Napadnut iranski tanker u Crvenom moru

Altair Tanker
28 komentara

Iranski tanker se zapalio nakon eksplozije blizu saudijske luke Džeda, koja se dogodila rano jutros. U početku u agencije tvrdile da je riječ o terorističkom napadu, ali su iranski mediji objavili da je tanker pogođen s dvije rakete na udaljenosti šezdeset milja od saudijske luke.

Nacionalna naftna kompanija Irana (NITC), na koju se poziva lokalna novinska  agencija IRNA , potvrdila je da tanker nafte „Sabity“ pripada ovoj državnoj kompaniji.

Prema izvješću, brod je pretrpio dvije odvojene eksplozije zbog dva raketna udara, jedan u 5:00, a drugi u 5:30 po lokalnom vremenu.

Dva glavna spremnika nafte na brodu su oštećena, a brod se nalazi u Crvenom moru. Šteta je uzrokovala izlijevanje nafte u more.

Tanker je trenutno u stabilnom stanju. Čitava posada je sigurna, a iranski tehničari istražuju uzroke incidenta. Nekoliko lokalnih medija nije isključilo terorističku prirodu raketnog udara, što je navela i iranska agencija ISNA.

Napad, projektilima ili drugim oružjem, najnoviji je incident u kojem su napadnuti tankeri u Crvenom moru i Perzijskom  zaljevu i mogao bi pojačati napetosti između Irana i Saudijske Arabije.

„Peta flota“ američke ratne mornarice, koja operira u regiji, navela je da je vidjela napise u medijima, „ali da nema nikakve dodatne informacije“.

Saudijska Arabija nije još reagirala na informacije o napadu.

Cijene nafte su na svjetskom tržištu odmah porasle za oko 2%.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Ivo
Gost
Ivo

Kao i uvijek, kriv je Iran.

CPGS
Gost
CPGS

Izvjesce od Milli Vanillija jasno optuzuje kisu.

xyx
Gost
xyx

S obzirom da je nekidan prva žena otišla na nogometnu utakmicu,a nakon samospaljivanja njihove aktivistice za pravo žena da odlaze na nogometne utakmice,pa su to pravo izborile nekidan ,o čemu je i ministar Irana u UN govorio kao o velikom iskoraku društva ,ali vrlo riskantnom s obzirom na tradiciju!!,dakle s obzirom da su žene u toj zemlji otišle prvi put na utakmicu,a sa druge strane je USA,EU,…ja ,vi ,oni …stvarno je Iran kriv da krivlji bit ne može.Uopće nema veze ko ispaljuje rakete.Iran je kriv.

gost
Gost
gost

Ili je to pak mosad sproveo da održava i dalje potpaljuje sukob između Saudiske Arabije i Irana

samo tako
Gost
samo tako

Za detalje obratiti se Tel Avivu

Samo realno
Gost
Samo realno

Na 2% porastu cijene nafte Iran i Saudija su zgrnuli možda vise love nego sto vrijedi 10 ovakvih tankera. Možda je bio i prazan, i tko zna o kakvoj se krntiji od broda radi – par stotina barela nafte da se fino zadimi pa da bude spektakularnije…

ewgvwegrqewrgwergewrgwergew
Gost
ewgvwegrqewrgwergewrgwergew

Bit će više ovih “napada” da na taj način sprijeće irance da izvoze naftu.

tihobl
Gost
tihobl

Nece puno zbog odgovora. Odgovori bole.

ewgvwegrqewrgwergewrgwergew
Gost
ewgvwegrqewrgwergewrgwergew

To i jeste cilj da “odgovaraju” do velikog bum na kraju.

tihobl
Gost
tihobl

Kakvog buma, nema to vise. Eno ne usudjuju se da napadnu Island i uvedu demokratiju tamo, a o Iranu i ne razmisljaju. Cak nisu u stanju da oslobode americki kontinent od danskih kolonizatora.

Riddick
Gost
Riddick

Ovaj napad je verovatno odgovor na nedavne napade Huta na Saudi Aramko postrojenja, napade za koje Saudi smatraju da su ih izveli Iranci a da su Huti samo preuzeli odgovornost. Čini mi se da je stvorena jedna matrica po kojoj Saudijsko Iranski konflikt funkcioniše koja vodi u otvoreni rat nažalost.
https://www.youtube.com/watch?v=SdHHJZW9MjE

Lucija
Gost
Lucija

Riddick
Alo. Kako menadžment? 😊

Riddick
Gost
Riddick

Završio, divim se vašem pamćenju, jedva se setih odakle vam to , pa mi pade na pamet kao kroz maglu da sam to pomenuo negde, zaista retkost…
Zanimljiva je ova naša zajednica na portalu kada pogledaš malo bolje , ima dosta stručnih i pametnih ljudi koji iznenade kada to ne očekuješ od njih na nekim temama.
A i portal se menja interfejs portala na primer što sam prvo zapazio…

Max
Gost
Max

Pozdrav svima a osobito Rdsicku koji mi je davao upute kako da promijenim sličicu

Riddick
Gost
Riddick

Hehe dragi Max sad sličica ne funkcioniše …
Ni meni ni tebi druže moj…
Moraćemo opet da se snadjemo za sliku za avatar čim provalim kako javljam

octopus
Member
octopus

2% je 2%. Nekome nove milijarde dolara od prodane nafte. Paljenje jednog tankera je “win-win” situacija za svakog proizvođača…:-))

Генерал Платов
Gost
Генерал Платов

treba zabranit naftu

Max
Gost
Max

Netko izaziva incidente i huška ih jedne na druge znajući da Iran ne mogu napasti sami.

Arcibald Rajs
Gost
Arcibald Rajs

V flota je procitala u medijima…Ovde je jasno zbog koga se prave blesavi,…Izrael!

Odisea
Gost
Odisea

USA V flota nije detektovala rakete,znači nisu oni,možda Kurdi, nisu savlsfali još ovaj model projektila pa o’šlo na brod, jbg. nije bilo namjerno!

CPGS
Gost
CPGS

Ovaj… a je li itko vidio ikakav dokaz da se ovo zbilja i dogodilo? Ne kazem da nije, ali cudno mi je da nema ama bas ni jedne slike. Ova gore nije od tog tankera.

Mile
Gost
Mile

Hrabri borci Hutiji zamjenili Iranski tanker za UAE pa su greškom ispalili iz Jemena projektile koji su pogodili prijateljski iranski tanker, ovi što označavaju laserom di treba pogodit raketa bili daltonisti pa nisu znali crvenu i zelenu boju razaznat!

CPGS
Gost
CPGS

Daltonizam je najgora ideologija!

burt
Gost
burt

sve je to posljedica događaja na bliskom istoku oko Irana, Sirije, Saudijske Arabije, turska akcija je početak novih odnosa u Siriji, umjesto stare unitarne Sirije stvorena je nova federativna Sirija u kojoj Assad definitivno gubi svoje dosadašnje pozicije a potrebno je bilo i zaustaviti ekspanziju IRGC-a, vodi se teška borba između turske i kurdsko-arapske strane za sjevernu Siriju, umjesto priča da će Kurdi sada tražiti da se vrate pod Assadovu vlast od toga neće biti ništa jer kad su organizirane kurdsko-arapske vojno-političke strukture pod američkim nadzorom nije prejudicirano koliki će oni u konačnici držati teritorij Sirije nakon uništenja ISIS-a, to znači da će turska strana zauzeti dio granice uz Tursku ali kurdskom federativnom dijelu će ostati značajan dio teritorija i to sve u dogovoru sa SAD-om i uz garanciju američke vojske, tako da su teorije uredništva portala logično o vraćanju Kurda pod Assadovu vlast samo iluzije od kojih nema ništa a razumljiva je i nervoza Assada jer je i njemu jasno da je nestala stara Sirija isto kao što su nestali Saddamov Irak i Gaddafijeva Libija, vanjske granice su ostale iste ali se promjenio unutrašnji poredak, Trump je dozvolio da ga IRGC ponize sa rušenjem dronova i napadom na tankere ali nerazjašnjeni sofisiticirani napadi u SA pokazuje da globalna strutktura neće dozvoliti da showman i serator Trump pokvari situaciju i dozvoli IRGC-u da zagospodari bliskim istokom

Mate
Gost
Mate

Hii hiiii :-)))

Ivo
Gost
Ivo

To burtone. Ali pustimo sad te tankere, nego ajmo malo o onom f-16 što se srušio u Njemačkij nekidan i prizemljio cijelu nato flotu f-16 do daljnjega. Hoće li Logično nešto o tome?

Rale
Gost
Rale

Al ga ser.š

Arcibald Rajs
Gost
Arcibald Rajs

Asad je najnervozniji dok ceka tvoj novi komentar Burte, jer zna da ce trcati u WC cim ga procita! To je zastrasujuce saznanje za njega, i zna da od toga nema odbrane! Ne moze ga proterati ni Izrael, ni F22, ni ISIL, ali tvoje reci su zaista teske za njegov stomak! Sad je gotov stvarno! Nemoj vise leba ti, smiluj se!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik