Neidentificirane letjelice uočene prije eksplozije kod Sjevernog toka

plinovod Turski tok
18 komentara

Broj bespilotnih letjelica u blizini norveških offshore platformi u rujnu se povećao, izvijestili su djelatnici u energetici

Norveški offshore energetski operateri izvijestili su o povećanom broju neidentificiranih, bespilotnih letjelica u blizini njihovih platformi, u danima koji su prethodili očitoj sabotaži ruskih plinovoda Sjeverni tok 1 i 2. Norveška uprava za sigurnost nafte održala je u četvrtak sastanak s predstavnicima naftne i plinske industrije te ih upozorila da nedavna izvješća ukazuju na “povećanu aktivnost dronova” iznad norveškog kontinentalnog pojasa (NCS). “Ove letjelice bile su različitih veličina, a njihova prisutnost je sve veća, osobito u rujnu”, navela je agencija, dodajući da norveška policija istražuje pojavu letjelica.

U pismu od prošlog petka, agencija je upozorila norveške pomorske i zrakoplovne vlasti da su energetski operateri na NCS-u “nedavno dali upozorenja/obavijesti o nizu opažanja u vezi s neidentificiranim bespilotnim letjelicama/zrakoplovom u blizini offshore postrojenja.”

Tri dana nakon slanja pisma i oko 1000 km (620 milja) južno od NCS-a, prijavljeno je curenje uzduž plinovoda Sjeverni tok 2, nakon čega su uslijedila dva curenja dan kasnije uzduž Sjevernog toka 1, sva u blizini danskog otoka od Bornholma.

Prema švedskoj obalnoj straži, do četvrtka su otkrivena ukupno četiri curenja plina uzduž plinovoda Rusija-Njemačka.

Švedska i Danska rekle su u četvrtak Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda da su se na mjestima curenja dogodile “najmanje dvije detonacije” jednake “nekoliko stotina kilograma” TNT-a. Ne identificirajući krivca, dvije nordijske zemlje su napisale da “sve dostupne informacije ukazuju da su te eksplozije rezultat namjernog čina”. Dok su ukrajinska vlada i neki američki stručnjaci okrivili Rusiju za napad na vlastiti plinovod, Moskva je sugerirala umiješanost Zapada. “Već imamo određene materijale koji upućuju na zapadni trag u organiziranju i izvršenju ovog terorističkog napada”, rekao je novinarima u petak direktor ruske Vanjske obavještajne službe Sergej Nariškin.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je početkom veljače da će SAD “okončati” Sjeverni tok 2 ako ruske postrojbe uđu u Ukrajinu, rekavši novinaru: “Dajem vam obećanje da ćemo to moći učiniti”. Osim toga, NATO savez predvođen SAD-om izveo je vojne vježbe koje su uključivale podvodne bespilotne letjelice u blizini Bornholma u lipnju, dok su američka vojna plovila primijećena u blizini otoka prošlog tjedna.

Bespilotne LetjelicesabotažaSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Unbekannt
1 godina prije

USA, svjetski terorist u akcij

rade
1 godina prije

Kada se zna da su plinovodi NS1&2 napadnuti u Nato teritorijalnim vodama kako jos neko moze reci da su to uradili Rusi,Kinezi…Ili Nato ne vrijedi nista kad im moze strani brod neprimjeceno uci u teritorijalne vode.Vjerovatno ce amerikanci i Norveske busotine bombardovati.

nonwo
1 godina prije

Tucker Carlson Tonight 9/30/22| FOX Breaking News Trump September 30,2022
youtube

Olenya zračna baza sprema nuklearke,nato i deep state psihopate drukaju za eskalaciju sukoba.Nitko ne radi ništa na smirivanju sukoba,tko je tu lud?

tata mata
1 godina prije

jedno je sigurno ,rusi nemaju dronove ,plus znamo cija je to tehnologija plus znamo tko koristi dronove svakodnevno 24h u nadgledanju stanovnistva . Hrvatska posjeduje dronove kojim nadgleda obalu 24h dnevno ,, sta mislite po cijoj naredbi???Malo je naivno govoriti da su dronovi slobodno letjeli po evropi bez da se za ciji su

Nekoime
1 godina prije

NLO digli plinovode u zrak! Mali zločesti zeleni u akciji!

ogo
1 godina prije

Neidentificirana USA letjelica pripremala precizne slike gdje ce se dignut plinski cjevovod
sa neidentificiranim explozivom poznatog USA proizvodjaca

norbert
1 godina prije

 quo vadis anekumena et ekumena -quo vadis croatia Današnji trenutak, znaci vremena Geopolitička filozofija korporativizma, koji je proistekao od Crkve kao institucije zamišljenoga sustava vrijednosti svijeta, preteče globalizma, misli globalno djeluj lokalno 1. nametanja Istine koja se kreira , a izražava interes male ali umrežene grupe ljudi bez ideologije , nacionalnog , kulturološkog i civilizacijskog profila…. posvećenog samo moći i pravu da upravljaju planetom Zemlja… kao gospodari nad svim ljudskim bićima i stvorovima planete ! djelujući kroz Mediji,Obrazovanje.Rad i radni položajVlasništvo i javno dobro ( patenti kao zaštita osobnoga vlasništva i prava nad resursima općega dobra) 2.   oblikovanje sustava uvjerenja o istini, sustav vrijednosti i morala kroz Vladavina prava i politika kao javni posao,Upravljanje javnim poslovima preko političara – modernim svećenstvom kapitala,Monetarna i fiskalna politika u službi financijskog robovlasništva 3. primjenom tehnike uvjeravanja u upravljanja ljudskim masama kroz Strah,Osjećaj krivnje  ,Oduzimanje samospoznaje i samopoštovanja,Fragmentacija znanja i čuvanje novih znanja za povlaštene [ Uvećavat ćemo neznanje, ali ne kroz povećanje znanja.Povećavanjem informacija stvara se kaos neznanja. Zapetljavat ćemo se… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Dronovima vrsili vjezbu nad norveskim platformama. Plinovode minirali. A sta je sa francuskim nuklearnim elektranama?
Ponovo bi spomenuo RAND izvjestaj gdje planiraju EU da vrate u srednji vijek da jedini pogon budu vjetrenjace, vodenice, konj i magarac. Tamo fino pise da ce ostaviti Njemacku bez plina i nafte, a Frnacusku bez struje (ne zaboravite da je Francuska puna NE).
Nikola Vrzic takodje je otkrio ovaj izvjestaj i napravio je odlicnu emisiju na tu temu prije 3 dana (YT kanal Cenzurisan).

Osam Šezdeset
1 godina prije

Zna se čiji su. Isti je vlasnik i ovih što lete po HR.

Max
1 godina prije

Vjerojatno najveća tajna operacija u povijesti a po učinku povijesno jednaka Hitlerovom upadu u Poljsku.

komšija
1 godina prije

Zbog čivuta,ameriku treba poravnati na nulu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI