Kineske genetičke tvrtke tajno su prikupile DNK Amerikanaca putem COVID testova, tvrdi američka obavještajna služba

Covid testovi
28 komentara

U prosincu je John Ratcliffe, odlazeći direktor Nacionalne obavještajne službe, ponovio prethodna upozorenja tadašnjeg državnog tajnika Mikea Pompea i šefa FBI-a Christophera Wraya, inzistirajući na tome da Peking planira “gospodarski, vojno i tehnološki dominirati SAD-om i ostatkom planeta.”

Kineski biotehnološki div BGI Group pokušao je proširiti svoj domet i ponudio je izgradnju laboratorija za testiranje COVID-a u najmanje šest američkih država, nakon prvog velikog izbijanja respiratorne bolesti, što je natjeralo obavještajne dužnosnike na slanje upozorenja protiv dijeljenja zdravstvenih podataka s genetičkom tvrtkom, javlja CBS.

BGI, vodeća kineska genetička tvrtka, navodno je ponudila izgradnju i pokretanje laboratorija za ispitivanje koronavirusa u Washingtonu, kontaktirajući guvernera zbog prijedloga, a istovremeno je kontaktirala i najmanje pet drugih država, uključujući New York i Kaliforniju, izvještava 60 Minutes.

Nekada poznat kao Pekinški institut za genomiku, BGI se, sa sjedištem u kineskom gradu Shenzhenu, specijalizirao se za sekvencioniranje gena. BGI upravlja Kineskom nacionalnom genskom bankom; genomskom bazom podataka koju financira kineska vlada.

Međutim, potezi BGI-a potaknuli su zabrinutost kod Billa Evanine, ravnatelja Nacionalnog protuobavještajnog i sigurnosnog centra američke vlade, koji je upozorio o tome da “inozemne sile mogu prikupljati, pohranjivati i iskorištavati biometrijske podatke iz Covid-19 testova.”

Utrka za kontrolom nad svjetskim bio-informacijama

Prema Billu Evanini, koji je prethodno bio šef Protu-špijunske skupine za Središnju obavještajnu agenciju, Kinezi prikriveno žele prikupiti američku DNK u svjetskoj utrci u vršenju kontrole nad svjetskim biološkim podacima.

Voditelj emisije, koja se emitira u nedjelju, razgovarao je s Evaninom i drugim stručnjacima kako bi naglasio kako bio-podaci postaju vrijedna roba i mogu potencijalno predstavljati prijetnju nacionalnoj sigurnosti.

„Dali smo savjet ne samo svim Amerikancima, već i bolnicama, udrugama i klinikama. Znajući da je BGI kineska tvrtka, znamo li kamo odlaze ti podaci?“ Pitao se Bill Evanina.

Prema bivšem šefu udruženog protuobavještajnog odjela FBI-a i CIA-e, odnosno Protu-špijunske skupine, na početku zdravstvene krize udružio je napore s drugim obavještajnim dužnosnicima kako bi spriječio države u prihvaćanju ponude BGI skupine koja je navodno usko povezana s kineskom vojskom i vladajućom Komunističkom partijom.

“Ovo pokazuje podlo razmišljanje Komunističke partije Kine i njihovu želju za iskorištavanjem svjetske krize poput ove s COVID-om,” rekao je Evanina u emisiji.

Kontrola nad bio-podacima, poznavanje zdravstvenih stanja građana i u skladu s tim, lijekova koje koriste za njihovo liječenje, prepuna je opasnosti i rizika, smatra bivši dužnosnik FBI-a. Takva saznanja i informacije mogle bi inozemnom subjektu pružiti mogućnost potpunog nadzora nad zdravstvenom zaštitom.

“Od dugoročnog egzistencijalnog troška za našu naciju, želimo li to učiniti? Želimo li da neka druga država sustavno eliminira naše zdravstvene usluge? To se događa”, tvrdi Evanina.

Kao primjer, dužnosnik navodi ovisnost SAD-a o Kini u vezi sa zalihama osobne zaštitne opreme (PPE), potrebne za borbu protiv koronavirusa. Gotovo svaki Amerikanac već je ugrožen, inzistira on, dodajući:

“Vjerojatno imate pet ili šest zdravstvenih tvrtki u koje je posljednjih pet godina, rekao bih, prodrla, ušla ili koje je hakirala Kina. Trenutne procjene su da je 80 posto podataka odraslih Amerikanaca ukrala kineska Komunistička partija.”

Prema stručnjacima citiranim u emisiji, Kina i druge strane sile nastoje prikupiti genetske podatke od Amerikanaca na različite načine. Jedan od izvora, tvrdi Evanina, jest poticanje milijuna Amerikanaca na dragovoljno davanje svog DNK prilikom traženja usluge genealoških tvrtki, u cilju otkrivanja predaka.

Međutim, donatori nisu svjesni potencijalnih rizika, tvrde bioetičari, jer genealoške tvrtke mogu imati partnerstva s biotehnološkim tvrtkama u razmjeni podataka.

Genetski materijal, kaže Evanina, „vaša je prošlost i vaša budućnost, kao i budućnost vaše djece. Vrlo je rizično i mislim da je nepoznato vjerojatno najrizičniji dio.”

Kina navodno ”širi doseg”

Krađa bioloških podataka već se događa u manjem opsegu, naveo je drugi stručnjak koji je nastupao u emisiji.

Ovisnost SAD-a o Kini o isporuci osobne zaštitne opreme (PPE) potrebne za borbu protiv Covid-19 naveo je Edward You, bivši biokemičar, trenutno zaposlen kao nadzorni specijalni agent u FBI-u.

“Što će se dogoditi ako shvatimo da su svi naši budući lijekovi, naša buduća cjepiva potpuno ovisni o stranom izvoru? Ako se ne probudimo, shvatit ćemo jednog dana da smo postali ovisnici o lijekovima trećih strana i da je netko poput Kine postao naš glavni dobavljač”, citiran je.

U ožujku 2020. You, koji nadgleda biotehnološke prijetnje za Ministarstvo zdravstva i socijalnih usluga, ponovili je upozorenja drugih službenika za provođenje zakona, sigurnost i vojno-obavještajnu službu u vezi s američkim vladinim agencijama koje posluju s tvrtkom BGI.

Strojevi za sekvencioniranje gena koje je BGI pokušavao prodati američkim laboratorijima za ispitivanje koronavirusa, tvrdili su, mogu se koristiti za katalogizaciju DNK pacijenata, napisao je The Wall Street Journal.

“BGI je nesumnjivo iskoristio COVID-19 kako bi proširio svoj domet širom svijeta, uključujući Sjedinjene Države”, rekao je Bill Evanina, a prenosi agencija.

BGI Group, identificirajući se kao “privatna organizacija osnovana da bi koristila zdravlju i dobrobiti ljudi”, nije ponudila službeni odgovor na izvješće, dodajući u izjavi:

“Zamisao o tome da su genomski podaci američkih građana na bilo koji način ugroženi aktivnostima BGI u SAD-u je neutemeljena.”

Prije toga, WSJ je citirao glasnogovornika BGI-ja o tome kako je tvrtka prodala COVID-19 testove, koje je odobrila Uprava za hranu i lijekove. “BGI nikada nije predložio niti uspostavio bilo koji klinički laboratorij za sekvencioniranje genoma ili ispitivanje COVID-19.”

Američko-kineski prijepori

Od početka širenja koronavirusa, Kina je slala medicinsku opremu i liječnike u brojne zemlje, jer je tkao pokušavala odbaciti kritike koje su bile usmjerene prema kineskom prvom odgovoru i reakciji na postupanje s koronavirusom. Administracija bivšeg predsjednika Donalda Trumpa optužila je Kinu za odgovornost nastanka koronavirusa.

“Kriva je Kina, to se nikada nije smjelo dogoditi”, rekao je predsjednik, prije nego što je virus više puta nazvao “kineskom pošasti.”

Peking je zauzvrat odgovorio napadom na postupanje Washingtona u vezi s virusom.

Američke optužbe hranile su se dugogodišnjom Washingtonskom teorijom o tome da kineski hakeri već godinama kradu američku tehnologiju, a John Ratcliffe, tadašnji direktor Nacionalne obavještajne službe, u prosincu 2020. imenovao je Kinu prvom prijetnjom nacionalnoj sigurnosti za Ameriku, pozivajući se na navodnu krađa podataka.

Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying reagirala je optuživanjem SAD-a za “pokretanje raznih politički opresivnih kampanja protiv Kine.”

“Postoji kineska izreka: „Oko vidi ono u što um vjeruje.“ Nadamo se da će SAD prestati smatrati sve oko sebe špijunima“, dodala je glasnogovornica.

AmerikaCovidDNKkinaPCR test
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Noman
3 godine prije

Žuće spremaju novi covid virus samo za Usa populaciju.

Tucker carlson
3 godine prije

Kada su dopustili otvaranje Kine prema svijetu 70-ih radi suzbijanja SSSR-a,mislili su da Ce,s vremenom,srusiti sovjetski imperij.kad ono,srusili su i svoj.hvala.

nekoime
3 godine prije

Hoće im uvaliti pekinšku patku.

Picajzl
3 godine prije

Pa, Kina je donekle u pravu, priča sa Wuhanom i izvorom zaraze nema smisla (šišmiši i druge priće). Već se duže sumnja kako je izvor u SAD-u, pa žele malo proučiti. U pravu su.
Ovo je jedno od 4 mjesta za koje se sumnja kao izvor:
https://www.nytimes.com/2019/08/05/health/germs-fort-detrick-biohazard.html

ledeno doba
3 godine prije

” Peking planira “gospodarski, vojno i tehnološki dominirati SAD-om i ostatkom planeta.”

pogrešno, odnosno zamazivanje očiju.
Peking obavlja posao za “SAD”, odnosno za stvarne gospodare SAD-a. Pa nitko prosječno inteligentan, me može povjerovati u to da ta neka kineska firma može skupljati genetičke podatke građana SAD.a, bez znanja mafije iz duboke države. Kineski gestapo i SS dao je te podatke svojim pajdašima u FED-u..CFR-u i WEF-u..

Jednostavno: Kineski crveni fašisti, obavljaju prljave poslove za duboku državu, SAD i Zapad. Ono što oni još javno i otvoreno ne mogu, jer još postoji nekakav ostatak ostataka i privid demokracije, za to su nadležni kineski gestapovci i SS-ovci… Oni mogu i smiju sve…A onda su ovi iz SAD-a i Zapada kofol jako zabrinuti, što radi Kina…

Gile
3 godine prije

Virus, uzimanje brisa iz sinusa, cjepivo/vakcina, pohranjivanje podataka na servere/clouds, AI… Čitam SF romane/novele… od ranih osamdesetih. Asimov, Clark, moj obožavani Zelazny sve do Kim Stanley Robinson i još mlađih autora. Sve ovo što nam se događa opisali su prije pedeset i više godina. Ljudi, prebacili smo sa tehnikom i tehnologijom. Kad čujem IT sektor trčim na WC.

Frodo
3 godine prije

Pa svako laboratorijsko ispitivanje krvi, tkiva, tjelesnih tekućina itd. je potencijalno davanje dna podataka tko zna kome.

preseren3
3 godine prije

Počelo je i na ovom mediju… Paličice za uzimanje uzoraka imaji Wi-fi i šalju podatke u Kinu.

Miro
3 godine prije

Ovo je zahebano, jer dnka Amerikanaca je slican ili isti nego nas Europljana ovo moze bit boduce oruzje masovnkg unistenja u rukama Kineza.

Meštar
3 godine prije

Skupljali su i Ameri njihove i ruske DNK. Putin je jednom Rusima rekao da paze komu daju krv ( moguće je da je to objavio i Logično).Imate na internetu niz stranica di možeš dati uzorak svog tkiva , pa ti nađu pretke: za koga ta ekipa radi. Ili npr. Mormoni isto ti mogu naći cijelo obiteljsko stablo na nekim njihovim stranicama. Čak i da ti mormoni to rade iz nekih svojih vjerskih uvjerenja jel netko misli da programi tajnih službi to ne prate. Još prije 40 godina kao klinac , bio sam u društvu nekih profesora koji su govorili da velike sile sigurno rade viruse koji bi mogao napast neki HLA tip i time ugroziti pojedine narode.

Euro
3 godine prije

ma kakvi kinezi. glupost. tehnokrati sad su bagra koja zeli unistiti ljude, ugradit jim cipove, vakcinisat jih koktelom smrti. sad su krivi sve kinezi i trumpovi a prije toga su bili rusi.

Naasy
3 godine prije

“Kina i druge strane sile nastoje prikupiti genetske podatke od Amerikanaca na različite načine. Jedan od izvora, tvrdi Evanina, jest poticanje milijuna Amerikanaca na dragovoljno davanje svog DNK prilikom traženja usluge genealoških tvrtki, u cilju otkrivanja predaka”. Odlično. Napraviće bolje polovine od najvećih zloća današnjice.

3 godine prije zadnji put uredio Naasy
Max
3 godine prije

Kad se isto to napiše za njih onda tvrde da su to teorije urote

Spektator
3 godine prije

Kako to, mi smo se prvi sjetili važnosti DNK, a sada nam to pred nosom rade Kinezi!

Željko
3 godine prije

Zanimljivo je da je putin svojevremeno utvrdio da ameri ciljno otvaraju razne labose na granici sa rusijom,a u ex republikama rusije i prikupljaju genetski materijal.Tako da ovo sa optužbama kineza je samo po onoj kada lopov vika:držte čopova!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI