London: “Svijet je stao uz nas i pokazao Putinu da strpljenje za akcije Kremlja istječe”

London
93 komentara

Činjenica da NATO i EU podržavaju verziju Londona o trovanju Sergeja Skripala se Kremlju šalje izuzetno jak signal, rekao je britanski ministar obrane Gavin Williamson. Prema njegovim riječima, “svijet”, kojeg čine SAD Kanada, Velika Britanija, 14 zemalja EU i Ukrajina, “jasno je dao ruskim vlastima znak da njegovo strpljenje istječe”, izvještava Sky News.

“Kremlj pokušava ubaciti klin između Londona i njegovih saveznika”, tijekom posjete Estoniji je izjavio britanski ministar obrane Gavin Williamson.

Istovremeno, prema britanskom ministru, “univerzalna podrška” Velikoj Britaniji je postala “poraz Vladimira Putina”, izvještava Sky News.

“Strpljenje svijeta prema predsjedniku Putinu i njegovim akcijama istječe, a činjenica da su zemlje cijelog NATO saveza i cijele Europske unije podržale Veliku Britaniju je najbolji odgovor koji smo mogli dati”, naglasio je ministar.

“Njihova namjera, njihov cilj  je posijati razdor, a ono što smo vidjeli je da se svijet ujedinio oko britanskog stava. To je samo po sebi velika pobjeda i šalje nevjerojatno snažan signal Kremlju i predsjedniku Putinu”, rekao je Williamson.

Kao što navodi Sky News, “na čelu Ministarstva obrane Ujedinjenog Kraljevstva je jedan od najglasnijih političara u optužbama protiv Moskve zbog uključenosti u trovanje bivšeg obavještajca Sergeja Skripala i njegove kćeri u Salisburyu”.

Ranije je na pitanje kako će Kremlj reagirati na protjerivanje 23 diplomata iz Velike Britanije Williamson odgovorio kako Rusija treba “otići i nestati”.

Podsjetimo, na summitu u Bruxellesu je 27 čelnika EU jednoglasno podržalo verziju Londona o “vrlo vjerojatnoj” odgovornosti Rusije za napad u Salisburyu i da ruske vlasti trebaju snositi posljedice. Veleposlanik EU je pozvan na Bruxelles na konzultacije, podsjeća na britanski televizijski kanal, a jučer su SAD, Kanada, Ukrajina i oko polovica zemalja EU odlučile protjerati dio ruskog diplomatskog osoblja sa svog teritorija.

NATOSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
93 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kajzer Soze
6 godine prije

Bla,bla,bla kurva o poštenju,vojnik o skraćenju a Zapad o Rusima,suma sumarum: možete samo da ga duvate i Putinu i Rusiji !

Weteran
6 godine prije

“Vrlo verovatno” Atlantida ne mora biti “Presedan” !?

Baba Vanga
6 godine prije

Koje budale gdje su dokazi pa sav normalan svjet tek sada vidi sa kakvim budalama imamo posla.

igi
6 godine prije

Ranije je na pitanje kako će Kremlj reagirati na protjerivanje 23 diplomata iz Velike Britanije Williamson odgovorio kako Rusija treba “otići i nestati”……..
…ajde bar su iskreni u želji da rusija nestane.

Siniša
6 godine prije

Spisak zemalja koje su proterale ruske diplomate:

SAD (60), Ukrajina (13), Kanada (4), Francuska (4), Nemačka (4), Poljska (4), Litvanija (3) Češka (3) Holandija (2) Italija (2), Danska (2), Španija (2), Albanija (2), Australija (2), Estonija (1), Letonija (1), Rumunija (1), Finska (1), Hrvatska (1), Mađarska (1), Švedska (1) Norveška (1), Makedonija (1), Irska (1).
Čini mi se da hvali Bugarska koja je jedina najavila ovlačenje ambasadora iz Moskve na konsultacija i NATO progoni 7 Ruskih diplomata.

Spektator
6 godine prije

Cijela priča ima jedan glavni cilj: elita se zaletila s Brexitom i hoće ga ukinuti. “Trovanje” služi da ujedini “napredni svijet” odnosno da pokaže koji vazali su spremni slijepo slijediti elitu. Drugi dio priče je afera Cambridge Analytics koja treba ukazati da se na glasače utjecalo na neligitimni način i da referndum o Brexitu – ne vrijedi. A to znači da je legitimnost Trumpa isto tako upitna. Treći dio je produljenje sankcija Rusiji. S tako malo materijala skrojeno puno lipih stvari.

Petar Veliki
6 godine prije

Uz anglosaške lopove su stali samo oni koji su kronično ovsini od toaletnog papira zvani dolar koji ima još samo teoretsku nominalnu vrednost.

Petar Veliki
6 godine prije

Urednik rubrike Svijet Jutarnjeg lista Željko Trkanjec objašnjava potez hrvatske Vlade protiv Rusije. Da pukneš od smeha šta sve napriča ljudima. Velika Britanija mora podnet službeni zahtjev u NATO i predložiti dokaze za bilo kakvu političku ili vojnu podršku alianse. Ništa od toga nije napravljeno nego se dalo jasno do znanja svojim pudlicama da laju na naredbu i bogami pudlice manje ili više lajaju a Ruska karavana ide dalje.

mars
6 godine prije

Neke zemlje koje nisu protjerale ruske diplomate: Kina, Indija, Pakistan, Egipat, Sirija, Iran, Vijetnam, Malezija, Indonezija, Japan, Brazil, Južnoafrička Republika i još ohoho zemalja, da ne nabrajam odužilo bi se. E sada, kada se pogleda ukupna teritorija (uz Rusiju), broj stanovnika i politička težina samo ovih nabrojanih i pride onih nenabrojanih u Aziji, Latinskoj Americi i Africi, čovjek se zapita koji je to “svijet” stao iza SAD, Londona i EU prirepaka – svijet patuljaka. Što bi Luj XIV rekao – država, to sam ja!”. Tako i oni – “svijet” to smo mi!” Samo što se u Lujevom slučaju može reći da je to zaista bilo tako, a kod ovih je to daleko, daleko od istine!

Nena
6 godine prije

Zvijer se batrga, željna krvi, misli da može u nedogled ali zadnji su joj dani od broja ni, utaman joj rika i i laži, gotovo je, na obzorju ( istoku ) novo sunce izlazi

fbslo
6 godine prije

Svijet je stao izza nas(UK) kod osuđivanja bez dokaza.
Alelujah Zapadu i njegovom poštivanju vladavine prava !

Borac2
6 godine prije

Britanske pudlice laju, majka Rusija ide dalje…

shumadinac
6 godine prije

“…Williamson odgovorio kako Rusija treba “otići i nestati” Obratite pažnju na ton izjave. Da li Britanija ima razloga da toliko mrzi Rusiju? Ranije se ovde i na Advance-u postavljalo pitanje: “Laje Nemačka za račun SAD, laje Francuska, Poljska, Pribaltik… a Britanija se retko čuje?” Na to pitanje sam odgovarao da svako ima svoj nivo zadataka a da je London na samom vrhu – London se čuva za kraj (ili za početak, zavisi kako se gleda). Da li mislite da je ono na Kosovu slučajno? Ne! Opet ponavljam – sukob na Balkanu je samo zamrznut. Postoji šansa (mala ali postoji) da se svi odluče na kompromise radi očuvanja mira i započinjanja boljih odnosa. Svi osim Albanaca. Ne zato što Albanski narod to ne želi. Ja sam čak ubeđen da većina Albanaca (možda ipak ne većina obzirom da im je veliki procenat mlade populacije ali sigurno dobar deo) želi mir i stabilnu… Čitaj više »

1.komentar
6 godine prije

Gandi:”Ako vidis negde na dnu okeana da se dve ribe svadjaju, znaj da je Englez u blizini”.
A kada su ga pitali sta misli o engleskoj kulturi, odgovorio je:”to bi bila dobra ideja”.

Ivo
6 godine prije

Psi laju, sarmati cekaju u Sibiru… mogu lajati i dalje.

Stephen
6 godine prije

Napravite anketu u GB pa ćete vidjeti da vam ni vaš narod ne vjeruje, siguran sam da bi GB Putin dobio veće povjerenje od vas mufljuza, jer trenutno na svijetu nema većeg državnika od Putina

Siniša
6 godine prije

„Želim da znam činjenice. Ja ću, naravno, to pozdraviti ako Velika Britanija predstavi neke dokaze da su Rusi želeli da ubiju dvostrukog agenta Skripalja“, rekao je Zeman.

aj malo o ovome
6 godine prije

ahahaaaa, hebes London. aj malo o ovome………”“The US is building a large military base in the oil-rich Al Omar region of Deir ez-Zor province. Due to security concerns we cannot provide information about the acreage of this new installation. There is currently construction machinery working in the vicinity of the base, and security is being provided by SDF forces,” Kobani said thus confirming earlier reports on the issue.
The Omar oil field was captured by the US-backed SDF during its anti-ISIS campaign in eastern Syria. According to Syrian sources, the military installation in the area is aimed to allow the US to consolidate control of the oil resources in the eastern part of the country setting ground for further occupation of the area. These oil resources will also be used to strengthen the influence of the US proxies – the SDF – in the area.”

Zadranin
6 godine prije

Narodi EU-a, svijeta i NATO-a ne stoje uz vas, gamad jedna lažljiva britanska.

Lipo recite: ” Političari svijeta(oni koje plaćamo) stali uz nas. ”

Pljuc na vas. I te političare. I Plenkovića.

MAGARAC
6 godine prije

A ono o presumpciji nevinosti – dok se ne DOKAŽE KRIVNJA
na sudu – vrijedi samo za – neku hrvatsku političku glavu ludu

Vlastimir
6 godine prije

To su zadnji trzaji Engleza,druge zločinačke nacije posle 2.svetskog rata.Prva je Amerika.Oni shvataju da je njihovo carstvo u zalasku I zato pokušavaju sve da urade da ga povrate.Ali, kasno je.Njima je odzvonilo.Menije to posebno drago jer su Srbima naneli mnogo zla.

Duki
6 godine prije

Jedva čekam četvrtak da čujem odgovor Rusije na ove engleske bljuvotine ! A do tada molim cijenjenu redakciju portala “LOGIČNO” da napiše koju riječ o nabavi “novih letećih šphera”
za HRZ ??

Siniša
6 godine prije

haxahaxa…..”Jacinda Ardern je lokalnim medijima rekla da je Novi Zeland ima želju da protera nekog Rusa – ali nisu mogli da ih nađu. “Proverili smo i na Novom Zelandu nemamo nijednog neprijavljenog obaveštajca. Da imamo, proterali bi ih “.”

Ferdo
6 godine prije

S jedne strane ruska smirenost kao posljedica činjenice da je Rusija ponovo uskrsla nakon što je skoro potonula 90-ih a s druge strane zapadnjački šizofreni nemir kao posljedice te činjenice kao i činjenice da im se imperija drma iz temelja. Kažu da za šizofreniju nem lijeka, međutim za ovu njihovu ima a taj lijek se zove Rusija.

Balad
6 godine prije

SVIJET predstavlja oko 192 džava ČLANICA UN (sa svojim stanovnicima) koju Zapad sasvim zaobilazi u svojim djelovanjima, a ne ono što nam se potura kao svijet!

Kao što je stvarni svijet od kolonijalne velesile s teritorijem na kojem sunce nikad ne zalazi, napravio američku pudlicu, tako će jednog dana taj isti svijet privesti Zapad pameti i primjerenom položaju.

U realnom, a ne umišljenom svijetu svjetskog kapitala.

U pravom svijetu plušte bombe, ljudi umiru od boleština, gladi i neimaštine. Koliko je Hrvatska protjerala diplomata Zapada, najzaslužnijeg za ovakve odnose? 🙂 🙂 🙂

Chico
6 godine prije

Samo budale,ulizice i vazali mogu slijediti UK i ovog njihovog retarda Borisa Johnsona.Cudi me pa mu pamet ne izlazi na usi,hoštopler kolonijalni!!!!

Baba Vanga
6 godine prije

Evo poslije protjerivanja Ambasadora iz Njemacke,oni su sada upravo objavili ratifikaciju Sjevernog toka 2 sa Rusijom.protiv koje su bili Englezi i Amerrikanci a Njemci potpisali prije pola sata ?

davor
6 godine prije

Pozivam na bojkot britanskih turista i njihovih govana na Mediteranu. Smeća, takvih jednouma kao Plenki i HDZ nije bilo ni u najgorim komunističkim diktaturama.

rodoljub
6 godine prije

Histerija i frustracije zapadnih psihopata, klovnova na celu sa klovnom Dzonsonom .

Ive
6 godine prije

A zamislimo da ipak do rata dodje, mozda u tom slucaju Rusi usred La Mansa drmnu onu jednu bombicu koja izaziva Tsunami koliko ono 500 m visine, i sto tada, London i Pola UK pod vodom, Paris, Brisel i … pod vodom i sto tada, rat zvrsen.

neko ime
6 godine prije

Škripal škripi
inspired by Umpah Pah

zoran
6 godine prije

vi treba da nestanete gospodo britanci

vladica
6 godine prije

A gdje je taj čovjek? Gdje je čerka? Gdje su dokazi? Gdje je otrov? Koje sranje. Bljuje mi se. Koji to ljudi vam mogu vjerovat? Logično ste ga vi britanci otrovali. Jer ste dobili naređenje od velikog brata da za kuhate ovu kašu. Pa to je tako očigledno da je to za popizdit. Pa ko zdravog razuma može vama vjerovat? Ma sram vas može biti. Neću dalje pisat jer sam ljut i razočaran što nema otpora ovojoj očitoj hajki na Rusiju. I SVE TO BEZ DOKAZA!!!! Sad si bum pustil stvar od Bareta: Gdje je nestao čovjek? Hvala svim komentatorima! I redakciji! Ima nade! Ljudi se pomalo bude jer gadovi sve lošije lažu. Ima nade dok je PUTINA!!!! SVIMA ŽELIM SVE NAJBOLJE

Good Old Rebel
6 godine prije

To se može očekivati Amerika i njena “matora” pudlica će učiniti sve da se Evropa i Rusija ne zbliže. Odluku su donijele “vlade” pod pritiskom kauboja…..treba imati petlju zamjeriti se s njima…možeš očekivati velike probleme sa materijalnim i ljudskim gubicima.

Sinisa
6 godine prije

Jos Belgija,Irska i Moldavija.

Croatia
6 godine prije

Je li to onaj Svijet šta je razorio Irak šta je uveo demokraciju u Libiju, Afganistan učinio ugodnim mjestom za zivot a o Siriji da ne govorimo i imaju Saudijsku Arabiju za prijatelja i saveznika. Podrzavam Rusiju u borbi protiv „Sotonista“

Gost povremeni
6 godine prije

Svjetsko nogometno prvenstvo se približava…biće sve većih problema i napada na Rusiju i Putina…ovo je tek početak….zagrijavanje….

fbslo
6 godine prije

pa treba se naviknuti,
posle godina “umjerne oporbe” ćemo imati “vrlo vjerovatno”.
Samo još ćekam Britanski observatorij za ljudska prava nekdje u podrumu usred Utaha.
Pa i ljubičaste kacige, koje po Britanskom kraljestvu svježe oprani i ispeglani vuče kemijom zaotrovane ljudi iz zgrada, po treći pust istu decu iz razl. zgrada..

apolo
6 godine prije

Ajd ja da kao ravnozemljas komentiram. Bas me interesuje kome ce Englezi prodati ovu pricu. Spijun je ziv, a korstio se otrov od kog i virusi umiru na mukama. U Italiji od obicni gradjana nitko u tu pricu ne vjeruje niti mm. Svi se slazu da se dokazi pokazu pa onda sankcije. Britanija nema nikakvi dokaza. Samo se pitam kako su nas sugavi Englezi varali u proslosti. Mislim da im je tehnologija presudila. Sad samo prihvate stanje na terenu.Ja iskreno , prije bi povjerovao da je zemlja okrugla. Britanci su opet izvukli slabiju kartu. Putin je vece spijuncina od njih.

Ivi tz
6 godine prije

Stvarno nemam rijeci kojima bi opisao ove psihopate…bolesni zapad…

jetflash
6 godine prije

koji svijet? pola evrope u kojima vladaju lutke na koncu….to je njima svijet.

Issa
6 godine prije

Tako je,svijet kriminalaca i lopova stao je iza vas.
“Dragi” englezi,ovaj svijet vam nikada neće zaboraviti vaše zločine na svim meredijanima!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI