Narodi pod vlašću kvazi elite, uvijek će biti kolateralna žrtva

Putin - Plenković - Milanović

Baš kao što antropolog može iz pronađenog artefakta rekonstruirati okolnosti njegovog nastajanja, opisati način života, doba u kojem je artefakt nastao, tako je moguće i iz slučajno odabranog događaja u posljednje dvije godine sagledati cjelokupnu stvarnost u koju smo uronjeni.

Gaženje kanadskih prosvjednika protiv obaveznog cijepljenja i oduzimanja građanskih sloboda konjima, uhićivanje i premlaćivanje prosvjednika, otimanje uplaćenog im novca, blokiranje računa prosvjednika u državi čiji je premijer liberal – više razotkriva stvarnost Zapada od stotina studija. Teorija kaže da je liberalizam svjetonazor koji zagovara smanjenje nadzora države i drugih političkih institucija nad individualnom slobodom pojedinca te da je riječ o borbi građanske klase za slobodu mišljenja i neograničenu slobodu tržišta.

Na djelu u Ottawi smo vidjeli kako liberalna vlast provodi ”liberalizam”, kao što smo to imali prilike vidjeti i po američkim, francuskim, australijskim, austrijskim, njemačkim, belgijskim, novozelandskim… gradovima. Svaki prosvjed ugušen nasiljem. Sve je počelo sa strahom. Justin Trudeau će o tomu prije nego li je došao na vlast: „Strah nije donio nijedan posao, nije nikoga zaposlio. Oni koji šire strah, ne mogu riješiti probleme“.

Potom je cijeli Zapad počeo širiti strah. Godinama prije proglašenja pandemije, okvir za strah je bio pripremljen. Od patenata na viruse do patenata na cjepiva, od zdravstvenih putovnica do razrađenih ”epidemioloških mjera”, sve je bilo spremno. Samo se čekala prigoda za širenje virusa optužiti Kinu, mada je sam virus nastao u američkom laboratoriju.

Oni koji šire strah, ne mogu riješiti probleme. Zato ih mogu stvoriti! Strah od smrti je zasigurno najjači na ljestvici strahova. Upravo taj strah su vladajuće klike uspjele prodati narodima Zapada. Brojke o procijepljenosti pojedinih država govore koliki broj ljudi je pao pod utjecaj propagande. Saborskim rječnikom možemo reći – dvotrećinska većina! Koliko se uspjelo genetski reprogramirati ljude u poslušnu masu, pokazat će vrijeme, kao što će pokazati i posljedice cijepljenja eksperimentalnom genetskom terapijom.

Međutim, u psihopatskim umovima koji vladaju Zapadom, poslušnost sama po sebi nije bila cilj jer vidjeli smo – tamo gdje nema poslušnosti, ima vodenih topova, gumenih metaka, konja, pendreka i suzavaca. Poslušnost nije krajnji cilj, ali je svakako dobrodošla vojna vježba. Dvije godine pandemije, Zapadu su bile potrebne da bi učvrstio operativnu moć izvršne vlasti, doveo do perfekcije zapovjednu hijerarhiju, pripremio teren za masovnu pljačku vlastitih građana.

Oduzimanju sloboda smo svjedočili, sad slijedi smanjenje zarada, oduzimanje imovine. Vidjeli smo da su u pandemiji svi ultra bogataši enormno povećali svoje zarade i imovinu. Ono što se jednima uzima, drugima se daje. Za takav zakon na Zemlji se pobrinuo monetarni sustav. U kreditnom monetarnom sustavu, sav novac koji se pušta u optjecaj jest dug. Novac kreiraju centralne banke i komercijalne banke. Dosad se već izlizala od ponavljanja izreka jednog od Rotschilda: Dajte mi da tiskam novac i nije me briga tko je na vlasti. Ta izjava pokazuje gdje se nalazi stvarna vlast i kako se zove – monetarna. A ona je na Zapadu neovisna o državi, tj o Vladi pa je jasno da ni jedna Vlada nema moć koju ne bi kontrolirao netko iz monetarne vlasti.

Da bi prepadnuti narod držali u poslušnosti dok ne završi mRNA eksperiment, vlasnici valuta dolara i eura su tiskali na desetine tisuća milijarda eura i dolara. A svaki euro i svaki dolar se mora vratiti onomu tko ga je kreirao. Tako je EU svoj ”fond za oporavak gospodarstva” kojeg je napunila novcem kreiranim ni iz čega (”iz zraka”) već razdijelila državama članicama (ali ne još i podijelila), s tim da se prvi put u povijesti EU zadužuje EU kao pravni entitet. Sutra će to značiti dodatno centraliziranu vlast EK nad zemljama članicama, koju u dosadašnjoj povijesti nije imala, niti je ijedan europski narod na takvo što pristao. Klasična psihopatska prijevara i izigravanje volje naroda.

Međutim, novac dijeljen za nerad tijekom pandemije se nagomilao, iako je dobar dio otišao posebnim kanalima bogatašima. Zato je Zapadu trebalo nekako namjestiti ”energetsku krizu”. Hitno im je trebao rast cijena nafte, plina i električne energije. Za plinsku krizu im je bilo relativno lako. Članice EU (po zapovijedi, dakako) nisu htjele s ruskim dobavljačima potpisati dugoročne ugovore o isporuci plina već su trgovale s ruskim plinom preprodavajući ga, a vlastita skladišta ostavljajući praznima.

Za električnu energiju su se pobrinuli svojim ”zelenim planom”. Ugasit će nuklearke, ugasit će termoelektrane na ugljen i čekati da zapuše vjetar i ugrije sunce. Za cijene goriva su se pobrinuli dodatnim trošarinama pa je zamišljeni komplet podizanja cijena zgotovljen. Naravno da će posljedično poskupjeti apsolutno sve. Gruda je bačena, a lavina će se zakotrljati. Kulise za pljačku su postavljene.

Međutim, nije tako trebalo biti. Zapad je planirao pljačkati ruske energente, iskorištavati kinesku radnu snagu i sve to natkriliti upravo ovako kako sad pokušava u EU na mikrorazini – neizabranom, već postavljenom nadvladom. Trenutno im je ostala u ponudi samo pljačka vlastitih građana.

Kako su se Kinezi i Rusi uspjeli othrvati? U ovom zadnjem pandemijskom pokušaju, nije im uspjelo ni jednima, ni drugima uvaliti svoje mRNA cjepivo. Rusija je napravila Sputnjik za svoje građane, Kina Sinovac za svoje. A u pokušajima s početka 21.stoljeća? Kad je sve bilo idila, kraj povijesti zaključen? Moramo se vratiti na dolar. Svjetska rezervna valuta. Zamjenjiva za sve, a može se dobiti samo kod američkih kreditora.

I jedino s dolarom se može kupiti nafta, a bez nafte nema ničega, ni razvoja, ni standarda, ni modernog života. Genijalno za Amerikance (ne za narod koji je nehotično svejedno baštinio posljedice takve pljačke svijeta): da bi bilo koja država mogla dobiti dolare za kupnju nafte, morala je napraviti jednu od dvije stvari koje su bile na raspolaganju – prodati Amerikancima svoju robu ili dignuti kredit u američkim bankama. Kako ni jedna država nije mogla sve dobivene dolare koristiti za kupnju američkih roba, nego većinu za kupnju nafte, to je jedini zadatak američkih vojnih službi, diplomatskih, onih u međunarodnim institucijama bio zadržavanje takvog stanja. Amerikanci su preko dolara i nafte za dolare držale u pokornosti cijeli svijet.

Kad je Gadafi počeo dijeliti bogatstvo prikupljeno prodajom nafte vlastitom narodu i počeo govoriti o prodaji nafte za euro, o uspostavi zlatnog dinara, uslijedila je američka vojna odmazda i pljačka Libije, prije toga Iraka zbog ”oružja za masovno uništenje”. Smetala je dakako i Sirija. Putin spriječio. Smetala je Venezuela, američki pokušaj puča s jadnim Guaidom propao, Putin spriječio. Opet taj Putin, smeta od prvog dana. A što je napravio prvog dana svoje vlasti?

Kad je zatekao na stolu 260 ugovora o podjeli proizvodnje sklopljenih 90-ih, prema kojima su SAD i druge zemlje Zapada izvlačile profite od proizvodnje nafte i plina, otkazao je 258 ugovora, a za dva koja su ostala uvjeti su revidirani u korist Rusije. Upravo zahvaljujući profitu od proizvodnje nafte i plina, Rusija uspijeva do 2017. godine vratiti kompletan vanjski dug bivšeg SSSR-a kojeg je Rusija sama preuzela na sebe (uključujući i dug Ukrajine) i to zbog pravila kojeg je uveo Putin: svi prihodi od nafte i plina, koji premašuju budžetsku baznu cijenu nafte (tokom 2021. godine granica je bila na 43,3 dolara za barel) preusmjereni su u državnu riznicu.

Tako je Rusija uspjela doći do deviznih rezervi u iznosu ekvivalentnom 623 milijarde dolara (dio je u zlatu, dio u specijalnim pravima MMF-a, dio u stranim valutama). Kako je i dalje dolara i eura u Rusiji bilo viška (u odnosu na njihove potrebe za plaćanjima uvoznih roba), Rusija je dio novca usmjerila u državne banke tipa Sberbanka, VTB banka i Vnešekonombanka. Budući da znamo da komercijalne banke, tamo gdje imaju dozvolu za rad, imaju i pravo kreiranja valute zemlje u kojoj se nalazi na osnovu pologa (u Hrvatskoj kuna, u Euro zoni eura, itd), to vidimo kako su izbijanjem američkih profita iz ruskih energenata Rusi došli u poziciju da europljanima posuđuju eure i iz toga izvlače profit.

Pila naopako! Za razliku od komercijalnih banaka na Zapadu, koje kamatare vlastite građane i dijele kredite samo po osnovi imovine, ruske državne banke provode drugačiju politiku u Rusiji: „Banke u državnom vlasništvu pozvane su da financiraju ključne sektore nacionalnog gospodarstva. Njihovo kreditiranje nije uvijek korisno za privatne subjekte. Činjenica je da ova praksa stvara sve uvjete za rješavanje mnogih problema i potiče ulaganje kapitala u gospodarstvo zemlje, kao i međunarodnu ekspanziju.

Ruske države pomažu u provođenju učinkovite regionalne politike i razvoju poljoprivrednog i industrijskog sektora“. Dakle, iz podložne pozicije u kojoj su zapadnjaci profitirali, a Rusi bili nijemi promatrači i najamni radnici, Putin je Rusiju doveo do pozicije da kamatari Zapad njihovim novcem! Vidjet ćemo da u tom nije osamljen.

Kina na početku stoljeća, sjećamo se, plave kute, bicikli po ulicama i rijetki auti, živjelo se od šake riže. Puno ljudi, puno jeftine radne snage i evo klika – zašto ne bi SAD i EU tamo premjestili svoju proizvodnju i tako ostvarivali ekstra profite, a nešto udijelili kroz manje cijene i stanovništvu? Kinezi su rekli – Može. Možete ovdje osnivati poduzeća, ali samo do vlasništva od 50 %, drugih 50 % će biti vlasništvo kineske države. I još nešto – ne možete iznositi profit izvan Kine, morate ga ostaviti ovdje. Zapad je rekao – Može. A u sebi mislili – smanjit ćemo profitne marže naših firmi u Kini, a zato ćemo sve nadomjestiti profitom kroz prodaju ovdje na Zapadu.

Jest da je proizvodnja u Kini bila jeftinija, jest da su radnici jeftiniji, ali sirovine jednako koštaju. Tako je Kina na se vezala Australiju s njenim sirovinama, bila joj je potrebna Rusija s energentima. Tako će se samo u zadnjem desetljeću američki deficit u razmjeni s Kinom popeti na preko 3 500 milijarda dolara (godišnji deficit je u prosjeku 350 milijarda dolara). Od kojih je Kina dobar dio morala trošiti na plaćanje sirovina i energenata, ali je dobar dio i ostao. Dovoljno velik da Kina stvori najveće banke na svijetu. Od deset najvećih banaka na svijetu, šest je kineskih. I znate što rade? Kamatare Amerikance, među ostalima. Tako su Rusi i Kinezi Amerikancima oteli dolar.

Sve što nisu s dolarom mogli učiniti u SAD-u, učinili su u Europi, kupuju sve što vrijedi. Prije neki dan se mamurni Europejci bude i kažu da je Kina sve preuzela u Africi. U ovom trenutku je američki državni dug preko 30 000 milijarda dolara. Kad bismo zbrajali dug zemalja EU, vjerojatno bi došao do slične brojke. Jasno je da se svijet podijelio na dva pola – jedan koji se odlučio na profit pod svaku cijenu i drugi koji se odlučio na rad i domoljublje.

Kinu se više ne može srušiti ni na koji način. Rusiju također. Obruč s kojim su preko NATO pakta pokušali okružiti Rusiju i u dogledno vrijeme kroz obojenu revoluciju iznutra, NATO baze izvana baciti na koljena se izjalovio. Pokušaj u Gruziji propao, Pokušaj u Kazahstanu propao. Pokušaj u Bjelorusiji propao. Bolje je to opisao predsjednik Putin: sve donedavno nisu prestajali pokušaji da nas iskoriste u vlastitim interesima, unište naše tradicionalne vrijednosti i nametnu nam svoje pseudo-vrijednosti koje bi nas, naše ljude, iznutra nagrizale, one stavove koji već agresivno sade u svojim državama i koji izravno dovode do degradacije i degeneracije, jer proturječe samoj prirodi čovjeka.

To se neće dogoditi, nitko to nikad nije učinio. Ni sad neće ići. Pokušaj u Ukrajini? Upravo svjedočimo raspletu. Kako je predsjednik Putin rekao – naše djelovanje je samoobrana od prijetnji koje nam se stvaraju i od još veće katastrofe nego što se događa danas. SAD i EU su nakon vojne akcije Rusije u Ukrajini (dojava o uništenju nekoliko američkih bioloških laboratorija govori za se) proglasili sankcije Rusiji.

Prvo čega su se sjetili je zabrana rada ruskih banaka, sad razmišljaju o onom što im oduvijek dobro ide – o otimanju ruskih banaka jednostavnom nacionalizacijom. Psihopatski um će i ovu rusku vojnu akciju iskoristiti za pljačku i opravdanje pljačke vlastitih građana – sve poskupljuje zbog ruske vojne akcije u Ukrajini!? U ovoj i sljedećim godinama ćemo biti svjedoci zemaljskog raskola – na jednu stranu Kina i Rusija te zemlje okrenute življenju od vlastitog rada, u kojima narod bira i poštuje vlast, a ona čini sve za dobrobit naroda i države te na pljačkaške samopostavljene klike u državama Zapada koje odgađaju bankrot svog financijskog sustava koji ih je vjerno služio tolike godine, a sad odjednom se okrenuo protiv njih. Narodi pod vlašću tih klika će biti kolateralne žrtve. Što ne isključuje glad, neimaštinu i neku novu pandemiju. Biološki laboratoriji rade.

Usput. Evo kako su reagirali iz jedne zemlje čiju naftu besplatno crpe Mađari i hrvatskim naftovodom prebacuju u Mađarsku, čiji plin već desetljećima crpe Talijani po smiješnim cijenama, koja je cijeli svoj bankarski sektor dala strancima, čiji je guverner podigao OTP banku na visoko mjesto (i za zasluge dobio 500 000 kuna na privatni račun), koja ima samo jednu malu banku u državnom vlasništvu u koju se ne može ući bez covid potvrda, koja je povećala vanjski dug od 2,7 milijarda dolara na preko 45 milijarda eura: “Najoštrije osuđujemo agresiju i invaziju Rusije na Ukrajinu. Ovaj ničim izazvan napad je grubo kršenje suvereniteta Ukrajine i međunarodnog prava. Ovo je isključiva odgovornost Rusije, koju pozivamo da odmah prestane s vojnim napadom. Izražavamo solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom” – Plenković na twitteru.

Predsjednik Republike Zoran Milanović oštro osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu, a napade ruskih vojnih snaga smatra neprihvatljivim kršenjem ukrajinskog suvereniteta. Predsjednik Milanović poziva Rusiju na prekid vojnih napada protiv Ukrajine, nada se brzom smirivanju situacije i nastavku diplomatskih aktivnosti u cilju pronalaženja mirnog rješenja. Evo i što će se dogoditi po Plenkoviću zbog vojne akcije u Ukrajini: Neposredne posljedice će, bez ikakve dileme, biti dvije krize – jedna je dodatni rast cijena energenata i nova izbjeglička kriza te stvaranje presedana da neki regionalni ili globalni hegemon može posegnuti za okupacijom neke druge zemlje i za to ne očekivati posljedice.

Zaboravio na okupaciju Iraka, Libije, Afganistana, pokušaje u Siriji…

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
352 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Gost

Neko će reći: katastrofalna odluka Putina (invazija na Ukrajinu i bratoubilacki rat). Medjutim, to nije Putinova odluka. Pijuni i glumci ne donose takve odluke, već scenaristi i redatelji. Putin je “kukavicje jaje”, cionistički agent postavljen na čelo Rusije. “Ruski car” je lutak i to nešto bolje proizveden lutak od npr.… Pročitaj više »

Prangijaš

Naslovna slika, borac i dva dezertera, kako su se našli skupa?

Pletač Pruća

SRANJE Rujo napo, Amer provociro, mali čovjek opet popušio! Oćeš- nećeš stranu moraš držat, Moćnicima sirotinja alat!   Elite se zaigrala rata, krvav pir je, brat ide na brata! Niko ništa nije naučio, nema sreće đe rat se vodio!   A mediji drže strane svoje, navijaju, samo mrtve broje! Bože… Pročitaj više »

Mario

Predug tekst kako bi bilo rećeno ono što svi znamo, naročito na ovom portalu. Na ovaj način samo se vrtimo u krugu bez mogućnosti pokušaja uvida u esenciju problema zašto ljudi to rade sami sebi. Prićati o Plenkoviću i Mioanoviću te gledati sliku Putna ovih dana kao animaciju korona virusa… Pročitaj više »

mislim

svi smo mi kreatori! mislimo da kreiramo dobro i pravedno.
a u stvari, na kraju idemo u wc, jer smo iskreirali njesra.

Perun

Necete valjda biti ta nesretna generacija Na kojoj ce se izvrsiti velika posljednja racija…..Atomsko skloniste … Nebo je olovno, vjetar kresti Neki su vec pobjegli u gudure Ti ne bjezi, stani, stani Sjedi, jedi, sjedi, jedi. Sto te panika hvata Nece biti, nece biti treceg svjetskog rata. Gospoda lazu, spiker… Pročitaj više »

Ingerman

I opet jadni Ukrajinci i medjju njima i Rusi bjeze na truli zapad a ne u putinovu Rusiju ili te ostale zemlje koje kao fol brinu za domoljublje..

Alen

Raskol je odavno sine , u sledećim godinama ili bolje rečeno mjesecima / sedmicama , svjedočićemo konačnom rješenju raskola…

preseren3

Odlično! Puno je ovih dana u zapadnim MSM govora o napadu na europske vrijednosti, o napadu na EU. I to je tačno! EU se je toliko izrodila, da ne liči više na ništa. Svakodnevno ističu neku “demokratiju”, a ta njihova demokratija se najviše vidi u zabrani svih protesta, prisiljavanju ljudi… Pročitaj više »

buga

Kvazi političari su samo glumci i izvršioci naredbi ništa više, kada se istroše zamjene se drugim pijunom. U predstavi zvanoj demokracija narod bira između nekoliko opcija koje su pod kontrolom istih ljudi . I njima je svjedno tko će pobjediti jer kontroliraju sve opcije.

@Email (nije ...)

Poslije ovog propalog rata, Rusija ide u dijelove, nema više šahiste.

unrestricted area

ti mora dasi sinofil ili sputnikofil,hehehe
kabalini trolovi ce tebi sad objasniti kako je svab reko da su kinezi i rusi
njegove lutke na koncu i da oni igraju svoje uloge i tako to …

Sparkling

Poslušajte prof. Jurčeviča u intervju, kako s lakoćom objašnjava što se zapravo događa u današnjem svijetu i kako propaganda zapada stvara kaos i vodi nas u još veću nesreću. Lp Jurčević – Ukrajina je žrtva INTERESA SVJETSKIH CENTARA MOĆI (Intervju 24.2.2022) Jurčević – Ukrajina je žrtva INTERESA SVJETSKIH CENTARA MOĆI… Pročitaj više »

Legendarni Grk

Konačno da se netko sjetio opljačkati elitu – Angeli Merkel ukrali novčanik u trgovini: “Džepar je u četvrtak ukrao novčanik bivšoj njemačkoj kancelarki Angeli Merkel dok je kupovala namirnice u Berlinu. Merkelin novčanik bio je u njezinoj torbici koja je visjela s njezinih kolica za kupovinu kada su ga uzeli, navodi… Pročitaj više »

Packo

Znači ni od Vas (Logicno) nikakve informacije sa terena. Totalna medjiska blokada o ratu

Toni

Sa slike gore, jedan se bori za što jaču Rusiju a ova dvojica pokraj njega za što slabiju Hrvatsku.

Faust

Ovaj rat je samo odvlačenje pažnje sa digitalne agende.Ursula je najavila uvođenje digitalnog € a u Canadi je sve spremno za digitalni ID.Sve pod jednim uvjetom,”vakcinacijom” svakih par mjeseci ili jednom godišnje.Protivnike “vakcinacije” planiraju potpuno isključiti iz pristupa svakog oblika društvenih interakcija i to u vrlo dogledno vrijeme.

Dinko

Popovi su ta kvazi elita kod nas… Ni jedan politicar ne moze nista bez blagoslova djedice u haljini optocenoj u zlato…

Samuraj

Oni koji u Kubanskoj krizi nisu htjeli u vlastitoj blizini rakete te su prijetili nuklearnim ratom, sada te iste rakete postavljaju u blizini drugih. Oni koji su se u Libiji, Afganistanu, Iraku, nastavi niz zemalja, dokazali kao “osloboditelji” su cijelo vrijeme perfidno kroz NATO “strateškim zemljama” u Europi godinama čačkali… Pročitaj više »

cool

Odličan članak.

asdfghj

To se ne zove “imati snage” – to se zove “nemati srca ni mozga!”

Matko

Izjava da vlast rusije i kine čini sve za dobrobit svog naroda?!?!?!?!? Na kojim je supstancama autor ovog clanka?

Prle

U mom kraju veca panika nego u Ukrajini. Narod pohrlio u markete kao za koridu 19. Jebo ti takav narod. Bacis petardu,prestrasis ih i vladas sa njima kako zelis. Ovaj narod ne vrijedi ni pet para. Podrzavam vlast u handrenju naroda. Nek ga handre dok se ne probudi. Ako se… Pročitaj više »

Mario

Kasniš u povijesti za cjelo stoljeće. Već je apsolvirana tema tko, kada i kako je ubacio kapitalizam i socijalizam u priču.

erdo

diskretno ???

Alen

Predsednik ruske Državne Dume Vjačeslav Volodin izjavio je da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski žurno napustio Kijev i prešao u Lavov. Kako je precizirao, ukrajinski predsednik još juče nije bio u Kijevu. Prema rečima Volodina, snimci koje Zelenski objavljuje na društvenim mrežama snimljeni su unapred. Kako je rekao, ta informacija… Pročitaj više »

Babaroga

Šteta da nisi bio- a u onome neboderu na 17 katu pa da vidimo koliko imas snage

Pera Detlic

Degradacija i degeneracija je protivna prirodi čovjeka. SOA sve što si opisao definirano je s tim. Samo degeneriranog kretena možeš degradirat bez posljedica. Može se do jedne granice degradirati i normalnog pogotovo ako su degenerici u većini. Očigledno vlast u Hr zaključuje da je proces degeneracije povoljan i žele ukinuti… Pročitaj više »

Lenko

Ako se ne vratimo Bogu i njegovim zapovijedima, nemamo budućnosti.

Lenko

Svo zlo prebiva i stoluje u USA iz kojeg izlazi, širi se i zarobljava cili svit. USA JEST BABILONSKA BLUDNICA. Amerika će pasti, biti će kažnjena. Planine će se probuditi, brda će se velikom snagom kotrljati dok se zemlja otvara usred Amerike i više se neće vidjeti Veliki kanjon, već… Pročitaj više »

Selena

Lično, pomirila sam se sa činjenicom da živimo u igrici ,,Mortal Kombat”. Pojam svetski mir postoji samo u izboru za mis sveta. U šta god da čovek veruje ili ne, priče su sledeće: ako su u pitanju bogovi – kolju se; demoni – kolju se; ljudi – kolju se; pakao… Pročitaj više »

hihihi

Ratna propaganda se vec par godina malo po malo gura u medije. Sad je vrhunac, lazi i manipulacije na sve strane. Svi koji su dozivjeli rat u sfrj mogu to lako prepoznati, mogli bi sami prirucnik napisati. Ne treba nista vjerovati, cak niti ono sto vidis vlastitim ocima jer poslovica… Pročitaj više »

Josip

Odlična analiza proteklih događaja i zapadne DEM(N) KRACIJE i svih aktera i načina porobljavanja svijeta i prebacivanja krivnje na druge. Podsjetimo se na ono nedavno da su necijepljeni opasnost za cijepljene , a cijepljeni prenose virus . Dosta razumno za one koji , žele čuti istinu . O La Plenkoviću… Pročitaj više »

Lenko

Mnogo mržnje i zajedljivosti. Mržnjom svojom postaje se rob onog koga mrziš. Mržnja i zajedljivost vodi do oholosti, a oholost je autoput do ognja. Kod zdravih očiju ne vidi se ili ne će da se vidi: Svo zlo prebiva i stoluje u USA iz kojeg izlazi, širi se i zarobljava… Pročitaj više »

ledeno doba

Puno teksta i priče okolo kolo, .. i izbjegavanja da se dotakne srži… sve je autor objasnio i hvaljenički nabrojao… da Zapad vrši pritisak na Rusiju, ovo i ono i zasluge Putina, da je spriječio puč u Siriji i u Venecueli..itd. Samo autor ne kaže, – zašto Putin vodi rat… Pročitaj više »

marija jurišić

ne postoje elite postoje samo pljačkaši i opljačkani kada opljačkani shvate da iz tog kruga nema izlaza ni razgovorom ni dogovorom a zločini protiv čovjeka dosegnu kritičnu točku zavalja se revolucija i cijela prića počinje ispočetka

Tufo Garaža

Ma ja.. svi su lazni, samo je Putin pravi..

xyx

Još malo pa će uslijediti veliki preokret.Navlakuša je potpuno upalila.Putin je svjestan toga.Više ne traži kapitulaciju ukrajinske vojske nego pregovore sa njom????NATOovi stratezi i savjetnici vode ukrajinsku vojsku..Kad podrška svita naspram ukrajinskoj žrtvi bude maksimalna tad slijedi vojni kontraodgovor.

Tim Kunić

Elite moraju osjetiti jezivi strah pred narodima. Samo mrtve elite su dobre elite, jedina dobra okrunjena glava je odrubljena okrunjena glava.

Socrates

Autor je očito samo nesvjesni teoreticar koji je izjavio dvije velike LAŽI i blamaže Očiti je da mu nedostaje životnog iskustva i prakse. Lazi koje izjavio su: “drugi koji se odlučio na rad i domoljublje.” i velika teoreticarsko nesvjesna blamaža: “Kina i Rusija te zemlje okrenute življenju od vlastitog rada,… Pročitaj više »

ledeno doba

evo zašto se vodi rat:

“U TIŠINI! Dok se svijet bavi ratom, WHO uvodi nova pravila za buduće pandemije”

paraf.hr/u-tisini-dok-se-svijet-bavi-ratom-who-uvodi-nova-pravila-za-buduce-pandemije/

“Reiner Fuellmich – Corona više ne funkcionira, sljedeća taktika globalista za zastrašivanje svjetske populacije je rat”

epoha.com.hr/2022/02/26/reiner-fuellmich-corona-vise-ne-funkcionira-sljedeca-taktika-globalista-za-zastrasivanje-svjetske-populacije-je-rat/

ad astra

U totalitarnim režimima vanjska politika ovisi o raspoloženju jednog čovjeka. U demokraciji je to puno teže. Zato treba težiti demokraciji. Koncentracija moći u jednom čovjeku je uvijek pogubna po društvo. Nešto slično imamo i u regiji, a i imali smo. Svi oni koji veličaju takve stvari ne shvaćaju koliko je… Pročitaj više »

Satnik

Izvrstan članak, rijetko viđena expozicija istine. Bravo!

Meštar

Slažem se s naslovom i zato sam za što manji vlasti u životu pojedinca

nonwo

Martin Lewis on how UK petrol and supermarket prices may go up after the Russian invasion | ITV News youtube Sve će ratne igre narod masno platiti ,osim životima/sudbinama direktno involviranih u ratni sukob,ogromnim porastom cijena energenata (i svime što slijedi),svim goyimima na planeti bez obzira na kom se mjestu… Pročitaj više »

Jadranka S.

Ponovit cu dio komentara sto sam napisala ispod jucerasnjeg komentara gospodina ledeno doba……..a dio cu dodati…. Orwell je pred smrt rekao:….. ” do tebe je (ovisi o TEBI) da li ce buducnost biti cizma koja stalno gazi lice…..” I svi ste culi “Hoces mir, BUDI MIR”. Sve se svodi na… Pročitaj više »

Croatia

Nesretni ukrajinci , i da nije bilo rata bili bi sluge u vlastitoj zemlji zapadnjački mešetari i liberalni- demokrati već su stavili svoju šapu na sve šta vrijedi u ukrajini. Pametnom dosta.

ZriBra

A propos gore ispisanog teksta nadovezao bih se sa bliskim promišljanjem C.Hopkinsa . “On smatra da se tijekom prelaza iz starog normalnog u novonormalno društvo jednostavno raspada.Dok se stara stvarnost demontira nova još nije zauzela svoje mjesto. Društvo je podijeljeno na dvije stvarnosti koje se međusobno bore za preuzimanje kontrole.Vjerojatno… Pročitaj više »

Ivica1608

Dobar tekst, još bi trebalo dodati da je Hrvatska kao reakciju na napad u Ukrajini odobrila slanje do10 vojnika. Da, DO DESET vojnika. I to u Mađarsku. :)))))

Jela09

Ima nečega u svemu tome, ali čim vidim da se veličaju druge strane pogotovo Kina to nije za mene

Krle

Ma ja, vide svi koji su ološ zapadni političari i ispao bi smješan da ih na bilo koji način pravdaš i navodiš nešto dobro. E, al možeš sr.at.i po Putinu kako bi ljudi posumnjali u sve što je dobro i očigledno drugačije od njihovih postupaka. Njih nemaš s čim hvaliti… Pročitaj više »

Lenko

LOGIČNO najprije da Vam se zahvalim za sve ukupno objavljene moje dosadašnje upise samo sam želio prenijeti već objavljene riječi ONOG KOJI JEST da se spozna ISTINA. Ovo sve što se događa i sve što proživljavamo u ovoj TAMI KOJA SVIJETLI je kazalište u kući, poravnavanje i popločavanje puta ANTIKRISTU.… Pročitaj više »

Krle

Macron: “Šaljemo naoružanje Ukrajini, rat će potrajati.”

Kao da se ne vidi šta Zapad želi pa mora on da nam kaže.

Packo

Kako izbjegavate pisat o ukrajinskom ratu jer ga rusi puše na veliko , bas su luzeri ispali , hitler se prošeto do Moskve ovaj Putin sa tom silnom armadom ne moze jedne Ukrajine pobjedit pa sta je uopste kreno u rat ostali bi kuči da sjede

Mario

Rusija se ne iskaljuje na Ukrajini jer je čak ova intervencija Rusije minimalno invazivna odnosno kolaterali su na minimumu. Ono što ja vidim nije iskaljivanje već usklađivanje Rusije s EU i SAD načinima djelovanja onoga što se naziva “regime change”. Ako je diskretno u članku i provučena postavka o pravednoj… Pročitaj više »

Geni neizmjenjeni

A kad to tzv. “narod” nije bio žrtva svojih “elita”? S druge strane ter iste “elite” ne padaju s Marsa nego dolaze iz tog istog naroda. I taj isti narod ih na biralištima dovodi na vlast. I održava na vlasti tako dugo dok mu “elite” tu i tamo bace poneku… Pročitaj više »

Mrčikola

Mario, nekad, kad bi se stari ljudi zgražali nad nečijim nedoličnim ili “nepametnim” ponašanjem rekli bi; “eto, to ti je čovik” ili “eto šta ti je čovik”.
Palo mi je na pamet jer, nekako, taman pristaje pod ovi Tvoj komentar.

Nemojsrat

Trend je preseravanje poput tvoga. Koje ne pušim kao ni mainstream propagandu.

Neko je nekoga napao u njegovoj zemlji pod plitkim i prozirnim izgovorima.
Jedni napadaju tuđe, drugi brane svoje. To se nikako nemože okrenit naopako.
Točka. I više nemojsrat.

Max

To i jest pozadina svega, Htjeli su svoje rakete i bio oružje u Ukrajini . Protuudar je stigao. Neka druga ćizma gazit će nas a ne Ruska.

Lucija, prva

Ma nećemo.

Imaju Rusi ohoho toga, a nije nuklearno.

Bratoljub

TIHA OKUPACIJA Dok je stanovništvo planete zaokupljeno nemilim događajima u Ukrajini daleko od očiju javnosti i bez izvještavanja mass medija u četvrtak( dan napada na Ukrajinu)  je počeo događaj koji će utjecati na stanovništvo 194 zemlje svijeta. Radi se o početku rasprave za usvajanje Pakta svih zemalja članica WHO / SZO o načinu upravljanja novom pandemijom.… Pročitaj više »

nekoizmase

Izvrsno izreceno , nemoj se samo zamarati sa trolovima koji smaraju i vredaju , treba ih ignorirati

Klara

Da, eeto i laži se spominju, a L A Ž I su prisutne ušta smo se uvjerili unazad 2. god. Pogotovu kad su pod ingerenciijom vlasti TAD MEDIJI NISU INFORMACIJSKI ZDRAVI NEGO JAKO BOLESNI . Sve ljudima poznato. Na žalost drugi se vide, a sebe nikako.

Red Dog

Verovatno najglupiji rat u istoriji.

Гавран

Hvala Logično na sjajnom prilogu. Lavina napada se mogla očekivati U digitalnom svetu nikad ne znaš da li je lavina stvarna ili je jedan korisnik sa sto imena. Sličnu logiku lavinaša ima i zapadni establišment. Daleko, daleko od realnosti. Sada su isprovocirali konvencionalni sukob. Ako u svojoj magarećoj upornosti budu… Pročitaj više »

Legendarni Grk

Danas nam se govori da se ruska intervencija u Ukrajini svodi na zaštitu ruskih građana u istočnoj Ukrajini od bijesnih ukrajinskih ultranacionalista koje SAD ohrabruju. Pravi razlog je, opet, više o egzopolitici nego o bilo kojem od dvaju narativa koji dolaze s obje strane u sukobu koji se brzo pogoršava.… Pročitaj više »

abc

70 godina USA hara po cjelom svetu i vojno napada države. Nijedna zapadna zemlja joj nije nabila embargo ili izključila iz međunarodnih organizacija.
To je fakt o licemjerju zapadne fašističke alianse, koja sebe smatra za nadljudsku i viševredniju od ostalog čovječanstva.

Legendarni Grk

9/11 je stavio veliki upitnik nad očitim lažima koje su vam govorili u to vrijeme, a Kabala nije bila spremna za pitanja koja ste postavili. To je bio početak kraja za Kabalu. Znanstvenici i inženjeri izložili su laži koje vam je govorila američka vlada. Razmislite o tome, američka vlada bila… Pročitaj više »

abc

Kabala je posle drugog svetskog rata žrtvovala 60 milijuna ljudi po cjelom svetu, da se domogne svetskog bogastva i danas uvodi potpunu kontrolu čovječanstva, koja je model novog fašizma, pod paravanom očuvanja neke lažne demokratije, koja je izvana šuplja, a iznutra je nema. Narodi to več polako spoznavaju i bude… Pročitaj više »

abc

Sad bi zapadni zločinci najradije vidjeli, da se rat iz Ukrajine proširi na cjelu istočnu Evropu i da traje sto godina. S tim bi rješavali svoje propadanje.
Ali neče se jim ta želja ispuniti jer Rusi to dobro znaju.

Vnmn

Otkrivamo toplu vodu. Da li je ovo prijelomna vijest ili obicna?

PATOGEN

Ovo je jedan od najvrijednijih članaka koji sam pročitao u zadnje vrijeme na ovim internet stranicama i uopće nije bitno da li je autorski rad ili prepisano. Kratak, jasan i 99% točan činjenični pregled. Kome nakon ovog uradka nije konačno jasno, neće nikad ni biti i trebao/trebala bi prestati gubiti… Pročitaj više »

kawliga

Bojim se da ce se stvari pocete lose odvijati po Rusiju ako brzo ne zavrsi ovo..narocito ako dođe do uličnih iscrpljujucih borbi po Kijevu i drugim vecim gradovima bice to Pirova pobjeda…mislim da su se Rusi preračunali da su mislili da ce Ukrajinski otpor biti dosta slabiji a i da… Pročitaj više »

hiber

Bilo, kako bilo, Putinov plan A je propao. Specnaz nije uspio zauzeti centar Kijeva jer je u odlučnim trenutku izgubio aerodrom i izgubio 400 ljudi, pa ga je ponovno trebao zauzimati sa 200 helikoptera. Tu je jos izgubio jedan IL76 sa najmanje 50 ljudi. Sada se oklop povukao iz predgrađa… Pročitaj više »

Kalle balle

URSULA JE COVID ID ZLO. KOJI ISTOCNI FRONT.
COVID I TEROR COVIDASA JE UZAS ZA SLOBODNE LJUDE.
NE DIGITALNIM POTVRDAMA.

Ime i prezime

Ukrajinci: Ubili smo čečenskog generala Magomeda Tušajeva suradnika ruskih vlasti.

Ime i prezime

Rusima ne radi logistika tenkovi im ostaju bez goriva na sred ceste. – Dečki, jeste u problemima – upitao ih je Ukrajinac koji je prolazio pokraj njih.

– Nemamo više goriva – odgovorio je vojnik.

– Mogu li vas odbaciti… u Rusiju – rekao je Ukrajinac i nasmijao se.

Lucija, prva

Rekapitulacija 2. dana operacija. Prema riječima Strelkova ”      На југу су Оружане снаге Руске Федерације након артиљеријске и ракетне припреме кренуле у офанзиву са Кримске превлаке на север, уз подршку поморског десанта у рејону Геническа и тактичких хеликоптерских десанта на Херсон и Нову Каховку.        Фронт Оружаних снага Украјине се… Pročitaj više »

Lucija, prva

“Руски падобранци су се јутрос искрцали у близини града Броди, на истоку западноукрајинске Лавовске области, у чији административни ценар, Лавов, су Американци, Британци и њихови саветници били преместили своје амбасаде из Кијева.     У украјинској Галицији почиње паника, као и у украјинским јединицама које су биле послате да у блиц-кригу… Pročitaj više »

Lucija, prva

“Prema nepotvrđenim vestima iz ruskih i ukrajinskih medija u ukrajinskim teritorijalnim vodama uništen je vodeći brod ukrajinske flote “Гетман Сагайдачный”. Prema do sada dostupnim podacima, posada ratnog broda odlučila je da lično uništi fregatu u ukrajinskim teritorijalnim vodama Ranije se saznalo da je UKRAJINSKA FLOTA OSTALA BEZ SVOJIH RATNIH BRODOVA… Pročitaj više »

Radarista

Ili nisam dobro informisan ili mi je ova ruska taktika potpuno čudna, nestvarna čak. Zar ništa nisu naučili u zadnjih 30 godina ? Kao da ideš u svatove bez one stvari. Prvo priprema a onda ulazak pješadije, specijalaca, tenkova itd. Kao potpuno nepripremljeni u što je teško povjerovati ali tako… Pročitaj više »

Гавран

Aleja anđela je memorijalni kompleks u Donjecku u znak sjećanja na djecu poginulu od djelovanja ukrajinske vojske tijekom granatiranja.
Prema podacima UNICEFA -a objavljenim u listopadu 2018., tijekom oružanog sukoba u istočnoj Ukrajini od 2014. najmanje 149 djece je poginulo od posljedica eksplozija mina u Donbasu
ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D1%8F_%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2

Kromanjonac

Zasto se ne mogu dodijeliti minusi komentarima.Razmišljanje vlastitom glavom je jako opasno sotonjare.

DEDA

NIKOG A POSEBNO ONIH 99,99%STANOVNIŠTVA ZEMALJSKE KUGLE ILI PLOČE (TAK ME LIBO RACKU KO KAJ MISLI) NE ŽALIM JER SU ISKLJUČIVO ONI ODGOVORNI ZA OVO MODERNO ROBOVLASNIČKO DRUŠTVO.KAJ SE MENE TIČE BIO BI DOBAR JOŠ JEDAN GLOBALNI RAT.TREBA POČISTIT SVE OVO KAJ SMO SAMI ZAKUHALI.

POVEZANE VIJESTI