”Njemački Reich je živ i ima iste ciljeve i svrhu”

Njemacka EU
41 komentar

”Stari interesi se ostvaruju novim sredstvima. Sve za dominaciju i nadmoć”, ovim je riječima aktualnu  politiku Zapada prema Rusiji opisao posljednji čelnik inozemne obavještajne službe Demokratske Republike Njemačke, Werner Grossmann. Odgovor Moskve na ovakvu politiku smatra primjerenim i nužnim, rekao je Grossmann za Sputnik Deutschland.

”Svijet mora biti u šakama! Živimo u doba u kojem u Europi postoji opasnost od rata, prije svega usmjerenog protiv Rusije. Mislim da bi rat već počeo da Rusija nije imala nuklearno oružje”, dodao je bivši visoki obavještajac DDR-a.

Grossman je podsjetio kako je Vladimir Putin u razgovoru s američkim redateljem Oliverom Stoneom, odgovarajući na pitanje o tome tko bi pobijedio u ratu između SAD-a i Rusije, rekao ”kako vojni sukob između Amerike i Rusije nitko ne bi preživio”.

”Rat bi danas zaista doveo do uništenja čovječanstva, jer bi mnoge zemlje neograničeno i nesmetano mogle upotrijebiti nuklearno oružje. Novi rat obavezno treba izbjegavati, jer će to biti kraj čovječanstva”, kaže Grossmann.

Ali se interesi i ciljevi vladajućih krugova na Zapadu, uključujući Njemačku, ne mijenjaju, što je očito. Za Grossmanna zapadni imperijalizam ima iste stare ciljeve na Istoku.

Bivši obavještajni čelnik DDR-a je povratak Krima nazvao pravim korakom.

Krim je oduvijek bio ruski. Vratio se na pravu stranu i danas igra važnu stratešku i vojnu ulogu”, rekao je Werner Grossmann.

”Namjere njemačke strane u odnosu na Rusiju, a zatim prema Sovjetskom Savezu, ostale su nepromijenjene i neprovedene. Za mene barem, to potvrđuje činjenica da su njemački vojnici i tenkovi s križevima opet relativno blizu Lenjingrada, danas St. Petersburga. Danas je to učinjeno pod zastavom Europske unije, ujedinjene Europe, a Njemačka je vodeća sila u Europskoj uniji”, podsjeća Grossmann i dodaje ”kako slanje vojnika na granicu s Rusijom, u baltičke zemlje, jasno pokazuje stvarne namjere Zapada”.

Grossmann je također izrazio mišljenje o trenutnom njemačkom imperijalizmu. Podsjetio je na Savezni ustavni sud u Karlsruheu i odluku od 31. srpnja 1973. na temelju sporazuma između Savezne Republike Njemačke i DDR-a, koji na svoj način potvrđuje kontinuitet njemačkog Trećeg Reicha.

”Temeljni zakon polazi od činjenice da je njemački Reich preživio kolaps 1945. godine i ne spominje bilo kakva smjena, niti uvođenje strane državne vlasti u Njemačkoj kao posljedica okupacije savezničkih sila. Iz perspektive tog dokumenta Njemački Reich i dalje postoji. Stvaranjem Savezne Republike Njemačke nije stvorena nova država Zapadna Njemačka, nego je dio Njemačke samo reorganiziran”, pojašnjava Grossmann.

Ali to ne govori samo stari obavještajac, nego i međunarodni odvjetnik Gregory  Schirmer u svojoj najnovijoj knjizi ”Njemačke granice i teritorij od 1815. do 1990. godine”.

”Kada Zapad nije u opasnosti, on pokreće ratove. U Iraku, kasnije u Libiji ili bilo gdje drugdje. Govoriti o ”mirnom suživotu s kapitalizmom”, što je jednom bila tema diskusije u istom DDR-u, nema smisla. Imperijalizmu nikada neće biti suđeno. Ako ima priliku ostvariti svoje interese, onda će on to učiniti čak i vojnim sredstvima. Kada bi Zapad mislio drugačije, NATO bi danas prestao postojati”, kaže Grossmann.

Zapadnu politiku ”zatvaranja Rusije” je nazvao mehanizmom provokacije, podsjećajući da se tako nešto dogodilo prije Prvog svjetskog rata, 1914. godine, kada je Njemačka namjerno provocirala Rusiju u nadi da će napraviti krivi potez i dati razlog Zapadu da se ujedini i pokrene rat protiv nje.

Na kraju je bivši obavještajac DDR-a rekao kako ima malo nade da će u bliskoj budućnosti zapadni političari, uključujući njemačke, promijeniti svoje politike prema Moskvi.

”To mora biti učinjeno tako da se zaista normaliziraju odnosi s Rusijom. Sankcije obavezno trebaju biti ukinute i sve što je učinjeno protiv Rusije trebao biti eliminirano. No, to se nikada neće dogoditi, jer vladajuće sile na Zapadu nisu zainteresirani za to. Politika će i dalje ići utabanom stazom. Stvarat će se obruč oko Rusije, jačat će antiruski osjećaji i povećavati utjecaji dominaciju u drugim regijama svijeta. Iako među vodećim političarima u Njemačkoj ima i onih koji vjeruju da je poboljšanje odnosa s Rusijom potrebno, ja ne vidim velike korake u tom smjeru. Zapad će pokušati nastaviti smanjivati utjecaj Rusije u svijetu. U svakom slučaju, opasnost od rata i dalje postoji, a ne samo u Europi”, zaključio je Werner Grossmann.

Međutim, bivši visoki obavještajac DDR-a je siguran kako je rast ruskog utjecaja na ono što se događa u svijetu nezaustavljiv.

Njemački ReichWerner Grossmann
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mitridat
6 godine prije

…..da su njemački vojnici i tenkovi s križevima opet relativno blizu Lenjingrada……metamorfoza nacistickih krizeva u NATO krizeve, sve je to ista prica samo su simboli i imena promjenjena.
Cilj je isti – Rusiju drzati na koljenima ili je fragmentirati.

Srba
6 godine prije

takozvani Zapad i mokri snovi…

Branko
6 godine prije

Njemačka je nakon 1945 okupirana kao i čitava Europa. Pravi vladari Njemačke nisu u Berlinu nego Jevreji u Washingtonu. Jevreji danas upravljaju Njemačkom i imaju kontrolu nad cijelim bankarskim sustavom Njemačke, kompletnom industrijom i kapitalom. To da je Hitler bio financiran od strane Washingtona da bi zauzeli Ruske resurse takodjer je glupost. Rusija je od 1917 godine okupirana od strane Jevreja ateista a to je potvrdio i Winston Churchill koji je gurnuo svijet u Drugi svjetski prvak. Internacionalno zidovstvo je to sto gradi ne raskidive mostove između Washingtona Londona i Moskve. Istina o Drugom svjetskom ratu: https://m.youtube.com/watch?v=FUdfQr_tcis https://m.youtube.com/watch?v=mb8l-R3bCac

17 novembar
6 godine prije

sve se ponavlja samo je veliki problem sto vise nema staljina i komunista u zemljama istocne evrope i rusije nego su sve neki demokratski rodoljubi iz tajni drustava koji svim silama unistavaju hapse i ubijaju komuniste sto se tice rusije puna je spavaca kojima budilnik polako otkucava za budjenje da pozdrave velikog brata dok svi gledaju da kupe sto bolje auto i mobilni telefon misleci da je to smisao zivota zatvarajuci oci pred cetvrtim rajhom koji ovaj put ima pomoc nato pakta i mnogo je jaci nego prije

Pizistrat Nelson
6 godine prije

Drang nach osten noch einmahl ?
Pa i onda je Hitler to predstavljao kao borbu ujedinjene Europe protiv boljševizma…
Mislim da je von Kluge motivirao vojnike uoči bitke za Moskvu, a bilo je tamo Francuza, Talijana, Danaca, Norvežana… Podsjećao ih je kako su se zajedno, pod Napoleonom borili protiv Rusa tada…

žrec
6 godine prije

Strateški ciljevi velikih država nikada se ne mijenjaju. Njemačka ima svoj Drang nach Osten iz kojeg je (zasad) samo isključila vojnu komponentu. No, dok je prema srednjoj Europi zaustavljena u političkom prodoru, i pomoću saveza V4, na Balkanu Njemačka provodi i svoju politiku zbog slabih i nezrelih država.

Laki Topalović
6 godine prije

Ovaj dokument , dakle potvrđuje državni kontinuitet Trećeg Reicha i Savezne njemačke, koja je “apsorbirala” DDR. I sad smo gdje smo. Treba ga potražiti na netu, no tko je stručnjak za ustavno i državotvorno pravo, nazovimo ga tako. Valjda stari zna što priča ili ovaj Gregory Schirmer

Jirźi
6 godine prije

Njemci imaju svoje strateške interese isto kao i Rusi meni su i jedni i drugi ok problem je dok ameri kuhaju sa strane i financiraju obojene revolucije kao u ukrajini te razmještaju naoružanje u pribaltičkim državicama s ciljem izazivanja rusije
Mislim da bi se njemci i rusi brzo i lako dogovorili da nije američkog uplitanja

Ivan5
6 godine prije

Harley-Davidson je postao popularan Hollywoodu.
Americka filmska industrija je jedna velika oglasna ploca za americke kompanije.

Hari
6 godine prije

”Stari interesi se ostvaruju novim sredstvima. Sve za dominaciju i nadmoć”
”Svijet mora biti u šakama!”

Eto primjera neznanja i izvrnutih uvjerenja.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Cionisti imaju Zapad pod kontrolom. Stvorili su bivši SSSR, koji je bio kontra Zapada. Sadašnja Rusija je naizgled kontra Zapadu, tj. neda se pod njegov utjecaj. Nemaju li oni namjeru da dođe do konfrontacije, pa posle takve konfrontacije nas sve stave pod svoju otvorenu vladavinu, sa izgovorom donosioca mira.

dalmata
6 godine prije

Na zapadu nista novo,na istoku Ruski Medo jaci no ikad.Da nije tako odavnari stojuo bi Rusi bili roblje ka EU.Kako stvari stoju,kako rece Bora Corba,prodane duse(Eu,NATO,USrA)mogu da in puse,i to jedino ako Medo dozvoli.

Tedi
6 godine prije

Znaju to Rusi,cijela povjest ruskog i germanskih naroda je ratna,i tu je problem germansko-judeo
i rimokatolicke iskompleksiranosti,jer ih ne nogu pobjediti.Veliki je problem tzv,zapada sto nista nije naucio iz povijesti.Dali se netko zapitao zasto je Staljin prije 2ww pobio cc,neki kazu,a mozda i nije,3 mil.Rusa(dali su to Rusi?).Dali Putin zna za oligarhe povezane sa zapadnim kapitalom i tko su oni,pa naravno da zna,pa ne kopca se on i ekipa na ledima.Ovi sto kakaju po medijima ovo ili ono u vezi Rusije zaboravljaju da je Putin rekao”pusti neprijatelja blizo i znati ces kako odreagovati.”Nije mene strah za Rusiiju ona tuce asimetricno,gdje neprijatelj ne ocekuje.
P.S.zasto se toliko provlaci kroz medije koliko je Staljin “poubijao”Rusa pre 2ww,a nitko ne govori koliko je Rusa poginulo boreci se protiv nacisticke Njemacke i Hitlera.Bice ona “o cemu se ne govori nije se ni dogodilo”.Ma malo morgen ce im to proci,

Weteran
6 godine prije

U slučaju da Nemci izazovu opet Veliki rat, biće raseljeni širom planete!?

Igor
6 godine prije

Pa pogledaj kako na balkanu drzave izgledaju kao 41. Ali bitno da mi u skoli ucimo da nije tako. I ovaj tekst autora je samo potvrda tko je bio agresor a tko zrtva. Sve ce doci na naplatu jednog dana

edmond
6 godine prije

Teška tema ratovi i samo ratovi ćemu to.Eba sve militante ciloga svita klimu smo uništili do krajnih granica priroda pamti i uzvraća kažu obaraju se tenp razlike postali smo toliko glupi da je za plakat ćemu to.

Cheguevara
6 godine prije

Pa nije li u pitanju NWO, samo sto to nitko ne spominje ne znaci da se ne desava, ovdje ispred nasih ociju a da toga vecina ljudi nije svijesna.

Johan von Goethe je napisao: Nema onih vise zarobljenih, od onih koji lazno vjeruju da su slobodni…..

alan ford
6 godine prije

ma dajte, budite ozbiljni, pa koji rajh, koje trice i kučine. Njemačka je vazalska država SAD-a, Izreala i Britanije i ne smije prdnuti bez pitanja Washingtona i Tel Aviva u ovakve gluposti mogu vjerovati samo oni kod nas i u cijeloj regiji, koji još imaju onde neke stare predožbe o Njemačkoj, od prije 40-50 godina u bivšoj državi. Njemačka je kao i Japan, od 1945. kolonija SAD-a, odonosno preciznije rečeno, vladajuće bankomafije iz Federal Reserve. Njemačka ne vodi vlastitu politiku, niti ima vlastite politike. Velika njemačka pop-zvijezda, Xavier Naidoo (inače južnoafričko-indijskog podrijetla), podigao je prašinu u Njemačkoj, jer je rekao da je Njemačka još uvijek okupirana zemlja, što je točno. Nakon završetka 2. sv. rata, pobjednici SAD- i V. Britanija napravili su novu državu SR Njemačku (koja je do 1990. bila ona nekadašnja Zapadna Njemačka, istočnu Njemačku-DDR su do 1990. kontrolirali Sovjeti). Rusi su se povukli 1991. iz istočne Njemačke,… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Američki i britanski namjesnici su 1948. izabrali prvog kancelara, Konrada Adenauera. Naravno da SAD i Britanija tada ništa nisu prepuštali slučaju i svi tadašnji kandidati na prvim izborima, bili su dobro provjereni. Adenauer je katolik iz Koelna i za vrijeme rata bio je protivnik nacizma, i zato je bio izaban za kancelara. Međutim, poslijeratnih godina 50-ih i 60-ih, u redovima njemačkih političara, bilo je i bivših članova Hitlerove nacističke stranke NSDAP. Američki i britanski namjesnici su oprostoili svima onima, koji su im naprosto bili korisni i koji su im vjerno služili. Najpoznatiji od takvih bio je Kurt Kiesinger, koji je kasnih 60-ih, 3 godine čak bio njemacki kancelar kao član CDU-a, Za vrijeme rata, Kiesinger je bio član NSDAP-a. Ali ovo su samo oni blaži primjeri, brojnih običnih činovnika, “ćata”, koji su za vrijeme nacizma bili članovi NSDAP-a, pa su nakon rata promijenili dresove. Ali američki i britanski gospodari su… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Novosnovana njemačka armija nakon 2. sv. rata, “Bundeswehr”, također je samo podružnica američke armije. Glavni američki namjesnik za Njemačku, nakon 2. sv. rata, bio je John McCloy, Rockefelleov čovjek i tadašnji predsjednik Rockefellerovog “Vijeća za vanjske poslove” (Council on Foreign Relations-CFR)- stvarne vlade SAD-a u sjeni. Početkom 50-ih godina, McCloy i hazarski bankar Eric Warburg ( iz bankarske obitelji Warburg suvlasnici FED-a), osnivaju u Njemačkoj takozvane transatlanske organzacije “Most preko Atlantika” (Atlantikbruecke) i “Njemačko društvo za vanjsku politiku” (DGAP). To su faktički dvije podružnice Rockefellerovog CFR-a. DGAP se na engleski naziva “German Council on Foreign Relations”. Nešto kasnije, početkom 70-ih godna, osnovana je i treća Rockefellerova podružica “German Marshall Fund of the USA”. “German Marshall Fund of the USA” posebno je aktivan u Hrvatskoj u cijeloj regiji i zajedno za Sorosem sufinancira mnoge hrvatske, srpske, crnogorske i makedonske takozvane “nevladine organizacije”- NGO. Svi njemački političari iz glavnih stranka, CDU-CSU, SPD;… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Jürgen Molleman bio je poznati član Bundestaga, i član predsjedništva FDP-a (Liberali) i bivši ministar u vladi CDU i FDP 90-ih godina. 2003. Moellemann se zakačio sa moćnim hazarima. Moelleman je bio predsjednik nekog Društva arapsko-njemačkog prijateljstva i kritizirao je Izrael zbog politike prema Palestincima, Nato su Moellemana napadali, sa svih strana, i odmah mu nabili poznatu batinu antisemtizma. Ali Moelleman je rekao, da Ariel Sharon (koji je tad bio izraelski premjer), sa svojom agresivnom politikom najviše širi antisemitizam i to je za Moellemanna doslovce bila smrtna presuda., Nakon toga na Moellemana je izvšrena prava medijska hajka, čak su ga sumnjičili da je potajni nacist, jer je u predizbornoj kampanji izlazio sa sloganom da FDP treba osvojiti 18%. glasova. Mediji su rekli– ah 18 je naravno poznati simbolički broj nacista (jer je slovo A prvo slovo u njemačkoj abecedi, a slovo H osmo slovo, a AH su Hitlerovi inicijali). Nakon… Čitaj više »

Dado
6 godine prije

Rusija kao možda i rudno najogatija zemlja svijeta odavno je cilj zapadnog pohlepnog kapitalizma. Isključivo zahvaljujući nuklearni raketama i trenutno Putinu ostaju slobodni. Nikad Zapad neće maknuti šape s Rusije, bilo prijetnjom ratom bilo nekim Ruskim proljećem.

Sloboda
6 godine prije

Da li stvarno nacizam galopira sve jace i brze prema nama koji nismo oni.
Ili smo mi stvarno coravi.
Otvorimo oci, i to dobro.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI