NSA kaže da su navodi Tackera Carlsona da je on na meti agencije “neistiniti”

Tucker Carlson-NSA
33 komentara

Tucker Carlson, 52-godišnji voditelj Fox News “Tucker Carlson Tonight”, izjavio je tokom emisije u ponedeljak da ga Agencija za nacionalnu bezbjednost Ministarstva odbrane SAD (NSA) “špijunira” i nadgleda elektronske komunikacije emisije u nastojanju da otkažu emisiju.

NSA je u utorak izdala saopštenje u kojem negira Carlsonove navode od ponedjeljka naveče o vladinom nadzoru.

„28. juna 2021. Tucker Carlson je tvrdio da Nacionalna bezbjednosna agencija „nadzire naše elektronske komunikacije i planira da ih objavi u pokušaju da ovu emisiju izbaci iz etera“, navodi se u saopštenju američke obavještajne agencije.

„Ovaj navod je netačan“, tvrdi NSA. „Tucker Carlson nikada nije bio meta obavještajne Agencije i NSA nikada nije planirala da pokuša da izbaci taj program iz etera.“

Američka obavještajna agencija je dalje naglasila da „ima inostranu obavještajnu misiju“ i da neće ciljati američkog državljanina, osim u slučaju kao što je „vanredna situacija“.

„NSA ne može ciljati američkog građanina bez odluke suda koji izričito odobrava ciljanje“, zaključuje se u izjavi NSA.

Negiranje obavještajne agencije dolazi manje od 24 sata nakon što je Carlson tvrdio da je uzbunjivač povezan sa Washingtonom objelodanio navodni nadzor NSA u emisiji “Tucker Carlson Tonight”.

„Nisu samo politički demonstranti ti koje špijunira vlada, juče smo se čuli sa uzbunjivačem u američkoj vladi koji nas je upozorio da NSA nadgleda naše elektronske komunikacije i planira da ih objavi u pokušaju da izbaci ovu emisiju iz etera“, primjetio je u ponedeljak.

“To je sada šokantna tvrdnja i obično bi bili skeptični prema njoj. Nezakonito je da NSA špijunira američke građane. To je zločin”, dodao je Carlson. „Uzbunjivač koji je u mogućnosti da zna ponovio nam je informacije o priči na kojoj radimo, a koje su mogle doći samo direktno iz mojih tekstova i mejlova. Ne postoji drugi mogući izvor za te informacije – tačka.”

Bivši američki predsjednik Donald Trump komentarisao je Carlsonove komentare tokom gostovanja u utorak u emisiji Clay Travis and Buck Sexton Show, konzervativnom radio programu koji je zamijenio vremenski interval pokojnog radijskog voditelja i političkog provokatora Rush Limbaugha.

“Mislim da je to istina. Potpuno je vjerodostojno”, rekao je o Carlsonovim optužbama protiv NSA.

Tada se bivši američki predsjednik složio sa Sextonom oko toga kako je čak bio “na meti duboke države” tokom svoje predsjedničke kampanje.

Iako su NSA i sekretar za štampu Bijele kuće Jen Psaki dali izjavu za javnost da se misija NSA odnosi na „inostrane prijetnje“, a ne na privatne građane, bivši agent NSA, uzbunjivač, Edward Snowden, posebno je izložio informacije o PRISM -programu NSA nadzora koji je omogućavao vladi da prikuplja informacije o privatnim američkim građanima putem skrivenih naloga.

nsaTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Malomorgen
2 godine prije

😂😂😂😂… paranoja, kao i kod našeg tuckera… 🤣

Kažun
2 godine prije

Nezakonito,ali redovito.Prisluškuju oni
svakog i doma i vani.Naravno,nekoga
redovito,a ostalo pomoću nekih programa.
Država u državi.

Faust
2 godine prije

Sve nas prisluškuju makar preventivno.Nije vezano uz temu ali Dr. Sucharit Bhakdi tvrdi da su tri studije pokazale da je imunitet krda postignut i da je cijepljenje nepotrebno.A jedan od ubojica 13-godišnje djevojčice u Deutschlandu je dobio 56 000 € pomoći i socijalni stan.Sva trojica su Afgani.U Grčkoj 3 Afgana i Pakistanac silovali 25-godišnju trudnicu.

Max
2 godine prije

Mislim da lažu…

Stara kuka
2 godine prije

comment image

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Čudan lik
2 godine prije

Jako zanimljiva afera, kao prvo, da se ne lažemo, i Carlson je pripadnik MSM-a ali one druge strane. Drugo, što je takođe zanimljivo je da je Carlson prozvao samo jednu špijunsku agenciju, što daje određenu težinu optužbama. Treća zanimljivost je da danas postoje tolike NAIVČINE koje misle kako se tajne službe ne koriste protiv vlastitih građana!!!
Priznajem da je Carlson u posljednje vrijeme počeo zadirati u poprilično nezgodne teme pa me uopće ne iznenađuje da ga pokušavaju ucijeniti ili diskreditirati.
Prozivanje samo jedne agencije najvjerovatnije znači da doista ima dojave da ga nadziru. Izjava same NSA takođe ne znače ništa, ne vidim nijednog razloga zašto bi se trebalo vjerovati na riječ agenciji čiji su posao laži i manipulacije!?!?!?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI