Lufthansa, koja je u sve većim problemima, otpustit će još više od prethodno najavljenih 22.000 djelatnika

Lufthansa
13 komentara

Njemački vodeći prijevoznik Lufthansa najavio je u ponedjeljak smanjivanje većeg broja radnih mjesta zbog novih planova, ali i najave nepoznate budućnosti globalne zrakoplovne industrije u pogledu događanja vezanih s Covidom-19.

“Prethodno najavljeni višak osoblja koji iznosi 22.000 stalno zaposlenih povećavat će se kao rezultat odluka donesenih u vezi s trećim paketom, koji je nastao u okviru programa restrukturiranja”, rekli su iz tvrtke.

“Promjena u pogledu stalnog broja osoblja unutar letačkih operacija dodatno će se prilagoditi s obzirom na razvoj tržišta”, dodaje se. O naknadi i smanjenju viška osoblja razgovarat će se s odgovornim predstavnicima zaposlenika.

Lufthansa je također rekla da će iz upotrebe izbaciti dodatne zrakoplove zbog gubitaka koji iznose oko 500 milijuna eura (590 milijuna dolara) mjesečno. “Do rezova će doći s obzirom na to da će potražnja tijekom zime biti niža od očekivane, čemu daleko doprinosi i Covid-19, kao i situacije vezane uz pandemiju”, tvrde iz Lufthansae. Službena Lufthansa već je prethodno najavila kako planira smanjiti broj operativnih zrakoplova, do 150.  Tvrtka je isto tako ranije procijenila da će morati ukinuti 100 zrakoplova, kao odgovor na neviđenu krizu u zrakoplovnom sektoru.

“Nakon što je na proljeće iz poslovanja uklonjeno šest zrakoplova A380, preostalih osam A380 i 10 A340-600, koji su bili namijenjeni letačkoj službi, bit će prebačeni na dugoročno skladištenje i uklonjeni iz dugoročnih planiranja. Ti će se zrakoplovi ponovno aktivirati samo u slučaju neočekivano brzog oporavka tržišta”, rekli su iz tvrtke. “Osim toga, preostalih sedam Airbus A340-600 bit će trajno maknuto iz sustava”.

Lufthansa, koja je u lipnju dobila financijsku injekciju vlade u vrijednosti od gotovo 10 milijardi eura (11,7 milijardi USD), rekla je da će zbog svoje odluke o floti morati rezervirati 1,1 milijardu EUR (1,3 milijarde USD) zbog restrukturiranja tvrtke.

“Neprestano visoka razina nesigurnosti u globalnom zračnom prometu dovest će u bliskoj budućnosti kratkoročne prilagodbe tržišnim situacijama nešto što će biti neizbježno”, stoji u izvješću.

Lufthansa
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
3 godine prije

Promijenjljivo zakovidano-19,sa koronalnim razdobljima .
Nema Stuka,
nema aviona !

šeronja
3 godine prije

nebo je lijepo plavo, normalno, bez šara već pola godine

angie
3 godine prije

Strasno, na kraju ce propasti sve aviokompanije, srecom pa postoje i privatni charter letovi po grupama, poput Royal charter service.

Finansijski kolaps
3 godine prije

Koruptivni nemacki kapitalisticki zlotvor mora da se slomi, kolapsira, raspade, rasklopi i demontira

Euro
3 godine prije

svjetski ekonomski slom je u toku.

Zlo
3 godine prije

Kog boli ona stvar za lufthansu??

Bosanac
3 godine prije

Sad im nena mor’e zapjevat https://youtu.be/7aLiT3wXko0

3 godine prije zadnji put uredio Bosanac
sandokan
3 godine prije

Pitam dali lufthansa još treba pilota iz alžira, maroka pakistana koji dolaze preko mora ili ne . da znam dal se kreče il ne na put za nemačku.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI