Mandat za završetak rata u Ukrajini

SAD i Ukrajina
24 komentara

Mandat za okončanje rata u Ukrajini jasno je i odlučno napisan u našem temeljnom dokumentu, Ustavu Sjedinjenih Država. Članak IV, Odjeljak 4 zahtijeva da “Sjedinjene Države štite svaku od njih, države i narod od invazije.” Poticanje rata u Ukrajini protivno je toj mandatnoj obvezi.

Zapravo, poticanje rata u Ukrajini može dovesti do uništenja u Sjedinjenim Državama zbog velikog broja napada nuklearnim projektilima koji dolaze iz Rusije. Rusija ima ogromne zalihe nuklearnog oružja i projektila dugog dometa. Osim toga, Rusi smatraju da Sjedinjene Države i Zapad predstavljaju egzistencijalnu prijetnju njihovom opstanku.

Oni se živo sjećaju da su Prvi i Drugi svjetski rat rezultirali masovnim napadima zapadnih naroda na njihov teritorij. Doista, desetak zemalja, predvođenih Sjedinjenim Državama nakon Prvog svjetskog rata, borilo se na strani carizma u krvavom petogodišnjem građanskom ratu.

Kasnije su Sjedinjene Države okrutno namamile Sovjete u dugotrajni rat u Afganistanu. Nakon što se Sovjetski Savez raspao 1991., Sjedinjene Države, suprotno obećanjima, okružile su Rusiju državama koje su dobile članstvo u savezu kolektivne sigurnosti poznatom kao Organizacija sjevernoatlantskog saveza (NATO). Nekoliko članica NATO-a i same imaju nuklearno oružje, a članstvo zahtijeva od svih članica da brane svaku članicu koja je napadnuta.

Trenutno Sjedinjene Države potiču i financiraju Ukrajinu u njezinom ratu s Rusijom. Ključni zahtjev Ukrajine je članstvo u NATO-u. Rusija je jasno rekla da će članstvo Ukrajine u NATO-u biti prijetnja njezinom opstanku. To će, kaže rusko vodstvo, biti posljednji korak u potpunom okruživanju svoje nacije vojnim savezom s obvezom zaštite ostalih članova koji koriste nuklearno oružje, ako to žele.

Zapravo, prije Ukrajinskog rata, Rusija nije predstavljala nikakvu prijetnju Sjedinjenim Državama. Nijedan. Tek sada, s tim da se ta nacija osjeća pritisnutom i da razumije dugu sklonost Zapada da je napadne, Rusija je postala prijetnja. Ta prijetnja postoji samo kao rezultat i kao reakcija na korake koji se sada poduzimaju u ime Ukrajine u ukrajinskom ratu s Rusijom.

Iz tog razloga, koraci koje su američki čelnici poduzeli i sada poduzimaju u Ukrajini u suprotnosti su s njihovom obveznom ustavnom obvezom, kako je navedeno u članku IV, odjeljku 4, da nas zaštite od potencijalne invazije.

Pod tim okolnostima, kako bi izgledala ruska invazija na Sjedinjene Države? S poviješću kao vodičem, moramo pretpostaviti da imaju stotine nuklearnih bombi i stotine balističkih projektila dugog dometa koji su već usmjereni prema velikim američkim središtima stanovništva, od New Yorka do Los Angelesa i od Seattlea do Houstona. Te bi rakete vjerojatno bile masovno lansirane odmah nakon prvog udara na bilo koji ruski teritorij iz bilo koje zemlje NATO-a.

Rezultirajuća devastacija unutar Sjedinjenih Država može se nazrijeti samo zamišljanjem bombardiranja Hirošime i Nagasakija. Ali to bi se uništenje višestruko pojačalo jer će oružje protiv nas koju Rusija koristi biti hidrogenske bombe, a ne samo one prve nuklearne bombe korištene protiv dva japanska grada na kraju Drugog svjetskog rata u kolovozu 1945.

Imajući jasno na umu to potencijalno uništenje, koje korake treba poduzeti kako bi se osiguralo da naši čelnici prestanu s nastojanjima da potaknu rat u Ukrajini? Prvo, potreban je obrazovni napor da se građani i studenti na svim razinama pouče o primarnoj dužnosti naših vođa da nas zaštite od invazija. Taj je ustavni mandat jasno izražen i lako razumljiv.

Dalje, političke stranke se moraju prosuđivati prema tome prihvaćaju li ili ne prihvaćaju činjenicu da je prva obveza izabranih vođa zaštititi nas od vojnih invazija, a ne samo koristiti vojne sukobe u nastojanjima da dovedu do promjene režima.

U isto vrijeme, poticao bih hitnu građansku akciju protiv čelnika izvršne i kongresne grane vlasti na saveznom okružnom sudu za Distrikt Kolumbija. Osnova te tužbe bila bi prisiliti članove tih ogranaka da se pridržavaju svoje obvezne obveze zaštite naroda prema članku IV., odjeljak 4. Ustava Sjedinjenih Država.

Savezni su sudovi ravnopravna grana naše vlade budući da su dio “Sjedinjenih Država”, entiteta koji nas je dužan štititi od stranih invazija. Da, u prošlosti su sudovi možda oklijevali miješati se u politička pitanja i stvari koje uključuju vanjsku politiku. Međutim, sada smo očito na destruktivnom putu, suočavajući se s nuklearno sposobnim protivnikom koji je tjeran na radnje koje nas mogu prebrzo zahvatiti. Naša tiha pravosudna prošlost ne smije se koristiti za informiranje sudova o njihovoj sadašnjoj obvezi. Osim toga, nuklearni napad koji pogodi naše veće gradove zapravo bi uništio većinu zgrada saveznih sudova, s velikim brojem sudaca, njihovog pomoćnog osoblja, sudskih službenika i sigurnosnih timova.

Postoji presedan za takvu akciju koju sudovi poduzimaju. Slučaj Marbury protiv Madisona, 5 U.S. 137 (1803.), zalaže se za tvrdnju da savezni sudovi mogu i trebaju zahtijevati poslušnost drugih grana vlasti u pogledu jasnih mandata u zakonu. Naredba da se pokaže razlog bila bi prikladna. Pitao bi one u vodstvu izvršne vlasti i Kongresa kako opravdavaju izlaganje američkih država i stanovništva opasnosti od nuklearnih napada Rusije.

S obzirom na jasnu obvezu Sjedinjenih Država da štite ljude od invazije, kako je navedeno u članku IV., odjeljku 4. našeg Ustava, ne mogu se sjetiti nikakvog opravdanja za način na koji smo podržavali i nastavljamo podržavati rat u Ukrajini, između Ukrajine i Rusije.

MirSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Impressum
10 mjeseci prije

Koga podržavate? Rusiju ili SAD?

Naš portal ne podržava ni Rusiju ni SAD. Nastojimo informirati objektivno. Činjenica je da su zapadne vijesti zastupljene više nego vijesti s istoka, čime uspostavljena ravnoteža vijesti na portalu Logično daje krivu sliku naše objektivnosti. Bili bismo sretni da sve zemlje surađuju u općem interesu svojih građana. Za nas su građani svih zemalja jednako bitni, kao i građani Rusije i SADa.

Maaja
10 mjeseci prije

i što priložiti u komentar ovome tekstu………de da probam: ……….Trebamo li reći da je, kao i kod tebe , bilo mnogo duša koje su se prijavile na audiciju za ulogu, ali smo, u skladu s našom mudrošću, odabrali one najprikladnije za ulogu. : Hvala vam. : Neka se razumije, , da čak i oni koji objavljuju naše poruke na drugim mjestima, i oni igraju svoju ulogu. Kada prevoditelji ponude svoje vrijeme i ljubav da omoguće onima koji ne razumiju engleski da mogu primiti naše poruke u svoja srca, oni također rade VELIKU USLUGU. Sve do … tebe, svatko tko je pronašao ove poruke … IGRA SVOJU ULOGU. Ti ih primaš i odnosiš se prema njima, a zatim djeluješ prema njima … što podiže vibraciju jastva, a time i Cjeline. Ne samo njihovim čitanjem i razumijevanjem, već i ispunjavanjem svog srca ljubavlju prema sebi, kao što smo predložili, poboljšava kvalitetu sebe… Čitaj više »

Samo U Prolazu
10 mjeseci prije

A) US nikada nije ispostovao nista sto je potpisao/obecao, osim ako je to bilo iskljucivo u njihovom interesu
B) Rusi se pravdaju bliskoscu NATO-a, a udaljenost Naukan(RU) i Wales(US, Alaska) je 87 km

C) Svi lazu, svako za svoj interes!

Xam
10 mjeseci prije

Po svemu sudeći, najozbiljniji napad je i dalje južno do Orehova. I izgleda da su Ukrajinci tu postigli svoj jedini mali uspjeh, zauzeli su neko brdo, a sela još nema. Tu dovode dodatne rezerve i tu se mogu očekivati ​​još napadi. Moguće je da ovim manjim napadima pokušavaju zabiti klin u rusku odbranu prije nego što krenu u pravu ofanzivu. Još uvijek nemamo slike i snimke posljedica noćnih borbi, koliko sam shvatio, ovo što se danas pojavljuje je sve od jučerašnjeg napada? Uglavnom, sada možemo govoriti o 50-100 komada opreme uništenih u samo nekoliko dana. Ako Rusi nastave da drže linije, ovo neće biti održivo za Ukrajince, ovim tempom će te udarne brigade biti van snage za deset dana, čovječe. Koliko komada tehnologije općenito imaju Ukrajinci? Znam da su od početka rata dobili oko 3 hiljade iz inostranstva po Oryxu, a sada koliko su imali prije rata i koliko su… Čitaj više »

tihobl
10 mjeseci prije

Meni nije jasno kako ovi u Ramstajnu razmisljaju. Evo peti dan traje kontraofanziva od Severnog do Zaporozja. Stalno salju po jednu cetu u napad koja bude razbijena ne ostvarivsi nista. Napadaju na desetke pravaca odjednom iduci u juris po 2-3 puta dnevno sa malim snagama. Samo na dva mjesta uspjeli su zauzeti ruske izvidjacke punktove koji se nalaze ispred prve linije. Selo Novodonjeckoje rusi drze sa dva voda i vec su unistili dva bataljona. Ispred sela i u selu puno je polupane NATO tehnike. Zapusteno selo, nema sta vidjeti, trosne kucice zarase u korov.

Ne kontam ih uopste. Bez pokretanja najmanje tri brigade na jednom pravcu ne mogu probiti prvu liniju. Zasto ne koncentrisu ugarnu grupu i ne krenu u napad kao sto je uradio Hitler kod Kurska? Zasto salju male jedinice do nivoa bataljona da ih rusi olako unistavaju?

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Da Putin nije igrač Kabale, već bi se raspoređivale nukelarne taktičke glave na Kamčatki preko puta Aljaske i ruski mediji uvelike pisali o tome, onda bi i zapadni.
Sada će tihobl reći da nema potrebe, jer hipersonične rakete brzo dolete, ali stvar je u psihološkom učinku na jastrebove.
Kada pripadnicima izuzetnih rat u Ukrajini uđe u prva tri problema koje ih muče (sada po anketama nije ni u prvih 10), onda će i njihovi političari drukčije reagirati.
Oni su jednostavno uljuljkani u lažnu stvarnost da rat koji se odvija na njima drugoj stran i zemaljske kugle ne može doći do njih.

Franjo Vinkovski
10 mjeseci prije

Ja mislim da je akcija ukrajinske vojske potrebna tek toliko, da u zapadnu Ukrajinu mogu bez ometanja uči poljske trupe i zauzeti strateške pozicije, jer ukrajinska vojska posle ove neuspele kontraofenzive neče ni postojati u ozbiljnom smislu.

borjana
10 mjeseci prije

“Prvo, potreban je obrazovni napor da se građani i studenti na svim razinama pouče o primarnoj dužnosti naših vođa da nas zaštite od invazija.” ” “Savezni su sudovi ravnopravna grana naše vlade budući da su dio “Sjedinjenih Država”, entiteta koji nas je dužan štititi od stranih invazija” Da, ali… U uvjetima rata ili neposredne ratne opasnosti, prvo šta se mora učiniti bez obzira na to tko je na vlasti, staviti van snage sve zakone koje vrijede za mirnodopsko vrijeme i kao takvi otežavaju trenutne okolnosti, a namjesto njih uvesti posebna ratna prava i obveze koje određuje (ratna) vlada, a ne sudovi. Prve obveze koje će biti uvedene, a potom sudovi koji će ih morati sprovoditi, su: Za stanovništvo: obveza obrane domovine i ustavnog poretka države, vojnim i svakim drugim sredstvima koja im stoje na raspolaganju. Iskljućuje svako protivljenje i prosvjede koji su dopušteni demokratkom načelu vladanja. Za vlastodršce: “obveza” daljnje… Čitaj više »

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“The U.S. Supreme Court case Marbury v. Madison (1803) established the PRINCIPLE OF JUDICIAL REVIEW—the power of the federal courts to declare legislative and executive acts unconstitutional. The unanimous opinion was written by Chief Justice John Marshall”., loc.gov

“In 1801, outgoing President John Adams had issued William Marbury a commission as justice of the peace — but the new Secretary of State, James Madison, refused to deliver it. Marbury then sued to obtain it.”, archives.gov

All of the justices believed that Madison should have delivered the papers to Marbury. Thus there was no concurring opinion. Dissenting Opinion: There was no dissenting opinion…”, wsfcs

Za pa.pkE: NIJE Wikipedia SVE što je na engleskom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI