Lider Njemačke opozicije zahtijeva da novi građani prigrle Izrael

Friedrich Merz
32 komentara

Njemačka bi trebala uvesti “jasne” mjere za borbu protiv antisemitizma, rekao je u nedjelju lider najveće opozicione stranke u zemlji.

Friedrich Merz iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU) desnog centra pozvao je sve antiizraelske aktivnosti u Njemačkoj da se “stanu na kraj”.

“Razgovor više ne pomaže”, rekao je Merz u nizu postova na X (ranije poznatom kao Twitter) dok je pozvao na donošenje “nedvosmislenih odluka” za rješavanje ovog problema. Lista mjera koje je predložio opozicioni lider uključuje povezivanje mogućnosti dobivanja njemačkog državljanstva sa obvezom poštovanja suvereniteta Izraela.

“Naturalizacija u Njemačkoj mora biti vezana za jasnu posvećenost slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja, kao i za pravo države Izrael na postojanje”, rekao je. Lider CDU-a je također rekao da bi svaki školarac prije diplomiranja trebao biti u obavezi da posjeti muzej koncentracionog logora i da niko ne smije preskočiti takve događaje.

Njegovi komentari došli su usred rata između Izraela i Hamasa, palestinske militantne grupe koja održava de facto vlast nad Gazom. Hamas je pokrenuo iznenadni napad na Izrael 7. oktobra, ubivši oko 1.200 ljudi, uglavnom civila, i uzevši oko 240 talaca. Izrael je odgovorio teškim bombardovanjem Gaze i kopnenom operacijom. Neprijateljstva koja su u toku odnijela su više od 11.000 palestinskih života, prema lokalnim zdravstvenim zvaničnicima.

Odgovor Izraela izazvao je osudu širom muslimanskog svijeta i šire, a neke evropske nacije, uključujući Njemačku, svjedočile su masovnim propalestinskim demonstracijama. Neki od ovih protesta su postali nasilni. Jedna takva nedozvoljena demonstracija 19. oktobra u Berlinu je rezultirala sa 174 hapšenja, a 65 policajaca je povrijeđeno.

Govoreći samo dva dana nakon tih demonstracija, Merz je pozvao vladu da preduzme još strože mjere.

„Njemačka više ne može prihvatiti izbjeglice“, rekao je tada švicarskim novinama NZZ, dodajući „Imamo dovoljno antisemitskih mladića u zemlji“.

Političar je također rekao da su Nijemci s pravom zabrinuti zbog priliva novopridošlica iz muslimanskih naroda, jer posljednjih godina “nije manjkalo upozorenja” koja su “političari ignorisali”. Naglasio je da sve muslimane ne treba smatrati opasnim, ali je zatražio da se oni koji se “ne pridržavaju pravila suživota” suoče sa “jasnim odgovorom”.

AntisemitizamIZRAELnjemačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
5 mjeseci prije

Taj megaherc je teška budala.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

A što bude ako neće 😁 ?!

Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Već sam napisao – 5,5 milijuna ljudi koji prakticiraju Islam u Njemačkoj (6,6% njemačkog stanovništva), broj se drastično povećao kada ih je Merkelova javno zvala da dođu 2015. godine, a sa druge strane 81.000 Židova u Njemačkoj (0,01% stanovništva).

Svatko vidi što se dešava u Gazi – sudeći po djelima izgleda da Nijemci i Židovi imaju sličan mentalni sklop “rješavanja nacionalnog pitanja” i želje za okupacijom tuđega.

I sada ne treba biti Sherlock i shvatiti što će se dogoditi u Njemačkoj.

Suze Roni
5 mjeseci prije

Nisu ih smetale stotine tisuca ilegalnih migranata, koji su sada na teretu normalnih gradjana koji rade i za njih. Te iste migrante je u Europu poslala lihvarska kabala. Znaci isti ti cije pripadnike treba zastitit od neprijateljski nastrojenih islamista. U takvoj posranoj Njemackoj, jedino je dozvoljeno maltretirati i terorizirati domace ljude. Ovo se dogadjalo u USA gdje su pobili indijance,a moglo bi se ponoviti i u Europi. Sto se mene tice ja bih te islamiste pustio da se obracunaju sa onima koji su ih financirali i poslali u Europu.

Suze Roni
5 mjeseci prije

Mrznja prema Zidovima =antisemitizam!!
Kako nazvati mrznju Zidova prema nezidovima odnosno gojama??

svemirac
5 mjeseci prije

nema nesto komentara na ove imbecilne izjave, zabranjeno govorit protiv “ugrozenih” 6 miljona bogomdanih. “Naturalizacija u Njemačkoj mora biti vezana za jasnu posvećenost slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja, kao i za pravo države Izrael na postojanje”, pa do kad ce njemce i buduće njemce maltretirat sa svojim pravima i željama? kome su oni kakva prava dali i koga poštuju? ovi svijet je totalno prnija u vitar.

svemirac
5 mjeseci prije

“posvećenost slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja”pa zna li on sta mu se tu sve doselilo, kakve vjere ,sta propagiraju i kakva su im uvjerenja ???,zar ne bi bilo najbitnije da trazitelji drzavljanstva poloze jezik, nauce povijest i prihvate zivotne norme zemlje u kojoj se zele nastanit,a ne da izrazavaju ljubav prema nekoj drugoj drzavi udaljenoj cca 4000 km ? koliko je ta udaljena drzava primila, nahranila i spasila tih istih izbjeglica od kojih su vecina u njenom susjedstvu?hoce li i izbjeglice iz gaze morat izrazit istu ljubav za dobit koru kruha i saku rize? kazem vam ja, ovi svijet je prnija u vitar.

MrKamenjarac
5 mjeseci prije

….MA POPUSISOLZU I NETANJAHUU I ONI TEBI;MAZGOVE ZA NISTA SE TI NE PITAS NEGO BI SAMO HOCU I JA;OBICAN SUPAK….

nessy
5 mjeseci prije

Daa, evo pametan covjek. Dakle, treba nagovoriti onih 10-20 miljuna muslimana da zavole Izrael. To je bar lako. Izraelci su poznati humanitarci u Palestini i inace. Ubili su 101 UN-ovca. Da je to itko drugi napravio, imao bi sankcije nevidjene. Ako je ikada postojala zlocinacka drzava, to je to. I Iran, S.Koreja, svi su djecji vrtic u odnosu na Izrael. A sirom svijeta ‘svi junaci mukom zamukose’. Izgleda da se njihovi zlocini ne racunaju. Nije ni cudo da ih muslimani zele istrijebiti. Svakih 50-100 godina dozive pogrom, ali izgleda da nista nisu naucili. A kako kazu, tko iz povijesti ne uci, ona mu se ponavlja. Nije im palo na pamet da daju priliku ortodoksnim vjernicima, koji zele dogovor i suzivot. Dok god su ovi nacisti na vlasti, nece biti mira, ni arapima, ali ni zidovima. Hebes zivot ako moram spavati sa dugom cijevi ispod kreveta, jer uvijek mozes ocekivati novi… Čitaj više »

Dokurčilomi
5 mjeseci prije

Znači ja moram voljeti i poštovati onoga koji se pridržava svog Talmuda u kojem piše da su oni nad rasa, da smo svi mi drugi stoka postavljena na Zemlju njima da služimo. E malo ste se zajebali.

Hans
5 mjeseci prije

Deutschland GmbH

Ico
5 mjeseci prije

U Njemačkoj treba službena religija treba biti protenstantizam, a sve ostale religije Nijemci trebaju deportirati iz Njemačke!

Stefan
5 mjeseci prije

Bravo!!!!! Gut gesagt !!

Lucija, prva
5 mjeseci prije

🙃 Pazi ovoga, već navedeni nick: “Ti si doslovno klasican primjer antisemita – bilo sto sto je protivno tvom vidjenju je “ZIDOVSKA” (dakle, cak nije ni cionisticka, ni izraelska!) propaganda. Ti otvoreno pises da su ZIDOVI (dakle, clanovi zidovskog naroda koji moze imati >> 👉 svoje uporiste bilo gdje u Europi ili Americi) odvratni.” Da, imate uporišta. I te kako. ” Jos uvijek nisam nasao da pises da >> 🧐 “Zidovi nisu bijela europska rasa”, ali to se dade iscitati iz tvojih postova. Sto znaci da si naci-antisemit. Nisi kriticar Izraelske vlade, nisi iznervirani musliman, nisi nekakav desnicar – ti si doslovno obozavatelj tla i rase. To se vidjelo kad si isao moj post, GDJE BRANIM RASE, na ovom clanku – pljuvati da je “zidovska(!) propaganda” Do kud je ovo došlo? Židov brani rase. I nedao ti Bog da napišeš da “Židovi nisu bijela europska rasa”. ??? Ke? Sorry, niste… Čitaj više »

Darko
5 mjeseci prije

Jeba te cijeli Izrael majmune jedan. Koga ti štitiš, genocidnu naciju i ratne zločince? Što da su pobili 10.000 Nijemaca bi li onda ovako lupetao?

Bruno
5 mjeseci prije

Iz jedne krajnosti u drugu. Niste vi kriviza ubijanje Židova u drugom svjetskom ratu. Krivi su vaši preci, jer su birali budaluza šefa države. Vi sada zbog krivnje svojih djedova činite istu pogrešku. Branite zlo.

ljena bitanga
5 mjeseci prije

I onda je rabin svizac zamotao košer čokoladu .

boro
5 mjeseci prije

i šta kaže ovaj njemački glupan…jel treba podrška jevrejskom narodu ili hitlerovim cionistima

Tim
5 mjeseci prije

Je, je, što će ti Arapi, Turci i ostali obrezanci poštivati ćifute. Dok je socijale, besplatnih stanova i dječjih doplatka bit će mira, ako se ovo muslimansko divljanje po Njemačkoj može zvati mir, čim pipe presuše, jebat ćete ježa.

jupiter
5 mjeseci prije

od naciste ,nacisti sa ljubavlju……aufwiedersehn

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI