McConnell kaže da bi „apsolutno“ podržao Trumpa 2024. ako bi bivši predsjednik bio republikanski kandidat

Mitch McConnell
11 komentara

Ranije je lider manjine u Senatu Mitch McConnell izazvao dodatnu polemiku primijetivši da je bivši američki predsjednik Donald Trump “praktično i moralno odgovoran” za pogubnu pobunu 6. januara, ali je odbio da ga osudi tokom konačnog glasanja u Senatu o drugom Trumpovom opozivu.

Prema Fox Newsu u četvrtak, republikanac iz Senata Mitch McConnell podržao bi Trumpa ukoliko bi ovaj postao republikanski kandidat za predsjedničku trku 2024. godine.

“Mnogo se toga može dogoditi od sada do ’24. Postoje najmanje četiri člana za koja mislim da planiraju da se kandiduju za predsjednika. Trebalo bi da bude široko otvorena trka”, primijetio je McConnell.

Kada je voditelj Fox Newsa Bret Baier pitao McConella da li će podržati još jednu Trumpovu kandidaturu, republikanski senator odgovorio je „apsolutno“.

Ranije je McConnell kritikovao Trumpa, znajući da je odgovoran za napad na Kapitol 6. januara u kojem je poginulo pet osoba.

“Nema sumnje – nema – da je predsjednik Trump praktično i moralno odgovoran za provociranje događaja. Ljudi koji su upali u ovu zgradu vjerovali su da postupaju po željama i uputstvima svog predsjednika”, rekao je on.

Izjava je data neposredno nakon što je McConell 13. februara glasao za oslobađanje bivšeg predsjednika tokom posljednjeg dana Trumpovog drugog suđenja za opoziv u Senatu.

U ovom trenutku, mnogi republikanci navodno smatraju Trumpa najvjerovatnijim predsjedničkim kandidatom za 2024. godinu. Axios je izvijestio da će Trump nastojati da se proglasi “pretpostavljenim kandidatom za 2024” na godišnjoj Konzervativnoj konferenciji za političku akciju (CPAC), zakazanoj za 25.- 28. februara.

Očekuje se da će Trump posljednju riječ održati na CPAC-u ove nedjelje. Navodno će govoriti o budućnosti Republikanske stranke i njenim kandidatima za izbore 2022. u Kongresu.

Donald TrumpMitch McConnellrepublikanci
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
3 godine prije

Ne vjerujem da je Mitchu McConnellu došlo iz dupeta u glavu. Donald Trump nelojalnost treba najoštrije kažnjavati. Dapače, treba promptno pooštriti stegovne mjere protiv neposluha, kao svojedobno Franjo Tuchman!

3 godine prije zadnji put uredio Ivan
3 godine prije

mcconnell ne treba nikome davati potporu jer republikanci nece vise nikada imati svog predsjednika.i ona prividna,duopol demokracija u usa vise ne postoji.2020godina je bila revolucionarna u mnogim pogledima.hvala.

Max
3 godine prije

Trump će se vratiti.

Mucke
3 godine prije

Podlo prevrtljivo smece se boji sta ce Trump reci na CPAC konvenciji u nedjelju.
Vjerovatno boga moli da neko narancina ustrijeli tokom govora.
Koliki su ljudski sljam ,dobar dio republikanaca iz kongresa i senata, najbolje govore dokumentarci M.Lindel ” Apsolute proof” i M. Weaver ” Psyop ” .

PlanetB
3 godine prije

Nakon komunisticke revolucije koja je ovdje sprovedena na angoamericki nacin znaci
zadnji udarac izbornom prevarom nikad vise Americka Republika se ne moze oporaviti i vratiti na stanje prije Novembarske Revolucije 2020.

Cehoslovacka: 1946 – USSR : 2020,
MSM sada krece u nove pobjede protiv svih stanovnika ove planete da ih spasi sa tzv. vakcinom.

Danasnja Amerika je jedna od rijetkih tehnicki naprednih zemalja koja je osvojena u komunistickoj revoluciji. Jer komunista Obama nikada nije krio svoje komunisticke svjetonazore, ucenik marksiste Saul Alinskog kao i Hitlery, Rules for Radicals.

Ako jos ima amerikanaca kojima se gadi komunisticki rezim i marksizam mogu jedino ici na otcjepljenje.

Saul Alinsky: ‘Oni imaju oruzje i zato mi jesmo za mir i reformaciju kroz izbore( ballot). Kada mi imamo oruzje onda cemo se boriti oruzjem ( bullet)’.

https://thenewamerican.com/published-letter-from-hillary-clinton-to-saul-alinsky-reveals-close-relationship/

Zato je izborna prevara 2020-te bila tako vazna jer to jest konacna revolucija i pobjeda marksizma.

3 godine prije zadnji put uredio PlanetB
piždro
3 godine prije

Ovaj smrad to je trebalo izbacit iz stranke

Boba Lazarević
3 godine prije

Koji je ovo pakšu? Pa taj mijenja mišljenje na dnevnoj bazi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI