Njemačka se suočava s talasom bankrota

Njemacka bankrot
29 komentara

Njemačka se suočava s valom bankrota kao rezultatom politike sankcija Rusiji, upozorio je u četvrtak predsjednik komiteta Bundestaga za energetiku Klaus Ernst.

U objavi na Twitteru, ljevičarski političar je naveo prethodne izjave kancelara Olafa Scholza da sankcije ne bi trebale pogoditi Evropu jače od ruskog rukovodstva. “Sada smo uveli sedam paketa sankcija i Gazprom ostvaruje rekordne profite. Istovremeno, prijeti nam talas bankrota. Stoga: pregovarajte s Rusijom otvorenog uma”, pozvao je Ernst.

S rastućim cijenama plina i električne energije, predviđa se da će Njemačka, najveća ekonomija EU, pasti 2023. godine. Prema izvještaju Instituta za ekonomska istraživanja Ifo sa sjedištem u Minhenu, energetska kriza „puca“ na njemačkoj ekonomiji i mogla bi dovesti na pad BDP-a od 0,3% sljedeće godine.

Ranije ovog mjeseca, još jedna ljevičarska njemačka političarka, Sahra Wagenknecht, osudila je vladu jer je uspjela uvući zemlju u puni “ekonomski rat” sa svojim najvećim dobavljačem energije, Rusijom. Ona je u obraćanju Bundestagu rekla da su sankcije Rusiji “fatalne” za samu Njemačku.

Pošto su cijene energenata izmakle kontroli, ekonomija zemlje će uskoro “biti samo podsjetnik na dobra stara vremena”, upozorila je poslanica, dok je pozvala na ukidanje ograničenja dok se pregovara s Moskvom.

BankroteunjemačkarusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Qello
1 godina prije

I te kako pogadjaju Njemacku zapadne sankcije

Skyteh
1 godina prije

Ohhh ne, nemojte popuštati Rusiji! Pa jadan debeli gnjuro, hibser, ad zasra, bin mladen i ostala žgadija će biti na aparatima!

1 godina prije

Come, mister tally man, tally me banana.

Partizan
1 godina prije

Kako su sijali tako će i žeti! Prvo su zabranili Južni tok s cjenovno puno povoljnijim plinom od američkog ukapljenog i svih drugih, pa su instalirali u Bugarskoj, Grčkoj i S. Makedoniji marionetske vlade koje su odbile razvojni projekt, čime su oteli mogućnost razvoja Jugoistočne Europe, želeći da uvijek ostanemo gospodarski inferiorni u odnosu na njh i ovisni o njihovoj pomoći. Onda su sami sebe, onemogućavanjem početka rada Sjevernog toka 2, na jednak način uskratili jeftinih energenata. Ja sam uvjeren da njedan zapadnoeuropski slučajni političar ne bi prošao onaj osnovni psiho test kad ti daju dvije kuglice i kažu postavi ih jednu na drugu.

ZZ Top
1 godina prije

Prosjecni stanovnik svabije i eu , ukljucujuci RH, u stanju je izgubiti radno mjesto,loziti namjestaj,nositi masku, pikati se svaki mjesec i istovremeno aplaudirati drzavnickim govorim van der lajenove ili plemenitog plenkovica i uz sve to skupa,blejati slava ukraini.

Rudar
1 godina prije

Pa bankrotirat će uz osmjeh i uzvik slava ukrajini, jer sloboda nema cijenu !
Kad shvate u šta ih je ukrajina uvukla, biti će kasno.

mrdo
1 godina prije

“Ona je u obraćanju Bundestagu rekla da su sankcije Rusiji “fatalne” za samu Njemačku”

Moraju se slušati naređenja iz Vašingtona. USA je vlasnik Njemačke.

Nekoime
1 godina prije

Zar netko još uvijek misli kako USA vodi proxy rat protiv RUSIJE?

eror
1 godina prije

pa ti imaj jedan pravac dobave plina.putin diler, njemačka narkoman

Ribri
1 godina prije

Njemacka propada evo nasi radnici se pate tamo kazu nikada posla ne nestaje i trebaju jos radne snage.

Pera Detlic
1 godina prije

Kad bih se htio igrati geopolitike u Rusiji ovo što Putko sad radi je prava stvar sa stanovišta rata. Minimalnim snagama prcka, a bez neke velike štete po sebe. Ja bih u zemlji pikrenuo ratnu proizvodnju. Dakle svi imaju, a bez jebenog profita. Profitirat če se poslije s osvojenim teritorijama i robljem. Fokud bi mi bio na Njrmačkoj. Njrmačku trrba tako razguzit da se ništa od materijalnih dobara ne uništi ili bar minimalno. Uštopo bi im sve od plina pa nadalje kompletnoj Eu osim Mađarima. Ako bi nekom dilali plin onda bi i njima uštopao. Sve one azijate što rade za šaku riže dnevno bih primio u Rusiju i zaposlio uz normalan život. Pustio bih Eu da i dalje šalje tenkove, a kad kresne fina zima onda bih im pokazao da su im trebali. Sve bi strateško zauzeo po Njemačkoj pogotovo vojnu industriju i poljoorivrednu. Samo Njemačku bih guzio za… Čitaj više »

CroExit
1 godina prije

Lit’ ću krokodilske suze kad bankrotiraju. &#128518

Max
1 godina prije

Očekivano.

Fabijan
1 godina prije

Ma nije istina! Imaju oni kopir aparata za štampanje eura. Uskoro će se euro prodavat kao pelet na paletama za ogrijev! A HR leti u provaliju za eurom! Dobar let želim HR!

goran
1 godina prije

e da,briselska gamad odlučila uništit svoje vlastite gradjane zbog njihovog boljitka a pod izgovorom da če naštetit rusiji,cijela eu nije jaka koliko jedna rusija.
namab če svima biti ovako u eu dok ne dodjemo svi u brisel jebati sve po spisku briselskim političarima i onoj kravetini uršuli von der lajn

Sardelino
1 godina prije

Rekli Ameri Nijemcima.Nemojte biti ovisni o ruskom plinu, budite ovisni o našem američkom kojeg vam nećemo prodati.

tata mata
1 godina prije

jos nisu ispucali svu municiju u svoje noge ,nema stajanja za budale

Rimtutituki
1 godina prije

Taman ce biti kupljene za malu lovu od usa

gogo
1 godina prije

slomit će njemačka zube na rusiiji po drugi puta, samo da bi se uvukla američkom gospodaru

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI