‘Ne uzimajte zarobljenike’

Dmitrij Medvedev
68 komentara

Trebalo bi ponuditi nagrade za ubijanje vojnika NATO-a ako budu raspoređeni u Ukrajinu da se bore protiv ruskih trupa, izjavio je u četvrtak bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

U objavi na društvenim mrežama, Medvedev se obrušio na zapadne pristalice Kijeva, tvrdeći da oni “shvataju svijet za budale” ako vjeruju da slanje stranih snaga u Ukrajinu ne bi dovelo do opasne eskalacije. Ako NATO vojnici završe u Ukrajini, neće biti ograničeni na neborbene uloge, tvrdi on.

“Oni će postati dio regularnih snaga koje se bore protiv nas. Zbog toga će ih se morati tretirati samo kao neprijatelje”, napisao je Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamjenika predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Rusije. „Ne treba da uzimamo zarobljenike! Za svakog poginulog vojnika NATO-a moraju se dati najveće nagrade.”

Ruski biznismeni i aktivisti su ranije odredili nagrade za uništavanje tenkova zapadne proizvodnje u Ukrajini.  Francuski predsjednik Emmanuel Macron je u više navrata iznio ideju da NATO čizme budu na terenu u Ukrajini, koji je tvrdio da su “sve opcije moguće”. On je, međutim, naglasio da Pariz nema takve planove.

Tokom rijetkog telefonskog razgovora između šefova odbrane u srijedu, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu upozorio je svog francuskog kolegu Sebastiena Lecornua da bi slanje francuskih trupa u Ukrajinu imalo katastrofalne posljedice po Pariz.

Moskva je više puta upozoravala da bi raspoređivanje NATO trupa u Ukrajinu stavilo blok na ivicu potpunog sukoba sa Rusijom. Predsjednik Vladimir Putin ranije je upozorio da će to biti “jedan korak dalje od trećeg svjetskog rata punog razmjera”.

MedvedevNATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
68 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
24 dana prije

Svaki zapadni general bi morao provesti u rovu u Ukrajini, da mu oko ušiju zuje i eksplodiraju, FAB bombe, solcenpak, tosočka itd, pa ako preživi i vrati se u svoju zemlju onda donosi odluke o ratu. Ovako šalji tuđe dijete naka gine ada ni nezna zašto.

tihobl
24 dana prije

Ne isplati se fajzerasa zarobljavati.
Drzis ga u zatvoru, hranis i oblacis kako bi imao nekoga za razmjenu, a on odapne od srca.
NATO vojnici su se naprimali bustera da nece potrajati dugo. Zato je Makron zapeo da ih posalje dok jos ima koga poslati.

24 dana prije

Uh kako loša poruka – Putin je toliko snage uložio u izgradnju imidža Rusije kao države koja poštuje međunarodno pravo da bi Medvedev sav taj dugogodišnji napor poništio jednom izjavom. Jer na Zapadu se više niko neće pozivati na Putinov rad već će svi pričati “Rusi su životinje, oni ubijaju i zarobljenike” (što je najstrožije zabranjeno svim međunarodnim konvencijama i što se odavno primenjuje).

Sasvim bi dovoljno bilo masovno uništavati raketama strane jedinice i omogućiti da postane opšte poznato da će biti uništeni čim se otkrije njihov položaj.

Josip
24 dana prije

Sve NATO stakore rijesite na licu mjesta.

Profesor Živago
24 dana prije

Klaudio Kosić prije sat vremena Rusi polako ali uporno odbacuju NATO+ trupe od Donjecka. Stalno pomalo guraju. Nakon svakog pomaka Iz Rammstein-a stigne naredba za kontranapad prije nego sto se rusi ucvrste na zauzetim pozicijama. Nekad se Rusi povuku ako je neprijatelj previse brojan i prepuste fabovima da poklopi pozicije, a nekad odbiju kontranapad i ukopaju se na novim poziijama. To je sad glavna prica. A iza nje slijedi izlazak na liniju Ovcertonje – Keramik. To ce biti juzna klijesta, a kad uzmu Casov Jar bice spreman i sjeverna klijesta za NAJJACu utvrdu – Toreck i New York. Najvise civila i najvise djece izginulo je u Gorilovci bas iz Torecka. Tu su najtvrdji Ukrajinci koji su u borbama 10 godina. To slijedi tek na ljeto. Treba dosta priprema za takvu operaciju. Toreck je tvrd orah, 10 godina NATO je izgradjivao podzemne armirano betonske strukture koje idu do 8 spratova dubine.… Čitaj više »

Profesor Živago
24 dana prije

Neki Klaudio Kosić na Indexu prenosi postove koje ovdje napiše tihobl…
Tiho, jesi li to ti?!?🙂

tuf
24 dana prije

Treba napraviti korak natrag pa pogledati iz šireg kuta, zašto bi se pripadnik NATO trupa uopće predavao. Njihov status i motiv za prisustvom u Ukrajini identičan je bilo kojem plaćeniku. On je dobrovoljno tamo, nitko mu za razliku od prosječnog Ukrajinca nije uperio cijev u čelo i strpao ga u kombi s jedinom izlaznom stanicu na frontu. Nema se on što predavati i moliti za milost. U današnje vrijeme barem svako putem Telegrama i X-a može u realnom vidjeti kako front izgleda. Kakav je to masakr i koliko je malena vjerojatnost preživljavanja. Druže, ako se svojevoljno prijavljuješ u taj reality show za mljevenje biomase nemoj kasnije plakati i mahati bijelim gaćama. Tamo se gine u 3 dimenzije, bez rambo scena iz Holivuda.

Dalmata
24 dana prije

Odma,objaviti cjenik.I za njihove familije.Strogo naglasiti.da se moraju sačuvati životi kućnih ljubimaca.
Svi oni su bolesni smrad kojima je u krvi pokolj.Da imaju trunku ljudskosti,nikad in ne bi palo na um,ić
na drugi kraj svita pravit pokolje.Dok Rusi ne,prožvaču istinu”Manijake može potuć,samo gori od njh”
Ali Rusi nisu ni manijaci ni psihopate.Teško da bi mogli priuzet i promil,njihove,bolesne psihe.Zato,
skupiti,sve one,koji su zbog njih,izgubili obitelj,i dat in odrišene ruke,nagradu i bonuse.Šjor Medvedev
je u pravu.

Schwarze Hunderte
24 dana prije

NO PRISONERS !!! Hajmo ” nazi 🤣 ” warriors !!! Sad se pokažite !!! Ima li i poneki m*donja u vašoj obitelji ili ste baš SVI – pi*kice 😁 … Što ti je genetika – čudo !? Čim nalete na nekoga tko umije i može uzvratiti – tišina 🤗 … 💩 bili 💩 ostali – PLJUC !

Max
24 dana prije

Parole.

abc
24 dana prije

Što se mene tiče, Medvedev je s tom izjavom imidž Rusije podigao još jedan nivo više. NATO vojska je vojska najamnika, zločinačkih plačenika i prema njoj je potrebno tome primjereno postupati. To je glavna poruka Medvedjeva. Ako neče Rusi njih tamaniti, tamanit če oni Ruse.

xyz
24 dana prije

Jel vas itko tjera ratovati u Ukrajinu ili Rusiju?
E, onda ne pizdite…

nessy
24 dana prije

Slazem se, samo ne razumijem kao ce ih razlikovati na puskomet, ako nose uniformu ukrajinske vojske?

A tocno je napisao jedan USA general, da za rat najvise navijaju oni koji nikad nisu ispalili metak, ni proveli minut u borbenoj situaciji. To su obicno starci, pijani od moci i ega, kojima je zivot ionako pri kraju, prokleti bili.

Citam danas u Jutarnjem (NATO propaganda, uobicajeno), da se mnogi u generalstabu UA ispravno pitaju, kakvog smisla ima podnositi ogromne zrtve i ljudske i materijalne za Donjeck, kad je 95% stanovnistva oduvijek, rusko.

onaj najglu...Dalton
24 dana prije

Najvažnije je slušati što govorii Putin. Ali, što ne kaže on, to kaže Medvedev… Poslije njih, punu pozornost treba posvetiti onome što govore Nikolaj Patrušev i Sergej Nariškin. Evo jedan citat Medvedeva: ”Ako u rukama imate nekakvo oružje, a ja kao bivši predsjednik znam što je to, morate biti spremni u određenoj situaciji na to da vam ruka neće posustati da ga upotrijebite.” Time je u stvari poslana poruka svima (kako je to danas moderno reći) da ruski nuklearni plan jednostavno ne predviđa “pobjedu Ukrajine”. Toga tamo nema, ne postoji. U biti, stvari su ogoljene do kraja. Kako bi spriječila pobjedu Ukrajine, (u stvari Amerike), a time i prestanak postojanja Rusije, Rusija će (a to je u skladu s njenom nuklearnom doktrinom) upotrijebiti nuklearno oružje. I… That’s all Folks! P.S. Ako itko bude u prilici, kad idući put bude Opći potop, nek kaže onom Noi da na Arci ne budu… Čitaj više »

Zoro
23 dana prije

napoleon, hitler, eu-nato, 3 napada na Rusiju imperijalističkih kolonijalističkih država tzv zapada sa vazalnim evropskim državama, u 200 godina, dakle svako sedemdeset i kusur godina pa na Rusiju, neće više da može
Dmitri Medvedev im je poručio da četvrtog neće biti, ne zato šta će potpisati neki papir o miru nego zato šta više neće moči napasti, neće više biti napadačkog potencijala
i Presjednik Putin im je poručio početkom svo da če onaj ko se umješa doživiti ono što nikada nije u svojoj povijesti,
zapad ima sriču da napada hladnokrvne Ruse pa im ovi pomalo i sa mjerom odgovaraju, evo Dmitri polagano i učtivo upozorava,
da ovo rade nama Dalmatincima a da imamo Rusko oružje i moć odavno od zapada ne bi ostali ni dugmići, pa šta koštalo da koštalo, je.. ma.. imperijalističku kolonijalističku kapitalističku pohlepnu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI