Nizozemska će procesuirati Ruse za obaranje leta MH-17 bez osumnjičenih

MH-17 - Nizozemska optužuje Ruse
31 komentar

Predsjedavajući sudac Hendrik Steenhuis ignorirao je činjenicu da na suđenju nije bilo optuženih obaranje Boeinga u ljeto 2014. nad Donbasom.

Kao što je objasnio Steenhuis, “na temelju dostavljenih dokumenata, koje je sud unaprijed ispitao, sud primjećuje da, pošto ni Girkin, Dubinski, ni Harčenko ne žive i nisu u pritvoru u Nizozemskoj, pozivi su upućeni na njihove poznate adrese u inozemstvu, preporučenom poštom i to na jezicima poznatim osumnjičenima“.

Raspored suđenja protiv Girkina i Dubinskog poslani su ruskom tužiteljstvu, a Harčenku tužiteljstvu Ukrajine.

„S tim u vezi, smatramo da je obveza obavještavanja o pozivu osumnjičenima u potpunosti ispunjena u svim dijelovima”, izjavu suda prenosi TASS.

Prema sucu Hendriku Steenhuisu, “činjenica da osumnjičeni nisu potvrdili primanje poziva ne mijenja ništa, budući da se preporučena pisama šalju na adrese na kojima su osumnjičenici registrirani. Uzimajući u obzir da su pozivi upućeni i putem drugih kanala, uključujući elektroničku poštu, trenutne poruke, društvene mreže, kao i da su objavljeni na konferenciji za novinare 19. lipnja 2019. godine i putem medija na jezicima poznatim osumnjičenima, sve je u skladu sa zakonom.

„Štoviše, Girkin i Dubinski su na svojim stranicama na društvenim mrežama reagirali na te navode, tako da sud ne sumnja da su svi osumnjičeni u potpunosti svjesni zahtjeva suda za njihovim saslušanjem“, rekao je sudac. Podsjetimo, Girkin je poznatiji pod pseudonimom Igor „Strelkov“, pod kojim je organizirao obranu Slavjanska, kasnije Donjecka, da bi se po završetku aktivnih neprijateljstava vratio u Rusiju.

U ovoj situaciji se može zaključiti da su se osumnjičeni namjerno odrekli prava na prisustvo i obranu na sudu, stoga sud ima zakonsko pravo suditi Girkinu, Dubinskom i Harčenku u njihovoj i odsutnosti njihovih odvjetnika.

Tko su osumnjičeni?

Dvojica od njih navodno „imaju veze s ruskom vojnom obavještajnom agencijom GRU“, koja je kriva za sve, čak i  ako su vam se smrzlo cvijeće balkonu, ali je služba poznatija po „cyber-zavjerama“ i „smrtonosnim napadom nervnim agensom u Salisburyu u Engleskoj“. Usput, gdje su nestali Sripalci, Skripalovi, Skripali, kako li se već zovu…?

Četvorica osumnjičenih su:

  • Igor Girkin, poznat i kao „Strelkov“. Bivši je pukovnik u ruskoj obavještajnoj službi FSB, a optužen je kao ministar obrane u pobunjenom ukrajinskom gradu Donjecku, kažu tužitelji.
  • Sergej Dubinski, poznat kao „Hmuri“. Bio je zaposlen u ruskoj vojnoj obavještajnoj agenciji GRU, navode istražitelji. Kažu da je bio zamjenik Girkina i da je bio u redovitim kontaktima s Rusijom
  • Oleg Pulatov, poznat kao „Giurza“. Navodno je bivši vojnik specijalnih snaga GRU, a kasnije je postao zamjenik šefa obavještajne službe u Donjecku
  • Leonid Harchenko, poznat kao Krot. On je ukrajinski državljanin bez vojne pozadine koji je vodio borbenu jedinicu kao zapovjednik u istočnoj Ukrajini, kažu tužitelji.

Četvorica su optužena za ubojstvo 298 ljudi i izazivanje nesreće leta MH-17. Tužitelji kažu kako su oni zajedno odgovorni za napad na Boeing, jer su “surađivali na nabavi i rasporedu bacača raketa “Buk” kako bi oborili zrakoplov“.

Sudski pozivi poslani su svima, premda nije izvjesno da su ih muškarci primili, pa će prvi zadatak suda biti odlučiti je li uloženo dovoljno napora da se dođe do njih. Kako smo čuli, sudac Hendrik Steenhuis je u nekoliko rečenica zaključio da je uložen sav potreban napor.

Značajno je da će jednog od osumnjičenih, Olega Pulatova, zastupati tim obrane, tako da je sud odlučio „kako ne smatra da mu se sudi u odsutnosti“. Igor Girkin „Strelkov“ rekao je za BBC da ne priznaje nadležnost nizozemskog suda.

Jedan od ključnih dokaza „ruske krivnje“ je navodni transport sustava Buk iz Rusije u Donbas, na temelju čega su Nizozemci izgradili priču o planiranom obaranju Malezijskog Boeinga nad Donbasom. Kako smo ovoj temi posvetili previše pozornosti, još jednom citirati sve iznova bi bilo besmisleno.

VIDEO: „Dokaz“ Nizozemaca o „krivnji Rusa i separatista za obaranje malezijskog Boeinga

BoeingMH-17Nizozemskaobaranje malezijskog zrakoplovarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jack
4 godine prije

Pijani kozaci ni sami ne znaju tko je srusio civilni avion iznad donbasa i ubio toliko neduznih ljudi,pijana stoka se vjerojatno i ne sjeca da su pucali.

varjag
4 godine prije

Ne treba obračati pažnju na na ovu tužbu!!!!!!!!!!!!!!!! Neka tuži “prijatelje” ukrajine……….

JumpingJackFlash
4 godine prije

Glavni “svjedok” vjerojatno bi im mogao biti Đivo Đurović (“znalac”sa jednog “čuvenog” domaćeg portala još “čuvenije” informacijske organizacije) . On “pouzdano zna” da je taj avion srušio baš Putin… Kako taj “vidi” stvari i događaje, Baba Vanga bi mu pozavidila…

Riddick
4 godine prije

Sto rece jedan profesor na pravnom fakultetu na prvom predavanju novo upisanim studentima:
“Ja predajem pravo, a kome je do pravde neka upise bogosloviju.”
Ima i jedna Ruska izreka za zakon:
“Zakon je kao konj, ide kuda ga upravis”

Siniša
4 godine prije

Strašno šta je osnovni dokaz!!
Ne vjerovatno je koliko se zapadni sostemi sudske prakse baziraju na dokazivanje krivice na krajnje čudan način, koriste se svime i svačim, izmišljaju, fabrikuju, otežavaju odbrani pristup dokazima, osoravaju pravo na pravično suđenje kroz potreban vremenski period što često dovodi do nepotpunosti izlaganja odbrane a pri tom se u suštini dogovara sa tužilaštvom koliko je njima potrebno vremena i faktički utiču na sam ishod presude, skrivaju dokae ili ih kasno daju odbrani da odbrana nema vremena da ih obradi…pretpostavka nevinosti ne postoji, sudi se sa pretppstavkom da je neko kriv i on mora da dokaže da nije kriv. Najgore što kod nas počinju vjerovati da je to vrh sudstva.

Istina pa makar metak u čelo
4 godine prije

Hoće li i procesuirati nizozemsku vladu, vojno zapovjedništvo ili vojnike zbog Srebrenice koju su “čuvali”.

David
4 godine prije

A koga će tužiti nego krivice?! Mislim, čemu čuđenje

Spacevoodoo
4 godine prije

Nizozozemska je poslala pozive za sudski proces osumnjičenima. Kako bi sudski proces bio ozbiljan očekuje se da Nizozemska pošalje i pozive svijedocima tako da bi pozive za svijedočenje mogli dobiti i neki komentatori članaka ovog portala poznati po nickovima ad astra, burt, jack ☺

tuf
4 godine prije

Zanimljivo je stajalište Malezije u ovome slučaju. A koje se nepravedno ignorira.

Alex
4 godine prije

Objavite na oglasnoj ploči suda🤣🤣🤣

Max
4 godine prije

pa nemaju oni ovlasti sudit.

puki
4 godine prije

Ako izuzmemo anglosaksonsku sestricu Veliku Britaniju i krunsku koloniju ciokabale, Njemačku, Nizozemska, odnosno Homolandija je najvažnija država za ciokabalu u Europi. To je država sjedište grupe Bilderberg. U glavnom odboru grupe Bilderberg, od početka je uključena cijela nizozemska kraljevska obitelja, na čelu sa starom kraljicom, vješticom Beatrix. Koja sjedi u glavnom odboru Bilderbergovaca, zajedno sa Kissingerom, Rockefellerima i drugim mafijašima. Njen otac, princ Bernhard (inače po rođenju Nijemac), 30-ih godina je bio žestoki pristalica Hitlera i nacista i član NSDAP-a. Onda je taj Bernhard 1954. predsjedavao osnivačkom konferencijom grupe Bilderberg u Nizozemskoj, a Rockefelleri i ciokabala su u pozadini vukli konce. Inače i pokojni muž od Beatrix, princ Klaus također je bio Nijemac po rođenju. Predstavnici kraljevske obitelji svake godine sudjeluju na godišnjim skupovima Bilderbdergovaca. Ranije je sudjelovala stara vještica, Beatrix, a sada sudjeluje njen sin, kralj Willem Alexander. Inače, oboje, ona i sin, su na listi članova iluminatskog Vijeća… Čitaj više »

puki
4 godine prije

@JumpingJackFlash

Đivo Đurović je cionisticki propaandni isprdak,kao i onaj hipster, Petar Stosic na Indexu.
Telegram za kojega pise Đivo Đurović, je u vlasnistvu koncerna “Warburg Pincus” sa Wall Streeta.
Vlasnici WP-a su khazarska bankarska obitelj Warburg, inace i suvlasnici FED-a zajedno sa burazerima Rotschildima, Rockefellerima, Goldman Saksovima..
Obitelj Warburg je u 2. sv. ratu, u SAD-u imala dionice njemackog kemijskog koncerna IG Farben, to je onaj koji je proizvodio otrov Ciklon B za konc-logore. IG Farben je sve do kraja 2. sv. rata lijepo poslovao sa Rockefellrovim koncernom Standard & Oil.

f35
4 godine prije

Rusi su krivi za sve i basta. Da nije Rusa -svjet bi bio mirna luka i ugodno mjesto za zivljenje za sva ziva bica. basta 🙂

Vuk
4 godine prije

Od 67 malo vecih/jacih falseflags (laznih operacija tajnih i vojni sluzbi) od drugo svjetskog rata do danas- sve je i iz ZAPADNIH kuhinja i njihovi Partners i co .. Pa sad krvite Ruse i sto ne vidimo drugu stranu Mjeseca..

Bosanac
4 godine prije

Nizozemska ce sve vise tonut, sto globalno zatopljavanje bude jace, i nivo mora poraste 🙂

Derim
4 godine prije

Oni već imaju i presude i kazne za okrivljene. Sad samo treba odigrati predstavu za javnost. Ja ne shvatam da tako lagano prolaze ovakve stvari da se niko ne buni i ne osporava ovakvu sudsku praksu. Nisu mi jasni ni oni koji su izgubili svoje najbliže u toj tragediji da prihvataju ovakav igrokaz koji će ustvari omogućiti pravim krivcima da se izvuku. U isto vrijeme, striktno se poštuju “ljudska prava” dokazanih terorista, uhvaćenih na djelu, više puta. Godinama rade istragu, primaju plaću, i sve dokaze su skupili na društvenim mrežama ili imaju zaštićene svjedoke. Mislim da su zaštićeni samo utoliko da ne može niko drugi da ih ispita. Nije mi jasno ko će i kako braniti optužene. Istina ne vidim ni svrhu kad se relevantni dokazi odbacuju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI