NATO nije spreman za ravnopravan dijalog, kaže ruski ministar obrane dok njemački kolega upozorava blok koji je spreman odvratiti Moskvu nuklearnim oružjem

Sergej Shoigu
27 komentara

Sigurnost u Europi može biti samo kolektivna, ali NATO nije spreman za ravnopravan dijalog, rekao je ruski ministar obrane Sergej Šojgu. NATO je ranije dogovorio glavni plan odvraćanja Moskve, uključujući nuklearno oružje.

Njemačka ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer jedna je od najaktivnijih podupiratelja novog glavnog plana NATO-a za suprotstavljanje Rusiji u slučaju izbijanja vojnog sukoba između strana. Strategija, koja je dogovorena u četvrtak, predviđa da se trupe vojnog saveza bore protiv ruskih snaga u Baltičkoj regiji i preko Crnog mora, dok se također poziva na nekonvencionalno ratovanje, uključujući nuklearno oružje, kibernetičke napade i svemirsku vojnu tehnologiju.

“Ovo je način odvraćanja”, rekla je Kramp-Karrenbauer za njemački radio Deutschlandfunk ranije ovog tjedna, komentirajući ideju o postavljanju nuklearnog oružja u zrak iznad Latvije, Litve i Estonije kako bi ih zaštitili od onoga što NATO naziva “ruskom prijetnjom”.

“Moramo vrlo jasno staviti do znanja Rusiji da smo spremni primijeniti i takve mjere, kako bi to imalo rani učinak odvraćanja… To se prilagođava trenutnom ponašanju Rusije”, ustrajala je.

Šojgu je u subotu rekao svojoj njemačkoj kolegici da “sigurnost u Europi može biti samo kolektivna bez narušavanja interesa Rusije. Ali trenutno je NATO stranka koja nije spremna za ravnopravan dijalog o ovom pitanju.”

“Usred poziva na vojno odvraćanje Rusije, NATO dosljedno jača svoje snage u blizini naših granica. Njemački ministar vanjskih poslova mora dobro znati kako su takve akcije završile za Njemačku i Europu ranije”, dodao je.

Ruski ministar obrane također je podsjetio na kaotično povlačenje SAD-a i njihovih NATO saveznika iz Afganistana u kolovozu kada je zemlja pala u ruke talibana. Zapadni plan odvraćanja u Afganistanu završio je “katastrofom, s kojom se sada cijeli svijet mora nositi”, rekao je.

Bivša austrijska ministrica vanjskih poslova Karin Kneissl izjavila je u subotu za RT da “ne bi precijenila” izjave Kramp-Karrenbauer. Ona je dio vlade odlazeće kancelarke Angele Merkel i sprema se napustiti mjesto ministrice. Njezina budućnost u parlamentu može biti upitna, jer se evakuacija njemačkih vojnika iz Afganistana, koju je nadzirala, pokazala “neuspjehom”, istaknula je Kneissl, tvrdeći da Kramp-Karrenbauer “više nije jaka politička figura”.

NATOnjemačkaNuklearno oružjerusijaSergej Shoigu
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ico
2 godine prije

Njemačkoj treba dati ” po pički”, ali ni tada ministrica obrane Njemačke ( krmača ), koja ima mozak na razini mozga umno retardiranog majmuna ne bi shvatila što se oko nje događa. Krmača je krmača, ma koliko mi o tome šutjeli

ledeno doba
2 godine prije

zijeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeev…..,

svakodnevna kazališne predstavice Igara geopolitike i kabalinih glumaca…

za još naivne romantičare geopolitike, da navijaju za Rusiju, Orbana, Iran..itd…

neka mi netko kaže: koja je razlika između onog lokdauna u Australiji i onoga, koji je najavila ruska vlast,- za sve necjepljene starije od 60 godina,-planira se uvesti faktički kućni zatvor 4 mjeseca?

Друг Гавран
2 godine prije

-Мртва рука- се испречила на путу ка пуној срећи запада.
ttps://topwar.ru/188311-zarubezhnye-specialisty-protiv-rossijskoj-sistemy-perimetr.html

rtre
2 godine prije

Redakciji Logi- cnog
Zar ne vidite da vam se svaki put ubaci ovaj id -ot kad je tema o Rusiji s svrhom da se bojkotira ili pisanje clanaka ili komentiranje.

Max
2 godine prije

Pa i nije ako prijeti

2 godine prije

Nemci se pozivaju na upotrebu nuklearnog oružja?!? Koliko ono Evropa ima ukupno nuklearnih glava – zajedno sa Britanijom?

Zašto Šojgu nije postavio ovo pitanje? Zato što je diplomata…

dobagan rogić
2 godine prije

Ova ministrica Kramp je odvratni drek!

FATIH
2 godine prije

NEKA SUHOPICKA SPRZENA OD KLIMAKSA.
PUTIN JE PRIJE PAR GODINA REKAO ANDJI-KANCEKARKI SLEDECE:”AKO NE ZNATE KAKAV JE RUSKI NAROD,PITAJTE VASE DJEDOVE”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI