”Mi nismo Amazon”, glasio je odgovor Velike Britanije na zahtjeve Ukrajine za oružjem

Ben Wallace
21 komentar

Ministar obrane Ben Wallace sugerirao je da bi ukrajinski dužnosnici trebali pokazati zahvalnost za donacije oružja

Ukrajina bi trebala usvojiti manje zahtjevan ton kada razgovara s nacijama koje je naoružavaju za borbu protiv Rusije, predložio je britanski ministar obrane Ben Wallace. “Mi nismo Amazon”, rekao je. Primjedbe, koje su prenijeli britanski mediji, izrečene su tijekom događaja na marginama summita NATO-a u Litvi u srijedu. Wallace, koji je inače glasni pristaša Kijeva, rekao je da bi pomoglo Ukrajini ako bi pokazali malo zahvalnosti. “Ponekad tražite od zemalja da se odreknu vlastitih zaliha”, rekao je Wallace. “Ponekad morate uvjeriti zakonodavce na Capitol Hillu u Americi. Morate uvjeriti političare koji sumnjaju u drugim zemljama da se isplati.”

Britanski dužnosnik rekao je da je čuo pritužbe američkih kolega da se Ukrajina prema njihovoj naciji ponaša kao prema trgovini Amazona, iako pruža vojnu pomoć vrijednu milijarde dolara. Wallace je potvrdio da je to “istina” i rekao da je on osobno bio podvrgnut ovakvom tretmanu od strane ukrajinskih dužnosnika. Prisjetio se kako se vozio 11 sati kako bi se sastao s izaslanstvom prošlog lipnja samo “kako bi dobio popis” zahtjeva.

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan dao je sličnu javnu primjedbu u Litvi, ustvrdivši da “američki narod zaslužuje određeni stupanj zahvalnosti od američke vlade za njihovu spremnost povećavanja slanja pomoći Ukrajini, kako od Ukrajine tako i od ostatka svijeta.“ Ukrajinski dužnosnici, uključujući predsjednika Vladimira Zelenskog, kritizirali su SAD i njegove saveznike jer ne pružaju dovoljnu potporu ili je pružaju presporo. Ukrajinski čelnik naveo je navodno neužurban tempo isporuka oružja kao ključni razlog za nepovoljne rezultate protuofenzive Kijeva prošlog mjeseca.

Jedan od najnovijih ispada Zelenskog došao je tijekom aktualnog summita, budući da su čelnici NATO-a odbili dati plan za pristupanje Ukrajine vojnom bloku pod vodstvom SAD-a i rekli da će zemlja ipak morati ispuniti neke uvjete da bi se kvalificirala. On je tu poziciju nazvao “bez presedana i apsurdnom”.

Američko izaslanstvo u Vilniusu navodno je bilo razbješnjeno verbalnim napadom. Amerikanci su to shvatili kao pokušaj pritiskanja saveza od strane Zelenskog navode mediji. Nije prvi put da se izvještava o tome kako je Zapad iritiran stilom komunikacije Kijeva. Prošlog lipnja američki predsjednik Joe Biden navodno je rekao Zelenskom da pokaže “malo više zahvalnosti” nakon što je puknuo tijekom telefonskog razgovora.

Ben WallaceNATOUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
M.r H.F
9 mjeseci prije

E vidiš tako manje zahtjevan ton bi i vi trebali imati kada od neke nacije ili zemlje tražite nešto nerealno !! Koštati će vas vaša bahata ratnohuškačka politika!!!😡🫵😡👊😡🫵

Ziv je Geza
9 mjeseci prije

To je kao da narkomanu svaki dan placas sut i onda kazes nema vise, sta je englez mislio, da ce narkoman mirno reci,ok necu se vise drogirat.

Sabahudin pravi
9 mjeseci prije

Pa verovatno trazi obecano, ali ko sto rece jedan mudrac biti neprijatelj USA je opasno, biti prijatelj USA je pogubno.

ime
9 mjeseci prije

ovog će uskoro smijenit.
sigurno negdje ima kompromirtirajučih slika…

Mahatma
9 mjeseci prije

Polako Zelenog bacaju pod autobus. Vjerojatno nije pratio politiku zadnjih 30-ak godina.

Marko
9 mjeseci prije

kakve li su samo igre iza kulisa s tim “donacijama” oruzjem… nismo ni svjesni

Tupko Glupko
9 mjeseci prije

Navukli ih na rat sa Rusijom, vide da ne ide, sada Zelenskoga dovode u red, a ubrzo će ga odbaciti.
Sada će početi ukrajinsko stigmatiziranje u medijima i objektivnije medijsko izvještavanje.

Evo, već je počelo, pogledajte naslove ovih dana na hrvatskim mainstream portalima:

Index: “Lavrov: avione F-16 smatramo nuklearnom prijetnjom”
Index: “Zelenski je ljut i razočaran jer ga je realnost napokon udarila u glavu”Večernji list: “Britanski ministar Kijevu: Nisam ja Amazon. Zelenski traži previše, a pokazuje premalo zahvalnosti”Slobodna Dalmacija: “Kako je Biden ‘poklopio‘ i Zelenskog i upornog novinara: Kad će Ukrajina ući u NATO? Evo sad ću vam točno reći…”
Možda na desetu godišnjicu Majdana ukrajinski narod napokon shvati kako su navučeni i prevareni.

Max
9 mjeseci prije

Pukla ljubav nije je ni bilo.

tatamata
9 mjeseci prije

aha ,to znaci ,, hiberu djuro i mladene ,sad vam slijedi racioniranje ,,, morat cete se vise gziti zapadu a bit ce manja placa ,,, tako to ide sa svakim smecem kad posluzi svrsi …. zguzva se i baci

NECIJEPLJENI PUTINOV OBOZAVALAC
9 mjeseci prije

nije kepecu kokaiynskom ni zamjeriti, navukli ga na koku pa sad puca po savovima, “lebdi” u nekom svom imaginarnom svijetu…

Panonicus
9 mjeseci prije

Sto su ovi ocvali imperijalisti/neokolonijalisti doživjeli…
Nekada su s 20 i kusur 000 vojnika držali Indijski potkontinent,u luke su stizali brodovi puni začina,voća,drvne mase,zlata i drugih metala,a sada ih postrojavanje glumac i svirac qrtzem po klaviru.
Ovi iz Kraljevskog geografskog drustva se fakat prevrcu u grobovima.

Red Dog
9 mjeseci prije

Da nisu ukrajinci korisno idiotsko topovesko meso, da su bilo ko drugi, bi ih odavno oterali u p m.
A ukrajinci su shvatili da ce dobiti sve sta im treba. E, pa to im treba. Mislili su da imjau sporazum i da ce dobiti sve po ugovoru bez titranja jajca.
Zapadni partneri krse ugovor.

Ivan
9 mjeseci prije

Polako je bezobrazni Zelenski svima dopizdio. Htjelo mu se rata a sada bi valjda cijela EU trebala spasavati guzicu tog majmuna?

Perun
9 mjeseci prije

Ministar obrane Ben Wallace sugerirao je da bi se htio sexat a da mu po naški rečeno ne udje ….P.S..Biritancima treba razvalit d..upe da zapamte za sva vremena …. treba ih upitati da li su još uvijek USAdupelisci ili nešto sasvim treće , recimo imperija u u ,,propadanju” ili ne dao bog u nestajanju

ogo
9 mjeseci prije

Dobro je znati da amzon ima

Karma
9 mjeseci prije

Kurcosvirac na klaviru polako pusi kabala lulu do kraja price. Ukra muppet shou ide u zadnju epizodu

cirko
9 mjeseci prije

Haha, kakav los igrokaz.

Njokar
9 mjeseci prije

Na žalost, ovdje je u pravu Zelenski! Jer je cijela situacija u Ukrajini, kao završno američko i anglosaksonsko, neoliberalno i sotonističko, najprije zaokružavanje, a zatim i pokušaj raskomadavanja Rusije, pa i sam on, komedijaš, luda na kraljevskom prijestolju, njihov projekt!
Koji očito nije išao onim planiranim tijekom, dinamikom, a pomalo je i zastao, čak se i, globalno gledano, okrenula batina!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI