fbpx

Mađarska o novom sporazumu o migracijama: “Ovo je uvreda zdravom razumu”

Migracije

Mađarska je odlučila povući se iz globalnog ugovora Ujedinjenih naroda o migraciji i na sastanku Opće skupštine namjerava glasovati protiv ovog sporazuma, prenosi internetski portal njemačke televizije N-TV. Mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó je rekao kako ovaj međunarodni ugovor potiče migracije, ne obvezuje one koji se ilegalno sele iz jedne zemlje u drugu na ništa, a također proturječi zdravom razumu i interesima Mađarske.

“Mađarska, kako se i očekivalo, odlučila se povući iz sporazuma Ujedinjenih naroda o migraciji koji je usvojen krajem prošlog tjedna”, prenosi njemački N-TV.

Ovu je odluku, nakon sastanka mađarske vlade, najavio ministar vanjskih poslova zemlje Péter Szijjártó.

“Ovaj paket mjera proturječi razumu i interesima Mađarske”, kazao je mađarski ministar.

Sporazum podupire migraciju i tretira ovaj fenomen kao “dio ljudskih prava”, što je sa stajališta mađarske strane neprihvatljivo.

Osim toga, mađarski ministar se ne slaže s činjenicom da novi sporazum o migraciji, koji je trenutno u fazi rasprave među zemljama članicama Ujedinjenih naroda, ničim ne obvezuje sudionike s pravne točke gledišta.

Zbog toga je Mađarska odlučila ne sudjelovati u raspravama u Marakešu i na sjednici Opće skupštine Ujedinjenih naroda će glasati protiv sporazuma.

Kako javlja njemačka televizija, tekstu sporazuma je u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda usuglašen u petak.

U skladu s ovim ugovorom, svjetska zajednica želi uspostaviti okvir za rješavanje problema migracija.

Globalni sporazum o migracijama, pod službenim imenom Global Compact, trebao bi biti potpisan u prosincu u Maroku.

Mađarska se sa svojim premijerom Viktorom Orbanom odlučila izolirati od migranata i izbjeglica, izvještava njemački N-TV. Orban se ne slaže s podjelom izbjeglica na kvote unutar EU, a 2015. je naredio da se stave barijere na granicama sa Srbijom i Hrvatskom, čime je blokirao put ilegalnim migrantima kroz Mađarsku i velikim dijelom smanjio priliv imigranata kroz balkansku rutu, koja je kasnije preusmjerena prema Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

Usprkos snažnim kritikama protiv Viktora Orbana u to vrijeme, kasnije je većina zemalja usvojila iste mjere, a jučer je i Bavarska poslala policiju na granicu s Austrijom. Patrole ove njemačke južne pokrajine neće imati pravo odbiti ulaz izbjeglica i vratiti ih u Austriju.

Iako kritičari ove odluke tvrde kako pokrajinska policija neće imati ovlasti neovisnog djelovanja, što je potvrdilo i njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova, te da neće imati pravo odbiti ulaz migranata i vratiti ih u Austriju, bavarski premijer Markus Soeder je rekao da Bavarska čini svoje granice sigurnijima, a spomenuo je “dobre rezultate” i naglasio dobru suradnju sa saveznom policijom koju vodi čelnik bavarskih demokršćana, ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer.

Vraćajući se na odluku Mađarske da izađe iz globalnog ugovora Ujedinjenih naroda o migraciji i da glasa protiv istog, vrijedi spomenuti da su veliku seobu naroda organizirali upravo čelni ljudi UN-a i EU zaduženi za migracije, koji su krajem 2014. donijeli odluku koju su kasnije u djelo proveli Angela Merkel i  nevladine udruge iz galaksije Otvorenog društva.

Podsjetimo, masovne migracije iz zemalja Bliskog istoka i sjevera Afrike su listopadu 2014.  dogovorili visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za izbjeglice Filippo Grandi i direktor Međunarodne organizacije za migracije (IOM) William Lacy Swing, a Orban dobro zna da nema o čemu razgovarati ni s njima dvojicom ili ljudima koji i dalje obnašaju dužnosti u ovim tijelima.

Njih dvojica su u listopadu za Europe’s World napisali: ”To je scenarij koji mora biti potaknut vizijom migracije kao procesom kojim se upravlja, a ne problemom kojeg treba riješiti. U globaliziranom svijetu ćemo, ako nastavimo graditi prepreke umjesto veza između naroda i pojedinaca, samo nazadovati. Ako se humano promiče, kroz sigurnost, red i dostojanstvo, migracija ima bezbroj prednosti. Ona pruža brojne mogućnosti, povećava prihode i životni standard, i omogućava ljudima da se obrazuju  i slijede svoje ambicije. Europska populacija u međuvremenu stari, a u EU se predviđa masovni manjak radnika, dok će radno sposobno stanovništvo u sljedećih 50 godina pasti za 45 milijuna. U mnogim zemljama su migracije usporile ili čak preokrenule trend starenja i zaustavile neodrživi omjer između radne i neradne populacije.”

Nakon što su se dva važna tijela usuglasila ono ovog pitanja, Angela Merkel, mediji, stranke i nevladine udruge u zemljama EU su odradili svoj dio posla, ali je nešto krenulo po zlu i masovne ilegalne migracije su jedna od najvećih prijetnji s kojom se EU suočava od svog postojanja. Kako god završilo, Mađarska ne želi biti dio toga.

”Nevini humanitarci” i nevladine udruge uključeni u trgovinu ljudima bez presedana
Migracijska kriza je bila “11. rujan Europske unije” i otkrila je svu njenu ranjivost
Orbanov poziv u boj protiv imigracije, globalističke elite i otrovne Soroseve mreže

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
20 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije

svih ovih godina je msm organizirano lagao o nekakvim ugovorima glede migracije. to nisu bili pravno vazeci ugovori, vec samo objave namjere – koji ne obavezuju na nista. cak i sad pri ovim uno-mjerama diskutira se o tome da li ce to biti pravno vazeci ugovor, ili tzv. “soft law” ugovor. pravno gledano, soft law ugovori ne postoje. tako su postepeno narodi zbog tink-tanka lazi stavljeni pred gotove cinjenice, iako bez pravne obaveze. ipak, ocito se lanac sve vise steze pod uno-krinkom. madjari tvrde da ce to biti obvezujuci ugovor i odbijaju ga. usa tvrdi da je to neobvezujuci tzv. meki ugovor i takodjer ga vec odbijaju. a ostali svijet – evropa, kao muhe bez glave – budu potpisali…..na svoju propast. usput – orban je na radiju objavio financ-privredni krah i upozorio pucanstvo da se pripremi….

put in
Gost
put in
2 godine prije

europa stari zato što ste nametnuli nekontrolirane trošarine na radnu snagu i umjesto da europljani koji rade imaju svojih 3,4 dijece oni pola daju rastrošnim državnim aparatima koji uvoze “migrante” i to skupo naplaćuju za privatni džep a od trošarina daju “migrantima” socijalnu pomoć. “samo toljaga europu spašava”:)

Bezimeni
Gost
Bezimeni
2 godine prije
Reply to  put in

Pored mene komsija ima 7-oro dece, Avganistanac,za 8 godina ga nisam vidio da nista radi,
ni on ni zena.Nekoliko familija na spratu i nijedna ispod 5-oro dece.

Bezimeni
Gost
Bezimeni
2 godine prije
Reply to  Bezimeni

niko nista ne radi,

put in
Gost
put in
2 godine prije
Reply to  Bezimeni

takvi samo mogu potkopati gospodarstvo i sigurnost europe i zato ih i dovode. kao što reče komentator ispod u europi trenutačno ima preko 21 milion nezaposlenih a ovi dovode “migrante” da se skrbe o njima. angela merkel je prvo pozvala “izbjeglice” u europu. kada se narod usprotivio ona je malo zašutala a zatim nakon par mjeseci opet nastavila isto da radi. i ona neće stati dok je neko ili nešto ne zaustavi i nju i njoj slične. to treba da bude samo opomena za one buduće

Annabella
Gost
Annabella
2 godine prije
Reply to  Bezimeni

Grozno!!!!

maja
Gost
maja
2 godine prije
Reply to  put in

Evo, njemci tek od sada do kraja godine budu radili za sebe. dosadasnji rad pobrala je drzava…

put in
Gost
put in
2 godine prije
Reply to  maja

kaže se trećina za državu, trećina za mirovinu i ostalo tebi. znači morat će još pričekati da počnu raditi za sebe. tek od listopada:)

tuf
Gost
tuf
2 godine prije

“Patrole ove njemačke južne pokrajine neće imati pravo odbiti ulaz izbjeglica i vratiti ih u Austriju.” – a sto ce onda raditi ? Dijeliti vodu, mobitele i “Welcome beheaders” letke ?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  tuf

To je fora, kako neće…koji će klinac hodat po šumama i gorama 🙂

tuf
Gost
tuf
2 godine prije

Usput, ako je moguce da prestanete ponavljati idiotariju “vizije migracije” , jer projekcije koje oni objavljuju su izrazito netocne te imaju iskljucivu ulogu promoviranja Soroseve agende. Podatak o velikim potrebama radne snage u narednom periodu koji bi africka migracija trebala rijesiti je netocan iz minimalno tri razloga: a) Europa trenutno ima vise od 21 milijun nezaposlenih, b) potreba za radnim mjestima znacajno ce se smanjiti kroz godine zbog povecane automatizacije, c) radna mjesta koja bi neobrazovani imigranti eventualno popunjavali su prva na redu za automatizaciju, a njihova niska motivacija za radom (sto pokazuje cinjenica da im je prioritet stacioniranje u “rich welfare” drzavama EU) uzrokovati ce dugorocne socijalne, kulturoloske i sigurnosne posljedice.
Dakle sasvim je jasno da se migracijom ne upravlja iz ekonomskih razloga, nego iskljucivo korupcijskih, ideoloskih i geostrateskih:
– korupcijskih: manje-vise svi vodeci EU politicari imaju financijske benefite iz vehabijskih (saudijskih) krugova
– ideoloskih: iz svojeg pravca Soros promovira svoje ciljeve i ideologije iz duboke mrznje prema Europi, nacionalnim drzavama i tradicijama (te usput dobro zaradjuje)
– geostrateskih: svjetske elite imaju korist od ubacivanja kaoticnih elemenata u europska drustva koja po potrebi (i kao alat ucjene) mogu aktivirati

White_patriarch
Gost
White_patriarch
2 godine prije
Reply to  tuf

Fantastična analiza, ovo bi Logično moglo objaviti kao tekst!

Ana
Gost
Ana
2 godine prije

Nda, 80% Ivaneuropskih imigranata u Europi zive na socijali. Uhhh,kako ce nam samo isplacivati prekrasne mirovine. Nije sto EU gangsteri nekog farbaju, nego sto im se moze!

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
2 godine prije

Je li hapšenje povodom izražavanja vlastitog mišljenja na društvenim mrežama pa slijedom toga i optužba za špijunažu odlika slobodnih i demokratičnih država? Evo da nisam izmislio ono zbog čega ste me stavili na blacklist: https://rs.sputniknews.com/analize/201807191116619976-butina-zrtva-tramp-rusija/

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Ivo Lola

Tko je na black listi? Kakva je to lista

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  Ivo Lola

To ti je antiruska medijska propaganda,da stanovnistvo da pristanak,da vlast sama odlucuje sta i kako da radi,” vi gradani budite bez brige mi se brinemo za nacionalne interese i sigurnost drzave”.
P.S.Putin je u Helsinkiju rekao na konf. za medije kako je Hilari Klinton izvukla 400 mil. iz Rusije za predsjednicku kampanju,preko firme Bill Browder,koji nije platio porez u Rusiji.
https://topwar.ru/144569-brauder-ideya-vydat-menya-rossii-prosto-uzhasna.html

Anarho
Famed Member
Anarho
2 godine prije
Reply to  Ivo Lola

Ivo Lola, ne sjecam se da vas je iko stavio na blacklistu, pogotovo ne zbog tako apsurdnog razloga, kao sto ste naveli … takodje ne nalazim vasih podataka u toj listi. Ako imate problem sa blokiranjem, javite blokiranu IP adresu urednistvu i sredit ce se.

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije

Plan za naseljavanje Europe postoji već skoro 100 godin. To nije bilo moguće napravit priko noći na skužu eto bidni ljudi biže od rata i terora u njihivin državama bez višedesetljetnog društvenoga inženjeringa na globalnoj i EU razini u kojemu su se koristila prava svih mogućih ugroženih manjina, od prava žena i LGBT do prava prepelica na neometani let. Obitelj je razorena na sve moguće načine, pomoću kozumerizma i egoizma te općeprihvaćenoga obećanja kako će se država pobrinit za starost jedinki. To je vidljivo u Europi di se u “zapadnoj demokraciji” više uništila obitelj u zapadnoj Europi zadnjih 75 godin nego u istočnoj koja je od tih 75 bila u komunizmu punih 50 godin. Također predradnje su odrađene migracijama unutar same Europe di su korjeni iščupani velikom dilu populacije istoka i juga koji su sad na udaru migranata kojima se jug i istok Europe upravo najviše opiru. Čupanjem korjena stanovnicima bilo kojega područja se eliminira osjećaj prava na prirodne resurse koja ta prava građani imaju po rođenju i dobiva se poslušnost prema sistemu tih jedinki jer su o njemu totalno ovisni bez obzira radi li se o Sirijcu koji je doša u Austriju ili Hrvatu koji je otiša u Irsku.… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

pa naravno, da je Mađarska u pravu.. Jer organizacija UN-a također je stvorena od istih ljudi, koji su stvorili EU, Vijeće Europe, NATO, Svjetsku banku, MMF, i sve ostale takozvane “međunarodne organizacije”. Dakle globalistička mafija, na čelu sa Rockefelleom i Rotschildom je to sve stvorila nakon 2. sv. rata, da bi tako učvrstila svoju vlast i držala sve pod svojom kontrolom. Većina ljudi uopće nemaju pojma o UN-u… Sama činjenica da je sjedište UN-a u New Yorku, a ne naprimjer u Moskvi, ili Pekingu ili Delhiju, ili Kuala Lumpuru, ili Nairobiju, ili Ulan Batoru… itd.. kaže sve. Kakva slučajnost, jer i sjedište te globalističke mafije je u New Yorku, Federal Reserve System (FED), američka, kofol centralna banka, u stvari u privatnom vlasništvu 8 hazarskih bankarskih obitelji. Obični ljudi, koji nemaju pojma i ne interesraju se za to, misle, kada se spomene UN, to je ono baš međunarodna organizcija, u kojoj su članice sve države svijeta, blizu 200. To je samo na papiru, tako, ali u stavrnosti, se Mongolije, Burkine Faso, Bahreina, Vijetnama, Moldavije, Čada, Gvatemale, Hrvatske., Srbije, Crne Gore… itd… ništa ne pita. Oni su tu samo za ukras. na ključnim mjestima u UN-u i svim podorganizacijam kao UNHCR (visoki… Pročitaj više »

Dominik
Gost
Dominik
2 godine prije

Nedajte se mađari. Ima nade za razum.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik