Mediji promoviraju direktora Aluminija Izraelca Amira Kabirija, osumnjičenog u Izraelu za gospodarski kriminal

Amir Gross Kabiri
146 komentara

Portal Index je upravo objavio intervju s Amirom Grossom Kabirijem, kojeg diže u nebesa, ali krije da se radi o osobi koja je nedavno osumnjičena za gospodarski kriminal u Izraelu. Novinarki Marini Radoš to ne smata, a mi se pitamo zašto. Kako je moguće da takva informacije promakne mainstrem mediju kao što je Index?

Index intervju započinje hvalospjevima

“Ne postoji osoba o kojoj se u Mostaru i Hercegovini proteklih godina priča onoliko koliko se priča o Amiru Gross Kabiriju, Izraelcu u ranim četrdesetim koji se pojavio praktički niotkuda i preuzeo mostarski Aluminij, nekad jednu od najvećih tvornica u Jugoslaviji.

Kabiri je pogon Aluminija efektivno dobio u najam, pokrenuo je dio proizvodnje, a ubrzo se aktivno uključio u društveni život grada. Svoju je osobnu kolekciju umjetnina donio u galeriju Aluminij koja se nalazi u centru Mostara i preimenovao je u Hub of Fine Arts. Zatim je počeo financirati plivačicu Lanu Pudar, a uskoro je njegova M.T. Abraham grupa počela financirati i nogometni klub Zrinjski te je Kabiri postao potpredsjednik kluba.

S Kabirijem smo razgovor dogovorili dan nakon što je Zrinjski ugostio Aston Villu na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Tko je Amir Gross Kabiri?

Amir Gross Kabiri rijetko razgovara s novinarima. Misteriozan je i neobičan, sa specifičnim smislom za estetiku. O njegovoj biografiji nema previše podataka. Rođen je u Tel Avivu gdje se i školovao, a prema podacima s web-stranice njegove grupacije posluje u Izraelu, BiH, Engleskoj, Francuskoj, Poljskoj, Ukrajini, Rusiji, Kini i Azerbajdžanu.

Njegovi su nas suradnici prvo odveli u galeriju u koju je donio osobnu kolekciju umjetnina. Navodi se da su slike koje je Kabiri donio u Mostar vrijedne više od 200 milijuna eura. Mostarci koji žive u blizini galerije govore nam da tijekom prijenosa slika u galeriju iznad krova kruže helikopteri dok umjetnine čuvaju duge cijevi.

Tvornica Aluminij koja se prostire na milijun metara kvadratnih sada je djelomično u pogonu. Kabiri s vlastima u BiH ima ugovor po kojemu zapošljava dio nekadašnjih radnika. Trenutno tamo radi oko tristo ljudi.”

Aluminij Industries je zakupio proizvodne pogone na 30 godina. Međutim novinarka ne istražuje zašto su se Abraham grupi oprostili milijuni duga za električnu energiju.

“To pitanje treba postaviti bivšoj upravi. Ti dugovi nemaju ništa s Aluminij Industries d.o.o.”, objašnjava Amir, a novinarka se tu zaustavlja.

Što mediji prešućuju

Prije par mjeseci, dva investicijska fonda podnijela su zahtjev sudu za naplatu duga od 47 milijuna šekala (skoro 12 milijuna eura) koje je osta dužan Amir Gross Kabiri.

Prekršajni sud u Tel Avivu uvažio je zahtjev dvaju fondova, Cogito Capital S.M.I. i Cogito Capital General Partner, te izdao nalog za pokretanje postupka protiv poduzetnika Amira Gross-Kabirija.

“Kabiri, koji će se žaliti na odluku, poznat je kao bivši vlasnik nogometnog tima Hapoel Tel Aviv i kolekcionar umjetnina. Trenutno živi u Bosni i Hercegovini, a nedavno je objavljeno da je izabran za poslovnog čovjeka godine u Bosni i Hercegovini. Trenutni postupak nema nikakve veze s današnjom grupom Hapoel Tel Aviv koja je u drugom vlasništvu”, pišu Izraelski mediji.

Hercegovci će popušiti na kraju

Dođe stranac, prihvate ga lokalni političari i serviraju ga populaciji u ovom slučaju Hercegovcima. Oproste mu dug i predaju tvornicu koja u današnje vrijeme ne može biti u gubitku, jer je aluminij najtraženija roba u svijetu.

Stranac, kao nekada Portugalci i Španjolci južno-američke domoroce, kupi za sitne novce. Financira im nogometni klub, talentiranu sportašicu i obeća da će dovesti novinare iz Izraela kako bi ispravno informirali javnost u Bosni i Hercegovini. Ovom “poduzetniku” nije strano ni financiranje LGBT ideologije u Bosni i Hercegovini,

Hercegovci, nekad poznati po mudrosti, sada popuše priču i okrenu stražnjicu, nesvjesni kako će sve bolno biti na kraju.

Matan se danas sigurno prevrće u grobu.

AluminijAmir Gross KabiriBosna i HercegovinaIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
146 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Valter
3 mjeseci prije

Svaki dan se probudim, šokiran što niti jedan jedini covid terorist nije eliminiran.

Kada to shvatite, spoznat ćete da nema kraja kmetskoj gluposti i moralnoj izopačenosti.

Sve će ići, sve do trajne rasne zamjene stanovništva.

3 mjeseci prije

Kad pogledamo poslove naših tajkuna koji bi mogli da vode ovakve poslove to su 90% trgovina. Čak i oni koji imaju veću proizvodnju kao “šećerni” Kostić ili “mesni” Matijević veliki deo posla svode na trgovinu (Matijević je izgradio poslovnu imperiju na uvozu mesa sumnjivog kvaliteta iz Argentine). Tajkune interesuje brza lova i na tu stranu se koncentrišu. Mostar ima veliku fabriku aluminijuma koji je tražen na tržištu i praktično neograničene količine sirovine, Srbija ima veliko nalazište litijuma, još traženije robe… i ništa se ne događa, nema proizvodnje!?! Da li je to normalno? Jeste, logika slobodnog tržišta je što brža zarada dok su dugoročni projekti rizična investicija. Ali za državu ta investicija nije rizična jer ona ima drugačiju logiku – državi je najbitnije da zaposli stanovništvo i da obezbedi stabilan izvor sirovine za svoju proizvodnju a izvoz samo viškova i to što finalnijeg proizvoda. Tako je bar bilo dok su postojale… Čitaj više »

MrKamenjarac
3 mjeseci prije

…STA RECI???OPET JEDAN GLADNI JADNI ZIDOV…AH SE U GROBU PREVRCE…..

Nekoime
3 mjeseci prije

Židov ne može počiniti gospodarski kriminal. On je samo kreativni upravitelj..

držnedaj
3 mjeseci prije

Tako uvjek dođe kad se nema države – stranac kasira a narod plaća!

Željko
3 mjeseci prije

Židovska općina Mostar za svog predsjednika i predstavnika izabrala je Amir Gross Kabirija, glavni je sponzor nogometaša Zrinjskog iz Mostara, glavni je sponzor HDZ BiH i nekada najvećeg komuniste a od 1992. najvećeg “vjernika” Dragana Čovića, “velikog Hrvata” koji je bio najveći Jugoslaven, nemam ništa protiv toga, bio je vođa navijača Veleža kluba kojeg sada prezire i čiji je stadion ukrao od Veleža kluba koji je uz Hajduk i Zvezdu imao najviše navijača van matičnog grada u SFRJ, koristio je samo ćirilicu, nemam ništa protiv, a sada pod njegovim pokroviteljstvom, iako je “saveznik” Milorada kojemu će latinski “zabiti nož u leđa” prvom prilikom kada mu Milorad ne bude potreban, se ćirilični natpisi gradova u BiH gdje je na vlasti njegov HDZ BiH se švaraju i farbaju, Bošnjaci interesantno čuvaju natpise na ćirilici i svi su natpisi u Tuzli na oba pisma, itd., itd.!

Mrčikola
3 mjeseci prije

“Ideje naše, benzin vaš”- Ostap Bender; promućurni “literarni” varalica je na način “javno-privatnog partnerstva” poslovao još prije stotinjak ljeta.😁

Nenad
3 mjeseci prije

…. za male pare ste se prodali …. zlikovci👿😂👿

Zok
3 mjeseci prije

Najbolje da je to preuzeo netko od BiH genijalaca, sigurno bi uspjelo. Kao i sve do sada.

Мунгос
3 mjeseci prije

Изгледа да овај Amir Gross Kabiri није Жидов, по свој прилици је он Хазар.

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Sve je to WEF banda !

MladenSt
3 mjeseci prije

Ima jedna anegdota di s prozora Njemački bračni par gleda susjeda koji je kupio novi automobil pa komentiraju – opet je zaradio više od nas ,gleda Japanac pa govori supruzi ,šta je on učinio a mi nismo da bude uspješniji i bogatiji od nas ?
Gledaju Jugoslaveni s prozora pa onako ispod glasa komentiraju ,je.ba mater svoju opet je nešto ukra i privarija nekoga .

Ero s onog svijeta
3 mjeseci prije

mason

ogo
3 mjeseci prije

Jos da se uclani u HDZ bingo

Max
3 mjeseci prije

Dok financira mogomet i lokalne šeike dobar je. Poslije nismo znali,

tihobl
3 mjeseci prije

Бивши потпредседник САД Мајк Пенс изазвао је контроверзу након што су израелски медији објавили фотографије на којима амерички званичник потписује израелске артиљеријске гранате које ће бити испаљене на Либан.
Фотографије приказују Пениса, током недавне посете Израелу, како маркером потписује артиљеријске гранате и исписује поруку “За Израел“, пренео је израелски лист Инет.

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Slike koje vrijede 200 milijuna eura prebacio u BiH?
Odakle ih je dovezao, kako je prošao carinu, ima li svaka slika dokumentaciju da je legalno kupljena?
A u Izraelu ga tuže za 12 milijuna eura.

I tim bosanskohercegovačkim carinicima svašta promakne.
Mora da se desilo omaškom.
Ta što je 200 milijuna eura vrijednosti? 😎

Što se tiče Indexa – od svakoga tko dijeli novinarski kruh u firmi u kojoj su istinoljubive novinarske veličine poput Nenada Jarića Dauenhauera i Petra Stošića treba očekivati samo vrhunaravne uradke za novinarske anale. Ili objavu knjige kao NJD.

Nego, gdje je nestao Stole, zna li netko? 😁

Dokurčilomi
3 mjeseci prije

Ako je kriminalac i još osuđivan onda je došao na pravo mjesto. Prvi korak sastanak sa Plenkijem i učlanjenje u hadezej.

IuIu, pravi
3 mjeseci prije

preuzeo mostarski Aluminij, nekad jednu od najvećih tvornica u Jugoslaviji.
——————

E Jugo, Jugo, na šta si spala. Da ti ovakvi stoluju, vedre i mrače u Mostaru šeheru. Kažu da se ponaša k’o da mu je šeher Mostar babovina, a i neki kažu da je furundžija, k’o Mladen.

Baš fino što nema više mraka komunizma, i što uživate u blještavom svjetlu kapitalizma, slobode i demokratije.

Perun
3 mjeseci prije

tko to tamo krade ..Amir Gross Kabiri?. .on će popušiti na kraju Hercegovcima …..taj lik je odavno pod povecalom SIPE…a i nekih drugih analitickih servisa i servisera ….presješće mu taj košer aluminijum….misli da je Mostar kibuc , e bogami nije a kad to shvati bice prekasno…dabog da ga majka kukom po Neretvi trazila …SMRT FUKARAMA SLOBODA NARODIMA …evo jedna pjesma ,prava Mostarska za Logicare i sve koji imaju Logicki sklop i.tvrdu Bosansku glavu

Duni vjetre
malo sa Neretve
malo sa Neretve
duni vjetre
Pa rastjeraj
tamu po Mostaru
tamu po Mostaru
pa rastjeraj
Da ja vidim
svoju milu Daru
svoju milu Daru
da ja vidim
Bil’ se Dara
poljubiti dala
poljubiti dala
bil’ se Dara
Kakva bih se
ja djevojka zvala
ja djevojka zvala
kakva bih se
Kad se ne bi
poljubiti dala
poljubiti dala
kad se ne bi.

Jadranka S.
3 mjeseci prije

Tri najvažnije “stvari” za daljnju evoluciju čovječanstva su:
1.da ljudi prestanu raditi za novac.
2.da ljudi shvate da nema razlike između osjetnih i motoričkih živaca.
3. da srce nije pumpa.

Darko 7
3 mjeseci prije

Napokon prava tema na portalu i nadam se da će ih biti ubuduće više nego sada (konkretno mislim da bi teme trebale biti vezane uglavnom za teritorij ex Yu).
Što se tiče članka, on pokušava skrenuti pozornost na društveni kriminal o čemu javni mediji ne izvještavaju. Vodeći mediji slušaju svoje nalogodavce i njihove “informacije” su usmjerene na našem nestanku s ovih prostora. Besmisleno je govoriti da su ti mediji nesposobni jer upravo, na žalost, izvrsno čine ono što im je naređeno i to bi trebali malo bolje percipirati. Nemamo baš puno vremena da se osvijestimo.

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Komentari:

“Prema tekstu sa drugog portala “kompanija i njeni podizvođači, kao i domaće institucije su pod krivičnom istragom zbog sumnje na
>>organizovani kriminal,
>>sumnje na korupciju i
>>sumnje na počinjenje teških krivičnih djela iz oblasti ekološkog kriminala i ugrožavanja zdravlja stanovništva”.

Zašto niste kontaktirali i drugu stranu? Šta je sa tužbama i
>>prijetnjama aktivistima?
>>Šta je sa nezakonitim krčenjima ŠUMA?
>>Šta je sa pitkom VODOM za Kakanj? Itd.itd KOLONIJALIZAM.”

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Sad kad su prošle godine. Vidi se točno zapadne bande modus operendi.

Prvo rat, raselio narod i uništio ekonomiju BiH.
Pa ono što rat nije uništio, uništili su etnofašisti svađom i kleptomanijom iz sva tri naroda.
Pa onda portali i novinari su radili u rastakanju BiH vijestima da na zapadu čeka med i mlijeko da se napuštaju kuce i sela. Stvarajuci histeriju da je BiH pa skoro zemlja sa nuklearnim zračenjem prenoseći samo loše vijesti ljudi koji nisu ništa radili stvarajući sliku samo jedne strane BiH.

A gurajući narod u ruke zapadnih zemalja gdje su se ljudi svojom snalažljivoscu pouzimali najslabije plaćene poslove.
Zato su i preseljeni jer zapad treba JEFTINU I NERADIKALNU RADNU SNAGU.
I sad dolazimo do ovi koji kupuju rudnike i po svim portalima se proglašavaju spasiteljima BiH ekonomije. Pljuc materimjeb”

Jadranka S.
3 mjeseci prije

Da nema politike natjecanja kao što je sport gdje se ljudi natječu i daju se novci kako se spominje u članku, da nema radnika koji rade za novce i daju svoju energiju takvom koji se spominje u članku itd. itd. odnosno sustavu, nebi ni takav koji se spominje u članku pa ni sustav opstao.
Ljudi su zagriženog mamca nazvanim novac upleteni u paukovoj mreži i nažalost još uvijek većina onih koji ukazuju na zatvor/paukovu mrežu u kojem se živi nezanima bijeg iz zatvora/paukove mreže, ne zanima ih sloboda, već bolji i pravedniji život unutar zidina zatvora/paukove mreže, što ne postoji.

Darko
3 mjeseci prije

Sve te zidovske svinje treba skinuti s grbače..

Lucija, prva
3 mjeseci prije

“O osobi najviše govori gard na fotografiji koje su osmišljene i najavljene, znači da osoba na slici zauzima stav koji je promišljen. Sličnost sa osobama istoe naravi nije slučajna, isturena brada, prekrižene ruke, pokušaj da pogledom nadvisi sugovornika, isticanje snage kolektiva ponavljajući zamjenice “MI”…. Sličnost sa povijesnim osobama u izričaju i pozi nije slučajna” To nije sve. Na sve 3 fotografije nas gleda ODOZGO. “Ovom finom gospodinu je ELEKTROPRIVREDA HZ HB OTPISALA DUG od 100 miliona km sto je 50 mEura.On kaze nemam nista sa tim. A sve MASINE JE DOBIO BESPLATNO. Sada 30 godina moze trositi to sto mu je COVIC POKLONIO. A ostali radnici su dobili nista.” “Zgembo Adislić On je rezultat nacionalnih stranaka i korumpiranih naroda u BIH. Neko napisa Hrvatska Firma. Firma je javno preduzeće koke su izgradili stanovnici Jugoslavije. Jedino hrvatsko u Aluminiju, il Bošnjačko u Elektroprivredi BIH, su dugovi koje su nagomilali HDZ i… Čitaj više »

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Zašto se ne piše o ovome?

“POTKRAJ siječnja u Varešu u središnjoj Bosni počinje iskapanje rudače koja bi mogla sadržavati ZLATO, u okviru projekta u koji je uloženo više od 200 milijuna eura, a očekuje se kako će on preporoditi taj kraj koji je nakon rata ostao potpuno zapušten i iz kojega su stanovnici masovno odlazili.

“Ono što ovdje gradimo je nešto najmodernije na svijetu. 24. siječnja krećemo s proizvodnjom prve količine rude, svakim danom ćemo povećavati količinu dok ne dođemo do 65 tona mjesečno, što očekujemo da će se dogoditi u srpnju ove godine”, kazao je za sarajevsko Oslobođenje PAUL CRONIN, direktor tvrtke “.

Dervo
3 mjeseci prije

Podanicka guzica nema ni vjere ni nacije…jedino im je zajednicko “niska cijena”.

goran
3 mjeseci prije

pa kad posjedulju cijeli svijet normalno da se možeš kurčiti okolo

nessy
3 mjeseci prije

Tip u ‘ranim cedrdesetima’, ima umjetnina 200 miljuna $? U Izraelu ima kazneni progon. Ne zelim biti zlocest, ali, postoji li mogucnost, barem teoretska, da se tip u ‘ranim cedrdesetima’, domogao miljuna na mutan nacin? Ali, na Balkanu to je nebitno, jer su rijetki oni (ako ih uopce ima), koji su se dokopali miljuna legalno. Inace, cijelo njegovo pleme je poznato po postenju i humanitarnom radu za zajednicu gojima, nezidova. Podijelio je naokolo 50-100.000e, i samo sto mu nisu digli spomenik. Po Tori ‘nezidovi su zivotinje bez duse stvorene da sluze zidovima’. Vidjet cemo razvoj price, ali moje predvidjanje je da ce mnogi ostati kratkih rukava, drzava pogotovo, s tim sto ce lokalni politicari-lesinari dobiti mrvice sa stola i biti zadovoljni. I jos kad Index opali hvalospjeve o tom tipu, sve skupa mi smrdi do neba. Mladi, uspjesni, biznismen se prebaciti poslovanje u Kongo, ili neku drugu vukojebinu slicnu Balkanu.… Čitaj više »

Lucija, prva
3 mjeseci prije

I još malo komentara: “… sastala se bratja ..bosanac sa slike je uništio Hrvatsku tvornicu aluminija u Šibeniku TLM uz pomoć kriminalne organizacije , ap sretan njegovo protiv daje rezultate .. novom genocidu po pisanju medija —— zanimljiva frizura štakora,koji umislio da ima veća prava od ostalih i svesrdno mu ih udjeli vodeći lopov “katolićke”hercegovine drug čović ——– neš ti biznisa.pogon koji je zapošljavo 3000 ljudi danas zapošljava 300.ko da u hrvatskoj netko u dalmtinku ubaci 5 šivaćih strojeva i kaže ,,digo sam tvrtku iz pepela,, ——– Sanader prodavao jeftinu struju Aluminiju i onda konstanto putovao u Izrael uz obvezne posjete tamošnjim bankama…. Vrijeme je da se lova vrati, naravno ne onima kojima je ukradena… ———- Interesantan lik. Milijarder bez biografije. ——– Što ne pitaš nekog od radnik jel li pravi pogodak dolazak Kabirija. Nemaš ti pojma kao ni 99% pametnjakovića ma forumu koje je zlo ovaj čovjek. Izrabljivač i… Čitaj više »

Lucija, prva
3 mjeseci prije

POGLEDAJTE OVE ŠKVADRE 😄

Teško pogoditi tko su… 😏

“Beri Brk

Ne bi imao ništa protiv da Židovi nasele BiH i da riješe sve prisutne entitete jednako kao i Palestince i to sve pod politikom razvoja kulture seljatkut plemena.
17 pluseva, 7 minusa

Antić Hristo 999

— Poznato je da jednog Židova Hercegovci (i veliki broj drugih ljudi) Obožavaju a ovog Izraelca Hercegovci obožavaju. Za njih je Kabiri Isus 2.

Fitness Oprema

Teško mi je zamisliti da ga Hrvati napadaju, jos i Zrinjski financira. To ga možda napadaju ovi muđahedini cija je rodbina odrubljivala glave Hrvatima i srbima po bosni zajedno s hamasovcima ( jedan od vođa Hamasa je i boravio u Bosni )

Lucija, prva
3 mjeseci prije

“Koliko je samo žrtava hrvatski narod morao podnijeti da bi sad, napokon, Aluminij bio izraelski, INA mađarska, Hrvatski telekom njemački, Dukat francuski, Zagrebačka banka talijanska, hoteli turski, Kulmerovi dvori Todorićevi…”

😏 😏 😏 😏 😏

Мунгос
3 mjeseci prije

Није на добро, како је кренуло ово глобално загревање.
Данас сам се смрзнуо као qрац у Морачу.
(Иначе, да се зна, Морача је најхладнија река на Балканском полуострву).

Alojz
3 mjeseci prije

Govno smrdljivo hazarsko bebem ti kevu ćifutarsku.

Karma
3 mjeseci prije

Prokleto pleme hazara i konjusari sa hrpetinom lokalnih klosara kojima su vrijedni hercegovci dali moc do dna. Pa eto goli otok bio los, steta da nije bio i veci…. Jbg starost je mudrost a mi mladi popusili pricu o slobodi i blagostanju…. Hahaha pm

oli
3 mjeseci prije

Vrijeme je da neko nategne i hercegovce

duki
3 mjeseci prije

I što reći ,toliko smo se srozali da nas svjetski kriminalci (pod istragama u svojim državama) pljčkaju – Ovaj bilmez,pa ona “hotelijerka” – ukrajinska u Splitu,itd ??
Najbolje da uzmemo po klip kukuruza pa si ga nabijemo u bulju ,da nas ovakvi ne mogu je..ti !
Bit’ će nam lakše !!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI