Nova serija vojne pomoći neće spasiti Ukrajinu od poraza

Medvedev
15 komentara

Zakon o vojnoj pomoći koji je nedavno usvojio Predstavnički dom američkog Kongresa neće zaustaviti rusku vojsku u Ukrajini, izjavio je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Nakon mjeseci kašnjenja i političkih prepirki, Predstavnički dom je odobrio paket od 61 milijardu dolara za Ukrajinu, čije snage trpe zastoje na bojnom polju zbog nestašice municije. Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski zahvalio je američkim zakonodavcima na podršci.

Medvedev, koji je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Rusije, ustvrdio je da će „glasovanje razdraganih američkih gadova“ samo produžiti borbe i „povećati broj žrtava ovog rata“.

“Očigledno je da ćemo pobijediti, bez obzira na krvave dolare gurnute u grlo nezasitnoj [američkoj] odbrambenoj industriji. Snaga i istina su na našoj strani”, napisao je Medvedev na Telegramu, nazvavši SAD “odvratnom imperijom zla 21. vijeka”.

Republikanci Predstavničkog doma odbili su da podrže zakon o pomoći Ukrajini, nadajući se da će izvršiti pritisak na Bijelu kuću da suzbije priliv ilegalne migracije preko granice s Meksikom. Neki zakonodavci su također optužili predsjednika Joea Bidena za nedostatak jasne strategije za okončanje sukoba između Ukrajine i Rusije.

Zelenski je upozorio da će Ukrajina izgubiti ako Kongres ne odobri dodatnu pomoć. Nakon kritika Kijeva i američkih saveznika u Evropi, predsjedavajući Predstavničkog doma Mike Johnson odlučio je ove sedmice staviti prijedlog zakona na glasanje, navodeći da je Rusija dio nove “osovine zla”.

MedvedevrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Osvrt
12 dana prije

Bla bla bla. A osveta nista

bla bla
12 dana prije

cilj je produžiti rat i poslati preostale ukrajince i ukrajinke da izginu, pa taman bili invalidi, teško bolesni , trudnice ili mentalno zaostali

tihobl
12 dana prije

„САД су произвеле првих 90 кг обогаћеног уранијума за нуклеарне реакторе“ (Јое Биден)

Rusi su prosle godine izvezli 1860 tona (a ne kg) pa se ne hvale. SAD uvoze 700 tona godinje.

SAD nema tehnoloske kapacitete da proizvede plutonijum vec trose zalihe iz hladnog rata.

tihobl
12 dana prije

У Кијеву се обучава око 100 менаџера који ће након „ослобођења Крима“ морати да обављају функције државе.
Постоје читава министарства и регионална тела која раде без територија и чекају „деокупацију“. За њих се издваја новац, исплаћују им се плате, имају резерве од мобилизације.

Draggo
12 dana prije

Koga to briga sto ce Ukrajina biti porazena, u ovoj prici je najvaznija da pogine sto vise Rusa. Ukrajinci se ne racunaju.

Max
12 dana prije

To je jasno.

DUŠAN ,
12 dana prije

A kako tim fašističkim agresorima ne padne na pamet da se povuku u Sibir i trenutan prekid rata i pogibije ruskih mladića ?!??
KAKO TO ???

onaj najglu...Dalton
12 dana prije

Crna Gora se namjerava pridružiti misiji Europske unije za pružanje vojne pomoći Ukrajini – Ministarstvo odbrane Crne Gore
Odluka podrazumijeva da će do tri pripadnika crnogorske vojske obučavati ukrajinske vojnike u Njemačkoj.
Za sada nije poznato iz kojih specijalnosti…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI