Narodi pod vlašću kvazi elite, uvijek će biti kolateralna žrtva

Putin - Plenković - Milanović

Baš kao što antropolog može iz pronađenog artefakta rekonstruirati okolnosti njegovog nastajanja, opisati način života, doba u kojem je artefakt nastao, tako je moguće i iz slučajno odabranog događaja u posljednje dvije godine sagledati cjelokupnu stvarnost u koju smo uronjeni.

Gaženje kanadskih prosvjednika protiv obaveznog cijepljenja i oduzimanja građanskih sloboda konjima, uhićivanje i premlaćivanje prosvjednika, otimanje uplaćenog im novca, blokiranje računa prosvjednika u državi čiji je premijer liberal – više razotkriva stvarnost Zapada od stotina studija. Teorija kaže da je liberalizam svjetonazor koji zagovara smanjenje nadzora države i drugih političkih institucija nad individualnom slobodom pojedinca te da je riječ o borbi građanske klase za slobodu mišljenja i neograničenu slobodu tržišta.

Na djelu u Ottawi smo vidjeli kako liberalna vlast provodi ”liberalizam”, kao što smo to imali prilike vidjeti i po američkim, francuskim, australijskim, austrijskim, njemačkim, belgijskim, novozelandskim… gradovima. Svaki prosvjed ugušen nasiljem. Sve je počelo sa strahom. Justin Trudeau će o tomu prije nego li je došao na vlast: „Strah nije donio nijedan posao, nije nikoga zaposlio. Oni koji šire strah, ne mogu riješiti probleme“.

Potom je cijeli Zapad počeo širiti strah. Godinama prije proglašenja pandemije, okvir za strah je bio pripremljen. Od patenata na viruse do patenata na cjepiva, od zdravstvenih putovnica do razrađenih ”epidemioloških mjera”, sve je bilo spremno. Samo se čekala prigoda za širenje virusa optužiti Kinu, mada je sam virus nastao u američkom laboratoriju.

Oni koji šire strah, ne mogu riješiti probleme. Zato ih mogu stvoriti! Strah od smrti je zasigurno najjači na ljestvici strahova. Upravo taj strah su vladajuće klike uspjele prodati narodima Zapada. Brojke o procijepljenosti pojedinih država govore koliki broj ljudi je pao pod utjecaj propagande. Saborskim rječnikom možemo reći – dvotrećinska većina! Koliko se uspjelo genetski reprogramirati ljude u poslušnu masu, pokazat će vrijeme, kao što će pokazati i posljedice cijepljenja eksperimentalnom genetskom terapijom.

Međutim, u psihopatskim umovima koji vladaju Zapadom, poslušnost sama po sebi nije bila cilj jer vidjeli smo – tamo gdje nema poslušnosti, ima vodenih topova, gumenih metaka, konja, pendreka i suzavaca. Poslušnost nije krajnji cilj, ali je svakako dobrodošla vojna vježba. Dvije godine pandemije, Zapadu su bile potrebne da bi učvrstio operativnu moć izvršne vlasti, doveo do perfekcije zapovjednu hijerarhiju, pripremio teren za masovnu pljačku vlastitih građana.

Oduzimanju sloboda smo svjedočili, sad slijedi smanjenje zarada, oduzimanje imovine. Vidjeli smo da su u pandemiji svi ultra bogataši enormno povećali svoje zarade i imovinu. Ono što se jednima uzima, drugima se daje. Za takav zakon na Zemlji se pobrinuo monetarni sustav. U kreditnom monetarnom sustavu, sav novac koji se pušta u optjecaj jest dug. Novac kreiraju centralne banke i komercijalne banke. Dosad se već izlizala od ponavljanja izreka jednog od Rotschilda: Dajte mi da tiskam novac i nije me briga tko je na vlasti. Ta izjava pokazuje gdje se nalazi stvarna vlast i kako se zove – monetarna. A ona je na Zapadu neovisna o državi, tj o Vladi pa je jasno da ni jedna Vlada nema moć koju ne bi kontrolirao netko iz monetarne vlasti.

Da bi prepadnuti narod držali u poslušnosti dok ne završi mRNA eksperiment, vlasnici valuta dolara i eura su tiskali na desetine tisuća milijarda eura i dolara. A svaki euro i svaki dolar se mora vratiti onomu tko ga je kreirao. Tako je EU svoj ”fond za oporavak gospodarstva” kojeg je napunila novcem kreiranim ni iz čega (”iz zraka”) već razdijelila državama članicama (ali ne još i podijelila), s tim da se prvi put u povijesti EU zadužuje EU kao pravni entitet. Sutra će to značiti dodatno centraliziranu vlast EK nad zemljama članicama, koju u dosadašnjoj povijesti nije imala, niti je ijedan europski narod na takvo što pristao. Klasična psihopatska prijevara i izigravanje volje naroda.

Međutim, novac dijeljen za nerad tijekom pandemije se nagomilao, iako je dobar dio otišao posebnim kanalima bogatašima. Zato je Zapadu trebalo nekako namjestiti ”energetsku krizu”. Hitno im je trebao rast cijena nafte, plina i električne energije. Za plinsku krizu im je bilo relativno lako. Članice EU (po zapovijedi, dakako) nisu htjele s ruskim dobavljačima potpisati dugoročne ugovore o isporuci plina već su trgovale s ruskim plinom preprodavajući ga, a vlastita skladišta ostavljajući praznima.

Za električnu energiju su se pobrinuli svojim ”zelenim planom”. Ugasit će nuklearke, ugasit će termoelektrane na ugljen i čekati da zapuše vjetar i ugrije sunce. Za cijene goriva su se pobrinuli dodatnim trošarinama pa je zamišljeni komplet podizanja cijena zgotovljen. Naravno da će posljedično poskupjeti apsolutno sve. Gruda je bačena, a lavina će se zakotrljati. Kulise za pljačku su postavljene.

Međutim, nije tako trebalo biti. Zapad je planirao pljačkati ruske energente, iskorištavati kinesku radnu snagu i sve to natkriliti upravo ovako kako sad pokušava u EU na mikrorazini – neizabranom, već postavljenom nadvladom. Trenutno im je ostala u ponudi samo pljačka vlastitih građana.

Kako su se Kinezi i Rusi uspjeli othrvati? U ovom zadnjem pandemijskom pokušaju, nije im uspjelo ni jednima, ni drugima uvaliti svoje mRNA cjepivo. Rusija je napravila Sputnjik za svoje građane, Kina Sinovac za svoje. A u pokušajima s početka 21.stoljeća? Kad je sve bilo idila, kraj povijesti zaključen? Moramo se vratiti na dolar. Svjetska rezervna valuta. Zamjenjiva za sve, a može se dobiti samo kod američkih kreditora.

I jedino s dolarom se može kupiti nafta, a bez nafte nema ničega, ni razvoja, ni standarda, ni modernog života. Genijalno za Amerikance (ne za narod koji je nehotično svejedno baštinio posljedice takve pljačke svijeta): da bi bilo koja država mogla dobiti dolare za kupnju nafte, morala je napraviti jednu od dvije stvari koje su bile na raspolaganju – prodati Amerikancima svoju robu ili dignuti kredit u američkim bankama. Kako ni jedna država nije mogla sve dobivene dolare koristiti za kupnju američkih roba, nego većinu za kupnju nafte, to je jedini zadatak američkih vojnih službi, diplomatskih, onih u međunarodnim institucijama bio zadržavanje takvog stanja. Amerikanci su preko dolara i nafte za dolare držale u pokornosti cijeli svijet.

Kad je Gadafi počeo dijeliti bogatstvo prikupljeno prodajom nafte vlastitom narodu i počeo govoriti o prodaji nafte za euro, o uspostavi zlatnog dinara, uslijedila je američka vojna odmazda i pljačka Libije, prije toga Iraka zbog ”oružja za masovno uništenje”. Smetala je dakako i Sirija. Putin spriječio. Smetala je Venezuela, američki pokušaj puča s jadnim Guaidom propao, Putin spriječio. Opet taj Putin, smeta od prvog dana. A što je napravio prvog dana svoje vlasti?

Kad je zatekao na stolu 260 ugovora o podjeli proizvodnje sklopljenih 90-ih, prema kojima su SAD i druge zemlje Zapada izvlačile profite od proizvodnje nafte i plina, otkazao je 258 ugovora, a za dva koja su ostala uvjeti su revidirani u korist Rusije. Upravo zahvaljujući profitu od proizvodnje nafte i plina, Rusija uspijeva do 2017. godine vratiti kompletan vanjski dug bivšeg SSSR-a kojeg je Rusija sama preuzela na sebe (uključujući i dug Ukrajine) i to zbog pravila kojeg je uveo Putin: svi prihodi od nafte i plina, koji premašuju budžetsku baznu cijenu nafte (tokom 2021. godine granica je bila na 43,3 dolara za barel) preusmjereni su u državnu riznicu.

Tako je Rusija uspjela doći do deviznih rezervi u iznosu ekvivalentnom 623 milijarde dolara (dio je u zlatu, dio u specijalnim pravima MMF-a, dio u stranim valutama). Kako je i dalje dolara i eura u Rusiji bilo viška (u odnosu na njihove potrebe za plaćanjima uvoznih roba), Rusija je dio novca usmjerila u državne banke tipa Sberbanka, VTB banka i Vnešekonombanka. Budući da znamo da komercijalne banke, tamo gdje imaju dozvolu za rad, imaju i pravo kreiranja valute zemlje u kojoj se nalazi na osnovu pologa (u Hrvatskoj kuna, u Euro zoni eura, itd), to vidimo kako su izbijanjem američkih profita iz ruskih energenata Rusi došli u poziciju da europljanima posuđuju eure i iz toga izvlače profit.

Pila naopako! Za razliku od komercijalnih banaka na Zapadu, koje kamatare vlastite građane i dijele kredite samo po osnovi imovine, ruske državne banke provode drugačiju politiku u Rusiji: „Banke u državnom vlasništvu pozvane su da financiraju ključne sektore nacionalnog gospodarstva. Njihovo kreditiranje nije uvijek korisno za privatne subjekte. Činjenica je da ova praksa stvara sve uvjete za rješavanje mnogih problema i potiče ulaganje kapitala u gospodarstvo zemlje, kao i međunarodnu ekspanziju.

Ruske države pomažu u provođenju učinkovite regionalne politike i razvoju poljoprivrednog i industrijskog sektora“. Dakle, iz podložne pozicije u kojoj su zapadnjaci profitirali, a Rusi bili nijemi promatrači i najamni radnici, Putin je Rusiju doveo do pozicije da kamatari Zapad njihovim novcem! Vidjet ćemo da u tom nije osamljen.

Kina na početku stoljeća, sjećamo se, plave kute, bicikli po ulicama i rijetki auti, živjelo se od šake riže. Puno ljudi, puno jeftine radne snage i evo klika – zašto ne bi SAD i EU tamo premjestili svoju proizvodnju i tako ostvarivali ekstra profite, a nešto udijelili kroz manje cijene i stanovništvu? Kinezi su rekli – Može. Možete ovdje osnivati poduzeća, ali samo do vlasništva od 50 %, drugih 50 % će biti vlasništvo kineske države. I još nešto – ne možete iznositi profit izvan Kine, morate ga ostaviti ovdje. Zapad je rekao – Može. A u sebi mislili – smanjit ćemo profitne marže naših firmi u Kini, a zato ćemo sve nadomjestiti profitom kroz prodaju ovdje na Zapadu.

Jest da je proizvodnja u Kini bila jeftinija, jest da su radnici jeftiniji, ali sirovine jednako koštaju. Tako je Kina na se vezala Australiju s njenim sirovinama, bila joj je potrebna Rusija s energentima. Tako će se samo u zadnjem desetljeću američki deficit u razmjeni s Kinom popeti na preko 3 500 milijarda dolara (godišnji deficit je u prosjeku 350 milijarda dolara). Od kojih je Kina dobar dio morala trošiti na plaćanje sirovina i energenata, ali je dobar dio i ostao. Dovoljno velik da Kina stvori najveće banke na svijetu. Od deset najvećih banaka na svijetu, šest je kineskih. I znate što rade? Kamatare Amerikance, među ostalima. Tako su Rusi i Kinezi Amerikancima oteli dolar.

Sve što nisu s dolarom mogli učiniti u SAD-u, učinili su u Europi, kupuju sve što vrijedi. Prije neki dan se mamurni Europejci bude i kažu da je Kina sve preuzela u Africi. U ovom trenutku je američki državni dug preko 30 000 milijarda dolara. Kad bismo zbrajali dug zemalja EU, vjerojatno bi došao do slične brojke. Jasno je da se svijet podijelio na dva pola – jedan koji se odlučio na profit pod svaku cijenu i drugi koji se odlučio na rad i domoljublje.

Kinu se više ne može srušiti ni na koji način. Rusiju također. Obruč s kojim su preko NATO pakta pokušali okružiti Rusiju i u dogledno vrijeme kroz obojenu revoluciju iznutra, NATO baze izvana baciti na koljena se izjalovio. Pokušaj u Gruziji propao, Pokušaj u Kazahstanu propao. Pokušaj u Bjelorusiji propao. Bolje je to opisao predsjednik Putin: sve donedavno nisu prestajali pokušaji da nas iskoriste u vlastitim interesima, unište naše tradicionalne vrijednosti i nametnu nam svoje pseudo-vrijednosti koje bi nas, naše ljude, iznutra nagrizale, one stavove koji već agresivno sade u svojim državama i koji izravno dovode do degradacije i degeneracije, jer proturječe samoj prirodi čovjeka.

To se neće dogoditi, nitko to nikad nije učinio. Ni sad neće ići. Pokušaj u Ukrajini? Upravo svjedočimo raspletu. Kako je predsjednik Putin rekao – naše djelovanje je samoobrana od prijetnji koje nam se stvaraju i od još veće katastrofe nego što se događa danas. SAD i EU su nakon vojne akcije Rusije u Ukrajini (dojava o uništenju nekoliko američkih bioloških laboratorija govori za se) proglasili sankcije Rusiji.

Prvo čega su se sjetili je zabrana rada ruskih banaka, sad razmišljaju o onom što im oduvijek dobro ide – o otimanju ruskih banaka jednostavnom nacionalizacijom. Psihopatski um će i ovu rusku vojnu akciju iskoristiti za pljačku i opravdanje pljačke vlastitih građana – sve poskupljuje zbog ruske vojne akcije u Ukrajini!? U ovoj i sljedećim godinama ćemo biti svjedoci zemaljskog raskola – na jednu stranu Kina i Rusija te zemlje okrenute življenju od vlastitog rada, u kojima narod bira i poštuje vlast, a ona čini sve za dobrobit naroda i države te na pljačkaške samopostavljene klike u državama Zapada koje odgađaju bankrot svog financijskog sustava koji ih je vjerno služio tolike godine, a sad odjednom se okrenuo protiv njih. Narodi pod vlašću tih klika će biti kolateralne žrtve. Što ne isključuje glad, neimaštinu i neku novu pandemiju. Biološki laboratoriji rade.

Usput. Evo kako su reagirali iz jedne zemlje čiju naftu besplatno crpe Mađari i hrvatskim naftovodom prebacuju u Mađarsku, čiji plin već desetljećima crpe Talijani po smiješnim cijenama, koja je cijeli svoj bankarski sektor dala strancima, čiji je guverner podigao OTP banku na visoko mjesto (i za zasluge dobio 500 000 kuna na privatni račun), koja ima samo jednu malu banku u državnom vlasništvu u koju se ne može ući bez covid potvrda, koja je povećala vanjski dug od 2,7 milijarda dolara na preko 45 milijarda eura: “Najoštrije osuđujemo agresiju i invaziju Rusije na Ukrajinu. Ovaj ničim izazvan napad je grubo kršenje suvereniteta Ukrajine i međunarodnog prava. Ovo je isključiva odgovornost Rusije, koju pozivamo da odmah prestane s vojnim napadom. Izražavamo solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom” – Plenković na twitteru.

Predsjednik Republike Zoran Milanović oštro osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu, a napade ruskih vojnih snaga smatra neprihvatljivim kršenjem ukrajinskog suvereniteta. Predsjednik Milanović poziva Rusiju na prekid vojnih napada protiv Ukrajine, nada se brzom smirivanju situacije i nastavku diplomatskih aktivnosti u cilju pronalaženja mirnog rješenja. Evo i što će se dogoditi po Plenkoviću zbog vojne akcije u Ukrajini: Neposredne posljedice će, bez ikakve dileme, biti dvije krize – jedna je dodatni rast cijena energenata i nova izbjeglička kriza te stvaranje presedana da neki regionalni ili globalni hegemon može posegnuti za okupacijom neke druge zemlje i za to ne očekivati posljedice.

Zaboravio na okupaciju Iraka, Libije, Afganistana, pokušaje u Siriji…

Son of Alerikvladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
347 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gost
2 godine prije

Neko će reći: katastrofalna odluka Putina (invazija na Ukrajinu i bratoubilacki rat). Medjutim, to nije Putinova odluka. Pijuni i glumci ne donose takve odluke, već scenaristi i redatelji. Putin je “kukavicje jaje”, cionistički agent postavljen na čelo Rusije. “Ruski car” je lutak i to nešto bolje proizveden lutak od npr. Bajdena koji je otvoreno izjavio da je cionista ili Macrona za kojeg nije nikakva tajna da je rotšildov pijun. Svi oni rade za isto preduzeće i to Company of Rothschild-Rokckeffler+Warburg, Windzor, Du Pont, Bruce, Hanover, Habsburg, Plantagenet, Sinclair+… “Majstori” posjeduju obje strane u sukobu i kao “nevidljiva” treca strana, po principu ‘zavadi pa vladaj’ na kraju misle i konacno matirati sve gojimske narode. Za “njih” je bitno da se nerjesen rezultat odrzi sto duze, kako bi se obje strane maksimalno iscrpile u dirigovanom sukobu. “Njihovi” “mudraci” su vodjeni visim entitetom apsolutnog zla. Glumac Putin je solidno glumio do curtone (bio… Čitaj više »

Prangijaš
2 godine prije

Naslovna slika, borac i dva dezertera, kako su se našli skupa?

Pletač Pruća
2 godine prije

SRANJE

Rujo napo, Amer provociro,

mali čovjek opet popušio!

Oćeš- nećeš stranu moraš držat,

Moćnicima sirotinja alat!

 

Elite se zaigrala rata,

krvav pir je, brat ide na brata!

Niko ništa nije naučio,

nema sreće đe rat se vodio!

 

A mediji drže strane svoje,

navijaju, samo mrtve broje!

Bože mili što dopuštaš klanje?

Poslije rata sam ostaje SRANJE!

Pletač Pruća

Mario
2 godine prije

Predug tekst kako bi bilo rećeno ono što svi znamo, naročito na ovom portalu.
Na ovaj način samo se vrtimo u krugu bez mogućnosti pokušaja uvida u esenciju problema zašto ljudi to rade sami sebi.
Prićati o Plenkoviću i Mioanoviću te gledati sliku Putna ovih dana kao animaciju korona virusa u 2020 godini ili igle, šprice i ampule cijepiva u 2022 ne dopušta izlazak iz zaćaranog kruga.

mislim
2 godine prije

svi smo mi kreatori! mislimo da kreiramo dobro i pravedno.
a u stvari, na kraju idemo u wc, jer smo iskreirali njesra.

Perun
2 godine prije

Necete valjda biti ta nesretna generacija
Na kojoj ce se izvrsiti velika posljednja racija…..Atomsko skloniste …

Nebo je olovno, vjetar kresti
Neki su vec pobjegli u gudure
Ti ne bjezi, stani, stani
Sjedi, jedi, sjedi, jedi.

Sto te panika hvata
Nece biti, nece biti treceg svjetskog rata.

Gospoda lazu, spiker kresti
Neki su zaglavili u psihozi
Ti ne bjezi, stani, stani
Sjedi, jedi, sjedi, jedi.

Sto te panika hvata
Nece biti, nece biti treceg svjetskog rata.

Necemo valjda biti mi ta nesretna generacija
Na kojoj ce se izvrsiti velika posljednja racija…..SFSN….

Ingerman
2 godine prije

I opet jadni Ukrajinci i medjju njima i Rusi bjeze na truli zapad a ne u putinovu Rusiju ili te ostale zemlje koje kao fol brinu za domoljublje..

Alen
2 godine prije

Raskol je odavno sine , u sledećim godinama ili bolje rečeno mjesecima / sedmicama , svjedočićemo konačnom rješenju raskola…

preseren3
2 godine prije

Odlično! Puno je ovih dana u zapadnim MSM govora o napadu na europske vrijednosti, o napadu na EU. I to je tačno! EU se je toliko izrodila, da ne liči više na ništa. Svakodnevno ističu neku “demokratiju”, a ta njihova demokratija se najviše vidi u zabrani svih protesta, prisiljavanju ljudi na vakcinu, lažima, zavođenju u svakom vidu ljudskog života! Jedan od najvažnijih je promocija, POSILJAVANJE drugih zemalja sa LGBT paradama, zastavama, nagovaranje mladeži, koja još uopšte nezna ništa o životu, da se izjasni o nečemu, što uopšte ne poznaje još. Čitava priča o ovom ratu bazira na laži, skrivanju EU raji činjenicu, da su pretvorili Ukrajinu u vojnu bazu zapada! Potpuno ignorirajuči manjinu/ manjine u Ukrajini, koje su sve, ne samo Ruska, izgubile prava! A sada, u svojoj nemoči, sipaju otrov po raji, koji neče izači iz primitivnih mozgova još generacije! Ne možeš otvoriti stranice nekog MSM u EU, da… Čitaj više »

buga
2 godine prije

Kvazi političari su samo glumci i izvršioci naredbi ništa više, kada se istroše zamjene se drugim pijunom. U predstavi zvanoj demokracija narod bira između nekoliko opcija koje su pod kontrolom istih ljudi . I njima je svjedno tko će pobjediti jer kontroliraju sve opcije.

@Email (nije ...)
2 godine prije

Poslije ovog propalog rata, Rusija ide u dijelove, nema više šahiste.

unrestricted area
2 godine prije

ti mora dasi sinofil ili sputnikofil,hehehe
kabalini trolovi ce tebi sad objasniti kako je svab reko da su kinezi i rusi
njegove lutke na koncu i da oni igraju svoje uloge i tako to …

Sparkling
2 godine prije

Poslušajte prof. Jurčeviča u intervju, kako s lakoćom objašnjava što se zapravo događa u današnjem svijetu i kako propaganda zapada stvara kaos i vodi nas u još veću nesreću.
Lp

Jurčević – Ukrajina je žrtva INTERESA SVJETSKIH CENTARA MOĆI (Intervju 24.2.2022)

Jurčević – Ukrajina je žrtva INTERESA SVJETSKIH CENTARA MOĆI (Intervju 24.2.2022)

Legendarni Grk
2 godine prije

Konačno da se netko sjetio opljačkati elitu – Angeli Merkel ukrali novčanik u trgovini:

“Džepar je u četvrtak ukrao novčanik bivšoj njemačkoj kancelarki Angeli Merkel dok je kupovala namirnice u Berlinu. Merkelin novčanik bio je u njezinoj torbici koja je visjela s njezinih kolica za kupovinu kada su ga uzeli, navodi njemački tabloid Bild, koji je prvi izvijestio o incidentu. Berlinska policija potvrdila je listu da se incident dogodio u četvrtak oko 11.40 sati. Prema izvješću, Merkel nije pozvala policiju iz trgovine, već je otišla u obližnju policijsku upravu kako bi prijavila incident. Njezin tjelohranitelj koji se s njom nalazio nije uspio spriječiti krađu, te se smatra da je lopov osoba vična ovoj praksi. Identitet i izgled lopova nisu objavljeni.”

Packo
2 godine prije

Znači ni od Vas (Logicno) nikakve informacije sa terena. Totalna medjiska blokada o ratu

Toni
2 godine prije

Sa slike gore, jedan se bori za što jaču Rusiju a ova dvojica pokraj njega za što slabiju Hrvatsku.

Faust
2 godine prije

Ovaj rat je samo odvlačenje pažnje sa digitalne agende.Ursula je najavila uvođenje digitalnog € a u Canadi je sve spremno za digitalni ID.Sve pod jednim uvjetom,”vakcinacijom” svakih par mjeseci ili jednom godišnje.Protivnike “vakcinacije” planiraju potpuno isključiti iz pristupa svakog oblika društvenih interakcija i to u vrlo dogledno vrijeme.

Dinko
2 godine prije

Popovi su ta kvazi elita kod nas… Ni jedan politicar ne moze nista bez blagoslova djedice u haljini optocenoj u zlato…

Samuraj
2 godine prije

Oni koji u Kubanskoj krizi nisu htjeli u vlastitoj blizini rakete te su prijetili nuklearnim ratom, sada te iste rakete postavljaju u blizini drugih. Oni koji su se u Libiji, Afganistanu, Iraku, nastavi niz zemalja, dokazali kao “osloboditelji” su cijelo vrijeme perfidno kroz NATO “strateškim zemljama” u Europi godinama čačkali medvjeda. E, sada se medvjed probudio i mrzovoljan je. Na tom problemu koji su namjerno htjeli sada žele profitirati. Ovo je gadljivo koliko se iz aviona vidi da “osloboditelji” imaju svoj cilj i interes ne mareći za kolateralne žrtve, a države koje huškaju trebaju ostati hladne kao špricer i neutralne kao Švicarska, koliko god bilo čudno tu mislim i na Ukrajinu koja treba postati samosvjesna i koja treba prestati biti lopta između tuđih interesnih reketa. Treba vratiti mač u korice, medvjeda ponovno uspavati i ne raditi iste greške. Točka.

cool
2 godine prije

Odličan članak.

asdfghj
2 godine prije

To se ne zove “imati snage” – to se zove “nemati srca ni mozga!”

Matko
2 godine prije

Izjava da vlast rusije i kine čini sve za dobrobit svog naroda?!?!?!?!? Na kojim je supstancama autor ovog clanka?

Prle
2 godine prije

U mom kraju veca panika nego u Ukrajini. Narod pohrlio u markete kao za koridu 19. Jebo ti takav narod. Bacis petardu,prestrasis ih i vladas sa njima kako zelis. Ovaj narod ne vrijedi ni pet para. Podrzavam vlast u handrenju naroda. Nek ga handre dok se ne probudi. Ako se ne probudi bolje da takvog naroda nema. A ako ostane treba ga sterilisati da se taj genetski sljam ne razmnozava. Priroda je itekako pravedna,a vi moralisite koliko god zelite.

Mario
2 godine prije

Kasniš u povijesti za cjelo stoljeće. Već je apsolvirana tema tko, kada i kako je ubacio kapitalizam i socijalizam u priču.

erdo
2 godine prije

diskretno ???

Alen
2 godine prije

Predsednik ruske Državne Dume Vjačeslav Volodin izjavio je da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski žurno napustio Kijev i prešao u Lavov.
Kako je precizirao, ukrajinski predsednik još juče nije bio u Kijevu.
Prema rečima Volodina, snimci koje Zelenski objavljuje na društvenim mrežama snimljeni su unapred.
Kako je rekao, ta informacija je stigla od poslanika Vrhovne rade koji su juče pokušali da se sastanu sa Zelenskim u Kijevu. Na sastanak su pozvani u Lavov.

Babaroga
2 godine prije

Šteta da nisi bio- a u onome neboderu na 17 katu pa da vidimo koliko imas snage

Pera Detlic
2 godine prije

Degradacija i degeneracija je protivna prirodi čovjeka. SOA sve što si opisao definirano je s tim. Samo degeneriranog kretena možeš degradirat bez posljedica. Može se do jedne granice degradirati i normalnog pogotovo ako su degenerici u većini. Očigledno vlast u Hr zaključuje da je proces degeneracije povoljan i žele ukinuti privatno vlasništvo. Zato se želi provest zakon o poljoprivrednom zemljištu da ne možeš samostalno raspolagati svojim vlasništvom nego moraš pravo prvokupa dozvolit državi. Pazi nekome tko ne proizvodi nego samo posuđuje i zadužuje. Transformirati državu u feudalca. Sjeme je već uglavnom pod kontrolom kao i voda koja se naplaćuje i koju nitko ne proizvodi. Zato još nedostaje i plodna zemlja izvor života. Billy je za deep state već pokupovao dosta zemlje. Ovdje to namjerava “naša” vlada. Bez zemlje, vode, hrane i energenta možeš samo zavrnut rukavić i doći po svoj paket suhe hrane i dozu koja će te iznenada riješit… Čitaj više »

Lenko
2 godine prije

Ako se ne vratimo Bogu i njegovim zapovijedima, nemamo budućnosti.

Lenko
2 godine prije

Svo zlo prebiva i stoluje u USA iz kojeg izlazi, širi se i zarobljava cili svit. USA JEST BABILONSKA BLUDNICA. Amerika će pasti, biti će kažnjena. Planine će se probuditi, brda će se velikom snagom kotrljati dok se zemlja otvara usred Amerike i više se neće vidjeti Veliki kanjon, već veći. Sjever će napasti jug. Rat između S. i J. Koreje jer ne mogu međusobno sklopiti mir. Jeruzalem će se tresti. Rusija i Kina će se ujediniti da bi postali Diktatori novog svijeta. Ponovo će se čuti krici na Balkanu. Vlade će se rušiti, kad počmu padati vlade Francuske, Izraela, Italije i mnoge druge tad dolazi vrijeme Gospdnjeg pohoda. Gospodnja ruka pravde uskoro djeluje. Želimo li se spasiti i preživjeti sve ono što neizbježno dolazi, moramo se poput Noe pripremiti. Ovoga puta to nije gradnja arke u doslovnom smislu, ali je ulazak u arku Boga u Euharistiji! Uistinu, tko uđe… Čitaj više »

Selena
2 godine prije

Lično, pomirila sam se sa činjenicom da živimo u igrici ,,Mortal Kombat”. Pojam svetski mir postoji samo u izboru za mis sveta. U šta god da čovek veruje ili ne, priče su sledeće: ako su u pitanju bogovi – kolju se; demoni – kolju se; ljudi – kolju se; pakao – rat; Zemlja – rat; Nebesa – rat…,,I ubi Kain Avelja brata svojega…” u startu. Nisu pronašli ni naftu.

hihihi
2 godine prije

Ratna propaganda se vec par godina malo po malo gura u medije. Sad je vrhunac, lazi i manipulacije na sve strane. Svi koji su dozivjeli rat u sfrj mogu to lako prepoznati, mogli bi sami prirucnik napisati. Ne treba nista vjerovati, cak niti ono sto vidis vlastitim ocima jer poslovica kaze: postoji istina koju ja vidim, istina koju ti vidis i istina koju ni ja ni ti ne vidimo.

Josip
2 godine prije

Odlična analiza proteklih događaja i zapadne DEM(N) KRACIJE i svih aktera i načina porobljavanja svijeta i prebacivanja krivnje na druge. Podsjetimo se na ono nedavno da su necijepljeni opasnost za cijepljene , a cijepljeni prenose virus . Dosta razumno za one koji , žele čuti istinu . O La Plenkoviću i ? Milanoviću netreba komentar , oni su sami za sebe komentar. MI SAMO TREBAMO BITI ZABRINUTI KOGA SMO BIRALI, ONI KOJI IZLAZE NA GLASANJE A JOŠ VIŠE ONI KOJI NE IZLAZE NA GLASANJE ” IZBORE”.

Lenko
2 godine prije

Mnogo mržnje i zajedljivosti. Mržnjom svojom postaje se rob onog koga mrziš. Mržnja i zajedljivost vodi do oholosti, a oholost je autoput do ognja. Kod zdravih očiju ne vidi se ili ne će da se vidi: Svo zlo prebiva i stoluje u USA iz kojeg izlazi, širi se i zarobljava cili svit. USA JEST BABILONSKA BLUDNICA, Bit će kažnjena. Gospodinovi mnogi svećenici ne svi, su ocrnili i koristili Gospodinovo Presveto Ime da bi iznijeli hereze i bogohuljenja. O, kako će velika biti njihova bol! Danas ima mnogo onih koji se nastoje učiniti kraljevima svojih kraljevstava. Oni koji žele dobiti moć i djelovati kao Pilat. Danas ima mnogo mjenjača koji se zadržavaju unutar zidova Gospodinove Crkve koji govore kao da Gospodin govori kroz njih, ali njihovi jezici ne govore istinu. Postoje oni unutar zidova Gospodinove crkve koji nastoje isklesati samu stijenu na kojoj je Gospodin sagradio Svoju Crkvu. Zemlja će se… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

Puno teksta i priče okolo kolo, .. i izbjegavanja da se dotakne srži… sve je autor objasnio i hvaljenički nabrojao… da Zapad vrši pritisak na Rusiju, ovo i ono i zasluge Putina, da je spriječio puč u Siriji i u Venecueli..itd. Samo autor ne kaže, – zašto Putin vodi rat protiv Ukrajine? Tojest zašto nije spriječio puč u Ukrajini prije 8 godina? Dakle, on sprečava puč 3000 km daleko u Siriji i 10.000 km daleko u Venecueli, ali u vlastitom susjedstvu ga nije spriječio. Ili zašto nije već tada uzeo pola Ukrajine i pomogao stanovništvu u Donbasu, već je kao nešto glumatao da je neutralan i na optužbe Zapada, stalno se pravado, da Rusija ne pomaže pobunjenicima tamo i nema veze s time. citat: “Kako je predsjednik Putin rekao – naše djelovanje je samoobrana od prijetnji”… Dakle Putin se bori protiv SAD-a i Zapada. Ali na taj način, da ratuje… Čitaj više »

marija jurišić
2 godine prije

ne postoje elite postoje samo pljačkaši i opljačkani kada opljačkani shvate da iz tog kruga nema izlaza ni razgovorom ni dogovorom a zločini protiv čovjeka dosegnu kritičnu točku zavalja se revolucija i cijela prića počinje ispočetka

Tufo Garaža
2 godine prije

Ma ja.. svi su lazni, samo je Putin pravi..

xyx
2 godine prije

Još malo pa će uslijediti veliki preokret.Navlakuša je potpuno upalila.Putin je svjestan toga.Više ne traži kapitulaciju ukrajinske vojske nego pregovore sa njom????NATOovi stratezi i savjetnici vode ukrajinsku vojsku..Kad podrška svita naspram ukrajinskoj žrtvi bude maksimalna tad slijedi vojni kontraodgovor.

Tim Kunić
2 godine prije

Elite moraju osjetiti jezivi strah pred narodima. Samo mrtve elite su dobre elite, jedina dobra okrunjena glava je odrubljena okrunjena glava.

Socrates
2 godine prije

Autor je očito samo nesvjesni teoreticar koji je izjavio dvije velike LAŽI i blamaže Očiti je da mu nedostaje životnog iskustva i prakse. Lazi koje izjavio su: “drugi koji se odlučio na rad i domoljublje.” i velika teoreticarsko nesvjesna blamaža: “Kina i Rusija te zemlje okrenute življenju od vlastitog rada, u kojima narod bira i poštuje vlast, a ona čini sve za dobrobit naroda i države” Bio sam na Tibetu pred koju godinu i vidio sam svojim očima da je Tibet OKUPIRAN i da nisu birali svoje vođe. Vojske na Tibetu ima kao da je ratno stanje. Nadalje obaj tko je bio u Kini zna da Kinezi žive u katastrofalnim uvjetima, natrpani u zgradama kao stoka i da su jedan od najkorumpiranijih nacija na svijetu. Tko je bio u Kini i nije teoreticar povraca na ove lazne izjave iznesene u tekstu. Tu nema niti d od domoljublja. Jedina ljubav je… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

evo zašto se vodi rat:

“U TIŠINI! Dok se svijet bavi ratom, WHO uvodi nova pravila za buduće pandemije”

paraf.hr/u-tisini-dok-se-svijet-bavi-ratom-who-uvodi-nova-pravila-za-buduce-pandemije/

“Reiner Fuellmich – Corona više ne funkcionira, sljedeća taktika globalista za zastrašivanje svjetske populacije je rat”

epoha.com.hr/2022/02/26/reiner-fuellmich-corona-vise-ne-funkcionira-sljedeca-taktika-globalista-za-zastrasivanje-svjetske-populacije-je-rat/

ad astra
2 godine prije

U totalitarnim režimima vanjska politika ovisi o raspoloženju jednog čovjeka. U demokraciji je to puno teže. Zato treba težiti demokraciji. Koncentracija moći u jednom čovjeku je uvijek pogubna po društvo. Nešto slično imamo i u regiji, a i imali smo. Svi oni koji veličaju takve stvari ne shvaćaju koliko je to opasno.

Satnik
2 godine prije

Izvrstan članak, rijetko viđena expozicija istine. Bravo!

Meštar
2 godine prije

Slažem se s naslovom i zato sam za što manji vlasti u životu pojedinca

nonwo
2 godine prije

Martin Lewis on how UK petrol and supermarket prices may go up after the Russian invasion | ITV News
youtube

Sve će ratne igre narod masno platiti ,osim životima/sudbinama direktno involviranih u ratni sukob,ogromnim porastom cijena energenata (i svime što slijedi),svim goyimima na planeti bez obzira na kom se mjestu nalazili.Kabalini trbuhozborci duboke države na presici u usa kažu da se svi moramo žrtvovati -za demokraciju.
Slobodni prijevod-ratne profitere treba namiriti.

Jadranka S.
2 godine prije

Ponovit cu dio komentara sto sam napisala ispod jucerasnjeg komentara gospodina ledeno doba……..a dio cu dodati…. Orwell je pred smrt rekao:….. ” do tebe je (ovisi o TEBI) da li ce buducnost biti cizma koja stalno gazi lice…..” I svi ste culi “Hoces mir, BUDI MIR”. Sve se svodi na BUDENJE POJEDINCA/svjesnom spoznajom da ste svijesnost/kreator koji kreira novu stvarnost u miru i blagostanju. Nikada nije niti moze rat biti mir, samo moze MIR u VAMA BITI MIR “VANI” !!!!!!!!!! POGLEDAJTE U SEBE, koliko vas je takvih??????????? Koliko vas je upoznalo SEBE, koliko vas je spoznalo da ste MIRNI promatrac……..? Zar smatrate da ljudi govore PROBUDITE SE, jer ne znaju sto govore i zasto govore? Zar mislite da govore zbog sebe? Govore zbog vas, , ZBOG DJECE SVIJETA/BUDUCNOST! A vi, umjesto da pogledate u sebe, upoznate sebe, vi BJEZITE OD SEBE! Covjek toliko voli svoj vlastiti jad da ne moze… Čitaj više »

Croatia
2 godine prije

Nesretni ukrajinci , i da nije bilo rata bili bi sluge u vlastitoj zemlji zapadnjački mešetari i liberalni- demokrati već su stavili svoju šapu na sve šta vrijedi u ukrajini. Pametnom dosta.

ZriBra
2 godine prije

A propos gore ispisanog teksta nadovezao bih se sa bliskim promišljanjem C.Hopkinsa . “On smatra da se tijekom prelaza iz starog normalnog u novonormalno društvo jednostavno raspada.Dok se stara stvarnost demontira nova još nije zauzela svoje mjesto. Društvo je podijeljeno na dvije stvarnosti koje se međusobno bore za preuzimanje kontrole.Vjerojatno će prevladati novo normalno.i to zahvaljujući sili,a ne argumentima. Tako se a i več se društvo dovodi u stanje histerije kada se dio građana okreće protiv onih koji se opiru novoj stvarnosti(ideologiji nadnacionalnog globalnog kapitalizma). Oni koji se ne budu pridržavali novog normalnog bit će sustavno demonizirani,društveno i /ili profesionalno izopćeni ili na drugi način kažnjeni.To neće zagovarati i provoditi samo moćnici,korparacije već i mnoge naše kolege,prijatelji pa čak i članovi obitelji.Većina njih to neće činiti svjesno,već zbog toga jer im neprilagođenost kod drugih predstavlja prijetnju-u smislu ugrožavanja njihove nove stvarnosti,podsjećajući ih na stvarnost od koje su odustali kako bi… Čitaj više »

Ivica1608
2 godine prije

Dobar tekst, još bi trebalo dodati da je Hrvatska kao reakciju na napad u Ukrajini odobrila slanje do10 vojnika. Da, DO DESET vojnika. I to u Mađarsku. :)))))

Jela09
2 godine prije

Ima nečega u svemu tome, ali čim vidim da se veličaju druge strane pogotovo Kina to nije za mene

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI