve te nadrzavne parazite kao sto su WEF, WHO, UN itd treba destilirati i ocistiti od smeca..

Max
1 godina prije

Na lijep način su im rekli da odjašu u sumrak.

ogo
1 godina prije

Lansiran je odjeb

nessy
1 godina prije

Kinezi nikako da shvate, americka strana je u pravu, svi ostali su odmetnute drzave i teroristi. Samo, ovakvu idiotsku mantru USA ne mogu prodavati Kini, zemlji sa svojim misljenjem, prastarom kulturom, i naravno, svojim interesima.

Marko
1 godina prije

Ako Kinezi ne budu poslusni sledi zemljoters u Pekingu od 9 stapeni , znaju oni to jako dobro.

Gjuro1977
1 godina prije

Ameri duguju grdu paru Kini,11biiliona,za Kijev se ima,dug servisirati nema

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI