Njemački kancelar skriva se u skloništu tijekom uzbune zbog raketa

Olaf Scholz
55 komentara

Neki zaposlenici viđeni su kako leže na pisti zračne luke dok su sirene za zračnu uzbunu tulile u Tel Avivu

Njemački kancelar Olaf Scholz hitno je prebačen u sklonište dok je završavao posjet Izraelu u utorak navečer, nakon što je njegovo izaslanstvo bilo prisiljeno evakuirati svoj zrakoplov zbog nadolazeće raketne vatre iz Gaze, rekli su novinari koji su putovali s njim.

Alarmi za zračni napad oglasili su se dok su se Scholz i njegov tim pripremali za polijetanje iz zračne luke Ben Gurion u Tel Avivu, a kancelar je nakratko odveden na sigurno područje kao mjera opreza.

Dio incidenta zabilježen je u snimci koju je podijelila njemačka reporterka Sara Sievert, a na kojoj se vide suradnici i novinari kako izlaze iz zrakoplova i skrivaju se na pisti.

Iako su prva izvješća govorila da je Scholz također bio prisiljen leći na tlo tijekom straha, novinar Robin Alexander, koji je također bio s izaslanstvom, kasnije je pojasnio da je vođa doveden u obližnje sklonište. Alexander je primijetio da je “osobno vidio eksplozije na nebu” iznad zračne luke kada je izraelska protuzračna obrana skočila u akciju.

Scholz i ostali putnici uspjeli su se ponovno ukrcati u zrakoplov nekoliko minuta nakon evakuacije, nakon dodatne sigurnosne provjere, piše njemački list Bild. Mediji su dodali da je kancelar “vlastitim očima vidio dvije eksplozije” i rekao da je njegov tim sigurno sletio u Kairo nakon “dramatičnog uzlijetanja”.

Vođa je nekoliko puta bio prisiljen skloniti se u njemačko veleposlanstvo tijekom svog posjeta Tel Avivu, zbog borbi između Izraela i palestinskih militantnih skupina.

Opći sukob izbio je ranije ovog mjeseca nakon Hamasovog prekograničnog upada i niza terorističkih napada, koji su potaknuli valove izraelskih zračnih napada na Gazu. Najmanje 3000 Palestinaca ubijeno je u neprijateljstvima, a oko 1400 u Izraelu, prema dužnosnicima obje strane.

Scholz je bio prvi zapadni čelnik koji je doputovao u Izrael nakon napada Hamasa 7. listopada, rekavši da će to putovanje pokazati “solidarnost” Njemačke sa židovskom državom. Kancelar je naglasio da Berlin ima posebnu obvezu braniti zemlju, čak je izjavio da “njemačka povijest i odgovornost koju je imala za holokaust zahtijevaju od nas da održimo sigurnost i postojanje Izraela”.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zauzeo je sličnu temu u svom obraćanju, izjavivši da su “Hamas novi nacisti”. Dodao je: “I baš kao što se svijet ujedinio da porazi naciste, kao što se svijet ujedinio da porazi ISIS, svijet mora ujedinjeno stati iza Izraela da porazi Hamas.”

HamasIZRAELNetanyahuOlaf Scholz
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
6 mjeseci prije

piso se što bi ja napravio i odmah potražio sklonište

borjana
6 mjeseci prije

Naprosto je fascinantno vidjeti svjetsku politikantsku ološ kako hrli u izrael dati potporu napaćenom izraelskom narodu i uputiti mu riječ suosjećanja.
Ima li kakvog nagovještaja kada bi mogao prvi hrvatski dezerter, anemični duoelizac briselskih guzica, put izraela da oda svoju zabrinutost i potporu.
Koliko bi samo tom gestom pokupio punata u briselu i uvelike si uštedio na lizačini guzica briselskih birokrata.

Bruno
6 mjeseci prije

Takav će mu biti život kada zarati s Rusijom.

Bruno
6 mjeseci prije

Novi nacisti su Židovi. Oni su napravili konc-logor, ubijaju žene djecu, stre i nemoćne, bombarduju bolnice. Još samo trebaju početi bacati bojne otrove. Ma Hićo je za Židove mala beba.

nastran
6 mjeseci prije

koj ga vrag nosil u Izrael?

Primat
6 mjeseci prije

tjifuti, nemaju pojma sto to znaci, “ujedinjen svijet”… a oko cega ce se “svijet ujedinit”, nebi im se svidjalo.
opsjednutoj, gramzivoj, lažljivoj, ružnoj, glupoj podvrsti kontaminirane krvi, – istekao je rok trajanja.
mletački trgovac, popušit će svoju zadnju globalnu maunu…

youtube.com/watch?v=0Ijbq-vhmSQ

tihobl
6 mjeseci prije

Ha, ha, vidi svaba sto pasu travu po aerodromu.

tatamata
6 mjeseci prije

ne spominji puksu ,, vidi li mladen , nagnit ce se i on da dobije svoj dio kolca

Ico
6 mjeseci prije

Hitler i HAMAS su samo ” izvođači radova ” ( agende ) .

vrlodrag
6 mjeseci prije

Kako su ih samo uškopili i ustrojili gazde Židovi, strašno nešto.

onaj najglu...Dalton
6 mjeseci prije

Baba, šta je vridilo onom Olafu šta je partia u Izrael…
Džoging.
Do bunkera…

Samo U Prolazu
6 mjeseci prije

On i Leyen su svuda gdje su neki sukobi, hmmm!

Lucija, prva
6 mjeseci prije

😁Isti seronja ko putler.

Čudan lik
6 mjeseci prije

Ovaj šou je napravljen radi Njemačke publike kako bi se Izraelci prikazali kao žrtve. Uz sav medijski cirkus tek rijetki Njemci smatraju Izraelce žrtvama. Najveći gubitnik ove priče je upravo Scholz, s jedne strane mora mahati repom na svaki mig Izraelaca poput psa a s druge, podrška Izraelu će mu još više smanjiti ionako nisku podršku Njemaca.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

“njemačka povijest i odgovornost koju je imala za holokaust zahtijevaju od nas da održimo sigurnost i postojanje Izraela”.

Zato su odustali od vojne neutralnosti 75 godina nakon kraja Drugog svjetskog rata i zato su ponovno njemački tenkovi na podučju bivšeg SSSR-a boreći se protiv Rusije.

Max
6 mjeseci prije

Ovi Nijemci zaista ispali neviđeni glupani.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Off topic, dvije povezane vijesti:

Današnja izjava UvdL: “Židovske vrijednosti su oblikovale naše zajedničke europske vrijednosti.”

Današnje priopćenje Europske središnje banke (ESB): “Upravno vijeće ESB-a danas je odlučilo prijeći na sljedeću fazu projekta digitalnog eura: pripremnu fazu.”

gogo
6 mjeseci prije

hebali ih pokvareni čifuti

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Kada smo kod Njemačke, danas je otvoren Frankfurtski sajam knjiga.

Otkazana je ceremonija dodjele nagrada na Sajmu knjiga u Frankfurtu za palestinsku autoricu Adaniu Shibli koja je napisala knjigu temeljenu na istinitoj priči o silovanju i ubojstvu palestinske djevojčice 1949. godine, što su počinili izraelski vojnici.

Govorio je i slovenski filozof Slavoj Žižek, isplati se poslušati (ako možete slušati ovaj ‘tvrdi’ engleski):

Youtube – “Slavoj Žižek on Israel and Palestine (17.10.2023, Frankfurter Buchmesse)”

Istina
6 mjeseci prije

Kod granatiranja tražiš čvrst zaklon a ne brisani prostor. I još imaš tipa koji im govori gdje da legnu a on stoji cijelo vrijeme. Predstava

onaj najglu...Dalton
6 mjeseci prije

Njemačka upozorila Iran da ne “dolijeva ulje na vatru rata” između Izraela i HAMASA….

Eno sad Perzijanci ne mogu spavati od brige!!!

tihobl
6 mjeseci prije

Немци на Кипар послали интервентни одред специјалних снага TF-47* [Grenzschutzgruppe 9, Kommando Spezialkräfte, Spezialisierte Einsatzkräfte Marine] ради потенцијалног ангажовања у операцији ослобађања талаца из сектора Газе.

tihobl
6 mjeseci prije

Обавештајни подаци које има Пентагон говоре да не знају колико је људи изгубило живот у уништеној болници у Гази, али да њихов број засигурно “не прелази неколико десетина жртава”, а никако неколико стотина, како су пренели бројни медији.

Minn
6 mjeseci prije

Kakvi su ovo miševi

VasilisaPremudra
6 mjeseci prije

@Alen

Jel’ vakat?
Meščini moglo bi svašta bit’…eno crna zastava zavijorila iznad Khorasana…
😶

dona
6 mjeseci prije

eto ga na sad će još tražiti braniteljsku mirovinu zbog PTSP

Dux
6 mjeseci prije

…kud ga ne pogodi..

Josip
6 mjeseci prije

Švabo se pravio važan pa ko i ona glupača Ursula došao u posjetu fašističkom Izraelu pa se usrao od straha kada su projektili zazujali iznad glava. Bolje da vodi brigu o svom narodu jer će uskoro i kod njega zujati projektili koje će mu lansirati inženjeri i doktori 🙂

tihobl
6 mjeseci prije

Na onaj avion iza njemackog pirnici se normalno ukrcavaju. Svabe se valjaju po bretonu samo iz jednog razloga – da bi na dnevnice dobili i ratni dodatak.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Ma ovo su ih Izraelci naf.ukali da plaze po podu/ asfaltu…
😄🤣

I valjaju se od smijeha…

Nesko
6 mjeseci prije

Nemci su zadnji koji se trebaju mešati u sve ovo na bliskom istoku. Cionisti su na dobrom putu da naprave grešku, predju crvene linije i ujedine ceo muslimanski svet protiv sebe. A onda im baš i ne bih voleo biti u koži. A ovaj pedercic Solc je neviđen glupson, gluplji je od retardirane LGBT premijerke iz susedstva. Zaista neviđen unikat medju debilima.

tatamata
6 mjeseci prije

ehhh ,vidi snimka …. na pocetku pomislis da je napad na aerodrom , kad ono vidis zenske bez panike , nesigurno ne zna kako da legne pa se ogledava gdje je najbolje mjesto i sta da ucini , pa kad su se svi razmestili po podu ,,vidis dva tipa kako mirno diskutiraju stojeci pokraj njih …. sve u svrhu pravljenja msm lazi i manipuliranja vecine ….. za ove je i hiber mala beba

oli
6 mjeseci prije

Ubrzo ce oni zaljegati i po Njemackim ajrodromima

Nena
6 mjeseci prije

Pičkica..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI