Knesset TV izjavljuje kako Izrael odbacuje bilo kakvu odgovornost za nedavne eksplozije koje su se dogodile u Beirutu

Beirut
107 komentara

Snažnu eksploziju, koja se dogodila u blizini središta libanonske prijestolnice, zbog koje je bilo puno ozlijeđenih, gradski je guverner već opisao kao “nacionalnu katastrofu sličnu Hirošimi”.

Izrael nema nikakve veze s ogromnom eksplozijom koja je 4. kolovoza potresla Beirut, objavio je parlamentarni televizijski kanal zemlje. Sličnu izjavu dao je i anonimni izraelski dužnosnik u intervjuu za Reutersu, dok je ministar vanjskih poslova zemlje Gabi Ashkenazi tvrdio da je eksplozija vjerojatno uzrokovana požarom.

Istovremeno, predstavnik izraelskih obrambenih snaga odbio je komentirati uzrok eksplozije, konkretno navode o tome da iza toga može stajati Izrael.

“Ne komentiramo izvještaje stranih medija”, rekao je glasnogovornik IDF-a.

Libanonska skupina Hezbollah također je negirala navode da je eksplozija bila rezultat raketnog napada na skladište oružja koje se nalazilo u luci, na mjestu odakle su eksplozije započele, izvijestio je OTV Libanon.

Odgovor grupe dolazi uslijed porasta napetosti između izraelske vojske, koja je nedavno ubila člana Hezbollaha tijekom raketnog napada u Siriji. Istodobno, Hezbollah je u prošlosti optužen za izvođenje bombaških napada u Libanonu, dok se četvorici članova te skupine trenutno sudi zbog eksplozije u kojoj je 2005. godine ubijen bivši libanski premijer Rafiq Hariri, s još 21 osobom. Četvorici pripadnika Hezbollaha sudi se u odsutnosti.

Eksplozija BejrutIDF
Pretplatiti se
Obavijesti o
107 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miky
3 godine prije

Ako su to rekli onda su 1000 posto oni za svega.

Boris
3 godine prije

U Bejrutu nešto šuška to biby gofna njuška, ljudi trče da ga spase a on viće ja sam prase.

Boris
3 godine prije

Dajem glavu da su opet iza svega chifuty.

Crna Covidovca
3 godine prije

Kad sam vidio eksploziju prvo sto sma pomislio, sad ce nas zatvorit u kuce i rec da je ovo gore od Cernobila

jablan u zitu
3 godine prije

Izrael nikad ne komentarise ovakve dogadjaje , nit’ potvrdjuju nit’ negiraju svoju umesanost .Pametnom dosta .

Tom
3 godine prije

Sotonsko pleme bombardira a cjeli svjet suti

tnt
3 godine prije

Ovo samo cifuti mogu uraditi jer ne postoji bolesniji um na planeti.

bole
3 godine prije

znas kako kazu …. svako mesto gde postoji apsolutna sloboda govora na kraju postane desnicarsko i anti cionisticko … pametnom dosta

Stipe
3 godine prije

Da te naučim od anti-semitizma samo je gori semitizam.

Imeri
3 godine prije

E židovi židovi, odmazda Hezbolaha će biti 10 puta gora.
Takli ste u osinje gnjezdo, za svo zlo koje ste radili po cijelom svijetu stići će vas Allahova ruka.

Imeri
3 godine prije

od anti-semitizma samo je gori semitizam

Komentator
3 godine prije

Nema Juge, ali je ostalo mnogo Jugonostalgičara, koji se s pravom mogu smatrati fašistima i nacistima drugo ime za njih je ORJUNAŠI!!

piždro
3 godine prije

I libanonci i sirijci i palestinci su semiti, ako nisi znao..

Komentator
3 godine prije

Lega, to se i ja pitam i sam sam to već davno opazio. Većina njih ovdje su gori antisemiti od Hitlera i Goebelsa zajedno!

burt
3 godine prije

to je bilo skladiste Hezbollaha u kojem se u podzemnom bunkeru drzao vojni materijal dostavljen iz Irana i Izrael im je poslao poruku, zato su se prvo cule pojedinacne detonacije municije a onda je sve letilo u zrak, jeli napad izveden iz drona, aviona, magnetnom bombom ili laserom nije vazno a sva ta oruzja se nalaze u arsenalu IDF

Ime
3 godine prije
soifvnoaesfvnasefvnaefnvanfvinaidfvaf
3 godine prije

Eksplozija ima stopostotne karakteristike aeroslone bombe, sad dal je nezgoda ili namjera pitanje je. Previše blizu bebena da bi bilo “slučajno”. Primječujem navalu hazbare u komentarima, kako se trude da zarade plaću. Sječam se nekih “ekspolozija” u Kini i Teutoniji kad nisu slušali tamin narativ.

Max
3 godine prije

Osobno smatram da je riječ o sabotaži ali možda je riječ i o nestručnom skladištenju.

piždro
3 godine prije

I svakom slucaju usayske tajne službe o ovom znaju 100 put više od novina i medija.. samo je pitanje hoće li ikad pustit na svjetlo dana kao i kod wtc.. možda za nekih 100 g. kad iziđe rok važenja..? pošto oni znaju i kad neko mora na WC da se popiša, preko svoji pipaka u smartphonima… čak puno bolje i više nego i sami vlasnici pametnih telefona i laptopova..

tedi
3 godine prije

A di je lova?

Mario
3 godine prije

” nacionalnosti su samo simboličke etikete kojih se možemo, ali ne moramo držati. Štoviše, ako nam je ta etiketa uteg oko vrata trebamo je odbaciti jer nećemo nikad ostvariti svoj duhovni potencijal podjelama i nadmetanjem, što nam političari žele nametnuti””

ovo je text sa zivicovjek org da ovcoidi progledaju

Mario
3 godine prije

ovcoidu tvoji su cijeli svijet stavili u medijsku izolaciju a ov o je jedan od rijetkih slobodnih portala i sad bi ti nesto mjenjao

Tatjana Maričić
3 godine prije

Amonijev nitrat ne treba kisik za gorenje. Mora doći do endotermne kemijske reakcije, znači da je potreban aktivator. Gorivi materijali – nafta ili ekspoloziv. Znači u startu da nije dobro uskladišten. To je tipično, a branu smo minirali zbog JNA skladištenja bojnih otrova na jednom mjestu i to uz Savu uz granicu. Da nismo Ruse bi potrovali na Krimu. Sporan je izvor paljenja. Prvo eksplodira zapaljivi materijal a da bi mogao zapaliti amonijev nitrat. Potencijalni terorist je onda bombaš samoubojica, no nije trebao ići tako duboko. Amonijev nitrat neće izazvati podzemnu eksploziju zato što ima stranu koja mu ne proža otpor u skladu s fizikom, zato se na tu stranu i širi. Van i u visinu. Unutra i u dubinu ne dolazi u obzir. Podzemno skladište je koliko podzemno. 20 katova ili 5 metara? Ako je 20 katova, izazvalo je podzemnu eksploziju 4,7 po Richteru. Ako je 5 m –… Čitaj više »

Z.A.
3 godine prije

hahahaaa

Ima njih u Njemački
3 godine prije

bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/ammoniumnitrat-hisbollah-lagerte-beirut-sprengstoff-auch-in-sueddeutschland-72237230

VasilisaPremudra
3 godine prije

Tek toliko, da ne promakne:

Sasvim slucajno (sic!) netom prije u bejrutsku luku uplovila su dva ukrajinska broda…

A jos slucajnije je bas jucer FBI zapoceo istragu glede malverzacija u jednoj od kompanija ciji je vlasnik I.K. – cuveni kolekcionar putovnica – ukrajinskoizraelskociparskog drzavljanstva, istovremeni suvlasnik ukrajinske aviokompanije ciji je zrakoplov “prizemljen” nad Teheranom daaaavno pocetkom godine…te posredno ili neposredno suvlasnik kojecega drugoga predznaka “ukrajinski” (vidi gore).

Mda…

KGB - Hizbollah
3 godine prije

bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/mega-explosion-im-hafen-so-brachte-hisbollah-den-sprengstoff-nach-beirut-72241058

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI