Kremlj odgovara na otkrivenja informacija CIA-e

Dmitry Peskov
8 komentara

Nije tajna da SAD obučavaju ljude u Ukrajini kako bi subverzivno djelovali protiv Rusije, rekao je Dmitrij Peskov

SAD već dugo rade u Ukrajini i pripremaju operativce za subverzivni rad protiv Rusije, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Njegovi su komentari uslijedili nakon što je New York Times ustvrdio da je CIA aktivno uključena u Ukrajinu od državnog udara koji se dogodio na Majdanu 2014. godine.

“Rad takozvanih američkih savjetnika, od kojih je većina odjela pripadala CIA-i, dobro je poznat”, rekao je Peskov za TASS kada je dobio pitanje neka prokomentira članak NYT-a objavljen u nedjelju. Ti su ljudi “zauzeli radna mjesta u zgradi predsjedničke administracije Ukrajine. To nije tajna”, dodao je glasnogovornik Kremlja. Prema Peskovu, CIA i druge američke agencije počele su djelovati u Ukrajini puno prije 2014. godine, aktivno novačeći ljude i pripremajući ih za “subverzivni rad protiv naše zemlje”. U svom izvješću NYT je tvrdio da je CIA pretvorila Ukrajinu u glavno sredstvo za špijuniranje Rusije od državnog udara na Majdanu. Nadalje se navodi da su SAD financirale i organizirale mrežu tajnih baza diljem Ukrajine, čineći Kijev dijelom “tajne koalicije” protiv Moskve.

Prema novinarima NYT-a, Ukrajina trenutno ima najmanje 12 špijunskih baza koje aktivno prikupljaju informacije o Rusiji, prisluškuju njezine vojne komunikacije, koordiniraju napade bespilotnim letjelicama, hakiraju ruske, bjeloruske i kineske satelite i upravljaju mrežom agenata unutar same Rusije. U listopadu je Washington Post također izvijestio da je CIA uložila “desetke milijuna” dolara u Ukrajinu od 2014. kako bi transformirala kijevske špijunske agencije u “moćne saveznike protiv Moskve”. List je naveo da su američke obavještajne službe do danas “značajno prisutne” u Kijevu, iako je ukrajinska sigurnosna služba izvela “desetke atentata na ruske dužnosnike, navodne kolaboracioniste, vojne časnike i istaknute pobornike rata”, poput novinara Daria Dugina, koja je ubijena u kolovozu 2022. Moskva je u međuvremenu učestalo opisivala pojačanu aktivnost SAD-a na ukrajinskom teritoriju, kao i aspiracije Kijeva za NATO-om, kao prijetnje nacionalnoj sigurnosti i jedan od ključnih razloga za pokretanje svoje vojne operacije, koja je pokrenuta u veljači 2022. godine.

CIArusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Dobro, što to zajednički imaju izuzetni i Ukri da ovi potonji masovno ginu za njihove interese dok im se država uništava, a stanovništvo masovno iseljava?

Vjeru? Jezik? Povijest? Pismo? Kulturu? Zemljopisnu blizinu?

Ma hebe se prosječnom Ameru za Ukrajinu, kladim se da njih 80% ne bi znalo niti pokazati na karti svijeta gdje je Ukrajina.
A ovi i dalje ginu za američki NATO u kojeg nikada ući neće.

Max
2 mjeseci prije

Viiše puta dokazano.

Kreso 61
2 mjeseci prije

Ovo anglosaskonski rat protiv SLAVENSKIH naroda.

Noname
2 mjeseci prije

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu pokrenuo je 27. veljače mjesečni sastanak Upravnog odbora ruskog ministarstva obrane. U svom govoru, koji je objavljen, ruski ministar obrane sažeo je privremene rezultate posebne vojne operacije u Ukrajini koja je u tijeku.
Jedna od važnih tvrdnji ruskog ministra obrane bilo je otkrivanje dostupnih podataka o gubicima ukrajinske vojske tijekom dvije godine neprijateljstava.
Prema podacima ruskog Ministarstva obrane, ukupni gubici Kijeva premašuju 444.000 vojnika. Ministar obrane je naglasio da ukrajinska vojska od početka ove godine u prosjeku dnevno gubi više od 800 pripadnika i 120 jedinica naoružanja i vojne opreme.

abc
2 mjeseci prije

Za Amerikance i Engleze su svi Slaveni Rusi.

Zvone
2 mjeseci prije

Nije tajna da ameri sudjeluju u ratu ali to rusima nije problem i ništa ne poduzimaju u tom smjeru. Sad ili misle da su svemogučni ili su glupi.

xyz
2 mjeseci prije

Rusija gradi cestu zaobilazeći Krimski most kako bi mogla opskrbiti poluotok u hitnim slučajevima – a neprijateljski štabovi vrište od muke i nemoči to sprečiti. Nova željeznica i cesta će vjerojatno biti spojena na krak Berdjansk-Tokmak, pojašnjavaju. Cesta se stvarno gradi i to več dugo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI