Nada Vašingtona o ruskom ekonomskom kolapsu uzaludna

Anatolij Antonov
22 komentara

Iz očaja ili zablude, američka vlada izmišlja nove načine da uništi rusku ekonomiju, ali njeni pokušaji neće uspjeti, izjavio je u petak ruski ambasador u SAD-u Anatolij Antonov, komentirajući još jedan val antiruskih sankcija.

“Vašington je još jednom pojačao svoje uzaludne napore da uništi rusku ekonomiju. Bilo iz očaja, bilo zbog iluzija, američke vlasti fanatično izmišljaju nove mjere da naškode našoj zemlji”, rekao je Antonov u svom Telegramu, a prenosi ruska ambasada kanal.

Ambasador je ponovio da je Rusija već bila pod “hiljadama nezakonitih jednostranih ograničenja”, koja, međutim, nisu bila efikasna u izazivanju kolapsa ruske ekonomije.

“Brza adaptacija Rusije na nove realnosti iritira naše zlonamjernike. Njenu neugodnost za američku vladu potvrđuju ne samo trenutne procjene institucija Bretton Woods, već i njihove buduće projekcije. Čak i novinari bliski Bijeloj kući s razočaranjem priznaju da Ruska ekonomija čvrsto stoji na nogama uprkos svim pokušajima „blickrig“-a“, dodao je diplomata. Antonov je dalje rekao da Rusija “nikada neće prestati da brani svoje nacionalne interese, dok čvrsto podržava principe jednakosti i nedeljivosti bezbednosti u međunarodnim odnosima”.

“Krajnje je vrijeme da Washington shvati da spirala sankcija neće voditi nikuda”, rekao je on.

SAD su 14. septembra proširile svoje antiruske sankcije, dodajući skoro 70 pojedinaca i 100 kompanija na svoje crne liste. Prema američkoj administraciji, nova ograničenja usmjerena su protiv ruskih finansijskih institucija, odbrambene industrije i elite povezanih s njima.

Anatolij AntonovEkonomijarusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Makedonec
7 mjeseci prije

Rusi treba samo da prestanu prodavati uranijum amerima za njihove elektrocentrale

ljena bitanga
7 mjeseci prije

Pila naopako. Uništavaju svoju!

Mat
7 mjeseci prije

Ideja,da je raspad SSSR-a bila svemirska prevara zapadnih partnera,svakim novim danom dobija tu potvrdu.

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Zašto uopće i komentiraju !? Dovoljno im se nasmijati ….

Darko
7 mjeseci prije

Sada je Rusima prilika skinuti to ukrajinsko smeće Zelenskog s 10.000 metara bez padobrana kada krene u bratski mafijaški posjet Bidenu. Što mislite jel je Tuđman imao ovako vremena lajfati po svijetu i mešetariti kao što to ima ukrajinska kretenčina?

Max
7 mjeseci prije

Pa i jest.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Američki kongresmen uputio pismo Plenkoviću. Da ne može ništa bez – korupcije. Stvarno strašno. 🙄 To me uopće ne bi zanimalo, da ne spominje – Rijeku. I ulaganja u i oko Rijeke. Što se tamo događa? Evo šta kaže … Rudanica. Vedrana. U svom osvrtu na Radmana i bijedne pajceke (“Licenca za klanje”)Zanimljive korelacije: “Ajmo o Rijeci malo, gradu kojim baš 100% ne vlada HDZ. Gradski oci, neka se tako zovu razbojnici u ovoj priči, PRODALI su Žabicu, epicentar Rijeke. Za vas koji ne znate što je Rijeci Žabica. Žabica je Rijeci ono što je Veneciji Trg svetog Marka, Zagrebu Trg bana Jelačića… PRODALI su nekome srce našeg grada. I? Jesu li se Riječani i Riječanke uznemirili? Jesu li lokalni portali prodali više masti protiv hemoroida? Nisu. Uskoro će HDZ u Rijeci dati nekome u dugogodišnju koncesiju i riječku rivu i more i ogroman komad kopna. Taj netko će tamo… Čitaj više »

tihobl
7 mjeseci prije

Lukasenko hoce sastanak sa Kimom. Kaze da hoce da razvija dobrosusjedske odnose. Kaze da ima puno ideja za saradnju sa susjednom Korejom.

tihobl
7 mjeseci prije

Pitali Putina kako ce se zavrsiti rat.
-Igranjem kazacoka na trgovima.

tihobl
7 mjeseci prije

Кимова сестра – Ким Јо Џонг – изјавила: «Ми ћемо увек бити у истом рову са армијом и народом Русије»

tihobl
7 mjeseci prije

 „Ко год да је пронађе разум који је Бербок изгубила, хитно га врати власнику јер му је сваког дана све горе“, написала је Захарова на свом Телеграм-каналу.

Captain
7 mjeseci prije

Mislili su uništiti Rusiju?
Trebali su im HDZ poslati prije 20-,ak godina.
Niti 2 Putina ih ne bi spasili 🤣🤣🤣.

Alex
7 mjeseci prije

Ali Ameri i dalje uvoze iz Rusije,čak i naftu da uranu i rijetkim metalima ni je govorimo. Pa će preuzeti i dijamante,kad shebu EU.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI