Na virtualnim kartama nenamjerno otkrivene tajne izraelske, vojne baze

Izraelska zastava - izraelski vojnici
5 komentara

Iako su lokacije baza uklonjene, nije poznato koliko dugo su te tajne lokacije bile dostupne.

Detaljna karta ispitnih centara COVID-19 u Izraelu, koju je objavio Nacionalni portal za hitne slučajeve, očito je otkrila više nego što je trebala. Prema novinama Haaretz, karta je sadržavala i podatke o izraelskim vojnim bazama, uključujući one koje Tel Aviv obično ne oglašava i o kojima ne spominje lokacije. Karta je navodno pokazala gdje se nalaze baze izraelskog ratnog zrakoplovstva, kao i baze vojne obavještajne službe.

Karta je navodno bila toliko detaljna da ne samo da je pokazivala lokacije i nazive vojnih objekata, nego je čak otkrivala njihovu veličinu i točne granice. Takve bi informacije potencijalno mogli koristiti protivnici Tel Aviva, ako bi odlučili napasti zemlju ili određeni vojni kompleks.

Objavljivanje podataka o vojnim bazama izvršeno je pogreškom, a tajni podaci od tada su uklonjeni s mreže, rekao je glasnogovornik IDF-a Haaretzu, kao odgovor na zahtjev. Prema glasnogovorniku, “označavanje” objekata ID-a na karti nije izvršila vojska, “nego je to bilo učinjeno s postojeće karte, koja je postojala na civilnoj, internetskoj stranici.”

Međutim, nejasno je koliko je ljudi moglo vidjeti kartu prije nego što je ona uklonjena i jesu li napravljeni bilo kakvi grafovi s povjerljivim podacima. Do curenja podataka i informacija, koje su normalno skrivene, dolazi u vrijeme dok se IDF nastavlja boriti s vanjskim prijetnjama zemlji, uključujući one koje dolaze iz vojnih krila Hamasa i Hezbollaha, prema Tel Avivu. Izrael tvrdi da te dvije grupacije svake godine pokušavaju napasti zemlju te da koriste minobacačke i raketne napade, kao i napade lansiranjem zapaljivih balona.

HaaretzIDFIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kažun
3 godine prije

Iran ima svoj satelit koji prati ME.

Max
3 godine prije

Izraelci su to namjerno pustili . U grešku ne vjerujem

rimtu
3 godine prije

Nadam se da je Hezbollah dobio informacije o lokacijama.

Lucija, prva
3 godine prije

Lažne lokacije?

Bilo je još grešaka.
S onim F ovima, npr.

Smjena generacija. I kod njih pao IQ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI