Kina zainteresovana za saradnju sa Rusijom na projektu Arktičke stanice

Arktik
4 komentara

Peking, prateći Seul, pokazuje interesovanje za saradnju u okviru projekta izgradnje Međunarodne arktičke stanice Snowflake (Pahuljica), rekao je Nikolaj Korčunov, generalni ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova, visoki zvaničnik Arktičkog savjeta Rusije.

„Kina je već najavila da je spremna da se pridruži, pokazuje interesovanje za projekat, uključujući i isporuku opreme“, rekao je Korčunov.

Rekao je da je Južna Koreja već odlučila da će učestvovati u izgradnji.

U novembru 2020. godine, Korčunov je objavio da Seul stvara fond za rad sa Rusijom u industriji vodonične energije, a rad na stanici Pahuljica mogao bi postati prvi projekat fonda.

Međunarodna arktička stanica Pahuljica trebalo bi da postane potpuno autonomno postrojenje bez dizela pogonjeno obnovljivim izvorima energije i vodoničnim gorivom. Stanica će se sastojati od nekoliko zgrada kupolastog tipa povezanih prolazima. Lokacija zgrada odozgo podsjeća na pahuljicu, zbog čega je projekat stanice dobio ovo ime.

ArktikJužna KorejakinarusijaSnowflake
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

“… „Kina je već najavila da je spremna da se pridruži, pokazuje interesovanje za projekat, uključujući i isporuku opreme“…” Koji bijedan igrokaz – pa to je smijesno… Zlocinci kamatarski sve do u tacku planirali jos prije 75 godina – a sada se to prodaje kao “saradnja Kine i Rusije“… Uskoro ce nam vjerovatno objaviti i “novi (stari) UN/WHO“… Baziran na “multi-kulti-ovo-ono-polarnosti” – a u stvari ista zlocinacka banda kamatara oko Rockfellera i Rotschilda i iza ove “nove BRICS” piramide ZLA… Dakle – sve nam pred nosinama stoji! 1. “Fondacija brace Rockefeller” – jos krajem 60tih – do u detalj definisala ova govna zvana “BRICS“! (napravili varani sudiju, kao da uspostave novi “multi-kulti-ovo-ono” svjetski poredak – u kojem ce oni kamatari ostati na vrhu piramide ZLA)… https://www.rbf.org/75/special-studies-project 2. Jos “daleke” 1968 ista zlocinacka “braca Rockfeller” – pocinju javno sa razvojem “vakcine” koja ce drasticno smanjiti ljudsku populaciju… https://www.prisonplanet.com/rockefeller-foundation-developed-vaccines-for-%E2%80%9Cmass-scale%E2%80%9D-fertility-reduction.html 3. Danas u… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Žx
star
2 godine prije

Gradit će nove Spartly otoke na Arktici.

Max
2 godine prije

Natavak suradnje dviju sila.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI