Nakon više od mjesec dana Pentagon priznao ubojstvo 42 civila u Siriji

F-16 na pisti
6 komentara

Iako je u vrijeme udara sredinom ožujka Pentagon oštro demantirao navode o ubojstvu 42 civila u džamiji u selu Al-Jinnah u sjevernom dijelu pokrajine Aleppo, danas je konačno priznao da su američki piloti krivi za ovu tragediju.

Pentagon je priznao da je u zračnim napadima u zrakoplovnih snaga Sjedinjenih Država u sirijskoj pokrajini Aleppo pogođena džamija i da je u zračnim napadima u selu Al-Jinnah tada ubijeno 42 civila.

U početku je američka vojska tvrdila da je u ožujku ove godine zrakoplovstvo ubilo desetke militanata Al-Qaede, koji su se skrivali u zgradi pored džamije.

Američko ratno zrakoplovstvo ima zabranu da napada škole, bolnice i vjerske objekte bez preciznih dokaza da u objektima nema civila, nego da su u njima samo teroristi. Još uvijek nije utvrđeno provodi li se bilo kakav postupak protiv pilota koji su u spomenutim udarima ubili desetke civila.

ubojstvo civila
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur
6 godine prije

Polovinom marta u zapadnom Mosulu ubijeno je preko 120 civila.Kada će to priznati?Ološ!

rodoljub
6 godine prije

Oni , Ameri , smatraju da je njima dozvoljeno ubijati civile i to nazivaju kolateralnom stetom . Drugima to ne odobravaju i to nazivaju zlocinom .

Jupiter
6 godine prije

Nešto se menja nabolje , obično prođu godine da se sazna a decenije da priznaju da se možda desilo

Grdi
6 godine prije

Sad jos samo trebajau priznati da su ubili bar miljun iracana i nekoliko desetaka tisuca libijaca ……… iako ih to nece osloboditi krivnje …………

Tomica
6 godine prije

Priznali su do sada svakakve zločine, špijuniranje, svrgavanje legalnih vlasti, upotrebu nedozvoljenih oružja, ubojstva, logore za mučenje, masakre, ubijanja civila, .. i šta?. Priznaju kad to više nikom nije interesantno i kad ima puno onih koji će reći da je to bilo opravdano i potrebno. Šta još treba da urade i priznaju pa da neko upre prstom i kaže da su zločinci i najveći problem u svijetu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI