Libanon: Stisnuta šaka „Otpora“ se pojavila na prosvjedima u Bejrutu

Prosvjedi u Libanonu
9 komentara

Kao i više drugih država svijeta, Libanon također potresaju snažni narodni prosvjedi. I opet imamo slučaj da su neke organizacije, koje se malo brinu za jednakost, pravdu ili socijalnu jednakost, uspjele pronaći plodno tlo za svoje subverzivno djelovanje. To su organizacije kojima je interes destabilizirati određene zemlje, koje su, što je očito, neugodne za određene geopolitičke interese američkog imperijalizma.

U ovom slučaju je to Libanon, dio takozvanog “šiitskog polumjeseca”, koji preko Sirije povezuje Iran sa Sredozemnim morem.

U videu kojeg je komentirao poznati novinar Andre Vltchek, veliki stručnjak i poznavatelj libanonskog pitanja pojavljuje zloglasni i širom svijeta već viđeni simbol u nekoliko Obojenih revolucija. Govorimo o zatvorenoj šaci organizacije „Otpor“.

Libanon- Šaka otpora
Libanon- Šaka otpora

FOTO: Simboli raznih uspjelih i neuspješnih Obojenih revolucija u svijetu

U članku iz 2015. godine, kojeg je objavio Global Research, voditelj organizacije CANVAS, točnije Centra za primijenjene nenasilne akcije i strategije, izjavio je: „Radimo s 37 zemalja. Nakon revolucije u Srbiji smo ostvarili uspjeh u Gruziji, Ukrajini, Libanonu i na Maldivima.“

Srđa Popović, koji je dao ovu izjavu, 2005. je usko surađivao u „Revoluciji cedra“ u Libanonu s Elyem Khouryem, koji ima važnu ulogu i u aktualnim prosvjedima, Samirom Kassirom, Samisom Frangiehom, Norom Joumblatt, Asmom Andraous i Michelom Elefteriadesom.

Prizori i slike iz Bejruta potvrđuju izjavu glavnog tajnika Hezbollaha, Hassana Nasrallaha, od prošlog mjeseca, kada je rekao da su spontani prosvjedi prerasli u „pobunu kontroliranu izvana“.

“Prosvjedi u Libanonu više nisu spontani. Neke su skupine aktivista povezane sa stranim veleposlanstvima”, rekao je Hassan Nasrallah, a ikonografija i izjave u kojima se od zahtjeva za suzbijanjem korupcije i poboljšanjem standarda stanovništva došlo do radikalnih zahtjeva za ostavkama predsjednika, premijera i vlade i cijelog saziva parlamenta govore da u Libanonu svjedočimo još jednoj infiltraciji članova zloglasne organizacije odgovorne za destabilizaciju desetke zemalja u svijetu.

VIDEO: Libanon / Veliki provladini i antivladini prosvjedi / 03. 10. 2019.

Global Research

Sljedeći dani su presudni za Bliski istok – Obojena revolucija Libanon vraća u građanski rat

Libanonska „Revolucija cedra II“ – Trumpa se poziva da Libanonu vrati slobodu i demokraciju

otporProsvjedi
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ha ha
4 godine prije

trebaju imati jaču nogometnu ligu
pa će imati mjesto gdje se mogu ispuhati

RoPe
4 godine prije

Ista je saka bila simbol kampanje Glas 99 kojim su SDP, HNS, HSLS, HSS i drugi rusili HDZ na predsjednickim izborima u sijecnju 2000. Trebalo bi dodati i Croatia na sliku.

Siniša
4 godine prije

Onog trenutka kada se pojavi šaka treba ukinuti svaku mogućnost razgovora te ih sve patosirati, ne ubiti naravno već ih brutalno razbiti od batina.

eu kolonija
4 godine prije

je, sirija baš preko libannona ima izlaz na more ako zanemarimo rusku pomorsku bazu u siriji. a koliko god se činilo da su ovi teroristi sa šakom prijetnja po interese irana meni se čini da su oni prilika za iran I hezbolah da se zauvijek razračunaju sa subverzivnim elementima I pride da ovjere ovoga cia teroristu u centru beograda

ps. treba pokrenuti kontrarevoluciju sa isturenim srednjim prstom cia teroristima sa popovićem na čelu

Mlata
4 godine prije

Demokratija će uništiti sve na planeti…feudalizam je bio uređenje koje odgovara prirodi ljudskog bića. Mase se koriste zarad ličnih ciljeva…iste te mase se potom vraćaju u svoju svakodnevnicu i vrlo brzo shvate da su izigrani. Tu nema kraja, recept je savršen

samo tako
4 godine prije

Visoko korumpirana zemlja je prirodno plodno tlo za subverzivne skupine, koje su posljedica te iste korupcije. Kao i za narodni bunt

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI