Moskva je Zelenskog stavila na potjernicu

Zelenski
12 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski pojavio se u subotu na potjernici ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Tačno djelo za koje se tereti ostaje nejasno.

Na web stranici ministarstva se navodi da se ukrajinski predsjednik traži po članu Krivičnog zakona Rusije i sadrži njegovo puno ime i fotografiju, kao i datum i mjesto rođenja. Nisu objavljeni podaci o krivičnom postupku protiv njega.

Razvoj događaja dolazi dan nakon što je šef ukrajinskog Vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu Aleksandr Litvinjenko također stavljen na rusku poternicu. On je u martu preuzeo funkciju od svog prethodnika Alekseja Danilova. I u ovom slučaju nisu navedeni detalji o djelu.

U aprilu je Litvinjenko tvrdio da je neophodno izvršiti udare dronovima duboko unutar ruske teritorije, kako bi se izvršio “pritisak” na Moskvu. On je ovu taktiku opisao kao ključni element strategije Kijeva.  Moskva je više puta optuživala Kijev da je koristio terorističke metode tokom sukoba između dva susjeda koji je u toku. Prošlog mjeseca, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su prijetnje Zelenskog da će uništiti rusku civilnu infrastrukturu dokaz terorističkih namjera njegove vlade.

Peskov je odgovarao na predsjednikove izjave o Krimskom mostu, koji je već bio meta dva velika bombaška napada, od kojih je svaki doveo do pogibije nekoliko civila. Bivši ukrajinski predsjednik Pjotr ​​Porošenko također je u subotu stavljen na poternicu. Opet, do sada nisu objavljeni detalji o procesu protiv njega.

Porošenko je preuzeo dužnost u junu 2014. godine, dok je ukrajinska vlada nakon udara na Majdanu koristila vojnu silu u pokušaju da uguši pobunu u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. On je takođe potpisao sporazume iz Minska, čiji je cilj bio pomirenje Kijeva sa dve republike Donbasa koje su odbile da priznaju vladu nakon puča.

Porošenko je 2023. godine tvrdio da su sporazumi korišćeni da se kupi dodatno vreme za naoružavanje Ukrajine. Bivši predsjednik je rekao da se okrenuo NATO-u da se pripremi za sukob umjesto da slijedi mirovnu mapu Minskih sporazuma.

U petak su bivši ukrajinski ministar finansija Aleksandar Šlapak i bivši šef nacionalne banke Stepan Kubiv takođe stavljeni na rusku listu traženih osoba. Iako detalji o njihovim krivičnim slučajevima ostaju nejasni, ruski istražni komitet ranije je optužio obojicu bivših zvaničnika da su finansirali vojnu akciju Kijeva na Donbasu još 2014. godine. Operacija je označila početak granatiranja naseljenih područja Donjecka i Luganska od strane ukrajinskih oružanih snaga. Narodne Republike.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tonto
13 dana prije

Mali retardirani cio-hazarski kokaino smrkač, koji u slobodno vrijeme svira klavir svojim udom.
Glumac koji će jako kratko glumiti svoju ulogu koju su mu nametnuli kako Nenad kaže: sluge sotonine sinagoge lažni zidovi hazari.
Jednom riječju DEGENERIK.
FREEDOM FOR PALESTINE STOP OCCUPATION

Podsjetnik
13 dana prije

Kad ne ide silom, pokušavaju na lijep način…
Sada će mu poslati preporuceno pismo I molbu da se javi u oktužni Sud u Mockbi

Dusan Silni
13 dana prije

Ove potjernice znace samo jedno da se ovaj rat u Ukraini blizi kraju a i gos. glumcu istice mandat predsjednika 21.svibnja nove izbore naravno nije ni proglasio zahvaljujuci svojim mentorima. Ima samo dva scenarija ili ce ga likvidirati CIA (sta je po meni za njega najbolja opcija) ili ce biti lincovan tj.ubijen od nekoga iz njegovog okruzenja. Ziv rusima u ruke ne smije doci jer previse zna.Sretno glumac….

abc
13 dana prije

Samo jkoš metak mu serviraju. A to če uraditi neki Ukrajinac kojemu je taj cionistički isprdak uništio život….

xyz
13 dana prije

U svakom slučaju ga uskoro sleduje put u pakao.

nastran
13 dana prije

ovaj je totalno lud…ukinuo je pravoslavni božić, te se božić u ukrajini slavi 25. prosinca, a sad ukrajincima čestita pravoslavni uskrs..bolesnik

Noname
13 dana prije

Situacija na frontu za kijevski režim ne može biti gora. Kijevski funkcioneri u posljednje vrijeme ne znaju lako lagati, pa svoje stado “hrane” lažima zapadnih političara u međunarodnoj areni. Još prije praznika Zelenski je najavio da s Amerikom usklađuje desetogodišnji plan vojne i financijske pomoći Ukrajini. Jučer je, vjerojatno prihvativši svašta nedopušteno, već ciljao više: na prastari plan suradnje Ukrajine i Velike Britanije. Mislim da je bio toliko ohrabren nakon nedavnog dolaska “šepavog patka NATO-a” Stoltenberga, koji je već bivši glavni tajnik saveza, kao i nakon sastanka s britanskim ministrom vanjskih poslova Cameronom, koji je obećao pomoć Ukrajini u iznosu od gotovo četiri milijarde dolara (ili eura?) godišnje. Ali “veliki i mudri”, iako silno želi “nadjačati” Rusiju, ne blista optimizmom, nego bijesno reži na svoju “vladu”. Ima nešto u tome. Sada su pacijenti s rakom, AIDS-om i tuberkulozom priznati sposobnima služiti u Oružanim snagama Ukrajine. Ukratko, bez medicinskih termina, na… Čitaj više »

Max
13 dana prije

Očekivano.

Gjuro1977
13 dana prije

Hapsi gada!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI