Njemačkoj je potreban Sjeverni Tok 2

Sjeverni tok 2
40 komentara

Njemačka mora povratiti preživjelu granu sjevernog toka na mrežu i nastaviti uvoz prirodnog gasa iz Rusije, izjavio je član Bundestaga, Steffen Kotre u subotu. Prema riječima ovog zakonodavca, napuštanje ruskog energetskog izvora i zamjena ga alternativnim izvorima prirodnog gasa bila je greška.

“Ono čime je kancelar Olaf Scholz zadovoljan je pogubno za kompanije i privatne potrošače”, rekao je Kotre, koji je također član njemačkog parlamentarnog odbora za energiju i zaštitu klime, aludirajući na ranije pohvale Scholza za napore Njemačke u smanjenju ovisnosti o ruskim energetskim resursima.

“Porast cijena prirodnog gasa dovodi do deindustrijalizacije Njemačke. Da bi osigurala konkurentnost, Njemačka treba pristati na kupovinu prirodnog gasa putem preostalog dijela Sjevernog toka”, istakao je Kotre.

Sjeverni Tok je gasovodni pravac između Rusije i Njemačke koji prolazi preko Baltičkog mora. Sastoji se od dvije grane – sjeverni tok 1 i sjeverni tok 2. Njemačka je nekada dobijala ruski gas putem sjevernog toka 1, dok sjeverni tok 2 nikada nije certificiran zbog birokratskih poteškoća.

Obja cjevovoda su oštećena i zatvorena prošle godine u incidentu koji je široko smatran sabotažom. Kao rezultat toga, Njemačka je izgubila direktni pristup ruskim izvorima prirodnog gasa koji je pokrivao oko polovine energetskih potreba zemlje. Jedna od dvije grane sjevernog toka 2 je preživjela, ali njemačke vlasti nisu nastavile postupak certificiranja zbog političkih napetosti s Moskvom u vezi konflikta u Ukrajini.

Prema riječima Kotrea, ovo se mora promijeniti, jer Njemačka trenutno plaća mnogo više za prirodni gas iz alternativnih izvora nego što je plaćala za ruski gas.

“Ruski prirodni gas je profitabilan i ekološki prihvatljiv, što nije slučaj s našim trenutnim izvorima, prvenstveno ukapljenim prirodnim gasom iz SAD-a. Njemačka plaća tri do četiri puta više za te izvore, ali plin proizveden u SAD-u metodom hidrauličkog loma ne ispunjava naše ekološke standarde”, naveo je Kotre.

njemačkaPlinrusijaSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gargamel.
6 mjeseci prije

Jedina šansa da ga vrate u funkciju, napustiti članstvo u EU i Nato.

Max
6 mjeseci prije

i jest.

tatamata
6 mjeseci prije

hebes standarde , bitno da je plin iz amerike ,pavi ,najbolji reko bi hiber ..,kolko para tolko muzike

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Prekasno ! ENDE !

Dax
6 mjeseci prije

Nema ništa od toga, Ruski gas ide u Kinu.

tihobl
6 mjeseci prije

Vrsili su nezavisnu analizu nafte iz naftovoda Druzba koja stize u Njemacku. Ustanovili su da je to cista ruska nafta bez imalo kazahstanske. Sad svabe razmisljaju da rqskinu ugovor sa kazasima, a poljaci kazu da im ne pada na pamet da odustanu od kazahstanske nafte.

Da, I??
6 mjeseci prije

Steffen Kotre
Politicar AfD – a
Koincidencija???

Kažu nijemci….
Verfassungsschutzpräsident Haldenwang hat ausgesprochen, was seit Langem offenkundig ist. In Deutschland ist die AfD Putins wichtigster Lautsprecher für seine Propaganda vom friedliebenden Russland

tihobl
6 mjeseci prije

Представнички дом неће одобрити Бајденов укупни пакет помоћи од 105 милијарди долара за Израел и Украјину, – републикански сенатор Ерик Шмит

tihobl
6 mjeseci prije

Председник САД је током свог говора у Белој кући рекао да ако Америка изгуби подршку, Украјина ће пасти за пет дана.

I jos je rekao:
„Ми смо, како је рекла Медлин Олбрајт, најважнија нација. Ми смо најважнија нација”

tihobl
6 mjeseci prije

„Скоро истовремено (синоћ) тактичка авијација и вођене бомбе су упућене на фронтове, а крстареће ракете типа Кс-59 упућене су у други ешалон наших фронтовских територија. Истовремено су нападнути Кривој Рог и Николајевска област“,  рекла је Н. Гумењук, начелник прес-центра Одбрамбених снага јужне Украјине. Према њеним речима, таква тактика је усмерена на исцрпљивање система ПВО и постизање максималних резултата.

tihobl
6 mjeseci prije

Зеленски је увређен што су престали да га зову – америчка новинарка Натали Морис

„Мора да је невероватно фрустрирајуће за нарциса што је некада био вођа једног од најпопуларнијих сукоба на свету, а сада не може да се нађе на насловној страни Вога или на додели Оскара… Звезда Зеленског је зашла за само недељу дана“

tihobl
6 mjeseci prije

„Десетине хиљада артиљеријских граната од 155 мм обећаних Украјини биће преусмерено у Израел“, рекао је портпарол америчког Министарства одбране.

tihobl
6 mjeseci prije

Ruska taktika: Наш извор јавља да ће Оружане снаге Украјине имати страшну несташицу муниције за месец и по дана ако Руси наставе да појачавају офанзивни притисак у неколико праваца. Сада ће Оружане снаге Украјине трошити 250% више муниције дневно него што их добијају од партнера за 24 сата. Ускоро ће пресушити залихе у магацинима западне Украјине, што ће приморати Банкову да покрије рупе људством, као што је то био случај за време Бахмутовске машине за млевење меса. Легитимни Rusi melju polako i idu na iscrpljivanje protivnika. Mogu jos nekoliko polukotlica zatvoriti, npr. obratite paznju da je Seversk mjesecima miran, toliko miran da Zaluzni odatle prebacuje vojnike na ugrozenija podrucja. Ako jos malo otanji front rusi ce moci bez narocitog napora stisnuti klijesta oko Severska. Cak i da ne krenu u stvaranje novih kotlica, cak da se situacija u Izraelu primiri, za dva mjeseca Kijev ce morati da krene sa mobilizacijom… Čitaj više »

Adriana
6 mjeseci prije

Njemačka će ostati i bez plina preko Ukrajine, ako ostane stanje kao sada.

tihobl
6 mjeseci prije

У селу Њујорк у ДНР руска летелица је погодила место окупљања Оружаних снага Украјине. У последицама пожара погинуло је до 150 украјинских војника.

Јавља Осташко

tihobl
6 mjeseci prije

Mi ovo necemo da trpimo. Ovo su veci cigani od nas:

Чешка: према речима тк Рибар који се позвао на локалну штампу тензије између украјинских избеглица и локалних припадника ромске популације дошле до тачке усијања.
Наиме у серији инцидената који су се десили од почетка овог месеца има и теже повређених. Роми чак најављују излазак на улице да би скренули пажњу на новонасталу ситуацију и пренели властима да они деценијама живе у Чешкој, те да их заштите од агресивних “дошљака”.

tihobl
6 mjeseci prije

Кијев: америчком председнику се још није осушило мастило на најновијем захтеву Конгресу у коме се тражи одобрење за нову траншу помоћи Украјини у износи од 61.3 млрд долара, а у украјинском главном граду већ кукају да то неће бити довољно за подмиривање годишње потрошње чију трећину покривају САД.

И то није све. Наиме, “незасита” украјинска администрација ни по коју цену не жели да препусти стратешку иницијативу Израелу, када се говори о новчаним и сваким другим дотацијама, него планира да већ у децембру месецу лансира 4-годишњи “план обнове” (олимпијски циклус) за који ће од Брисела тражити готово 50 млрд евра.

tihobl
6 mjeseci prije

Руске бпл “Геран” извеле напад по инфраструктури аеродрома Долгинцево/Криви Рог. Прве информације говоре да су на мети били радарско-осматрачки системи и средства ПВО која бране овај аеродром.

tihobl
6 mjeseci prije

Оружане снаге Украјине потврђују напредовање руске армије на Купјанском правцу. Руски борци настављају са нападима на јужни бок у рејону села Ивановка. Осим тога, ноћас је руска војска напала железничку станицу у Константиновки, јављају војни дописници. Ударац је задат у тренутку када је на станицу стигао воз са резервама и муницијом. Непријатељ има губитака.

tihobl
6 mjeseci prije

Кијев ће морати да потпише мир са Русијом, али под условима лошијим него што су били на почетку сукоба

Како наводи Тхе Натионал Интерест, Украјина је три пута имала прилику да реши конфликт по повољним условима, укључујући и на преговорима у Турској. Међутим, сваки пут су САД блокирале дијалог.

tihobl
6 mjeseci prije

„Украјина мора да се припреми за оштру зиму“: Британски краљевски институт за одбрамбене студије написао је сценарио за ову зиму за Кијев.

Украјина ће се суочити са даљим изазовима због промене равнотеже материјалних предности. У лето је први пут стекла ватрену надмоћ. Али у исто време, потрошња муниције је премашила 200.000 метака месечно.

Неће бити довољно муниције да подржи ову брзину паљбе јер су залихе НАТО-а исцрпљене, а стопе производње остају прениске да би задовољиле овај ниво потражње.

tihobl
6 mjeseci prije

Америчке ракете АТАКМС показале су се неефикасним због противмера руске војске, пише Спектатор.

„Чини се да је већина АТАКМС пројектила пресретнута, преварена или на неки други начин промашила циљ“, наводи се у посту.

У чланку се наводи да је Русија показала спремност да се прилагоди сваком оружју које се испоручује Кијеву, од ракета дугог домета до поморских дронова.

tihobl
6 mjeseci prije

У области Харков , терминал Нова Пошта је уништен током вечерњег напада – Зеленски

Локални медији извештавају о 13 повређених. Има мртвих.

Терминали и возила Нове поште у Украјини често се користе за транспорт и распоређивање људства и војне опреме НАТО снага Украјине под маском цивилних објеката.

Slucajno u svakom sleperu nasla su se po 2 transportera.

Ovu vijest sam prenio za one koji se pitaju zasto Rusi ne unistavaju zapadno oruzje prije nego sto stigne na front. Unistavaju redovno, ali to malo paznje privlaci. Kijev stalno kuka kako rusi gadjaju civilne mete.

tihobl
6 mjeseci prije

Сједињене Државе су припремиле нацрт резолуције за Савет безбедности УН о ситуацији на Блиском истоку

Нацрт проглашава признавање права Израела на самоодбрану и осуду акција Хамаса.

Али клаузула „ о прекиду ватре у појасу Газе “ није нашла место у резолуцији.

tihobl
6 mjeseci prije

САД подижу улог – батерија ракетних система ТХААД и додатни батаљони ПВО система Патриот биће распоређени на Блиском истоку, како бих побољшао заштиту америчких трупа. Ово је изјавио шеф Пентагона Лојд Остин.

tihobl
6 mjeseci prije

Мишљење мати Ефросиније о сукобу, као монахиње која живи у Јерусалиму већ 30 година:

– Монахиња је лично чула преко 50 пројектила и не верује да је Хамас накупио толико ракета и деловао без помоћи и Израела, Мосада и САД. Цео сукоб је исцениран и унапред договорен.                                        

– Хамас је наоружан и плаћен од стране САД, делимично кроз увоз са украјинског црног тржишта.

– Нетањаху је исценирао овај сукоб да уједини Израелце након годину дана протеста на стотине хиљада људи против његових неуставних промена политичком система земље

– Нетањаху је већ доказани саучесник у подршци САД ИСИС-у и другим терористичким организацијама

– Израелска елита жели да испровоцира уништење џамије Ал Акса да би почела изградња Трећег јеврејског храма који ће устоличити антихриста! Нетањаху је већ објавио буџет за изградњу новог јеврејског храма.

tihobl
6 mjeseci prije

Kakvom je ono kapom Solc pokrio celavu glavu?

MrKamenjarac
6 mjeseci prije

… PA ZVALAVA BERBOK I NJEN KANCELAR SU RELKI NIKAD VIOSE RUSKI GAS …..

tihobl
6 mjeseci prije

Известан број аналитичара повезује огромне губитке украјинског ратног ваздухопловства током протекле недеље са могућим проширењем употребе руских ловаца пете генерације Су-57 у зони специјалних војних операција.

Tranzistor
6 mjeseci prije

Miso sine, gasovod prolazi ispod a ne preko Baltickog mora.

Dux
6 mjeseci prije

Odustanite od svega Ruskog, a onda se gušite u američkim govnima, ko vas jebe..

Alex
6 mjeseci prije

Sve dok nemaju muda reći da su Ameri digli u zrak plinovode i zatražiti plaćanje odštete,misu ni zavrijedili drugo nego da tonu i dalje,bilo ekonomski,bilo politički.

Protiv Sistema
6 mjeseci prije

Ne žalim ih ni najmanje. Raspad Jugoslavije i rat na našim prostorima uz nezaobilazne amerikance su aktivno podupirala njemačka govna. Neka vide kako je to kad si na onom kraju koji ga “prima”
Neka propadnu i nekja se raspadnu

Captain
6 mjeseci prije

Dolazi iz dupeta u glavu,nekad ide sporo ali glava ipak proradi 🤣.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Bolje vam je pripremite još love.

Od dva kraka što idu preko Ukrajine, radi samo onaj jedan, a i taj će prestati uskoro. Iduće godine ističe ugovor.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI