Kremlj reagira na sagu o špijunskom balonu

Dmitry Peskov
21 komentar

Putinov glasnogovornik šalje poruku Amerikancima neka valjano istraže incidente prije nego što bilo koga optuže

Zapadni dužnosnici trebali bi prestati iznositi optužbe u vezi s navodnim špijunskim balonima koji su nedavno oboreni iznad Sjeverne Amerike, i umjesto toga prvo otkriti cijelu priču, inzistirao je u utorak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Obraćajući se novinarima, Peskov je zamoljen komentirati izjave glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga, koji je u ponedjeljak ustvrdio da bi bespilotni leteći objekti oboreni iznad SAD-a i Kanade mogli biti “dio obrasca u kojem Kina, ali i Rusija povećavaju svoje obavještajne podatke i aktivnosti nadzora nad NATO saveznicima.”

“Što se tiče ovog problema s balonom, kojim se cijela Amerika bavi, voljno ili nevoljno, sumnjam da ikoga treba kriviti”, rekao je Peskov. “Bilo bi bolje da su Amerikanci to sami shvatili.” Predsjednički tajnik za tisak nastavio je opisati NATO kao “neprijateljsku organizaciju”. Vojni blok predvođen SAD-om “svaki dan iznova potvrđuje svoje neprijateljstvo i daje sve od sebe da što jasnije signalizira svoju umiješanost u sukob oko Ukrajine”, dodao je Peskov.

Američka vojska je ovog mjeseca oborila četiri objekta koja su letjela iznad Sjeverne Amerike. Prvi, koji je 4. veljače uništio borbeni zrakoplov u blizini obale Južne Karoline, dužnosnici u Washingtonu opisali su kao kineski balon za velike visine koji se koristi za “nadzor strateških mjesta”.

Peking je odbacio te optužbe, tvrdeći da je objekt bio civilni zračni brod koji je zalutao na teritorij SAD-a zbog “više sile”. Također je optužio američke političare i medije da su “napumpali” incident kako bi “napali i ocrnili” Kinu. Pentagon je u petak objavio obaranje “visinskog objekta” u blizini obale Aljaske, a sljedeći dan je američki mlažnjak uništio “besposadni objekt” iznad Yukona na sjeverozapadu Kanade. Još jedan leteći objekt oboren je u nedjelju iznad jezera Huron.

Iako vlasti nisu rekle odakle su došla tri zračna objekta, ministar obrane Lloyd Austin tvrdi da oni “predstavljaju rizik za civilno zrakoplovstvo i potencijalno prijetnju prikupljanju obavještajnih podataka”.

Prošlog je tjedna glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova osudila “impulzivnu reakciju” američkih medija na incident s kineskim balonom, tvrdeći da se “ne može opisati ništa drugo nego histerično”.

rusijaSADŠpijunski Baloni
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
1 godina prije

Ja koliko smo napredovali……?? Saljemo setalite u udaljene galaksije, cijepamo atome, kloniramo ovce, setalite imamo koji vide pol komarca na zemlji, nevidljive avione, radare koji vide nevidljive avione…… al i dalje vrhunsko špiunska oprema nevidljivi balon bez kontrole, na vrući zrak…??? A izgleda, kako smo krenuli ka zelenilu, da će konj biti naj bolje prevozno sredstvo.

Roky
1 godina prije

Peskov kao dodik dohvati se mikrofona i pod sator, moj Peskov pravite zlocine po suverenoj drzavi i zelis nekome predavanje drzati .

Amar
1 godina prije

Zapad koristi svaku mogucnost da ocrni Rusiju i Kinu,i to su uspjeli kod svog naroda,samo to ne pobjedjuje u ratu.

vanja
1 godina prije

С ким си,онакав си.Ако је њему овај десна рука,нема од Русије ништа.

prika
1 godina prije

Isto radite sto i ameri samo sreca nam je pa ste zaostali bar 100 godina iza njih jer da niste reagovali bi na oruzje koje NATO isporucuje protiv vas.

eks
1 godina prije

Predstava sa balonima je priprema za novi haos i manipulacije, u cilju uterivanja država “pod kapu” samoizabrane svetske vlade, koju predvode američke psihopate uz pomoć Pentagona. Ovo je početak “borbe” protiv “vanzemaljaca” u režiji američkih psihopata, po uzoru na Holivud, i uz korišćenje hologramskih inscenacija koje trebaju uveriti ceo svet o borbama protiv vanzemaljaca.

tihobl
1 godina prije

Ganjaju NLO po Kanadi i SAD, obore ih, a nikakvi ostatci ne padnu na zemlju.
Po Ukrajini prividjaju im se baloni sa reflektorima, a nad Moldavijom i Rumunijom nevidljivi NLO kojeg samo americki radari vide.
Ja mislim da su njima klimatske promjene udarile u glavu pa im se prividja svasta da leti po nebu. Ili su im proradile vakcine pa im se prividja.

Max
1 godina prije

Sve rečeno.

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

.. na kraju će ispasti da su to oruđa u vlasništvu National Geography časopisa – 😂……. Slava Putinu ‼️ Z ❤️

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI