„Miroslav Škoro za predsjednika“ i poučak Trump-Zelenski

Miroslav Škoro za predsjednika
123 komentara

Jučer je poznati hrvatski glazbenik Miroslav Škoro objavio svoju odluku o kandidaturi za predsjednika republike. Vrlo kvalitetan video o tome, na kojem u prostoriji nema nikakvih simbola i znakovlja, a čak su i naslovi knjiga u pozadini zamagljeni, objavio je na You Tubeu i podijelio na svojoj Facebook stranici.

U općem uvodnom dijelu citira Ustav Republike Hrvatske prema kojem vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, stoga bi ovlasti predsjednika, koji se bira na izravnim izborima, trebale biti veće.

Koje su to ovlasti koje, po njemu, predsjednik Hrvatske treba imati, otkrio je u nastavku. Prvo, to je raspisivanje referenduma na prijedlog predsjednik mora imati bez suglasnosti premijera, Druga točka je zakonodavni referendum, odnosno ako narod na referendumu usvoji zakon kojeg na taj način predloži predsjednik, taj zakon stupa na snagu. Treća ovlast je sazivanje sjednice Vlade na zahtjev predsjednika. Četvrta točka je privremeni veto i pravo da predsjednik ne potpiše zakone do odluke Ustavnog suda. Peta točka je predlaganje kandidata za suce Ustavnog suda.

Kako javljaju mediji, javnost je prilično dobro primila ne baš opširno obrazložen program Miroslava Škore.

Igrajući na široko rasprostranjen osjećaj odbojnosti velikih slojeva društva prema diktatu Bruxellesa, Miroslav Škoro je obećao da će se kao predsjednik Hrvatske “zalagati za razvoj i izgradnju Europske Unije kao zajednice ravnopravnih suverenih nacija, a ne kao federacije ili ne daj Bože, unitarne državne zajednice”.

U ovom trenutku je nemoguće znati tko točno stoji iza ove kandidature, za koju Škoro treba podršku medija, financije, stručni tim za razradu predizbornog programa i sve što je potrebno za uspješnu predizbornu kampanju za izbor za predsjednika zemlje.

Kako u ovom trenutku znamo vrlo malo o tim detaljima, nećemo ništa nagađati. Želimo podsjetiti da ovo nije prvi put da se netko iz show businessa kandidira za predsjednika. Najpoznatiji je primjer ne tako slavnog američkog glumca Ronalda Reagana, koji je ’80-ih godina prošlog stoljeća dva puta bio izabran za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. No, Reagan je prije toga bio guvernera Kalifornije s konzervativnim gospodarskim i socijalnim programom, gdje je uspio pobijediti prelaskom iz Demokratske u Republikansku stranku.

Čak i američki predsjednik Donald Trump, osim poduzetničkog sektora, ima iskustva u show businessu u kojem je s 14 sezona u reality showu Pripravnik bio najbolji i najdugovječniji voditelj.

Ne tako davno je na Haitiju na predsjedničkim izborima pobijedio pjevač Michel Martelly, koji je obnašao dužnost od 2011. do 2016. Njega je na izborima održanim 2016. naslijedio stranački kolega Jovenel Moise, koji je nastavio voditi politiku kao njegov prethodnik, uglavnom u interesu Washingtona.

Možemo kao primjer uzeti i vođu prosvjeda protiv Vučića u Beogradu, među kojima se ističe glumac Sergej Trifunović, čiji Pokret slobodnih građana koordinira sve akcije s predstavnicima američke ambasade u Srbiji. Trifunović i vođe prosvjeda koji su snimljeni tijekom sastanaka s američkim diplomatskim osobljem u jednom luksuznom beogradskom hotelu tvrde kako su sa stranim izaslanstvom razgovarali baš kao što razgovaraju i predstavnici parlamentarne opozicije na službenim susretima. No, činjenica da oni nisu parlamentarna snaga baca sjenu na ovo opravdanje, jer je predsjednicima, premijerima i ministrima dužnost održavati takve kontakte, a nekada ih zbog protokola ne mogu izbjeći. Sastanci na brzinu proglašenog pokreta su ipak nešto sasvim drugo.

Ipak, za Miroslava Škoru bi najbolja opomena mogla biti sudbina novoizabranog predsjednika Ukrajine, glumca Vladimira Zelenskog.

Vladimir Zelensky
Vladimir Zelensky

Zelenski je u predizbornoj kampanji zapravo ponovio da će raditi sve što je radio u popularnom serijalu „Sluga naroda“, gdje je glumio učitelja koji je slučajno postao predsjednik i iskorijenio korupciju u zemlji.

Naš „sluga naroda“ Miroslav Škoro je obećao da će dokinuti duopol dvije najveće stranke, Hrvatske demokratske zajednice i Socijaldemokratske partije, koje vedre i oblače na hrvatskom političkom Olimpu od stjecanja nezavisnosti. Ova zadaća bi se mogla pokazati Sizifov posao, čak i ako poznati hrvatski pjevač i oni koji su došli na ideju da ga promoviraju kao svog kandidata, uspiju dobiti predsjedničke izbore.

Miroslav Škoro je zapravo popunio vakuum kojeg su iznenada raskolom u stranci napravile vođe Živog zida, koji su se jedini uspjeli predstaviti kao antisistemska stranka. Koliko su to zaista bili, sada je već znak pitanja.

No, vratimo se trendu izbora glumaca i pjevača za predsjednike i u kakvoj se situaciji mogu naći kada dirnu u dobro utvrđeni poredak. Za Škoru još ne znamo koga zastupa i kakav će mu biti stvarni program, ako bude izabran, ali će se sustav duopola HDZ/SDP sigurno boriti da ne bude nikakvih promjena.

Primjer je, kao što smo rekli, ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski, koji bi već sad u čast Trumpu mogao promijeniti ime u “Donald”. Zašto? Jer ga političke i oligarhijske elite sabotiraju jednako kao američkog predsjednika nakon njegovog izbora. Na Zelenskom iskušavaju snagu i priređuju mu neugodna iznenađenja. Jednom riječju, sve političke snage, vojska, obavještajne službe, neonacisti Desnog sektora i oligarsi su se mobilizirali da neutraliziraju novog predsjednika.

Događaji koji svjedoče o tome se redaju  takvom učestalošću da jedva imaju vremena za njihovo praćenje. U samo nekoliko dana je toliko izazova palo na glavu jadnog Vove-Donalda da ni on sam vjerojatno ne zna što da radi. Vrlo “duboka država”, koja u Sjedinjenim Državama ima složenu i višeslojnu strukturu “podzemnih etaža”, u Ukrajini djeluje s pejzaža poljoprivrednog zemljišta.

Prvo se 1. lipnja na području brodogradilišta “Lenjinska Kuznja”, sada “Kuznja na Ribalski”, koje je u vlasništvu Petra Porošenka, dogodio incident koji je bio tako sarkastičan da se mora vjerovati u smisao za humor bogova. Tu se zapalio i izgorio novoizgrađeni brod mornaričkih snaga, koji je tek 23. travnja porinut uz zvuke fanfara.

Naravno, kao što je slučaj u Ukrajini u 99% slučajeva, “najnoviji izviđački brod” je zapravo bio stara i zapuštena nedovršena ribarska koćarica tipa “Vasilj Jakovenko”, koji je čudom izbjegao rezanje u staro željezo i postao koristan kao “ratni brod”. Odmah nakon svečanog porinuća brod je poslan na popravke i nije ni stigao napustiti mjesto gradnje. „Popravljen“ je tako da je izgorio, odnijevši sa sobom sve tajne zlouporabe sredstava. Porošenko je poslao oproštajno “za sada” budućim istražiteljima njegovih korumpiranih aktivnosti i Zelenskom osobno.

To također podsjeća na nedavnu krađu tajnih informacija sa servera predsjedničke uprave.

Nije prošlo dugo vremena da bi uživali u ovom fascinantnom vatrometu obrisanih tragova u poduzeću, a već dan poslije, 2. lipnja, vandali su srušili spomenik maršalu Žukovu u Harkovu.

Braća uličnih nacista Desnog sektora su srušili bistu sovjetskog zapovjednika bez ikakvog razloga ili smisla, samo da pokažu “tko je vlast u Harkovu” i bunili su se zbog promjene predsjednika. Točnije, ne toliko oni, koliko njihovi kustosi iz Službe sigurnosti Ukrajine i Ministarstva unutarnjih poslova, kojima račune polaže političko krilo neonacističke bojne Azov, Nacionalni korpus, te drugi koji se ne stide svojih nacističkih korijena.

„Vladimire, što ćeš učiniti? Ovdje imate problem“, rekla je ruska predstavnica ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova, koja je dodala da se nova vlast u Kijevu “ne može se osuditi na šutnju”.

Treće, strast prema Žukovu se nije ni smirila, a izbio je novi informacijski kanal. Ispada da se na Ukrajini ponovno priprema opasan napad, ali ovaj put ne iz Rusije, već iz Rumunjske.

Prema ovim tvrdnjama ukrajinske elite, Rusija uzima grad Odesu, narodne republike Donbasa, Mariupolj i širiti se do granica Donjecke regiji, a Rumunjska vraća Černivci i zapadni komad regije Odesa.

Kijev je histerično odgovorio na anonimni video na objavljen na You Tube kanalu o alternativnoj povijesti i predviđanjima za 2022. godinu. Iako je takvih kanala i uradaka prepun internet, glavni vojni tužitelj Ukrajine, Anatolij Matios, izjavio je kako je zbog videa koji se pojavio i govori o “pripajanju dijela ukrajinskih teritorija Rumunjskoj” održao sastanak vodstva snaga sigurnosti. Sastanku su nazočili šefovi Glavnog stožera, Ministarstvo vanjskih poslova, Glavna obavještajna uprava Ministarstva obrane, te službe SVR i SBU. Strašno je pomisliti što bi se dogodilo ako se pojavi videozapis s planovima napada Kijev od strane Marsovaca. Hoće li odmah eksplodirati brane na Kijevskom moru i razgranati Černobil da bi teritorij postao “spaljena zemlja”?

Šalu na stranu, ali je ovaj prošireni sastanak vojnog i obavještajnog vrha također zahtijevao reakciju predsjednika Zelenskog. Ironičan, neutralan, agresivan, ali barem neki, jer vođe Glavnog stožera, Ministarstvo vanjskih poslova, Glavna obavještajna uprava Ministarstva obrane, SVR i SBU u njega gledaju s predanim očima i čekaju naredbe da odbiju „rumunjsku agresiju“.

Ukratko, „Donaldu“ Zelenskom ne treba zavidjeti. Čini se da su sve „stare“ elite moći odlučile testirati snagu i prikladnost Zelenskog da vrši dužnost predstavnika.

Pa ništa, Trump je nekako uspio i neka mu to bude primjer. Iako još uvijek postoji pitanje gdje je “duboka država” agresivnija, ciničnija i neprincipijelnija, je li to u „Carstvu dobra“ s one strane Atlantika ili u njenim vazalnim bantustanima?

Vraćajući se na početak priče i kandidaturu Miroslava Škore, ako uspije pobijediti na izborima, postoje samo dvije opcije. Ili će ipak pronaći zajednički jezik s duopolom HDZ/SDP, protiv kojeg se navodno bori, ili ga čeka ista sudbina kao Trumpa u Americi i jadnog Vladimira „Vovu“ Zelenskog u Ukrajini. Što će se na kraju dogoditi, ostaje nam da vidimo.

predsjednički kandidatUkrajinski predsjednik
Pretplatiti se
Obavijesti o
123 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
wijervbwerbvwerbvwervwerv
4 godine prije

Dođem ja na roštiljadu sa prijateljima kad oni tamo raspravljaju tko je bolji: Kolina ili Josipović. Velim budalama da je svejedno tko će biti predsjednik kad će oba raditi kontra države i naroda kojem će pričati bajke o domoljublju i ostalim obmanama. Vidim ja da idiotići ništa ne kuže, ko mala djeca moš im podvaliti bajke, i radije ušutim. Di češ bacati bisere pred svinje. Nakon 3 godine ovaj jedan što je i roditelje natjerao da idu glasovati za Kolindu veli: razočaran sam Kolindom. Moj je odgovor bio: bemtija terma glupu pravio si se pametan kad sam tebi i onom čoporu objašnjavao da se svađate oko gluposti. Skoro me nazvao i veli da je sve to sa politikom i izborima prevara, mislim si ja da nije ko i njegova žena skužio bit obmane. Budem provjerio uskoro kad ga vidim i ako mi bude prićao lovačke priće o Škori samo ću… Čitaj više »

Laki Topalović
4 godine prije

Nadam se da će pročitati ovo i povući kandidaturu. Ako ne, bit će miniran kao Trump ili Zelenski. Stalno i bez predaha. Ako tako ne bude, onda je njihov igrač. Vrlo jednostavno

Lucija
4 godine prije

Jedan čovjek nemože ništa promjeniti.
Mišljenja sam da funkciju predsjednika treba ukinuti, ovakvu kakva jest. Trošak.
Međutim, pokazalo se u svijetu da je dobro imati ‘ protutežu’ samovolji izvršne vlasti.
Predsjednik bi, ako funkcija ostane, trebao imati više ovlasti…
A što ako se pojavi neki manijak?

Lucija
4 godine prije

Po mom mišljenju, Milanović nema nikakve šanse. Proći će kao i Josipović kad se zadnji put za nešto kandidirao…
Kad se Milanović kandidirao, uhvatio me strah da će – Kolinda pobijediti.
Glasala bih za Kolakušića, ali nije se još kandidirao. I nešto se ne javlja otkad je dobio ono u eu.

PPP
4 godine prije

U politici vlada jedno pravilo. Sve što ne valja, bolje ne birati iznova jer je razočaranje zagarantirano.

Zato sam da “provjerene” manipulatore zamijene druge osobe. Nebitno, bio to Škoro ili netko drugi.

Doista čovjek pokaže pravo lice tek kada dobije vlast. To može bit negativno i pozitivno.

Putin je bio preodređen da sluša one koji su ga gurali, ali kada je došao na vlast, ti koji su pokušali da ga manipuliraju morali su napustiti Rusiju.

Za mene nije bitno tko je. Bitno je da se mijenja. Jednom ćemo pogoditi, a sa starim izborom nikad.

Lucija
4 godine prije

Pa ako ideš na izbore imaš podršku nekoga ili nečega.
Može se početi od toga. Drugo, izbor suradnika…
Problemi su ogromni jer su institucije pune nesposobnih.
Najjednostavnije bi bilo – neke ukinut. Hoću reći, nije dovoljno promjeniti čelnog čovjeka…

antinwo.hr
4 godine prije

Ako Škoro bude predsjednik i ako odjebe ovu zapadnjačku globalni marvu svaka čast!U protivnom jebiga

Tadmur Palmirović
4 godine prije

Pa, hajde da kažemo da je za sada ispalo tako.. Digla se na njega kuka i motika, neki mediji će te napadati neki braniti a na njega su skočili svi, gotovo svi. Ostaje pitanje kakav bi Pernar bio dolaskom na vlast, to još ne znamo, da li bi ostao stari ili okrenuo kao i svi prije njega ploču. Sjećam se euforije u Hrvatskoj koja je se stvorila prije par godina oko Mosta. Šta su dobili vidimo danas. S druge strane imamo Vučića i Čedu Jovanovića kao partnere.,zemljo otvori se… šta drugo čovjek da kaže.?!? Sve za vlast, vlast ni za šta!!

jezevakucica
4 godine prije

Sergej Trifunović and company su sa mutikašama iz američke ambasade samo pili kavu i popunjavali loto listiće.
A što se Škore tiče,baš me zanima koji su to naslovi knjiga koje je dao zamutiti meštar od karnevala.

Gost
4 godine prije

Ali svaki dan pokazuje da ga mozak ne služi.

609
4 godine prije

Trebao bi 3.maj napraviti za presjednika par nosaca aviona da bi se imao cime igrati

jetflash
4 godine prije

cilj je smanjivati ovlasti predsjednicima a povecavati narodu a ne obratno. ljudi pamte diktaturu franje tuđmana postavljanje gradonačelnika zagreba imenovanje nogometnih klubova i slično!!!

Škorin Mlađi Brat
4 godine prije

Dakle redom, Škor je samo tu po nalogu da ljudi ne obraćaju pažnu na vjećnog luzera milanovića.
Još prije godinu ipo znalo se da će on biti predsjednik.
Sve odluke vezane za HR ne donose se u HR već vani u Bruxsellu.
Jedan od tzv. portala prenosi naslov: “Netanjahu: dvije velike države, SAD i Rusija, pregovaraju u Izraelu”
Je li vam sada jasno tko su ratni huškaći i tko stoji iza svih ratova, otvorite više oči.

Džugašvili
4 godine prije

Tako je on već pjevao svojoj ženici, pa je zaradio šljivu ispod oka, hehehe!

Džugašvili
4 godine prije

Aha, pravoga si spomenuo!! Populist na kvadrat!!

Perzija do trsta
4 godine prije

Škoro će biti predsjednik samo ako kolinda bude predsjednica eu.zašto bi se inače kandidirao,ako nema šanse protiv kolinde?

Ante
4 godine prije

Kada se pjevači počnu kandidirati za predsjednika, onda znam da je država otišla kvragu. Uz glasaće koji već skoro 30 godine glasaju za one koji uništavaju Hrvatsku.

onaj najgl.......veći Dalton
4 godine prije

”Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvu sami želimo i nećemo nikome dopuštati sa strane da nam propisuje kakva ta Hrvatska treba biti.“
Rekao je:
a/ prvi predsjednik Republike Hrvatske
b/ drugi predsjednik Republike Hrvatske
c/ prva predsjednica Republike Hrvatske
d/ ona pi*da od Sanadera

Moreno
4 godine prije

Škoro je nevjerojatno katapultiran u anketu HRT-a prij dvadesetak dana. Sinoć su na HRT-u bili hvalospjevi o Škori. Podržavaj ga i Mesić koji kaže kako je Škoro vrstan ekonomista, a Škoro je doktorira na temu ”Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima globalizacije” pa nije čudo da Škoru podržava i bivši predsjednik i zampaš Josipović. Eto, za razliku od bivših sad postoji šansa da Hrvatska dobije predsjednika koji je doktor ekonomskih znanosti i koji uspješno vodi nekoliko tvrtki među kojima je i jedna koja od države dobija nekoliko miljuna kuna godišnje.

nessy
4 godine prije

Jaka ekipa, radije bih preskocio.

nessy
4 godine prije

Pernar mi je bio mlada nada, ali sto dulje ga gledam, zakljucujem da je, izmedju ostaloga, egzibicionist, egomanijak, i najgore od svega, totalno neozbiljan

9953
4 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=W_InUXXFqMA
Goran Bregović i Bruce Springsteen na 24 sekundi ,pogodili su trend

John
4 godine prije

referendumi dobro zvuče ali što ako će svaki ku… tražiti referendum za liječenje svog bolesnog mozga. ovaj bećar tu lovi u mutnom bez ikakve odgovornosti a mogla bi se desiti totalna destabilizacija. užasavaju me ovi suverenisti koji tvrde da bi on mogao biti taj hrvatski putin jer se ne moze uspoređivati hrvatske i ruske okolnosti. bećar nigdje nije predložio dodatne odgovornosti za tu novu fukciju koju izmišlja, možda neka nova kazna sukladna novim ovlastima. s jedne strane on je sve, građevinar muzičar ekonomist sa druge je ništa jer realno u niti jednom od tih sektora nije niti alfa a niti omega dakle onaj ku… iz prve rečenice zanimljiv čovjek koji se sa svačime bavi i sa kojim je uvijek zabavno popit nešto, ali nikako kalibar koji bi imao kredibilitet mijenjati ustav

alterego
4 godine prije

prepustit bankarski sektor stranim bankama moze samo veleizdajnik.
mozete dovest koga god.
besmisleni izbori i nepotreban trosakkurta umjesto murte.

Ive Oldtimer
4 godine prije

Škoro je tamburaš, i bilo bi mu pametnije da se drži tambure, jer biti predsjednik Hrvatske ne znači tamburati več plesati kako drugi tamburaju, a on je loš plesač.

Mikojan
4 godine prije

Vrlo zanimljiv komentar sa jednog portala: “Frajer glumi velikog hrvatinu i domoljuba, ali naravno da je rat proveo u minhenskoj bojni. Pardon, u američkoj. Priženio se za amerikanku pa se zaštitio od deportacije taman koliko je bio nitko i ništa. Iz amerike je stigla i ona njegova nediralica ravnice. Pa se vratio kad je to tuđmanu bilo najsuper pa je bio siguran da neće biti mobilizacija. Specijalno za njega i podobne je onda osnovana”diplomatska škola” u kojoj je bio prvi na tečaju nebil se uvalio na lukrativnu poziciju u pečuh. Dakako da je i hdzjac bio toliko dugo koliko je to bilo korisno. Na primjer da mu poklone vodstvo croatia recordsa ili sinekure po htv-u mimo ikakvih pitcheva i natječaja. Naravno da se sklonio na podsljemenska brda, a na svakom derneku mora zapomagat da mu ne diraju ravnicu. Baš ono ljigav lik. Josipović je valjda sličan, ali barem nije glumatao… Čitaj više »

101
4 godine prije

Skoro vam nije poglavnik ili polglavnik, nije on sa pola glave, ima on dvije glave ali sa kojom misli, e to je vec drugo pitanje.

stefano
4 godine prije

Za Luciju znamo mišljenje ali bih volio da mi Kora i subaru napišu mišljenje o Kolakušiću , znam da je funkcija nebitna. duže ga pratim i nekako mi je legao pod kapu

Brainstorm
4 godine prije

predsjednikovanje je ionako estrada. republikanska zamjena za princeve i princeze.
nasi prijasnji predsjednici, sa izuzecem tudjmana, su bili odreda estradisti.
mesic stand up komedijas.
josipovic guru pozitivnog govorenja.
kolinda manekenka.
nek sad bude i pjevac.
ustvari, politika je sva estrada.
– od estradista zaboravismo ronalda reagana. filipini su takodjer imali folk pjevaca za predsjednika.

Brainstorm
4 godine prije

pernar i onaj sinisa preletacevic lepi, kako se vec zvao onaj tip u srbiji.

Slavonac
4 godine prije

Cudno da vi logicno se bavite Dr.Skorom.Jos niste nikad napisali clanak o privatizaciji.Kosu direktori i njihova djeca stosu pokrali .Kosu ljudi sto drze medije i narodu ispijaju mozak.Kad bi postivali RVE1481 onda bi pisali o crvenim menadzerima.Oni i njihove pokoljenja ne iseljavaju.

Niks
4 godine prije

Liku je jedan od glavnih promotora Velimir Bujanec, treba li išta više reci? (Vidi bujancev fejs)

samo tako
4 godine prije

Trump i Zelenski rade u okviru Ustava. Kakve veze ima Škoro sa njima, koji bi izmjenom Ustava dao sebi, jednom i jedinom prava usmjeravanja i kontrole društva.

Njegov ideal je nešto slično teokratskoj državi, daleko od demokracije i volje naroda, kako on kaže. Otkad to volju naroda predstavlja jedna osoba u zapadnoj demokraciji ?

Tko stoji iza njega je pravo, neodgovoreno pitanje?
Otkud se odjednom, puno vremena prije kandidature pojavio u medijskim anketama?

puki
4 godine prije

najbolji pokazatelj da je Škoro ipak malo dirnuo osinje gnijezdo su napadi i iz lažne hadezeovske desnice, evo od strane Rojsa:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/rojs-iza-skorine-kandidature-stoje-mracne-sile/2095487.aspx

…i iz lažne neoliberalne globalističke sorosevske ljevice, naravno za to je zadužen plaćeno piskaralo, Ante Tomić, koji je prije desetak dana na sličan način odmah napao i Kolakušića sa istom forom, da Kolakušič (a sada i Škoro) imaju diktatorske ambicije.

https://www.jutarnji.hr/komentari/komentar-ante-tomica-kako-je-vucic-razveselio-svoje-obozavatelje-divljackim-ponizavanjem-nekog-hohstaplera-i-kakve-to-veze-ima-s-hrvatima/9039479/

puki
4 godine prije

Realno gledajući, Škoro, čak ako i uspije, nema nekih mogućnosti promjeniti nešto, jer za to bi trebala promjena ustava, da ojača predsjedničke ovlasti, a duboka država i njeni sateliti, HDZ-SPD-HNS neće to dopustiti. Ipak, pobjeda Škore bi ih prepala. Milanović i Kolinda su oboje kandidati duboke države, imaju iste gospodare. Isto kao što su i Josipovoć i Mesić bili kandidati duboke države. Ali mnoge glupe ovce u Hrvatskoj koje se kolju oko desničasrtva i ljevičarstva,. fašizma, antifašizma itd, ne kuže to. Da Kolinda i Milanović samo igraju uloge koje su im namjenjene. inače navedeni primjeri za usporedbu su potpuno promašeni. Jer, Michel Martelly na Haitiju bio je podvala i prevara Clintonovih, koji su ga progurali na mjesto predsjednika. Reagan je već od ranije imao iskustva u politici i bio je član elite, jer inače ne bi uspio. Trump doduše nije član elite, ali jeste član sistema, u kojem se obogatio… Čitaj više »

puki
4 godine prije

Ja u Hrvatskoj ne vidim nikakve šanse za neku prekretnicu. Jer, za to bi trebalo kao prvo ujedinjenje kompletne desnice i kao drugo još važnije, nekakav kompromis između desnice i ljevice, one ljevice, koja je protiv EU.a i duboke države. Nešto slično kao u Italiji sporazm između Lege nord i 5 zvjezdica. Ali to je u Hrvatskoj u ovom trenutku znastvena fantastika. Jer i desnica i ljevica su šaka jada. Na desnici ima možda nekoliko pravaša, koji su neovisni i znaju o čemu se radi i možda još malo pojedini iz inicijative “U ime obitelji”,– ali oni se bave većinom samo pitanjima borbe, na polju vjere i društva, borbe protiv briselske mafije, koja nameće rodnu ideologiju i ostalo. Inače na desnici je puno ljigavaca, udbaša i agenata duboke države, Na ljevici je situacija još gora, Velika većina onih što sebe nazivaju ljevica su Sorosevi prirepci, koji se samo bave bezgraničnim… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI