Netanyahu prijeti Hezbollahu “Čeličnom pesnicom koja će uništiti svakog neprijatelja”

Benjamin Netanyahu
14 komentara

Izraelske odbrambene snage pokrenule su „Smrtonosnu strijelu“ 25. oktobra, predmetnom vojnom vježbom koja je simulirala rat sa Hezbollahom.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu uputio je, kako se čini, upozorenje Libanu i Hezbollahu, tokom posjete mjestu vježbe ID “Smrtonosna strijela” na sjeveru Izraela.

Prema novinama, tokom posjete, u kojoj su ga pratili visoki oficiri ID, poput načelnika Generalštaba ID general-potpukovnika Aviv Kochavija i šefa Generalštaba obavještajne službe ID general-majora Tamir Heymana, Netanyahu je izjavio da „naši neprijatelji neće prestati da djeluju“ čak i usred tekuće pandemije koronavirusa, „a nećemo ni mi“.

“Impresioniran sam ovom vježbom i vidim veliko poboljšanje u ofanzivnim mogućnostima ID. Hezbollah i država Liban to treba da uzmu u obzir”, dodao je Netanyahu. „Oni koji nas napadnu naići će na vatru i čeličnu pesnicu koja će uništiti svakog neprijatelja.“

Pokrenuta od strane ID 25. oktobra, predmetna vojna vježba “više frontova” simulira rat sa Hezbollahom, sa trupama iz izraelskih kopnenih, pomorskih i vazduhoplovnih službi, kao i osobljem iz obavještajne, tehnološke, logističke i sajber odbrane.

HezbollahIZRAELNetanyahuSmrtonosna strijela
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Duki
3 godine prije

Bibi oprezno da ne bi čvaljari imali posla na tebi 🖕💪💪💪

Europa nostra
3 godine prije

Tursku streso dobar zemljotres
Skršilo pola grada sa dzamijama hehe
Kazna za Aja sofiju i vođenje ratova okolo i bahato prsanje

3 godine prije zadnji put uredio Europa nostra
nekoime
3 godine prije

Zadnji put kad su dirnuli Hezbollah, pobjegli su tako hrabro da su i tenkove ostavili.

Istražuj
3 godine prije

Izasao je Shadow gate 2!
Razbija.
https://www.youtube.com/watch?v=WqBU8EyPSh8

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
hiber
3 godine prije

Ma kakve vojne vježbe. F-35 redovno lete, a nakon njih imamo neobjašnjive eksplozije. Sada im i Francuska ide u prilog. Makron će stisnuti Merkel, a može da bira gdje će pričepiti Erdogana. U Francuskoj mu se niko neće suprostaviti. Ili smo zaboravili što se dogodilo u Turskoj nakon sličnih napada u Istanbulu. Dakle, samo interesi Francuske sprečavaju Natanyahua da se razračuna sa Hesbollahom, koji spašava živu glavu nakon eksplozije u Bejrutu.

Bepo
3 godine prije

Bibi smradee

Max
3 godine prije

Hezbollah iLibanon sigurno neće nikad prvi napasti Izrael a ako Izrael upadne u Libanon Bit će poražen kao 2006. I oni to znaju vrlo dobro.

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Hmm….
Bibi nešto neurozan…..
A da radi origami?
Smiruje….
P.S.
Gantz: ”Oćeš jednu bombonu?”
Bibi: ” Neću!”
Gantz: ”Sa ribizlu!”

3 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
SULE
3 godine prije

Izrael ne smije nitko napast osim diplomatskim blebetanjwm radi svojih gradjana-sa Izraelom nema šale vraća duplo i sa mnostvom žrtava a to znaju na B-Istoku zato koriste kamenje i glasnice,Makro n prepisi gradivo od Izraelaca i bit će mir u Francuskoj

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Scenarij kako je niz odvojenih događaja, koji su ubrzano eskalirali iz ograničenih borbi, prerastao u cjeloviti sukob i rat. S posljedicama na Siriju i pojas Gaze. Izrael je održao vježbu na šumovitom terenu. Sličnom onome u Južnom Libanonu. Uz pomorsku komponentu također. Izraelci su dobro proučili kako su se Hezbollah i Iranci ponašali u Siriji, u borbama u urbanim sredinama. A tamo su imali prilične gubitke. Brigadni general Saar Tzur, zapovjednik 162. oklopne divizije, koja je sudjelovala u vježbi, rekao je da su simulirali i slučajeve kao da je Hezbollah u prekograničnim napadima zauzeo neki dio izraelske teritorije. P.S. Iz nepoznatog razloga došlo je do nestanka el. energije na više od 50% teritorije Izraela. Iz elektroprivrede su prvo izjavili da se to dogodilo zbog preopterećenja. Malo čudno preopterećenje u jedan ujutro, kad većina ljudi spava, a nije baš da i tvornice rade punom parom. Pao je i internetski sustav elektroprivrede.… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI