fbpx

Libanon: Stisnuta šaka „Otpora“ se pojavila na prosvjedima u Bejrutu

Prosvjedi u Libanonu

Kao i više drugih država svijeta, Libanon također potresaju snažni narodni prosvjedi. I opet imamo slučaj da su neke organizacije, koje se malo brinu za jednakost, pravdu ili socijalnu jednakost, uspjele pronaći plodno tlo za svoje subverzivno djelovanje. To su organizacije kojima je interes destabilizirati određene zemlje, koje su, što je očito, neugodne za određene geopolitičke interese američkog imperijalizma.

U ovom slučaju je to Libanon, dio takozvanog “šiitskog polumjeseca”, koji preko Sirije povezuje Iran sa Sredozemnim morem.

U videu kojeg je komentirao poznati novinar Andre Vltchek, veliki stručnjak i poznavatelj libanonskog pitanja pojavljuje zloglasni i širom svijeta već viđeni simbol u nekoliko Obojenih revolucija. Govorimo o zatvorenoj šaci organizacije „Otpor“.

Libanon- Šaka otpora

Libanon- Šaka otpora

FOTO: Simboli raznih uspjelih i neuspješnih Obojenih revolucija u svijetu

U članku iz 2015. godine, kojeg je objavio Global Research, voditelj organizacije CANVAS, točnije Centra za primijenjene nenasilne akcije i strategije, izjavio je: „Radimo s 37 zemalja. Nakon revolucije u Srbiji smo ostvarili uspjeh u Gruziji, Ukrajini, Libanonu i na Maldivima.“

Srđa Popović, koji je dao ovu izjavu, 2005. je usko surađivao u „Revoluciji cedra“ u Libanonu s Elyem Khouryem, koji ima važnu ulogu i u aktualnim prosvjedima, Samirom Kassirom, Samisom Frangiehom, Norom Joumblatt, Asmom Andraous i Michelom Elefteriadesom.

Prizori i slike iz Bejruta potvrđuju izjavu glavnog tajnika Hezbollaha, Hassana Nasrallaha, od prošlog mjeseca, kada je rekao da su spontani prosvjedi prerasli u „pobunu kontroliranu izvana“.

“Prosvjedi u Libanonu više nisu spontani. Neke su skupine aktivista povezane sa stranim veleposlanstvima”, rekao je Hassan Nasrallah, a ikonografija i izjave u kojima se od zahtjeva za suzbijanjem korupcije i poboljšanjem standarda stanovništva došlo do radikalnih zahtjeva za ostavkama predsjednika, premijera i vlade i cijelog saziva parlamenta govore da u Libanonu svjedočimo još jednoj infiltraciji članova zloglasne organizacije odgovorne za destabilizaciju desetke zemalja u svijetu.

VIDEO: Libanon / Veliki provladini i antivladini prosvjedi / 03. 10. 2019.

Global Research

Sljedeći dani su presudni za Bliski istok – Obojena revolucija Libanon vraća u građanski rat

Libanonska „Revolucija cedra II“ – Trumpa se poziva da Libanonu vrati slobodu i demokraciju

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
9 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ha ha
Gost
Ha ha
1 godina prije

trebaju imati jaču nogometnu ligu
pa će imati mjesto gdje se mogu ispuhati

RoPe
Gost
RoPe
1 godina prije

Ista je saka bila simbol kampanje Glas 99 kojim su SDP, HNS, HSLS, HSS i drugi rusili HDZ na predsjednickim izborima u sijecnju 2000. Trebalo bi dodati i Croatia na sliku.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Onog trenutka kada se pojavi šaka treba ukinuti svaku mogućnost razgovora te ih sve patosirati, ne ubiti naravno već ih brutalno razbiti od batina.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Siniša

Tragovi (vragovi) Rdje
popovica (prozirno za WD-40) ?

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Siniša

A kad je bila drvena saka ispred Boske nije ti smetala.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

je, sirija baš preko libannona ima izlaz na more ako zanemarimo rusku pomorsku bazu u siriji. a koliko god se činilo da su ovi teroristi sa šakom prijetnja po interese irana meni se čini da su oni prilika za iran I hezbolah da se zauvijek razračunaju sa subverzivnim elementima I pride da ovjere ovoga cia teroristu u centru beograda

ps. treba pokrenuti kontrarevoluciju sa isturenim srednjim prstom cia teroristima sa popovićem na čelu

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije

Demokratija će uništiti sve na planeti…feudalizam je bio uređenje koje odgovara prirodi ljudskog bića. Mase se koriste zarad ličnih ciljeva…iste te mase se potom vraćaju u svoju svakodnevnicu i vrlo brzo shvate da su izigrani. Tu nema kraja, recept je savršen

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Mlata

Mlata
Demokracije nema. Postoji samo ‘demokracija’.
A može postojati između jednakih.
Feudalizam nemožemo instalirati jer ‘aristos’ znači – najbolji.
Ovi sad istaknuti su – najgori…

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Visoko korumpirana zemlja je prirodno plodno tlo za subverzivne skupine, koje su posljedica te iste korupcije. Kao i za narodni bunt

POVEZANE VIJESTI

Izbornik