Ministar odbrane objašnjava uslove za rusko napredovanje u Ukrajini

General Šojgu
62 komentara

Ruski ministar odbrane izneo je uslove za proširenje vojne operacije Moskve u Ukrajini, objašnjavajući da je potencijalni napredak direktno vezan za Zapadne isporuke oružja Kijevu.

„Zavisi od naoružanja koje će biti isporučeno“, rekao je Sergej Šojgu u kratkoj izjavi za TV program „Moskva“. Kremlj. Putin.’

Činilo se da je ministar govorio na marginama obraćanja predsjednika Vladimira Putina Federalnoj skupštini, glavnom zakonodavnom tijelu zemlje, ranije ove sedmice.

“Jedna stvar svima mora biti jasna”, rekao je Putin tokom događaja. „Što je veći domet zapadnih sistema koji stignu u Ukrajinu, to ćemo dalje biti primorani da odgurnemo pretnju od naših granica. Očito je.”

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu 24. februara 2022. godine, navodeći potrebu da se zaštiti narod Donbasskih republika i neuspjeh Kijeva da implementira sporazume iz Minska iz 2014-15. Ukrajina, kao i njene pristalice na Zapadu, smatraju da je ofanziva potpuno ničim izazvana.

Rusija je više puta pozivala zapadne države da prestanu da “pumpaju” Ukrajinu oružjem, tvrdeći da će kontinuirani protok oružja samo produžiti sukob, a ne promijeniti njegov krajnji ishod. Kijev je, sa svoje strane, u više navrata od svojih zapadnih pristalica tražio sve više naoružanja većeg dometa, insistirajući da su takvi sistemi potrebni da bi se ruske trupe potisnule sa teritorija koje Ukrajina smatra svojim.

rusijaŠojguukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
62 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Noppo
1 godina prije

Bajden kaže da F-16 ne treba ukrajincima…

Amar
1 godina prije

Da Ukrajina nije pumpana oruzjem zapada do sada bi bila potpuno okupirana , pogledas pozicije rusa u prvim danima okupacije i pogledas sada znaci oruzje presudilo rusi potuceni do koljena i sada se valjaju u blatu. Ameri jako aktivno ucestvuju u ovome i poteze povlace u skladu sa potrebama znaci ubadaju ruse gdje ih boli najvise.

Roky
1 godina prije

Rusija pozivala zapad da pusti ukrajince niz vodu hahahha ja budaletina , pa svi normalni ce priteci u pomoc onome ko je napadnut na svom ognjistu.

Roky
1 godina prije

Sada evo citam skupilo se oko 10 tisuca srba i rusa pa prosvjeduju u Berlinu zbog slanja oruzja u Ukrajinu hahaha , ajmo rusi i srbi pravac rusija (Sibir) sta vi trazite u Berlinu ako je propao i u njemu vam tesko zivjeti .

Muppet shou
1 godina prije

Ruski medo je probudjen i nece leci sad tek tako. Ocistit ce sumu od budaletina. Ameri ne ljube ukre oni njuse zlato rusko a Sojgu to zna i bit ce tarapana po eu djepu. Samo budale u Briselu ovo njeguju. Ratni profiteri

Roky
1 godina prije

Jos novosti hahhah evo Bjelorusi pobunjenici pogodili dronom ruski avion A50 na aerodromu blizu Minska a jbte sta je ovo pa svi navalili na ruse.

1 godina prije

Ne trebaju nam vesti sa fronta da bi znali pravu situaciju – aktivnost botova nam govori više nego izjave Putina i Bajdena zajedno.

Prema najnovijim istraživanjima a u svetlu privredne krize širom Zapada, “profesija” bot se nalazi na samom vrhu perspektivnih zanimanja.

eks
1 godina prije

Bez obzira na USA-NATO dezinformacije i propagandu, istina se probija činjenicama. Činjenica je da će Artjomovsk biti repriza Mariupolja. Polako, ali sigurno, ide se ka tome .

Cut the rope
1 godina prije

Ma sve su to pizdarije. Sad mi je sinulo da je to ipak juha koju kuha isti kuhar. Putin i Zelenski su sastojci koji nisu jedan protiv drugog
Velika stvar u svim ratovima je zarobljavanje ili ubijanje najviših neprijateljskih struktura. Ovdje toga nema, niti će biti. A tehnologija je tu.

Dado
1 godina prije

Ne znate šta su Rusi.Čekaj dok polako i sa manje civilnih žrtvi očiste sve do Odese i dodju na granicu gdje je postave, a to će biti Dnjeprovska, Nikolajevska i Harikovska oblast i naravno Odeskaja oblast.Tek onda ide spaljena zemlja, a tu ni NATO vojnici ne mogu izdržati.
Realnost je da su ih sa 150 000 vojnika unistavali, a jos je 300 000 ušlo u sastav.
Gledajući dužinu frontal u kilometrima, to je nešto kao od Pariza do Varšave ili od Hamburga do Beograda sigurno.
Trebate biti svijesni kolika je to oblast, a toliko Ukrajinaca ima i dobijaju naoružanje pored onog što su imali.
Ne bih im bio u koži kada ovi izadju na granicu koju izaberu, svi znamo da će onda krenuti bez žaljenja civila i infrastrukture.To je realnost.

Ivan
1 godina prije

Trebali su u startu samljeti ono zidovsko smece Zelenskog i ukrajina ne bi ovako stradala.

Herc
1 godina prije

Ukrajinski narod je okupiran od klike zelenskog postavljenog od Amera, ubiće ga Ukrajinci ko psa ,mrze ga ko psa ,to su činjenice,za sad je primirje ali ukrajinski klan braće Kličko će biti taj koji će preuzeti vlast. Ruski je bio materinji jezik 60% stanovnika,možeš ti ispirati mozak,mijenjati istoriju,zabranjivati ruski jezik ali ukrajinski i bjeloruski su ruski dijalekti.

eks
1 godina prije

Logicno, šta se dešava ? Klikom na + povećava se – .

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

Način ratovanja,stepen,intenzitet,vrstu,obim,područje ma sve aspekte apsolutno kontrolira Rusija,pa to je vidljivo od ulaska na Krim 2014,Rusija se odlučila na onu vrstu rata koja njenim protivnicima najmanje odgovara a to je konvencionalna ,klasična koja BOLI .
Krv,meso ,znoj ,hrabrost je ono što najviše ne odgovara LGBT ratnicima .
Žao mi je svake ali baš svake žrtve,preživio sam rat,kao sanitetlija sam vidio svu bol rata.
Ova Ruska strategija donosi kod samih Rusa otrežnjenje iz dugog sna a kod njenih neprijatelja strah o očaj jer nema te umjetne i ostale inteligencije koja će ikad na Zemlji zamjeniti ratnika sa puškom koji osvaja ili brani rov ili zemunicu.
S toga je neprijatelj Rusije očajan

Muppet shou
1 godina prije

Zasto nas nisu u skolama ucili o hazarima i askenazi plemenima?

Max
1 godina prije

Znači da rat ide dalje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI