Nizozemska vojna obavještajna služba: Sustavi Buk nisu bili u području nesreće MH17

BUK
24 komentara

Ni ruski ni ukrajinski sustavi „Buk“ nisu bili raspoređeni u blizini rute leta MH17, zrakoplova koji se srušio nad Donbasom 2014. godine. Sva mjesta njihova raspoređivanja bila su predaleko da bi srušili avion. Ovaj zaključak je, na temelju izvora koji su se smatrali pouzdanim, donijela vojna obavještajna služba Nizozemske.

O tome, citirajući platformu za neovisne novinare Bonanza Media, piše ruski Kommersant. Snimke zaslona vojnih obavještajnih dokumenata objavljene su na internetu.

Vrijedi napomenuti da je obavještajno pismo državnom tužitelju upućeno u Nacionalno protuterorističko tužiteljstvo tjedan dana prije konferencije za novinare Zajedničke istražne skupine (SSG). Drugim riječima, u vrijeme održavanja konferencije SSG nije imao pouzdane informacije da je navodni ruski „Buk“ tijekom sukoba na Donbasu ikad prešao granicu s Ukrajinom.

Ova objava je već izazvala široku raspravu, a protiv nje se navode i prethodna nagađanja da je Boeing mogao srušiti ukrajinski borbeni zrakoplov. Takve špekulacije su često spominjane prvih dana nakon tragedije, sve dok ih sporovi oko identiteta sustava „Buk“ nisu izbacili iz informacijskog prostora.

Platforma Bonanza Media organizirana je za neovisne novinare, a osnovali su je Max van der Werff i Yana Yerlashova, koji su snimili film “Pad MH17 čeka fer istragu”.

Podsjetimo, 17. srpnja 2014. se malezijski Boeing srušio na nebu iznad Donbasa. Riječ je o letu MN17 iz Amsterdama za Kuala Lumpur. Poginulo je svih 298 ljudi u zrakoplovu, a to je bio glavni razlog za nametanje sankcija Rusiji od strane EU i Sjedinjenih Država.

Nizozemski SSG pokušava okriviti Rusiju, koja je navodno milicije Donbasa opskrbila sustavima „Buk“, ali objavljeni dokumenti sugeriraju da su te optužbe neutemeljene i da je istražni tim Nizozemaca u trenutku kada je iznosio optužbe bio svjestan činjenice da ni ruski ni ukrajinski sustavi nisu bili ina mjestu s kojeg su mogli oboriti malezijski Boeing.

MBS News

BukMH17Nizozemskaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
4 godine prije

Ja bih prvo proverio da nije tada može biti slučajno neki izraelski vojni pilot bio na odmoru u Ukrajini…

neko ime
4 godine prije

Ako se dobro sjecam, navoda po bespucima neta, navodni pilot koji je navodno oborio avion, se ubio…

Tupko Glupko
4 godine prije

Eto, nizozemskoj vojnoj obavještajnoj službi trebalo je skoro šest godina da dođu do ovog zaključka i daju ju u javnost.
Sada Rusi više nisu loši momci, pa će ispasti da nisu krivi.
Mislim da je sve to društveni inženjering nad nama.
Preko deset milijardi dolara je do sada izgubila EU u trgovini sa Rusima zbog ruskih sankcija nametnutih jer je EU dala Rusiji prva sankcije, zbog Krima i zbog rušenja nizozemskog aviona.
Izravna i neizravna šteta se broje već u desecima milijardi dolara.
Za štetu, naravno, nitko neće odgovarati.
Nije ni Collin Powell sa onom epruvetom u UN koja je bila osnova za napad na Irak 2003.

imalijosnade
4 godine prije

Istina ga dođe ko vaterpolo lopta; što je neko više pritiska pod vodom – kad tad ona klizne i iziđe opet na površinu.
Kažu, da se sve da sakriti, sem istine.

eks
4 godine prije

I ? Šta sada ? Hoće li biti ozbiljne i nezavisne istrage ? Naravno, neće, jer bi postojala opasnost da se otkriju CIA-NATO teroristi, koji su to izveli.

Max
4 godine prije

ili je pad aviona poslijedica atentata. sve mi se čini da se takva namještaljka odigrala i nad teheranom da se namjesti iranu.

zgvaca
4 godine prije

To ce tek biti istina kad tu vjest prenesu svi veci Njemacki Svicarski ili Austrijski Mediji. Do tada je to patka. Zivin u Svicarskoj i znam kako to funkcionira.

Janko
4 godine prije

Pojeo vuk magare,.Zapad na celu saEnglexkom,kao najvecim mrziteljem Rusije cilj je postigao optuzio Ruse ,uveo sankcije,a sad se moze film odvijati kako god je kome drago.Slicnih laznih scenarija,nadgledali smose u zadnjih 10 godina,pocev od Srbije,preko Iraka,Sirije pa do Libije.

4 godine prije

Sve to može i ne mora biti istina, ali….gdje je snimka iz crnih kutija???? Tko je prenaputio zrakoplov sa redovne rute prema Donjecku – kada i zašto? Ako su piloti sami odlučili tako skraćivati put, to se zna po crnoj kutiji. Kako su ukrajinci 10 (DESET) minuta nakon rušenja znali koji se zrakoplov srušio , gdje i tko ga je srušio???

rusofil
4 godine prije

Tolike godine su prošle da je valjda jasno kako istraga ima za cilj da se istina ne dozna. Sastav komisije, tijek istrage, ignoriranje nekih dokaza daju dovoljno osnova da se sumnja u vjerodostojnost istrage. Koliko se sjećam, na početku je navedeno da je ukrajinski BUK bio raspoređen u neposrednoj blizini mjesta rušenja. Bilo je i nekih satelitskih snimaka ili dokumentacije o tome. Više mi se čini da pokušavaju zataškati prisustvo ukrajinskih jer ne mogu dokazati da je bilo ruskih BUK-ova. Ustvari, kolale su snimke samo jednog ruskog ali očigledno su bile lažne. Kako god, kad nam se opet jave sa “novim dokazima” u istrazi nećemo se ni ovoliko sjećati.

FATIH
4 godine prije

AUUU , ZAR OVI HOLANDEZI IMAJU OVAKO DOBRU SLIZBU???

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI