Nizozemska otvara istragu protiv Kijeva zbog umiješanosti u pad Boeinga 2014.

MH-17 vazduhoplovna nesreca
29 komentara

Nizozemska će službeno pokrenuti istragu o umiješanosti Ukrajine u pad malezijskog Boeinga nad istočnom Ukrajinom u ljeto 2014. Razmatrat će se jedno od očiglednih pitanja: zašto je Boeing uopće letio iznad Donbasa.

Nizozemski zastupnici su podržali prijedlog za provođenje dodatne istrage nad ukrajinskim postrojbama u slučaju oborenog Boeinga.

Nizozemski parlament je jednoglasno podržao prijedlog Kršćansko-demokratske stranke da se dodatno istraže razlozi zbog kojih Kijev tijekom neprijateljstava 2014. godine nije zatvorio zračni prostor nad Donbasom. U utorak, 8. listopada, vijest je na Twitteru objavio zastupnik iz Kršćansko-demokratske stranke Chris van Dam.

“Prijedlog za daljnju istragu činjenice zašto zračni prostor nad Ukrajinom nije zatvoren upravo je jednoglasno odobren”, napisao je Chris van Dam neposredno nakon glasanja u parlamentu.

Ranije je ministar vanjskih poslova Stefan Blok rekao da takva istraga nije lak zadatak, jer će biti potrebna suradnja Rusije.

Ukrajina će se vjerojatno pokušati izvući i reći da se sve to dogodilo slučajno.

No, kako se sjećamo iz povijesti južnokorejskog Boeinga kojeg je zrakoplovstvo Sovjetskog Saveza oborilo 1983. godine, takve nesreće, ako ih počnete pažljivo proučavati, uglavnom nisu slučajne.

„Na nužnost suradnje Rusije“, na koju upozorava ministar Blok, da se ne radi o tragediji, moglo bi se nasmijati, jer je Nizozemska sustavno ignorirala podatke i dokaze koje joj je Rusija slala posljednje četiri godine. Uz to, podsjetimo na zanemarivanje svjedoka koji su vidjeli ukrajinske borbene zrakoplove u području obaranja Boeinga.

Zapravo, sve ovo se čini reakcija Nizozemske na stav kojeg je zauzela Malezija, koja nije priznala zaključke istrage nizozemskih kolega. Prema tome, način da se barem pokuša istražiti uloga Ukrajine može poslužiti svrsi i stvaranja privida o “objektivnoj istrazi”. Naravno, na pitanje zašto uloga Ukrajine nije istraživana prethodnih godina, malo je vjerojatno da ćemo iz Nizozemske dobiti razuman odgovor.

MH-17
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Damir
4 godine prije

Uhodana šema. Nizozemci trebaju nešto u Ukrajini pa im ne ide. Tužba je uhodani način pritiska.

eks
4 godine prije

Razotkrivanje istine dovelo bi u neugodan položaj CIA i NATO , jer iza svega stoji “Deep State” USA , sa organizatorima i izvršiocima iz CIA i NATO .

Mate
4 godine prije

To su oni iz Srebrenice? 🙁

Amater
4 godine prije

Posipanje pepelom po glavi!

Son of Alerik
4 godine prije

Malezijski avion oboren na nebu iznad Ukrajine. Odmah nakon toga SAD za to krive Rusiju, a onda su počeli kriviti borce za slobodu kojima Rusi pomažu u istočnoj Ukrajini. U međuvremenu, Rusi tvrde kako je jasno da su za to krivi Ukrajinci u dosluhu sa SAD-om/NATO-om/Velikom Britanijom/
Ništa od toga nije točno.
Avion je poletio sa zračne luke Schiphol – Amsterdam, dakle Nizozemska. Tko osigurava zračnu luku Schiphol? Bitno pitanje.
Avion je skrenuo s uobičajene rute po nalogu Kontrole zračnog prometa u Kijevu. Tko ima nadzor nad zračnom kontrolom? Bitno pitanje.
Zašto je avion malezijski, također dobro pitanje (budući da je malo prije toga ‘nestao’ također malezijski,onaj oznake MH 370).
Avion se srušio iznad pobunjenog dijela Ukrajine nakon aktivacije unaprijed postavljene bombe (na Schipholeu).
Organizator? Isti onaj koji je organizirao ‘namjerno zalijetanje’ kopilota aviona Germanwingsa Lubitza sa 150 putnika u francuske Alpe.

Moreno
4 godine prije

Auuuuu . . . Ukrajinska vlast je nešto zasrala . . . da nije možda Zelenski . . . ali ništa od istrage, sve će bit uredu i Ukrajina će nastavit putem euroatlantskih integracija . . . 🙂

4 godine prije

Da li itko zna kakvi su rezultati proučavanja tzv. “crnih kutija” koje su Ruje uredno predale Niskozemcima i iz kojih se jako brzo i dobro može saznati tko, što i kako?

Zadranin
4 godine prije

Hebeš Nizozemce i njihovu istragu. Oni se okreću kako vjetar zapuše /čitaj: “kako gazde kažu”.

P***!

Nije bitno tko
4 godine prije

Rušenje aviona je izvršila ukrajinska strana, po nalogu zapadnih gazdi. Pošto imaju Rusi dokaze, s kojima pritišču na istragu, sad če zapad da obtuži Porošenka i njegovu vladu.

Nije bitno tko
4 godine prije

Rusija ima očito sve dokaze u svojim rukama, a zapad če s njom sklopiti kompromis, po kojem če zapadne vlade izači čiste, a Kijev biti krivac.

nessy
4 godine prije

Dobro su se sjetili. Koga god pitas, reci ce ti da je citao u novinama da su krivi Rusi. Ponovljena laz, 1000 puta, postane istina (Goebells). Ova nova istraga, nakon 5 godina, moze donjeti neupitne dokaze o krivnji nijevaznokoga, u kolektivnom sjecanju, uvijek, krivci ostaju, krvi zedni Rusi.

Red Dog
4 godine prije

Logicno pitanje.
Niko ne leti tamo, osim tog aviona.
Zasto?
To treba da se otkrije, ali recimo da ameri imaju tradiciju stvaranja takvih incidenata.
I to sto se nizozemci usuduju istraziti ocigledno jos jedan znak neposlusnosti prema USA.

Zax
4 godine prije

Eto, nakon gruzijaca i kurda i ukrajinci su izgleda pusteni niz vodu. Tako to je to kad si americki saveznik(sluga).

Venom
4 godine prije

A dali je moguči scenarijo, da ga je za civilne radare nevidljiv F-22 oborijo ?
Pošto koliko se sječam, su Rusi od prvog dana govorili, da je na njihovim radarima bijo jedan ili možda dva ( sad se ne sječam ) vojna avijona !

Venator
4 godine prije

Nizozemci igraju američku igricu kako bi dobili svoju feticu torte u Ukrajini.

Brainstorm
4 godine prije

ukri su srusili. pored navedenog tu su i drugi dokazi: 2 zvizdaca, tragovi na olupini, ukrajinsko nespretno izvjestavanje, slicnost sa ranijim isto ukrajinskim slucajem.
malo sporedno – sjecate li se kakve je razloge zapad navodio za uvodjenje sankcija rusiji? sad ce reci krim ali prvih mjeseci je bila druga prica. dakle krim nije razlog nego bolji argument.

Perun
4 godine prije

Bilo je krajnje vrijeme da nizozemce (citaj vodopije ) pocnu driblati za sverc narkotika u njihovim lukama ,oruzja i slicnih stvari koje prolaze ,,kontrolu” carinika i sluzbenika narancaste monarhije …..nivo oceana se polako dize a propast nizozemske je sve blize i blize ….za taj aeroplan sa poginulima mi je zao ali postoji i druga strana medalje ….Znaju Ukrajinci sa aeroplanima oni su modernizirali HR Migove 21…A tek Zelenski pa on je glavni lik Ukrajinske parodije od drzave…Moraju se dovesti u red kao nacija ,ovako ne nece stici do rjesenja i ,,svetog mira”…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI