Ministar zdravstva Irana kaže kako Iran testira 3-4 potencijalna cjepiva protiv Covida-19.

Covid-19 testiranje vakcine
8 komentara

Iranski ministar zdravstva Saeed Namaki u srijedu je rekao da iranski znanstvenici testiraju više domaćih cjepiva COVIDA-19 na ljudima.

“Usporedno s drugim svjetskim državama, započeli smo rad na koronavirusnom cjepivu u našim kompanijama; testiranja se obavljaju u iranskom Institutu Paster i institutu Razi”, rekao je Namaki u srijedu novinarima, što je prenijela novinska agencija Fars.

“Danas mogu reći da je ova multilateralna suradnja postigla određeni napredak u razvoju tri do četiri cjepiva, kao i to da su ta cjepiva prošla ispitivanja na životinjama i ušla u fazu ispitivanja na ljudima”, dodao je.

Međutim, Namaki nije naveo detalje o tome u kojoj su fazi testiranja niti koliko je sudionika uključeno.

Namaki je također rekao da Iran proizvodi Favipiravir i Remdesivir, dva lijeka koji bi mogli biti korisni u liječenju koronavirusa.

Iranska vlada je također poduzela potrebne radnje za kupnju cjepiva COVID-19 od drugih zemalja, ako te zemlje razviju i otkriju lijek prije Irana, dodao je Namaki.

Iranski predsjednik Hassan Rouhani također je u utorak otkrio da su poduzeti “uspješni koraci” za proizvodnju cjepiva.

“Uvjeravamo naše drage ljude da mladi istraživači i stručnjaci u zemlji rade u kompanijama utemeljenim na znanju, s visokom motivacijom i svakodnevnim naporima na proizvodnji lijekova i cjepiva za COVID-19, a da vlada pruža potrebnu i potpunu podršku u pogledu tih napora”, rekao je Rouhani, što prenosi novinska agencija Tasnim.

“Proizvodnja cjepiva koje društvo treba uvijek je bio jedan od glavnih naglaska 11. i 12. Vlade. Danas smo u situaciji da svi trebaju biti podržani u pogledu tehničkog znanja o proizvodnji ovog cjepiva”, dodao je predsjednik.

Posljednji podaci Worldometera pokazuju da je u Iranu prijavljeno više od 338.000 slučajeva COVIDA-19, s time da je umrlo više od 19.000 ljudi.

cijepljenjeCOVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Uvedes zemlji sankcije i ona pocene proizvoditi sve sto joj treba.

nekoime
3 godine prije

DAVIDA-19?

Crna Covidovca
3 godine prije

Zasto i iranska vlada sudjeluje u ovoj kriminalnoj operaciji zvanoj korona. Zar nebi te neovisne vlade trebale drugacije postupati ili kao Lukašenko ne raditi nista i pretvarati se kao da se nista ne desava, sto je i najbolji scenarij jer se nista ni ne desava, samo se smrti sve broje pod korona. Najveci dokaz tome je broj mrtvih manji u odnosu na proslu godinu po mnogim zemljama, gdje je tu pandemija??? Rekli bi kod nas ebe lud zbunjenog. Imam osjecaj da svih ovih prethodnih godina smo bili jako izmanipulirani sa tom borbom kao sad rusija ovi ono bla bla. O kakvoj mi borbi pricamo daj pogledajte kolko te zemlje surađuju. Kao Rusi i Ameri vode borbe oko svemira, a u pozadini niti jedni niti drugi nebi napravili raketu bez opreme iz jedne i drug drzave. Imam osjecaj da smo prevareni. I mislim da me ni ovaj put ne vara. Ne… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI