LGBT poziva djecu na sudjelovanje u aktivizmu – Ordo Iuris šalje “Otvoreno pismo Pravobraniteljici za djecu”

LGBT aktivizam - Ordo Iuris

Zaprimili smo molbu da prenesemo “Otvoreno pismo Prevobraniteljici za djecu”, glede skandala u kojem LGBT zajednica kontaktira djecu u dobi od 10 do 12 godina, te ih poziva na sudjeloanje u LGBT aktivizmu.


Poštovana,

prošlog je tjedna u Hrvatskom saboru pokrenuta rasprava i postavljeno zastupničko pitanje u vezi e-mailova koje su djeca u dobi od 10 do 12 godina zaprimila od platforme za grafički dizajn Canva na svoje školske e-mail adrese, koja ih poziva na sudjelovanje u LGBT aktivizmu.

Zaklada za pravnu kulturu Ordo Iuris smatra spomenutu akciju suptilnim pokušajem indoktrinacije djece LGBT ideologijom, koja im je predstavljena na „šareni“ način, bez potpunih informacija, da osobe koje se odluče na takav način života žive vrlo promiskuitetno, izloženiji su psihičkim i fizičkim bolestima i skloniji seksualnim devijacijama.[1]

Ako uzmemo u obzir nevinost djece, teško je očekivati da ona shvate pune implikacije življenja u takvoj subkulturi. Glede fotografija koje prate problematični Canvin e-mail (u prilogu), one su suviše eksplicitne i u najmanju ruku djeluju konfuzno na djecu u toj dobi.

Uzimajući u obzir dosad navedeno, smatramo da opisani marketinško-ideološki trik dotične dizajnerske platforme, potpomognut od strane Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, predstavlja kršenje odredaba čl. 5 Konvencije o pravima djeteta koji propisuje obvezu države da radi osiguranja odgovarajućeg  usmjeravanja  i  vođenja  djeteta  u  korištenju  prava  priznatih  Konvencijom,  a  u  skladu  s  razvojnim  sposobnostima  djeteta,  poštuje  odgovornosti,  prava  i  dužnosti  roditelja. Naime, roditeljima nije ostavljena nikakva mogućnost da promptno reagiraju na sadržaj koji je za djecu štetan obzirom na njihovu ranjivost i osjetljivost.

Također, sukladno čl. 8. i 14. Konvencije država mora jamčiti djeci pravo na očuvanje svog identiteta i pravo na slobodu misli, savjesti i vjere koja prava ona, dok su u fazi razvoja i odgoja, prakticiraju uz pomoć roditelja.

Stoga ovim putem apeliramo na Vas da reagirate u skladu s domaćim i međunarodnim propisima i Vašim ovlastima te zaštite djecu od ovakvog neprimjerenog sadržaja, odnosno založite se za rješenje koje bi omogućilo roditeljima veću kontrolu nad sadržajem kojeg djeca primaju putem obrazovnih digitalnih mreža.

U Zagrebu, 20. studenog 2020. g.

S poštovanjem,
Filip Đekić, mag. iur.
Ordo Iuris


LGBT aktivizam u školama

otvoreno pismo
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
meštar
3 godine prije

U normalnoj državi policija bi ovakve odmah uhapsila s optužbom za promicanje pedofilije. No vjerojatnije će uhapsiti ove druge s optužbom za ugrožavanje ljudskih prava. Dotad nek pišu peticije (koje su niš koristi), ulažu pismene prosvjede što će sutra olakšati njihovu identifikaciju i procesuiranje.

Kogabriga
3 godine prije

https://ordoiuris.hr/
pametnom dosta

tuf
3 godine prije

Očigledno ne znaju kojoj interesnoj skupini pripada pravobraniteljica za djecu, inače se ne bi ni trudili na tu adresu slati prosvjednu notu. To je otprilike kao da kriminalna djela migranata koji po Gorskom kotaru uništavaju kuće i vikendice prijavljuješ Centru za Mirovne Studije.

čudila se aman ja
3 godine prije

Svaki j….i aktivizam svake j….e udruge ima na meti vtiće,škole…. Teški kriminal. Smatram da su roditelji ti koji bi morali štititi svoju djecu-nijedan razlog nije dovoljan da se to ne čini!

Slonica
3 godine prije

Uz sve to što je nametnuto djeci, da bi se neke platforme ,inovacije za napredak ,dobili smo školu za život,tablete na kojima netko dobru lovu pravda a djeca i roditelji mahnito lutaju između knjiga,tableta,sto i jedne platforme..zoom loom.,carnet,izzy …zapitas se tko je tu lud…..
Stvarno konfuzno,a djeca ko zombii

Slonica
3 godine prije

Začarani je taj krug pravobranitelja…dobiju puno prijava obrade mali dio ,sami određuju koje se procesuiraju a koje ne…
Zapošljavaju se po već ustaljenoj liniji
Na saborskom čitanju o izvještaju za proteklu godinu,jedino su Raspudići imali zamjerke i nisu pozitivno ocijenili .
Nađe se poštenih ljudi..al teško je izvan sistema igrat…

Max
3 godine prije

Mamiti i nagovarati djecu na bilo kakav seksualni akitivizm je kazneno djelo.

mirko
3 godine prije

Debelog Djura i kompanije nema na ovakvim temama.

mike
3 godine prije

I onda neki komentatori kažu ne treba ići silom… ma šta ne treba…ove locirati… pohvatati… i sve javno na banderu…

Božo
3 godine prije

Ovo delovanje LGBT propagande na dečiju psihu liči na ISIL video klipove, samo sa mačevima i bombama.

Daniel Plainview
3 godine prije

Žalim za dobrim, starim vremenima, kad se lgbtq sodomite hospitaliziralo i pokušavalo se pomoći elektrošokovima, a današnje napredno društvo umjesto liječenja, radije potiče njihovo ludilo, uvjeravaju ih da su normalni te uključuju djecu u cijelu tu tragediju. Sad. Very sad. Da je barem više na svijetu ljudi poput dobroćudnog popa iz Srbije što Božjim oruđem u vidu nebeske lopate, istjeruje demone iz nesretnih zarobljenih duša opsjednutim falusima. Dalje ruke od djece, nakaze!

Dani
3 godine prije

Zbilja nemam ništa protiv homoseksualaca, smatram ih osobama s uređenom manom, i mislim da svatko ima pravo živjeti kako god želi dok god time ne ugrožava nikog drugog, ali ova vrsta “aktivizma” koja je sastavni dio neoliberalne fašističke doktrine mi se GADI.

rimtu
3 godine prije

Transhumanistička agenda.

Faaip de Oiad
3 godine prije

Kada mogu u Krašić onda mogu i na Pride, balansa radi.

3 godine prije zadnji put uredio Faaip de Oiad
kinez
3 godine prije

Samo i jedino roditelji odgojem i primjerom stite svoju djecu. Sve te udruge su sotonisticke,a i pravosudje pa i crkva je pod velikim upitnikom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI