Njemačka onemogućuje Rusiji izvoz hrane, a zatim ju okrivljuje za nestašicu

Rusija o izvozu zita
31 komentar

Sjedinjene Države i Europska unija (EU) bili su neučinkoviti u svom trgovinskom ratu protiv Rusije i trenutno rade na svom šestom paketu sankcija. Ove sankcije uzrokovale su poskupljenja i nestašicu hrane, ozbiljno naškodivši nedužnim ljudima diljem svijeta.

Dok se Zapad bori da ograniči rusku vojnu misiju u Ukrajini, europski uvoznici plina već su se predali Rusiji. Europski uvoznici plina tiho su prekršili vlastite sankcije EU-a i počeli kupovati plin u rubljama, kapitulirajući pred novim ruskim pravilima. Kako su se zapadnjački planovi gospodarskog ratovanja izjalovili, čelnici EU-a počinju još više ”pucati po šavovima”. Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock sada okrivljuje Rusiju za izazivanje “brutalne gladi”, iako je njezina zemlja bila ta koja je Rusiju blokirala u trgovanju poljoprivrednim proizvodima. Baerbock je dala ove apsurdne komentare na nedavnom sastanku G7 s Kanadom, Francuskom, Italijom, Japanom, Ujedinjenim Kraljevstvom i Sjedinjenim Državama.

Njemačka ministrica vanjskih poslova okrivljuje Rusiju za izazivanje “brutalne gladi”, koju su zapravo izazvale sankcije EU

Kao dio svojih izvornih sankcija, Njemačka je izglasala blokiranje Rusiji izvoz hrane i žitarica, ali sada Nijemci i drugi Europljani doživljavaju vrtoglave cijene i nestašicu hrane kao rezultat. Umjesto priznavanja neuspjeha ovih sankcija, njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock odlučila je okriviti Rusiju za izazivanje “brutalne gladi”, koja je zahvatila Europu.

Njemački čelnici sada krive rusku vojnu kampanju za nestašice s kojima se njihove zemlje sada suočavaju. “Rusija je donijela svjesnu odluku da pretvori rat protiv Ukrajine u ‘rat žitarica'”, utvrdila je njemačka ministrica na sastanku G7. “Ne smijemo biti naivni u vezi s ovoime”, ustrajala je. “To nije kolateralna šteta, to je savršeno smišljen instrument u hibridnom ratu koji se trenutno vodi.”

Baerbock zapravo opisuje hibridni ekonomski, bankarski i prehrambeni rat kojeg Zapad vodi, ne samo protiv Rusije, nego građane Europe, ali i cijelog svijeta.

Uostalom, upravo je njezina zemlja glasova za ratne ekonomske sankcije Rusiji. Te su sankcije nastojale spriječiti Rusiju da prodaje izvoz žitarica u eurima i dolarima. Sada Baerbock okrivljuje Rusiju da je pretvorila situaciju u “rat žitarica”, apsurdno tvrdeći da je Rusija odgovorna za nestašicu hrane u cijeloj Europi. Ne sjeća li se Baerbock da je njezina vlastita zemlja blokirala Rusiju u pogledu izvoza žitarica, gnojiva i poljoprivrednih proizvoda?

Ekonomske sankcije Zapada u vrijeme rata imaju ozbiljne posljedice za sve

Ukrajina obično izvozi do pet milijuna tona žitarica mjesečno, ali od svibnja 2022. zemlja ne može izvoziti oko 90 milijuna tona poljoprivrednih proizvoda. Američki State Department tvrdi da ruska vojska blokira ukrajinske luke. SAD se pridružio Njemačkoj, tvrdeći da Rusija blokira ukrajinske luke i stavlja “milijune u opasnost od gladi”. Kada je Zapad prvi put pokušao zatvoriti ruski poljoprivredni izvoz, jesu li uzeli u obzir stvarne učinke koje bi ove sankcije imale na opskrbu hranom diljem svijeta? Rusija je ranije svijetu davala 27 posto sjemena suncokreta, pet posto ječma, dva posto kukuruza i tri posto pšenice. Dok se lanci opskrbe tresu, jedina obrana Zapada sada je malo teže okriviti Rusiju.

Rusija je Njemačkoj i SAD-u odgovorila istom mjerom. Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova napisala je: “Cijene rastu zbog sankcija koje je uveo kolektivno Zapad, pod pritiskom Sjedinjenih Država. To je ako govorimo o izravnom razlogu. Nerazumijevanje ovoga znak je ili gluposti ili namjernog obmanjivanja javnosti.”

Zapad i dalje obmanjuje javnost o cijeni svojih neučinkovitih sankcija, koje su uzrokovale samo rekordnu inflaciju i probleme u lancu opskrbe koji prijete najmanje sretnima i najmanje spremnima među nama.

njemačkarusijaSADSankcijeTrgovinski rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Čitam te glooposti SVAKOG DANA! I vjerujte mi, nije lako probaviti te idio*izme.
Čak se je pojavio dan nazad članak, kao UN bi smanjio sankcije Rusiji, ako bi dozvolila Ukrajini da izveze žito…
Gledajte, ja razumijem i to, da sve više mentalno bolestnih ljudi pojavljuje ovdje, ispod članaka, ali NI JA NISAM MATI TEREZA, da vas sve tolerišem…
Sa veseljem bi takve slao u rodni kraj, ali onda bi bio ja krivac…

LZN
1 godina prije

EU birokrate, ako vam se čini da vam sve u životu ide lako, osvrnite se – možda idete nizbrdo!

ad astra
1 godina prije

Rusija je uletjela u vrtlog ekonomskog propadanja. Koliko će to trajati pokazat će vrijeme. Teško je opstati a da je protiv tebe cijeli razvijeni svijet.

nestabilni egzekutor
1 godina prije

Zašto se u tekstu spominju ukrajinske luke kad Ukrajina trenutno ima samo jednu – Odesu?

nekoime
1 godina prije

Dvije godine lockdowna zbog izmišljene opasnosti od Faucijeve gripe, popraćene sumanutim tiskanjem dolara i eura, naravno nemaju veze s nestašicom hrane. Europljani će isplaćivati američki bankrot glađu i smrzavanjem, samo dokle će trpjeti?

Max
1 godina prije

Namjerno izazivaju glad.

4e 65 6b 64 6f 2e
1 godina prije

“Laži, laži, laži me, ti to radiš najbolje…” Glad! Fali žita iz Ukrajine! 20 milijona tona žitarica sjedi u skladištima! Ukrajina izvozi 5 milijona tona mjesečno! I tako dalje, i tako dalje vrište papige u medijima. Ajmo, samo malo pogledati brojke. U svibnju je do sada Ukrajina izvezla oko 300.000 tona žitarica ili oko 350.000 tona manje nego prošle godine. U travnju 1,09 milijona tona, u ožujku 300.000 tona, u veljači 1,2 milijona tona. Tu za sada nemam podatke za prošlu godinu, ali brojke su daleko od 5 milijona tona mjesečno. A prva proljetna žetva dala je 7 milijona tona. Neka dodam, da je ovogodišnja žetva, prema riječima ukrajinskog ministara poljoprivrede, lošije kvalitete nego prošla i da je posijano manje kuruze nego lani. Idemo dalje. U ovoj sezoni srpanj 2021/lipanj 2022 do sada ukrajinski je izvoz bio 46,17 milijona tona naspram 39,65 u prošloj sezoni (od toga 6,45 milijona u… Čitaj više »

POLITIČKI NEKOREKTAN
1 godina prije

…anal lena brabonjak

4e 65 6b 64 6f 2e
1 godina prije

Zanimljiva je i mapa posijanih usjeva zimus. Na zapadu manje od prosjeka, na istoku više.

Puno manje u Zakarpatskoj, Ivano-Frankiskoj, Černivetskoj oblasti. Ostale sjeverne i istočne oblasti osim Vinice (+4%) oko 3% manje.

Do 8% više Odeska, Nikolajeveska, Dnipropetrovska i Harkovska oblast.

Krivi Rog, Donjeck +6%, Poltava +4%.

antiamericano
1 godina prije

Zapad namjerno koči uvoz žitarica, da može dizati cjene i manipulisati s propagandom protiv Rusije. Na taj način če obični zapadnjaci financirati NATO-ov rat sa Rusijom, financirati plate stranih vojnih plačenika i financirati ukrajinske neonacističke zločinske formacije.
Evropejci uživajte…..

tihobl
1 godina prije

Anal-lena Brabonjak je izjavila da treba blokirati ruske brodove koji izvoze psenicu kao bi se sprijecilo izbijanje gladi u svijetu. Ovo sa blokiranjem prodaje psenice za dolare i evre su pokusali proljetos, a onda otkrili da rusi posalju brodove psenice ili u zamjenu za druge robe ili besplatno kao Kubi. Sad hoce da uvedu pomorsku blokadu Rusije i da mogu plijeniti sve ruske brodove po morima svijeta.

Druga njena genijalna zamisao je da Njemacka prestane da uvozi rusku naftu. Recimo da svabe uspiju od raznih nafti napraviti mjesavinu slicnu ural nafti i da uspiju tankerima dopremiti do obliznih luka onda imaju problem – nema naftovoda od luke do rafinerije. Morace prebacivati vozovima, a da bi zamjenili kolicine koje dobijaju od rusa trebace im kompozicija od 200 km svakog dana (i jedna u suprotnom pravcu).

Anal-lena je genije.

Farree
1 godina prije

Ono što zovemo zapadnom civilizacijom je najbolje opisao Melville u Moby Dicku. Neprijatelj je apsolutni i jedino je harpun i smrt dovoljno dobar za njega. Obsjenutost uništenjem projektovanog, apsolutnog neprijatelja vodi u samouništenje i na kraju se pitamo ko je zapravo neprijatelj koga treba uništiti. Radi se o nekoj vrsti Sekte koja sada teži kolektivnom samoubojstvu jer nije sposobna da se odrekne ideologije (NATO pakta i poslušnosti Velikom Inkvizitoru) koja joj je toliko dugo pogodovala

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI