Mossad strahuje od transfera ruskog oružja u Iran

Direktor Mossada David Barnea
15 komentara

Šef izraelske obavještajne službe kaže da bi potencijalna suradnja s Teheranom predstavljala prijetnju zemlji

Šef glavne izraelske obavještajne agencije izrazio je zabrinutost da bi Rusija Iranu mogla osigurati napredno streljivo i sirovine, dovodeći izraelsku nacionalnu sigurnost u opasnost.

Govoreći na godišnjoj konferenciji na Institutu za protuterorističku politiku na Sveučilištu Reichman u Herzliyi u nedjelju, direktor Mossada David Barnea ustvrdio je da je Teheran opskrbio Moskvu bespilotnim letjelicama kamikazama nakon što je u veljači 2022. izbio rusko-ukrajinski oružani sukob.

“Naš strah je da će Rusi Irancima zauzvrat prenijeti ono što im nedostaje, napredno oružje koje će sigurno ugroziti naš mir, a možda čak i naše postojanje ovdje”, rekao je Barnea, a prenosi Times of Israel.

Barnea je optužio Teheran da koristi “proxy timove” za napad na Židove u Izraelu i inozemstvu, upozoravajući da Islamska Republika traži načine za nabavu nove raketne tehnologije i moćnijih bespilotnih letjelica.

Ukrajina i članice NATO-a optužile su Rusiju da koristi iranske bespilotne letjelice, prije svega Shahed-136, za napade na ukrajinske gradove. Moskva inzistira da je koristila samo oružje domaće proizvodnje.

Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian rekao je u studenom 2022. da je Teheran Rusiji isporučio “ograničen broj” bespilotnih letjelica, ali nekoliko mjeseci prije nego što je Moskva pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini.

iranIZRAELMossadOružjerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sram te bilo
7 mjeseci prije

Ratni sukob Zapada kroz Ukrainu sa Ruskom Federacijom odnio je već 500 000 ljudskih života, radi se o čovjeku pojedincu i njegovim najbližima koji nose bol i tugu iskustva gubitka drage osobe. Zašto i za koga. Rat bi  odavno završio da su na bojišnicu stali “vitezovi Zapada ” i njihova djeca “zlatna mladež” u obrani njihovih pravila i “vrijednosti” zapadnjačke bahatosti, arogancije, samodopadnosti i umišljenosti u supremaciji i izuzetnosti prema ostalima. Koliko je njihova umna i moralna ograničenost vidi se po tome što optužuju druge da se međusobno ispomažu u nevolji a kada oni kolektivno “pomažu” Ukraince da ginu za njihove interese i ciljeve odna je to nedopustivo, neprihvatljivo, osuđujuće i tako blesavo-misleno unedogled medijskog korporativnog kokodakanja,,,,

Tupko Glupko
7 mjeseci prije

Sada je valjda svima jasno zašto Izrael ne sankcionira Rusiju zbog rata u Ukrajini.
Jer se prvenstveno bave SVOJIM sigurnosnim interesima.
Zanimljivo je primjetiti da Izrael NITKO od zapadnih država ne proziva, a kamoli sankcionira što protjeruje tu šačicu ukrajinskih izbjeglica jer nemaju židovske korijene, a samim time ne mogu poslati ni izraelski državljani.
Sada zamislite da se bilo koja europska država usudi napraviti ove dvije stvari i što bi joj se desilo.
Ne usude se, jer sve su one OKUPIRANE politički, medijski i vojno od svojih naredbodavaca u Washingtonu, njihovi VAZALI nam vladaju, a jedini je izuzetak donekle Mađarska.

MrKamenjarac
7 mjeseci prije

….A KO VASTERAO DA TURATE MECKI PRST U SUPAK???

Petar
7 mjeseci prije

Gine se na jednoj i drugoj strani.Dokaz kretenizma slavenske genetike.
Nemci i Rusi su se pomirili oko 1987(Kancelar Helmuth Schmidt polozio vence na grobove vojnika Rusije i Nemacke u Moskvi).Ukrainci i Poljaci su se nedavno  pomirili po nagovoru ZAPADA.
A sta sa ostalim “Slavenima” ?

nekoime
7 mjeseci prije

Nisu li Židovi doveli u opasnost nacionalnu sigurnost Ukrajine, Sirije, Libije, Iraka…

Max
7 mjeseci prije

Izrael,bi,bio,ugrožen,ako,bi,Rusija,prinjerice,zamjenila,flotu,zastarjlelihiranskih,borbenihlovaca,američke,proizvodnjef4,if5,zamjenila,modernim,ruskim,lovcima,su35ili34MIG31ili35,opskrbilamodernimprosustavom,S400.To,ne,bi,ugrozilo,Izrael,nego,bi,ojačalo,obranu,Iranskih,ključnih,postrjenja,i,ekspedicijskog,korpusa,u,Siriji.Ali,Rusija,to,ne,čini,a,svo,ostalooružje,Iran,vrlo,uspješno,proizvodi.

Dokurčilomi
7 mjeseci prije

Sva sreća pa Iran ne strahuje od oružja isporučenog u Izrael od SAD-a. Kako bi ameri to rekli, recipročno.

Zorule
7 mjeseci prije

Šta se Izrael odjednom uplašio ruskih lopata?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI