PROCURIO UGOVOR – “Nikada nisam vidjela prije ugovor o rušenju vlade”, objašnjava Rodriguez

Teroristi u Venezueli
22 komentara

”Procurile” informacije o višemilijunskom ugovoru između oporbenog čelnika i američke plaćeničke firme za svrgavanje vođe svakako je ”potez za notes”, jer je neobično vidjeti ugovor kojim se odobrava državni udar, izjavio je VP iz Venezuele Rafael Correa za RT.

„Ovaj ugovor o invaziji, koji su potpisali Jordan Goudreau, šef američke privatne vojne tvrtke i Juan Guaido, sramotan je“, izjavila je Delcy Rodriguez, potpredsjednica Venezuele, dok je u svojoj emisiji razgovarala s bivšim predsjednikom Ekvadora, Rafael Correom u ”Razgovoru s Correom” na španjolskom RT-u.

Rodriguez je mislila na sporazum kojim se propisivalo “hvatanje, pritvor ili uklanjanje” sadašnjeg predsjednika, Nicolasa Madura, u zamjenu za nagradu od 212.9 milijuna dolara. Informacije koje su ”procurile” iz smjera Washington Posta, govore kako se u ugovoru pažljivo razmatraju taktički detalji, uključujući opremu koju treba upotrijebiti i koga tretirati kao legitimne mete. Čini se da se ondje vide potpisi Guaidovih funkcionera i Goudreaua, šefa privatne vojne kompanije Silvercorp, koja ima sjedište u Floridi i umirovljenog pripadnika Zelenih beretki. To je ono što dokument čini tako bizarnim, rekla je Rodriguez Correi.

„Nikada nisam vidjela da je itko pokušao zbaciti legalno izabranu vlast putem ugovora“.

Sam Guaido negirao je bilo kakvu umiješanost u neuspjeli pokušaj svrgavanja Madura i nazvao je curenje informacija “lažnim”. No, kako je jedan od zavjerenika rekao za venecuelske sigurnosne službe tijekom ispitivanja, oporbeni vođa koji podržava SAD, imao je sastanak s Goudreauom u Bijeloj kući ranije u ožujku. Razgovor je, otkrio je pritvorenik, uključivao planove o svrgavanju Madura.

Ugovorom je također bilo moguće učiniti da meta bude smatran svatko tko pripada naoružanom i nasilnom dijelu ”kolektiva”, što je pogrdni izraz, koji se koristi za radničke klase, uključujući sindikaliste i provladine prosvjednike. Dakle, sporazum je dopustio “pokolj nad venecuelskim narodom” i dao zeleno svjetlo za “zločine protiv čovječnosti”, kaže Rodriguez.

„Kada čitate ovo… Ja sam pravnica i kada čitam ovakav ugovor, nikada nisam niti mogla zamisliti da bi takvom aktu, kojim se krše temeljna ljudska prava, mogla biti dana pravna snaga“, izjavila je.

Silvercorp i njegova uključenost u puč izašli su na svjetlo dana početkom ovog mjeseca, kada je skupina komandosa, među njima i dva američka plaćenika, sletjela na obalu u Venezueli. Dočekale su ih lokalne sigurnosne snage, koje su eliminirale osmero. Preživjeli neuspjelog napada bili su uhićeni i kasnije su se pojavili se na lokalnoj televiziji; jedan od njih je u snimci priznao kako je bilo planirano da Maduro bude zbačen s vlasti i doveden u SAD.

Terorizamugovorvenezuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Brave new world
3 godine prije

219 milijuna za Gadura. Debelokožni ljigavac je postigao priličnu visoku cijenu za odstrel!

Bosanac
3 godine prije

Moglo bi se protumačit kao: rek’o Trump roknite Guaida slobodno, necemo vam nista

Jos da dodam kad vidim kod ‘specijalaca’ da nose licne (osobne) karte i vozacke……mislim
u fazonu k’o da jave policiji ‘eno tamo smo ti ostavili tovar od 500 kila heroina i dvojicu budala idi uhapsi ih i reci da si prekino veliki lanac narko mafije’.

Žvuž
3 godine prije

Vjerujem Trumpu kada kaže da s ovim nije imao veze. Ovo kao da je planirano da ispadne lakrdijaški.

Ante
3 godine prije

Znači uhvatili su teroriste zahvaljujući ribarima koji su dojavili da se na obalu iskrcavaju naoružani ljudi. Bravo za ribare, ne žele rat u svojoj zemlji, niti ne žele da njihovom zemljom vladaju teroristi.

Ivan
3 godine prije

Nije mi jasno gdje su ove amatere iskopali. A imaju udarnu postavu koja samo ceka poziv kao sto su Stallone, Snipes, Anrold, Segal, The Rock, Wahlberg, Statham. Pricuvnu brigadu necu nabrajat jer ne stane na A4 stranicu papira.

alex
3 godine prije

Kada su svojedobno Ameri organizirali lov na Castra, Kennedy je platio glavom. Možda se historia ponovi🤔🤗

Draguljće
3 godine prije

Dako ameri (čitaj cionisti koji vladaju amerikom) rade već više od 100 godina, ništa nova.

Antikabalist
3 godine prije

Pa nije vam Venezuela Hollywood.

Math
3 godine prije

Operacija bi uspjela da su poslali pravu ekipu. Na slici je pripadnik tima US specijalnih operacija (kirurških?!) :
https://me.me/i/am-the-queen-of-battle-us-army-the-infantry-iam-swallow-ee0b05d6c90643d0881b3be7886e0189

Max
3 godine prije

Moždia su morali potpisati ugovor da bi sve bilo legalno. Lol rent a plaćenik se nastavlja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI