Kolosalna financijska piramida – BlackRock i Veliki Reset

BlackRock
12 komentara

Gotovo neregulirana investicijska tvrtka danas ima veći politički i financijski utjecaj od Federalnih rezervi i većine vlada na ovom planetu.

Tvrtka, BlackRock Inc., najveći svjetski upravitelj imovine, ulaže nevjerojatnih 9 bilijuna dolara u sredstva klijenata širom svijeta, što je iznos više nego dvostruko veći od godišnjeg BDP-a Savezne Republike Njemačke.

Ovaj kolos nalazi se na vrhu piramide svjetskog korporativnog vlasništva, uključujući odnedavno i u  Kini. Od 1988. tvrtka se dovela u poziciju da de facto kontrolira Federalne rezerve, većinu mega banaka na Wall Streetu, uključujući Goldman Sachs, Svjetski ekonomski forum u Davosu, Great Reset, Bidenovu administraciju i, ekonomsku budućnost našeg svijeta. BlackRock je oličenje onoga što je Mussolini nazvao korporatizmom, gdje neizabrana korporativna elita diktira odozgo prema stanovništvu.

Trebalo bi nas zabrinjavati kako najveća svjetska “banka u sjeni” ostvaruje ovu ogromnu moć nad svijetom. BlackRock je otkako ga je Larry Fink osnovao 1988. uspio prikupiti jedinstveni financijski softver i imovinu koju nema niti jedan drugi entitet. BlackRockov sustav upravljanja rizikom Aladdin, softverski alat koji može pratiti i analizirati trgovanje, prati više od 18 bilijuna dolara imovine za 200 financijskih tvrtki uključujući Federalne rezerve i europske središnje banke. Onaj tko sve “prati” taj i sve zna, možemo pretpostaviti. BlackRock je nazvan financijskim “švicarskim nožem – institucionalnim investitorom, upraviteljem novca, privatnom investicijskom tvrtkom i globalnim državnim partnerom spojenim u jedno”. Ipak, mainstream mediji tvrtku tretiraju kao samo još jednu financijsku tvrtku s Wall Streeta.

Postoji besprijekorno sučelje koje povezuje Agendu UN-a za 2030. s Velikim resetiranjem Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu i ekonomskom politikom u nastajanju Bidenove administracije. To sučelje je BlackRock.

BIDENOVI I BLACKROCK

Do sada bi svakome tko se potrudi pogledati da osoba koja tvrdi da je američki predsjednik, 78-godišnji Joe Biden, ne donosi nikakve odluke. Čak mu je teško čitati teleprompter ili odgovarati na pripremljena pitanja iz prijateljskih medija, a da ne pomiješa Siriju i Libiju ili čak da li je predsjednik. Grupa rukovatelja njime upravlja mikrokontrolerom kako bi održavao skriptirani “imidž” predsjednika, dok politiku kreiraju drugi iza kulisa. Sablasno podsjeća na filmski lik Petera Sellersa iz 1979., Chaunceyja Gardinera, u filmu Biti tamo.

Ono što je manje javno su ključne političke osobe koje vode ekonomsku politiku za Biden Inc. Jednostavno rečeno, BlackRock. Kao što je Goldman Sachs vodio ekonomsku politiku za vrijeme Obame i Trumpa, danas BlackRock ispunjava tu ključnu ulogu. Dogovor je očito zaključen u siječnju 2019. kada se Joe Biden, tadašnji kandidat i šansa da porazi Trumpa, otišao na sastanak s Larryjem Finkom u New York, koji je navodno rekao “radničkom Joeu” da: “Ja sam ovdje da pomognem.”

Sada kao predsjednik u jednom od svojih prvih imenovanih osoba, Biden je imenovao Briana Deesea za direktora Nacionalnog ekonomskog vijeća, predsjednika glavnog savjetnika za ekonomsku politiku. Jedna od ranih predsjedničkih izvršnih naredbi bavila se ekonomijom i klimatskom politikom. To nije iznenađujuće, budući da je Deese došao iz Finkovog BlackRocka gdje je bio globalni voditelj održivog ulaganja. Prije nego se pridružio BlackRocku, Deese je bio na visokim ekonomskim dužnostima pod Obamom, uključujući zamjenu Johna Podeste na mjestu višeg savjetnika predsjednika gdje je radio zajedno s Valerie Jarrett. Pod Obamom, Deese je igrao ključnu ulogu u pregovorima o Pariškom sporazumu o globalnom zatopljenju.

Na ključnoj poziciji u politici kao zamjenica ministra financija pod ministricom Janet Yellen nalazimo Adewalea “Wallyja” Adeyema rođenog u Nigeriji. Adeyemo također dolazi iz BlackRocka gdje je od 2017. do 2019. bio viši savjetnik i šef osoblja izvršnog direktora BlackRocka Larryja Finka, nakon što je napustio Obaminu administraciju. Njegove osobne veze s Obamom su jake, budući da ga je Obama 2019. proglasio prvim predsjednikom Zaklade Obama.

I treća visoka BlackRockova osoba koja sada vodi ekonomsku politiku u upravi također je neobična u nekoliko aspekata. Michael Pyle je viši ekonomski savjetnik potpredsjednice Kamale Harris. U Washington je došao s pozicije globalnog glavnog investicijskog stratega u BlackRocku gdje je nadgledao strategiju ulaganja oko 9 bilijuna dolara sredstava. Prije nego što se pridružio BlackRocku na najvišoj razini, također je bio u Obaminoj administraciji kao viši savjetnik podtajnika riznice za međunarodne poslove, a 2015. postao je savjetnik za predsjedničku kandidaturu Hillary Clinton.

Zanimljiva je činjenica da trojica najutjecajnijih ekonomskih imenovanika Bidenove administracije dolaze iz BlackRocka, a prije toga svi iz Obamine administracije. Postoji određeni obrazac koji sugerira da je uloga BlackRocka u Washingtonu daleko veća nego što nam se govori.

ŠTO JE BLACKROCK?

Nikada prije financijska tvrtka s tolikim utjecajem na svjetska tržišta nije bila tako skrivena od pogleda javnosti. To nije slučajno. Budući da tehnički nije banka koja daje bankovne zajmove ili uzima depozite, ona izbjegava nadzor regulative od strane Federalnih rezervi iako radi ono što većina mega banaka poput HSBC-a ili JP MorganChasea radi – kupuje, prodaje vrijednosne papire za profit. Kada je Kongres pokušao uključiti upravitelje imovinom kao što su BlackRock i Vanguard Funds prema Dodd-Frankovom zakonu nakon 2008. kao “sustavno važne financijske institucije” ili SIFI-je, golem lobistički pritisak BlackRocka okončao je prijetnju. BlackRock je u biti zakon za sebe. I doista je “sustavno važan” kao nitko drugi, s mogućim izuzetkom Vanguarda, za kojeg se kaže da je također glavni dioničar u BlackRocku.

Osnivač i izvršni direktor BlackRocka Larry Fink očito je zainteresiran za kupnju utjecaja na globalnoj razini. Postavio je bivšeg njemačkog zastupnika CDU-a Friedericha Merza na čelo BlackRock Njemačka kada se činilo da bi mogao naslijediti kancelarku Merkel, a bivšeg britanskog kancelara financija Georgea Osbornea kao “političkog savjetnika”. Fink je imenovao bivšu Hillary Clinton šeficu osoblja Cheryl Mills u odbor BlackRocka kada se činilo da će Hillary uskoro biti u Bijeloj kući.

Imenovao je bivše središnje bankare u svoj odbor i nastavio s osiguravanjem unosnih ugovora s njihovim bivšim institucijama. Stanley Fisher, bivši čelnik Banke Izraela, a kasnije i potpredsjednik Federalnih rezervi, sada je viši savjetnik u BlackRocku. Philipp Hildebrand, bivši predsjednik Švicarske nacionalne banke, potpredsjednik je BlackRocka, gdje nadzire BlackRock Investment Institute. Jean Boivin, bivši zamjenik guvernera Bank of Canada, globalni je voditelj istraživanja u investicijskom institutu BlackRock.

BLACKROCK I FED

Upravo je taj bivši tim središnje banke u BlackRocku razvio “hitni” plan spašavanja za predsjednika Feda Powella u ožujku 2019. dok su se financijska tržišta pojavila na rubu još jednog sloma “Lehmanove krize” 2008. Kao “hvala”, predsjednik Fed-a Jerome Powell imenovao je BlackRock u ulozi bez ponuda za upravljanje svim Fedovim programima kupnje korporativnih obveznica, uključujući obveznice u koje sam BlackRock ulaže. Sukob interesa? Grupa od 30-ak nevladinih organizacija napisala je predsjedniku Feda Powellu: “Dajući BlackRocku potpunu kontrolu nad ovim programom otkupa duga, Fed… čini BlackRock još sustavno važnijim za financijski sustav. Ipak, BlackRock nije podložan regulatornoj kontroli čak ni manjih sustavno važnih financijskih institucija.”

U detaljnom izvješću iz 2019., neprofitna istraživačka grupa iz Washingtona, Campaign for Accountability, napomenula je da je “BlackRock, najveći svjetski upravitelj imovine, implementirao strategiju lobiranja, doprinosa kampanjama i rotirajućih zapošljavanja kako bi se borio protiv vladinih propisa i etablirala se kao jedna od najmoćnijih financijskih tvrtki na svijetu.”

Newyorški Fed angažirao je BlackRock u ožujku 2019. da upravlja svojim programom komercijalnih vrijednosnih papira osiguranih hipotekama i njegovim primarnim i sekundarnim kupnjama korporativnih obveznica i ETF-ova u vrijednosti od 750 milijardi dolara u ugovorima bez ponuda. Američki financijski novinari Pam i Russ Martens, kritizirajući tu mutnu financijsku pomoć Wall Streeta 2019. Feda, primijetili su: “Prvi put u povijesti, Fed je angažirao BlackRock da “ide izravno” i otkupi 750 milijardi dolara u primarnim i sekundarnim korporativnim obveznicama i ETF-ovi obveznica (Exchange Traded Funds), proizvod čiji je BlackRock jedan od najvećih dobavljača na svijetu.” Nastavili su: “Dodajući dodatno bijes, program koji vodi BlackRock dobit će 75 milijardi dolara od 454 milijarde dolara u novcu poreznih obveznika kako bi pohranio gubitke od kupnje korporativnih obveznica, što će uključivati ​​vlastite ETF-ove, koje mu Fed dopušta kupiti…”

Čelnik FED-a, Jerome Powell i Larry Fink, očito se dobro poznaju. Čak i nakon što je Powell dao BlackRocku iznimno unosan posao bez licitacije tj. “izravno”, Powell je nastavio upravljati istim BlackRockom s procijenjenim 25 milijuna dolara Powellovih privatnih ulaganja u vrijednosne papire. Javna evidencija pokazuje da je u to vrijeme Powell vodio izravne povjerljive telefonske razgovore s izvršnim direktorom BlackRocka Finkom. Prema traženoj financijskoj objavi, BlackRock je uspio udvostručiti vrijednost Powellovih ulaganja u odnosu na godinu prije! Nema sukoba interesa, ili?

BLACKRICK U MEKSIKU

Najbogatiji i vjerojatno najkorumpiraniji čovjek Meksika, Carlos Slim, je u odboru BlackRocka. Marcos Antonio, zajedno sa svojim bratom Carlosom Slimom Domitom, danas vodi veliko poslovno carstvo oca. Carlos Slim Domit, najstariji sin, bio je supredsjedatelj Svjetskog ekonomskog foruma Latinske Amerike 2015., a trenutno služi kao predsjednik odbora America Movil gdje je BlackRock glavni investitor. Kako je svijet malen.

Otac, Carlos Slim, u to vrijeme kojeg je Forbes proglasio najbogatijom osobom svijeta, izgradio je carstvo temeljeno na kupovini Telemexa (kasnije America Movil). Tadašnji predsjednik, Carlos Salinas de Gortari, zapravo je darovao telekomunikacijsko carstvo Slimu 1989. Salinas je kasnije pobjegao iz Meksika pod optužbom da je ukrao više od 10 milijardi dolara iz državne blagajne.

Kao i u mnogim drugim slučajevima u Meksiku od 1980-ih, novac od droge je očito igrao veliku ulogu kod starijeg Carlosa Slima, oca redatelja BlackRocka Marcosa Slima. WikiLeaks je 2015. objavio interne e-poruke tvrtke od privatne obavještajne korporacije Stratfor. Stratfor piše u e-poruci iz travnja 2011., u vrijeme kada BlackRock uspostavlja svoje planove za Meksiko, da je specijalni agent američke DEA-e, William F. Dionne, potvrdio veze Carlosa Slima s meksičkim narkokartelima. Stratfor pita Dionnea: “Billy, je li MX (meksički) milijarder Carlos Slim povezan s narkomanom?” Dionne odgovara: “Što se tiče vašeg pitanja, MX telekomunikacijski milijarder jest.” U zemlji u kojoj 44 % stanovništva živi u siromaštvu, ne postajete najbogatiji čovjek na svijetu u samo dva desetljeća prodajući kolačiće izviđača.

FINK I MEKSIČKI JPP

S Marcosom Slimom u upravnom odboru BlackRocka i novim predsjednikom Enriqueom Peñom Nietom, meksički partner Larryja Finka u savezu Nieta Peñe u javnom privatnom partnerstvu (PPP) vrijednom 590 milijardi dolara, BlackRock, bio je spreman ubrati žetvu. Kako bi usavršio svoje nove meksičke operacije, Fink je imenovao bivšeg meksičkog podtajnika financija Gerarda Rodrigueza Regordosu da 2013. usmjerava BlackRockovu strategiju tržišta u nastajanju. Zatim je 2016. Peña Nieto imenovao Isaaca Volina, tadašnjeg šefa BlackRock Mexicoa, da bude broj 2 u PEMEX-u gdje je 2016. predsjedavao je korupcijom, skandalima i najvećim gubitkom u povijesti PEMEX-a, 38 milijardi dolara.

Peña Nieto otvorio je veliki naftni državni monopol, PEMEX, privatnim investitorima po prvi put od nacionalizacije 1930-ih. Prvi koji je imao koristi bio je Finkov BlackRock. U roku od sedam mjeseci, BlackRock je osigurao milijardu dolara u PEMEX energetskim projektima, mnogi kao jedini ponuđači. Tijekom mandata Peñe Nieta, jednog od najkontroverznijih i najmanje popularnih predsjednika, BlackRock je napredovao zahvaljujući udobnim vezama. Uskoro je bio angažiran na vrlo profitabilnim (i korumpiranim) infrastrukturnim projektima pod Peña Nietom, uključujući ne samo naftovode i plinovode i bušotine, već i ceste s naplatom cestarine, bolnice, plinovode, pa čak i zatvore.

Primjetno je da je BlackRockov meksički “prijatelj” Peña Nieto također bio “prijatelj” ne samo s Carlosom Slimom već i s šefom zloglasnog kartela Sinaloa, “El Chapom” Guzmanom. U svjedočenju na sudu 2019. u New Yorku Alex Cifuentes, kolumbijski narkobos koji je sebe opisao kao El Chapovu “desnu ruku”, svjedočio je da je Peña Nieto neposredno nakon svog izbora 2012. godine zatražio 250 milijuna dolara od kartela Sinaloa prije nagodbe. na 100 milijuna dolara. Možemo samo nagađati zbog čega.

LARRY FINK I VELIKI RESET

Larry Fink se 2019. pridružio Upravnom odboru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, švicarske organizacije koja već 40 godina unaprijeđuje ekonomsku globalizaciju. Fink, koji je blizak čelniku tehnokrata WEF-a, Klausu Schwabu, poznatom kao Great Reset, sada je u poziciji da iskoristi ogromnu težinu BlackRocka kako bi stvorio ono što je potencijalno, ako se prije ne uruši, najveća svjetska Ponzijeva prijevara, ESG korporativno ulaganje. Fink s 9 bilijuna dolara za financijsku polugu gura najveći pomak kapitala u povijesti u prijevaru poznatu kao ESG Investing. UN-ovu agendu o “održivoj ekonomiji” tiho provode iste globalne banke koje su stvorile financijsku krizu 2008. Ovaj put pripremaju Veliko resetiranje WEF-a Klausa Schwaba usmjeravajući stotine milijardi, a uskoro i trilijune ulaganja u svoje ruke -odabrane “probuđene” tvrtke i dalje od “neprobuđenih” kao što su naftne i plinske tvrtke ili ugljen. BlackRock od 2018. prednjači u stvaranju nove investicijske infrastrukture koja bira “pobjednike” ili “gubitnike” za ulaganje prema tome koliko je ta tvrtka ozbiljna po pitanju ESG-a – okoliša, društvenih vrijednosti i upravljanja.

Na primjer, tvrtka dobiva pozitivne ocjene za ozbiljnost svog zapošljavanja spolno raznolikog menadžmenta i zaposlenika ili poduzima mjere za uklanjanje njihovog ugljičnog „otiska” tako što će svoje izvore energije učiniti zelenim ili održivim prema UN-ovom terminu. Kako korporacije pridonose globalnom održivom upravljanju, najnejasnije je od ESG-a, a moglo bi uključivati ​​bilo što, od korporativnih donacija do Black Lives Matter do potpore agencijama UN-a kao što je WHO. Naftne tvrtke poput ExxonMobila ili ugljena, bez obzira na to koliko su jasne, osuđene su na propast kao Fink i prijatelji koji sada promoviraju svoj financijski Great Reset ili Green New Deal. Zbog toga je sklopio dogovor s Bidenovim predsjedništvom 2019.

Pratite novac. I možemo očekivati da će New York Times bodriti BlackRock dok uništava svjetske financijske strukture. Od 2017. BlackRock je najveći dioničar lista. Carlos Slim je bio drugi po veličini. Čak i Carl Icahn, nemilosrdni oduzimač imovine s Wall Streeta, koji je jednom nazvao BlackRock, “izuzetno opasna tvrtka… Znao sam reći, znate, mafija ima bolji etički kodeks od vas, dečki”.

Izvor: globalresearch.ca

BidenBlackRockfinancijeVeliki reset
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Otvori oči
2 godine prije

h ttps://www.bitchute.com/video/YMsNXJJFllnK/

Sve točno i tko nije pogledao ovaj film, pogledati obavezno (ima prijevod).

Dejan
2 godine prije

Kad sve bude spremno Blackrock ce izazvati globalni finansijski slom i koliko god da je sada jak, posle sloma ce biti jos dominantniji i jači od same države. Buducnost upravljanja se premesta iz drzava u gigakorporacije. Nije džabe Tramp rekao da je BlackRock četvrti stub vlasti.

Stipe
2 godine prije

Drago mi je da ste napisali ovaj članak jer je svjesnost o ovoj kompaniji jako mala među ljudskom populacijom. Black rock posjeduje oko 97% nekretnina kroz korporacije ispod njih. Kad kaže 97% naravno ne mislim na privatno vlasništvo.

farree
2 godine prije

Pri tome treba napomenuti da je vecinski vlasnik BleckRocka zapravo Vanguard, a Vanguard je u rukama “starog novca (kraljica, Rothschield & CO.)”

ledeno doba
2 godine prije

Pogodite kojem narodu/etničkoj/religijskoj skupini pripadaju vlasnici Black Rocka?
nikad ne bi pogodili..
nisu kinezi, nisu arapi, nisu rusi, nisu amerikanci, nisu muslimani, nisu kršćani, nisu budisti, nisu hinduisti…

Yugo 45
2 godine prije

Nema te druže,ne posustaj sad je bitno

Venator
2 godine prije

“BLACKRICK U MEKSIKU”. 103. put. Lektori.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI