Napredne ruske bespilotne letjelice bit će testirane iz nuklearne podmornice

bespilotna letjelica Posejdon
19 komentara

Vrlo suvremena vrsta bespilotnih letjelica Posejdon mogu biti opremljene i konvencionalnim i nuklearnim oružjem, što im omogućuje pogađanje širokog raspona ciljeva, uključujući skupine nosača zrakoplova, obalne utvrde i infrastrukturu.

U tijeku su pripreme za ispitivanje podvodne bespilotne letjelice Posejdon na ruskoj nuklearnoj podmornici Projekta 09852 nazvanoj Belgorod, izvještava ruski list Izvestija.

Očekuje se da će podmornica biti prvi eksperimentalni nosač vrhunskih bespilotnih letjelica Posejdon, koje je američki časopis National Interest prošle godine opisao kao “ultimativno oružje Sudnjeg dana.”

Izvještaj iz Izvestija dolazi nakon što je ruski ministar obrane Sergej Šojgu najavio uspješan završetak Posejdonovih ispitivanja morskog dometa, koja uključuju dizelsku podmornicu.

Objava je uslijedila nakon što je Mihail Budničenko, generalni direktor ruske brodograditeljske tvrtke Sevmaš, za medije dao informacije o ispitivanjima koja su obavljena na podmornici Belgorod početkom siječnja ove godine.

Ispitivanja su provedena nedugo prije nego što je nastao izvještaj da bi ruska mornarica do 2027. trebala dobiti oko 30 podvodnih vozila bez posade Posejdon.

Ruski predsjednik Vladimir Putin predstavio je Posejdon 2018. godine, proglašavajući ga jednim od nekoliko novih strateških sustava koji su trebali osigurati sposobnost Rusije za odgovaranje u slučaju nuklearne agresije SAD-a ili njihovih saveznika.

Prema riječima predsjednika, podvodna bespilotna letjelica sposobna je putovati na velikim dubinama, ima interkontinentalni domet i može postići brzinu nekoliko puta veću od većine podmornica i modernih torpeda.

bespilotna letjelicaOružjePosejdonrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
noman
3 godine prije

Apsolutno je normalno da samo Rusi imaju podvodne letjelice.

Kera Kokot
3 godine prije

„Kad miris izađe iz poljskog cvijeća, kad milost izađe iz čovjeka, kad rijeke izgube svoje zdravlje… Ondakar će nastupiti najveći opšti rat…“

„Svijet će biti razdvojen na dva dijela ko ova posrijedi presječena jabuka… Ta voćka više nikada ne more da budne cijela.“

„Udariće najveći i najbješnji protivu najvećeg i najbješnjeg!“

„Mi u tom ratu nećemo vojevati, ali će se drugi biti preko našijeh glava. U vazduhu iznad Požege s neba će užareni ljudi padati na zemlju.”

Ringo10a
3 godine prije

Do 2027 ko ziv ko mrtav

R. Paic
3 godine prije

Letjelice??? Tko vam prevodi ovo? Riječ o podvodnom dronu, a ne letjelici.

Ante
3 godine prije

Rusi ih moraju testirati na svojim dusmanima.
Na onima koji su ognjem, macem i tenkovima razarali Rusiju.
Ti dusmani iz proslosti su isti i danas.

Gost nezvan
3 godine prije

Svi su pali

Antun Tun
3 godine prije

Lete Stuke lete avi joni ,podmornice i kami joni.J.V. smanji unos THC-a i brlje jer slijedeci stizu leteci sibirski bijeli misevi.

Max
3 godine prije

To je besposadno plovilo a ne bespilotna letjelica. Ali da riječ je o opasnom oružju naprednih karakteristika na koje rivali nemaju odgovor.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI