Ministar upozorava na „novi Majdan“ u Evropi

Aleksandar Vulin
43 komentara

Prozapadne političke stranke mogle bi pokušati da sruše vladu poslije predstojećih izbora, tvrdi ministar unutrašnjih poslova Srbije.

U Srbiji se 3. aprila održavaju predsjednički, parlamentarni i lokalni izbori. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će prozapadne političke stranke u zemlji osporiti rezultate glasanja i pokušati da organizuju „Majdan“. Nasilni nemiri u Ukrajini 2014, poznati kao „revolucija Majdan“, svrgnuli su predsjednika Viktora Janukoviča.

„Odmah nakon izbora očekujem da će prozapadne političke partije, već finansijski i politički ohrabrene, planirati da ospore izborne rezultate, što će se završiti pokušajem rušenja vlasti“, rekao je Vulin u intervjuu radiju Sputnjik ranije ove sedmice. „Zapadni politički analitičari govore da je Srbiji potreban novi Majdan“, dodao je on.

Ministar je dalje objasnio da je „Majdan mjesto gdje je Ukrajina izgubila demokratiju i gdje su nasilnici iz Desnog sektora i drugih nacističkih organizacija srušili legitimno izabranu vladu, a zatim postavili i smijenili koga su htjeli“.

Vulin je naveo da se sukobi na ulicama u Srbiji spremaju odmah poslije izbora: ne zbog samih izbora, već zato što je predsjednik Aleksandar Vučić odbio da uvede sankcije Rusiji usred sukoba u Ukrajini i odlučio da zadrži vojnu neutralnost Srbije.

„Naša nezavisnost je vrijedna naše borbe, a da li će biti osporena – da, biće osporena. I da, pokušat će da nam pripreme novi Majdan“, rekao je on.

Tokom intervjua, Vulin je ponovio stav predsjednika Vučića da je Srbija posljednja „slobodna država“ u Evropi, pošto se zemlja suočava sa sve većim pritiskom zapadnih država otkako je Rusija prošlog mjeseca pokrenula svoju vojnu ofanzivu na Ukrajinu. Srbija je jedina evropska država koja je do sada zadržala neutralan stav o sukobu i odbila da slijedi korake EU u kažnjavanju Rusije.

Aleksandar VulineuEvropaMajdansrbija
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Iva Bg
2 godine prije

Vi spremate haos i još druge optužujete za to.

Koji Vulin?
2 godine prije

Jovanjca, Krusik…

Jovanjica
2 godine prije

Ima li trave za pasti ili pusiti?

Otpornik
2 godine prije

Dajte ne prenosite riječi ovog pajaca koji vučiću služi samo kako bi se kao neko dijete prepucavao s Hrvatskom na najnižem nacionalističkom nivou. Budite ozbiljni.

2 godine prije

kad svojevremeno postavim pitanje….a koji Putin ? pažljivo izčitati sredinu čime se bavi FSO… ……. Zakonski prijedlog o suradnji s FSO-om mogao bi drastično promijeniti geostrateški položaj Srbije, a koliko je ta služba tajna pokazuje činjenica da o radu FSO-a ne postoje javni podaci ili izvještaji, samo pretpostavke Prije desetak dana na dnevni red Skupštine Srbije došao je jedan zakonski prijedlog koji bi mogao drastično promijeniti geostrateški položaj Srbije. Poslanici su raspravljali o Prijedlogu zakona o potvrđivanju sporazuma o suradnji i zajedničkom djelovanju MUP-a Srbije i ruske Federalne službe sigurnosti (FSO), navodno najtajnije organizacije u Rusiji. Koliko je ta služba tajna, pokazuje činjenica da o radu FSO-a ne postoje javni podaci ili izvještaji, samo pretpostavke. Tvrdi se ponegdje da je osnovni zadatak FSO-a zapravo dosta uzak, da je to samo zaštita najistaknutijih državnih dužnosnika, u prvom redu šefa države Vladimira Putina, ali i sudaca i važnih svjedoka. Zli jezici tvrde… Čitaj više »

2 godine prije

Za ministra policije imam kratak spisak afera za 10 godina vlasti SNS: 1. Krušik 2. Jovanjica 3. Savamala 4. Helikopter 5. Naplatna rampa Doljevac 6. Doktorati 7. Megatrend 8. Oliver Ivanović 9. Ruski špijun 10. PKB 11. RTB Bor 12. Ubica Jelene Marjanović 13. Beograd na vodi 14. Glavna železnička stanica Beograd 15. Danilo Vučić i druženje sa podzemljem 16. Trg Republike – Vesićeve kocke 17. Poplave 2014. 18. Voz za Kosovo 19. Lična karta Andreja Vučića 20. Značke BIA 21. Stanovi u Bugarskoj 22. Kafana na Kopaoniku 23. Štimovanje brojki zaraženih i umrlih od korone 24. Nabavka autobusa za GSP od turske firme koja naoružava Vosku Kosova 25. Jutka 26. Izbori u Lučanima 27. Paljenje kuće novinara Milana Jovanovića 28. Mitrovićev sin 29. Bugarski vozovi 30. Bunga-bunga žurke Dragana Markovića Palme 31. Narodne patrole i maltretiranje migranata 32. Gondola 33. Metro 34. Novogodišnja jelka 35. Kantrimen 36. Vulinovo služenje… Čitaj više »

Гавран
2 godine prije

5 godina borbe s Hitlerom i 10 sa NATO je potuno odredilo našu budućnost. Majdan u Srbiji mi deluje neverovatno, osim ako i vlast ne učestvuje.

tihobl
2 godine prije

Vrijeme je da se Kolinda postavi za Visokog Prestavnika u Srbiji. Izvisila je za polozaj u NATO, a treba je negdje uhljebiti.

eks
2 godine prije

Najezda srbofoba i mrzitelja na portalu Logicno .

Max
2 godine prije

Putin ih je pripremio za to.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Laze i drami , drogirano cigance !

Tristan
2 godine prije

Pa i Madžrska je isto odbila, a i Norveška. Eto već tri.

Janko
2 godine prije

Vulin je na prostoru Balkana pripada manjem broju političara koji imaju prirodno ugrađeni instikt da prepoznaju pozadinu mnogih društvenih događanja i nazovu ih pravim imenom.

Bozon
2 godine prije

Kako Majdan kad su te lopuze tamo na vlasti uspomoc zapada.

Komunist
2 godine prije

Vule, srpski Majdan se već dogodio 5. oktobra…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI