fbpx

Lufthansa, koja je u sve većim problemima, otpustit će još više od prethodno najavljenih 22.000 djelatnika

Lufthansa

Njemački vodeći prijevoznik Lufthansa najavio je u ponedjeljak smanjivanje većeg broja radnih mjesta zbog novih planova, ali i najave nepoznate budućnosti globalne zrakoplovne industrije u pogledu događanja vezanih s Covidom-19.

“Prethodno najavljeni višak osoblja koji iznosi 22.000 stalno zaposlenih povećavat će se kao rezultat odluka donesenih u vezi s trećim paketom, koji je nastao u okviru programa restrukturiranja”, rekli su iz tvrtke.

“Promjena u pogledu stalnog broja osoblja unutar letačkih operacija dodatno će se prilagoditi s obzirom na razvoj tržišta”, dodaje se. O naknadi i smanjenju viška osoblja razgovarat će se s odgovornim predstavnicima zaposlenika.

Lufthansa je također rekla da će iz upotrebe izbaciti dodatne zrakoplove zbog gubitaka koji iznose oko 500 milijuna eura (590 milijuna dolara) mjesečno. “Do rezova će doći s obzirom na to da će potražnja tijekom zime biti niža od očekivane, čemu daleko doprinosi i Covid-19, kao i situacije vezane uz pandemiju”, tvrde iz Lufthansae. Službena Lufthansa već je prethodno najavila kako planira smanjiti broj operativnih zrakoplova, do 150.  Tvrtka je isto tako ranije procijenila da će morati ukinuti 100 zrakoplova, kao odgovor na neviđenu krizu u zrakoplovnom sektoru.

“Nakon što je na proljeće iz poslovanja uklonjeno šest zrakoplova A380, preostalih osam A380 i 10 A340-600, koji su bili namijenjeni letačkoj službi, bit će prebačeni na dugoročno skladištenje i uklonjeni iz dugoročnih planiranja. Ti će se zrakoplovi ponovno aktivirati samo u slučaju neočekivano brzog oporavka tržišta”, rekli su iz tvrtke. “Osim toga, preostalih sedam Airbus A340-600 bit će trajno maknuto iz sustava”.

Lufthansa, koja je u lipnju dobila financijsku injekciju vlade u vrijednosti od gotovo 10 milijardi eura (11,7 milijardi USD), rekla je da će zbog svoje odluke o floti morati rezervirati 1,1 milijardu EUR (1,3 milijarde USD) zbog restrukturiranja tvrtke.

“Neprestano visoka razina nesigurnosti u globalnom zračnom prometu dovest će u bliskoj budućnosti kratkoročne prilagodbe tržišnim situacijama nešto što će biti neizbježno”, stoji u izvješću.

4.7 6
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
13 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 mjesec prije

Promijenjljivo zakovidano-19,sa koronalnim razdobljima .
Nema Stuka,
nema aviona !

tuf
Member
tuf
1 mjesec prije

Meni se baš sviđa što tako malo aviona vidim na nebu. Lijepo plavetnilo, tišina. Kao da smo malo otišli u rikverc 🙂

sudija
Gost
sudija
1 mjesec prije

Je su li zabranili letove i onim st nas zaprasuju?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 mjesec prije

Prizemljeni padobranci
piju vino s lonci .

šeronja
Gost
šeronja
1 mjesec prije

nebo je lijepo plavo, normalno, bez šara već pola godine

Faaip de Oiad
Gost
Faaip de Oiad
1 mjesec prije

Pa i nije baš. Posljednja 2 tjedna redovito špricaju ovdje iznad Zagreba.

Riddick
Gost
Riddick
1 mjesec prije

Haha, znači kabala korona nanela štetu kabala kem trejlsima.

angie
Gost
angie
1 mjesec prije

Strasno, na kraju ce propasti sve aviokompanije, srecom pa postoje i privatni charter letovi po grupama, poput Royal charter service.

Finansijski kolaps
Gost
Finansijski kolaps
1 mjesec prije

Koruptivni nemacki kapitalisticki zlotvor mora da se slomi, kolapsira, raspade, rasklopi i demontira

Euro
Gost
Euro
1 mjesec prije

svjetski ekonomski slom je u toku.

Zlo
Gost
Zlo
1 mjesec prije

Kog boli ona stvar za lufthansu??

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije

Sad im nena mor’e zapjevat https://youtu.be/7aLiT3wXko0

sandokan
Gost
sandokan
29 dana prije

Pitam dali lufthansa još treba pilota iz alžira, maroka pakistana koji dolaze preko mora ili ne . da znam dal se kreče il ne na put za nemačku.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
13
0
()
x